относно BCAA

29.12.09
11:12

Вчера си купих на далаверска цена BCAA и протеин. За протеина въпроси нямам, но за това BCAA :
http://nutrion-bg.com/view.php?action=view&id=85 - BCAA ELITE - Interactive Nutrition

Искам да попитам, като си го разтворя (около 20 гр прах в 250мл вода) оцветява се, има вкус (идеален е ), но се получават едни малки кристалчета, подобни на захар в напитката. Тя самата става червена и много бистра и ги виждам много ясно.
Колкото и да шейк-вам не се разтварят.

Та нали всичко си е наред с продукта или?

Не съм вземал на прах BCAA до сега и затова питам. Мерси от сега :)

29.12.09
11:15

Няма проблеми, просто друсай повече. Иначе ги има и на по - добра цена, малко си се набутал.

29.12.09
11:41

аа мерси...
ама нее :) аз само показвам за кои продукт става въпрос :) не съм го взимал от тоя сайт :)))
на половина на тая цена съм ги взел споко. Аз иначе си бях наумил primaforce amino bcaa да си взема ама...както каза Бат Бойко.. “Ем пари неа!!”

29.12.09
12:16

Draken погледно отново съдържанието на продукта и отбележи КОЛКО БЦАА има в 20 гр доза и пак помисли, дали не е било по-добре да си вземеш Primaforce BCAA.

казано от Aleksandar Marinov на 29.12.09, 12:16:

Draken погледно отново съдържанието на продукта и отбележи КОЛКО БЦАА има в 20 гр доза и пак помисли, дали не е било по-добре да си вземеш Primaforce BCAA.

Primaforce BCAA:
- L-Leucine 2 g
- L-Isoleucine 1 g
- L-Valine 1 g

InterACTIVE BCAA Elite:
- L-Leucine 2.25 g
- L-Isoleucine 1.25 g
- L-Valine 1.5 g

Последно?

Draken, няма проблем... до броени минути се разтваря без остатък.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.12.09 12:53.

29.12.09
13:10

казано от Кольо Пияндето на 29.12.09, 12:52:

Primaforce BCAA:
- L-Leucine 2 g
- L-Isoleucine 1 g
- L-Valine 1 g

InterACTIVE BCAA Elite:
- L-Leucine 2.25 g
- L-Isoleucine 1.25 g
- L-Valine 1.5 g

Последно?

Само че при Primaforce има 4 грама ВСАА в доза от 4 грама, или общо 500 грама, а при InterACTIVE има 5 грама ВСАА в доза от 20 грама или общо 150 грама...

29.12.09
13:13

И двата продукта са добри. Ако някой иска БЦАА само, тези на Примафорс са най - изгодни, но пък ако искате по комплексен продукт -> BCAA Elite, 5 грама глутамин, 5 грама бцаа и 2 грама Л-Глицин.

Всеки сам си преценява какво му трябва.

29.12.09
13:19

Факт е, че подобни комбинирани продукти почти винаги излизат неизгодни поради недостатъчните дозировки на отделните съставки. С по 5гр ВСАА и глутамин в доза трябва да се пият по 4 дози на ден. 30 дози - за седмица...

казано от Martin Tomov на 29.12.09, 13:10:

Само че при Primaforce има 4 грама ВСАА в доза от 4 грама, или общо 500 грама, а при InterACTIVE има 5 грама ВСАА в доза от 20 грама или общо 150 грама...

От гледна точка на цената на единичната доза ВСАА - да, Primaforce е по-изгоден продукт, тъй като една опаковка от 500 g съдържа 125 дози, а при InterACTIVE BCAA Elite опаковката е 600 g и съдържа 30 дози. Виждам, обаче, че в доза InterACTIVE BCAA Elite има и 5 g глутамин, както и други съставки. Опитвам се да кажа, че нещата не са толкова еднозначни. Ако към Primaforce BCAA прибавим 500 g глутамин ще се промени ли цената на комбинацията?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.12.09 13:28.

29.12.09
13:30

Мисълта ми е, че ако ще се пият някакви добавки, трябва да се пият в нужните работещи дози. С тея 5 гр ВСАА и 5 гр глутамин все едно нищо не пиеш. По-добре или едното, или другото да е както трябва, отколкото и двете да не са. Пък най-добре по 1 кг и от двете за около 2 месеца :)

казано от Martin Tomov на 29.12.09, 13:30:

Мисълта ми е, че ако ще се пият някакви добавки, трябва да се пият в нужните работещи дози. С тея 5 гр ВСАА и 5 гр глутамин все едно нищо не пиеш.

Това значи ли, че от продукта на Primaforce е достатъчно се приема само една доза (4 g) еднократно за деня?
Хайде да спрем да си играем на думи. Работещите дози не са еднакви и общовалидни за всички организми.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.12.09 13:54.

29.12.09
14:08

аре ся нема са караме :))) Ще си го използвам, пък за по нататък ще му мисля.

Thnx за компетентните коментари :)

Мнението беше редактирано от Draken на 29.12.09 14:09.

29.12.09
14:37

казано от Кольо Пияндето на 29.12.09, 13:44:

Мисълта ми е, че ако ще се пият някакви добавки, трябва да се пият в нужните работещи дози. С тея 5 гр ВСАА и 5 гр глутамин все едно нищо не пиеш.

Това значи ли, че от продукта на Primaforce е достатъчно се приема само една доза (4 g) еднократно за деня?
Хайде да спрем да си играем на думи. Работещите дози не са еднакви и общовалидни за всички организми.

За каква игра на думи става въпрос? Не съм казвал никъде, че на праймафорс се пият по 4гр на ден. Напротив твърдя, че минималната доза е 20гр. Като по този начин стига за 25 дни една опаковка. Което е значително повече от 7 дни. За мен лично важната съставка в гореспоменатото Elite BCAA не е глутаминът, а ВСАА. Него (глутаминът) можеш да си го набавяш и от храната. Следователно нужната доза зависи и от количеството приет чрез нея. Докато при ВСАА това не е така. Затова и наблягам на факта, че откъм ВСАА по-изгодният прoдукт е на Primaforce.
П.П. Ако ти или някой друг, от 1,2 или 5 грама имате ефекта, който болшинството използващи тази добавка имат от 20+ грама, супер, доста пари ще спестите...

29.12.09
15:28

С тея 5 гр ВСАА и 5 гр глутамин все едно нищо не пиеш.

Като цяло за деня си прав! Но, аз например сега не пия протеин на пудра, а приемам само ВСАА и Глутамин и така вече трета седмица. Извода, който си правя е, че възстановяването след тренировка е близко до приета доза протеин. Пия по 5 и от двете след тренировка. Говоря конкретно за ефекта им, приети след тренировка от гледна точка на възстановяване.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.12.09 15:31.

29.12.09
15:35

казано от Стоянчо на 29.12.09, 15:28:

С тея 5 гр ВСАА и 5 гр глутамин все едно нищо не пиеш.

Като цяло за деня си прав! Но, аз например сега не пия протеин на пудра, а приемам само ВСАА и Глутамин и така вече трета седмица. Извода, който си правя е, че възстановяването след тренировка е близко до приета доза протеин. Пия по 5 и от двете след тренировка. Говоря конкретно за ефекта им, приети след тренировка от гледна точка на възстановяване.

Говоря за деня като цяло, да. Иначе относно казаното от теб, съм съгласен.

казано от Martin Tomov на 29.12.09, 14:37:

Него (глутаминът) можеш да си го набавяш и от храната. Следователно нужната доза зависи и от количеството приет чрез нея. Докато при ВСАА това не е така.

Дали? ВСАА са незаменими, факт, но защо тяхната доза да не зависи от приетата храна?
Човешкият организъм може или не може да усвоява ВСАА от храната?

Затова и наблягам на факта, че откъм ВСАА по-изгодният прoдукт е на Primaforce.

С това изрично се съгласих, при това - отдавна.

П.П. Ако ти или някой друг, от 1,2 или 5 грама имате ефекта, който болшинството използващи тази добавка имат от 20+ грама, супер, доста пари ще спестите...

Мога само да се усмихна на това... несериозно е.

29.12.09
20:34

bcaa се усвояват от храната.

29.12.09
21:24

mm супер... ше си ги изпия теа и после грабвам primaforce :D thnx

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1