30.12.09
08:12
Здравейте отново, миналите 1-2 седмици реших да поработя малко върху диетата си, като намаля въглехидратите като цяло (и сложни, и прости) за да оправя малко релефа (предимно на корема). Приемах много белтъчини, пих много вода, но ефекта даже беше отрицателен - липса на енергия, даже релефът не се оправи, а се влоши! Онзи ден приключих с това и се върнах пак към ориза и усетих, че имам по-малко мазнини по корема сега, отколкото докато 10 дена се мъчих с глупости. Някой може ли да ми обясни, защо като се нагъчих със сложни въглехидрати релефът се подобри?
Благодаря.
Как за 1 седмица реши, че омазняваш и още повече едно хранене след това си забелязал, че се орелефяваш? Явно познаваш перфектно тялото си. Знам ли? Иначе загубата на енергия е напълно нормална, за това при такива диети има зареждащи дни.
Мнението беше редактирано от VEGATA на 30.12.09 10:03.
1. За една седмица няма как да прецениш дали имаш повече или по-малко мазнини, внушаваш си.
2. Нормално е да имаш по-малко енергия след като си намалил въглехидратите които са основен източник на енергия за тялото.
3. Моят съвет е плавно да намаляваш въглехидратите и да имаш повече търпение при спазването на диетата :)
Прави сте, 1 седмица не е достатъчна, просто няма с кого да се консултирам относно хранителния си режим и единственият ми източник е интернета, а там пише всякакви работи и не знам на кого да вярвам, затова прибързах доста :/
За седмица си загубил тонус и си изпразнил гликогеновите депа, заради което ти се струва, че релефа се е влошиш (релеф значи и тонус и плътност на мускулите, не само малко мазнини). Съответно, като си хапнал ориз си заредил с въглехидрати и релефа е изпъкнал. Другото което е вероятна причина за подобен ефект е водния баланс.
Освен това, като намаляваш (или спираш) въглехидратите, увеличи ли мазнините? Трябва да имаш някакъв източник на енергия, не става само с протеин.
казано от Петко К на 30.12.09, 11:18:
За седмица си загубил тонус и си изпразнил гликогеновите депа, заради което ти се струва, че релефа се е влошиш (релеф значи и тонус и плътност на мускулите, не само малко мазнини). Съответно, като си хапнал ориз си заредил с въглехидрати и релефа е изпъкнал. Другото което е вероятна причина за подобен ефект е водния баланс.
Освен това, като намаляваш (или спираш) въглехидратите, увеличи ли мазнините? Трябва да имаш някакъв източник на енергия, не става само с протеин.
Не съм увеличил мазнините :/ абе трябва да се консултирам с някого тука в Пловдив че последните седмици само се прецаквам!
Иначе благодаря за отговора, но не мога да разбера въглехидратите могат ли да ми помогнат в горенето на мазнини? (за размера и плътността на мускулите знам)
Благодаря
30.12.09
12:29
em brato i az sym taka padne li mi carb pod 300g po4vam da sym mek i bez tonus. nz kva e logikata ima nqkva teoriq za osmoti4niq balans ama ne mi e mnoo qsno
izvinqvam se na moderatorite za latinicata niq se povtori
Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 30.12.09 12:31.