Предложение

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.02.05
18:09

Тоя раздел можете да го махнете изобщо няма полза от него . Един човек който е стигнал до там в глупоста си че да пита анонимни юзери със съмнителни познания в бодибилдинга , с неясен стаж в залата и изобщо хора без никакви медицински познания по теми по които и опитен ендокринолог би се изпотил е просто смешно и несерьозно. Да се споделят “идеи” за цикли със препарати до които медицината прибягва само в крайни случаи (а на няколко места видях и ветеринарни стероиди ) за протекция след цикъла , за възстановяване на сперматогенезата ( такъв филм няма ) за предпазване от гинекомастя и прочее - абсолютно престъпно . Не може да се изплюва там по един карсил-черен дроб или пък нолвадекс - гинекомастия , трибестан - сперматогенеза и прочее велики “умозаключения “.  Плясваш с ръце и всичко ти е в ред и вълка сит и агнето цяло и ръкавите пълни. Прочетете една андрология и ще разберете за каква страхотия става дума ще разберете че целият организъм се управлява от финно настроена схема от хормони - промяната на всеки от които води до мощни размествания в съотношение с другите а това пък води до ....... о боже господи - по-добре да не ви се случва  :D В човешкия организъм няма само тесостерон и естроген и не са те само най важните . Има цяла верига започваща от хипофизата със всички релизинг хормони по веригата и съз всички преки и обратни връзки по целият път както и влиянието към другите жлези с вътрешна секреция и секретираните от тях хормони . Да се борави с термини като андрогенен и анаболен с такава лекота все едно са част от търговското име на препарата - смешно . А този форум го четат и хора с неизградена психика и мислене - приемат го за чиста монета следва прецъкане по страниците - поръчка , игли , спринцовки , памук , спирт , дупе , едно-две лета лъв после последна дупка на кавала и позорна смърт. Човек си казва -какво направих , за кой дявол ми бяха тези глупости ,кой трябваше да впечатля ех да можех да върна времето назад ........ Защо да хвърляме хората в бездната на стероидите те не ни правят по силни точно обратното загубваш искрата и доверието в себе си . Аз няма да убивам този спорт - той кове войни . Стероидите - произвеждат ментета . Те не са част от бодибилдинга . Не виждам защо са намерили място в този сайт . Махнете ги :!:

27.02.05
20:00

Стероидите не са част от бодибилдинга а...
Отиди да го кажеш на рони колман или на арнолд шварценегер!И двамата са почнали от 13/14 годишни да се бласкат сас всякакви неща!Вапсоса е че малко хора знаят как и защо се взимат и какво искат да постигнат!

27.02.05
21:19

Абе момчета, не мога да разбера, какъв ви е проблема ? :evil:
Като сте толкова против стероидите не влизаите в раздела и толкова !
Има момчета ,за които информацията тук може да е наистина важна!
Така че бих помолил хора , които нямат какво да кажат по въпроса и не са помирисвали стероиди да не се изказват неподготвени!
Зададе си някои въпроса и вие веднега го удряте на дискусия “За и против стероидоте”! :wink:

AC

27.02.05
21:43

едно-две лета лъв после последна дупка на кавала и позорна смърт. Човек си казва -какво направих , за кой дявол ми бяха тези глупости ,кой трябваше да впечатля ех да можех да върна времето назад ........

Приятелю, много драми си гледал  :lol:

Тва “едно-две лета лъв, после позорна смърт” ме уби  :lol:  :lol:  :lol:

27.02.05
22:30

не е така някои организми са доста издаржливи ни плашете хората и помнете бинабола става мноо опасен след 50 мили

28.02.05
00:04

Стероидите не са част от бодибилдинга  ??? бе я иди да те види психолог..  no comment 8)

28.02.05
01:55

Ами сайта е с насоченост към натуралният бодибилдинг без отровите и наркутиците. Но все пак и този бодибилдинг, което е пълен със стероиди и хормони намира място в сайта защото и в света е така и това неможем да променим.
За да имаме успех в бодибилдинга трябва:
1Трябва да имаме правилна методика на тренировки съобразена с нашите индивидоални особености и изисквания.

2Трябва с натрупването на опит и стаж да опузнаеем все повече тялото си и да можем да по-добряваме тренировачната си методика.
3Правилен хранителен режим съобразен с целите и индивидоалните ни особености.

4Натрупване на опит и стаж, които ще помогнат на мускулите да изградят памет и да правят нещата все по-лесно и професионално.

Това са нещата, които ще ни донесат успех в бодибилдинга, но освен правилна методика, хранителни програми и достатъчно голям опит за да постигнем успех ние имаме нужда и от подходящите хормонални нива. Дори и да сме на стероиди, ние можем да загубим голяма част от постигнатото ако катаболизиращите хормони са в големи нива. Единствено растежният хормон и инсолина за “далаверски” т.е. от тях можем да учакваме хиперплазия от растежният хормон и анаболен ефект от най-анаболният хормон инсолина. Е от инсолина може да следва повишаване на процента мазнини, но на скоро се откри нов хормон отговорен за процента мазнини и не се знае как би повлияло високото ниво инсолин на този хормон. Това е само спрямо целите ни и отделно стоят страничните ефекти и възможноста за смърт и всевъзможни болести от растежният хормон и инсолина.
Единствено когато стигнете 45-50 години и настъпи андро паузата т.е. драстично намаляване на нивата на тестостерона ще има резон или смисал да се взема тестостерон в малки количества или прохормони. Има нужда от задълбочени статии и изследвания по въпроса със стероидите и забранените медикаменти в бодибилдинга и въобще. И недейте да смятате, че Христомир Христов или Рони Колман ще влезе и ще почне да пише за забранени медикаменти във форума :) . Единствените хора, които пишат и ще пишат тука ще се непрофесионалисти и абослютни аматийори. За това се губи смисала на целият сайт и работата на хората, когато тези непрофесионалисти и аматийори си навредат на здравето с информацията за всевъзможните цикли със стероиди и хормони. Преди пишех програми защото поне да бъдат малко по-добри от тези, които дават по сайтовете за продажба и да дам на пишещият това, което иска. В тези сайтове за продажба за съжаление е отразена истината в републиканското ниво в България. Та в момента момчетата на републиканското зобат в пъти повече от старата генерация културисти, кадето 5-10 мг бионабол са били високи дози. И все пак дали тези деривати на тестостерона играят чак такава роля, като и старите културисти са постигали 130 килограма в основен период и 55 ръка примерно. Та това са били големи мажаги и един Георги Диментиев и др. са примери за това. Е формулата за успех в профи културизма е зоб, зоб, зоб, но не само тестостерони разбирасе, правилно хранене и разходка из залата. Е какво се получава- важно е колко ти носи дроба! Но това да го оставим на страна. Ние сме далеч от този бодибилдинг!  Е когато Рони Колман или подобен влезе в раздела и се разпише вече ще размислим :) ! Но този раздел в момента губи всякакъв смисал! Той уронва идеята и срива всичко за, което се борим и подкрепяме в бодибилдинга. Това не означава, че аз ще спра да се занимавам и сабирам инфомрация за тези забранени медикаменти! Е когато има някаква новост или нещо не толкова вредно заслужаващо вниманието аз ще съм първият от ентосиястите потърсили информация и достъп до него!
Моята пизиция в крайна сметка е против раздела и като цяло стероидите и най-вече когато липсват на зобещият горе посочените “тайни” на успеха!
Това си е моя позиция и мнение, което не въвлича бб-тийм и т.н. .

28.02.05
02:16

И аз застъпвам идеята за премахване на този раздел!
Причините вече са маркирани многократно и не е нужно много разясняване!
Смешно е, проява е на детинска глупост човека “х” да иска и очаква компетентно мнение в който и да е форум по такива въпроси. Какво означава това? Това значи, че не е прочел достатъчно литература преди да дойде тук и да задава въпроси, това си личи много ясно от начина по който се задават въпросите. Ако един младеж наистина желае да се забърква с такава материя то той трябва да прочете наистина добри статии по въпроса написани от независими источници (не рекламни статии) и когато се образовал достатъчно, той ще знае достатъчно и дори няма да му хрумне да пита!!! А ще е наясно кое и защо го взима както ще знае и за точната доза.
И преди съм предлагал този раздел да се закрие или да се остави само една тема (локната) която ще се допълва от модераторите от време на време, като в нея да се публикуват линкове към други сайтове със добри статии, така че някой като се интересува: отива и чете а не по мързеливата процедура....

28.02.05
09:36

аве колкото и да са вредни стероидите се ползват от адски мноо хора и са саздадени за да се ползват но разумно помнете че от правилен цикал може да имаш мнооо полза и малко вреда

AC

28.02.05
10:05

наистина добри статии по въпроса написани от независими источници

Perlsite, точно там е въпросът пич! Няма лесно достъпни такива. Все тая е дали ще се чете за стероидите от тук или от сайтове, където пак е писал някой, дето ни съм го виждал, ни съм го чувал. Аз по принцип най-много вярвам на медицински лица, но трябва да са се занимавали в областта на стероидите, защото обикновените лекари просто цитират учебници от преди 30год., в повечето от които пише, че хапче бионабол например предизвиква мъчителна смърт  :) Няма да ти обеснявам, как преди седмица вкъщи беше приятелка на майка ми лекарка, която като ми видя кутийките- протеини, аминокиселини, креатин и др. почна да обеснява как ще си увредя сърцето, дробовете, ЩЕ ОСТАНА ИМПОТЕНТЕН, спермата ми ще стане стерилна и т.н. Сигурно, ако някога разбере, че зобя (засега не зобя  :)  ) ще почне да ми взима мерки за ковчег....

Аз лично съм “За” този раздел да остане! Информацията никога не е излишна!  :wink:

А към Емо-мло, относно инсулинът- един мой приятел който прави 3-месечни цикли с анаполон, омнадрени  и т.н. (той, че не е човек- не е- 150кг, още маса му трябвала.... ) Абе мани го него, НО той специално казва, че никога не би се захванал с инсулин, защото си играеш с диабета... Моята мисъл е, че ако се прави цикъл с инсулин, трябва да се прави строго под лекарски контрол, иначе може да стане много лошо...  :?

П.с. Забравих, все искам да кажа едно “ЕВАЛАТА!” на Doc за научо- защитените мнения и все не намирам правилната тема. Нека бъде в тази!  :)

Напред и нагоре... и настрани  :wink:

28.02.05
12:14

[quote author=“perlsite”]И аз застъпвам идеята за премахване на този раздел!
Смешно е, проява е на детинска глупост човека “х” да иска и очаква компетентно мнение в който и да е форум по такива въпроси. Какво означава това? Това значи, че не е прочел достатъчно литература преди да дойде тук и да задава въпроси, това си личи много ясно от начина по който се задават въпросите. Ако един младеж наистина желае да се забърква с такава материя то той трябва да прочете наистина добри статии по въпроса написани от независими источници (не рекламни статии) и когато се образовал достатъчно, той ще знае достатъчно и дори няма да му хрумне да пита!!! А ще е наясно кое и защо го взима както ще знае и за точната доза.
И преди съм предлагал този раздел да се закрие или да се остави само една тема (локната) която ще се допълва от модераторите от време на време, като в нея да се публикуват линкове към други сайтове със добри статии, така че някой като се интересува: отива и чете а не по мързеливата процедура....

Нпълно подкрепям това мнение. Цитирам го тотално, защото същото казвам и аз по този начин.

28.02.05
14:00

[quote author=“acrimonious”]Няма лесно достъпни такива.

Това съвършенно е невярно. Статии има много, въпросът е как търсиш. Ако е нещо от вида на: “най-добър зоб + цикъл” естествено е да попаднеш на рекламни/платени статии, но виж ако търсиш информацията по друг начин, например “хормонални оси + клинични изследвания” и т.н. можеш да попаднеш на съвсем сериозна и научна информация.
Сега точно не ми се обяснява какво е SEO и как се прави, но комерсиалните сайтове правят всичко възможно да “заемат” главните места при търсене на популярни ключови думи... но “който търси намира”, а и не случайно предлагам да се остави една локната тема където да се добавят интересни линкове.
И накрая още една бележка: като давате съвети на един НЕ образован младеж за правенето на цикли не му правите услуга, не му правите добро! Не се заблуждавайте! Един средно интелигентен човек ако няма идея как да взима зоб няма изобщо да пробва. Вие сте тези които му казвате как и “той” отива и си купува и започва да го използва! Колко от вас си купуват лекарства без да знаят как да ги ползват и колко от вас биха пробвали на слука 1-2 или 20 хапчета за доза???
Не поощрявайте незнанието, не поощрявайте некомпетентното използване на каквито и да е лекарствени средства!

28.02.05
15:30

Тези които искат да ползват стероиди че са глупаваи така е ама 4XL ти си по зле, нали ако няма къде да попитат анонимно за стероидите полвината няма да отидат да се консултират с лекар няма кои да ги предопреди за вредата, няма кои да ги откаже или поне да им каже как се зимат правилно ако няма подобни места ще гледаш мъже с цици ама няма да ги гледаш дълго щот ще умират от цироза или хилядите други странични ефекти, от които голяма част могат да се избегнат стига някой да ти каже как!!!

Виж за едно сте прави някой хора пишат големи глупости и така могат да навредят на някой, но затова трябва да има добър МОДЕРАТОР!!!:)

28.02.05
15:52

Предлагам при влизане в раздела, да се изисква съгласи за навършени 18 години, така модераторите няма да се притесняват за малолетните и ще се освободят от отговорността.

DI

28.02.05
16:11

[quote author=“SLAY”]Предлагам при влизане в раздела, да се изисква съгласи за навършени 18 години, така модераторите няма да се притесняват за малолетните и ще се освободят от отговорността.

:lol:  :lol: И как по-точно ще са сигурни, че този който се представя за 18 годишен, наистина ще е на толкова?!? Ако сканира личната си карта примерно, да но друг вариант не виждам  :wink:

28.02.05
18:15

[quote author=“aeshna”][quote author=“perlsite”]И аз застъпвам идеята за премахване на този раздел!

Нпълно подкрепям това мнение. Цитирам го тотално, защото същото казвам и аз по този начин.

Въпреки, че съм господин “никой”, и аз заставам зад казаното на 100%. Това е... :?

28.02.05
19:11

[quote author=“zelkata”]аве колкото и да са вредни стероидите се ползват от адски мноо хора и са саздадени за да се ползват но разумно помнете че от правилен цикал може да имаш мнооо полза и малко вреда

Няма и никога не е имало такова нещо!
по-здрави
acrimonious Рискове си има иначе твоят френд ако е толкова добър да отива да става професионалист ве! И като стане такъв да почне да влиза във форума и да си пишеме за стероидните му цикли и програми! Иначе си е пълна простотия тоя раздел!

28.02.05
19:57

Аве разделът си е доста добър, просто има хора които не използват такива медикаменти и не искат и другите да ги използват. Щяло да му тежи на съвеста това че е казал на някакъв пубер как да зима бионабол хах че да не му ги тикваш в ръцете то си е негова работа, а ако ви е писнало от въпроси от рода “Как да се хапирам”  :D просто не им обръщайте внимание и не отговаряйте. Анаболите са си част от спорта и който си иска той ще се тъпче въпреки че като стане на 30 години ще съжалява.

28.02.05
20:08

Абе когато в България станат стероидите забранени както е и в цевилизованите държави може вече да затворим този раздел. Засега си имаме наша политика и т.н. . Но щом даржите да го има раздела ами направете нещо по въпроса ве! Пишете статии и пишете хубави мнения и теми ве! Щото иначе е смешно да твърдите, че разделът бил добър.
по-здрави и успех

28.02.05
20:32

Който не го мързи ще пуска статии, за сега не виждам нищо лошо в раздела.

AR

28.02.05
20:42

Истината е че стероидите са част от спорта!Но нетрябва да стават част от непрофесионалния спорт!Определено вредят но да ви кажа честно по добре да се пише защото по разни залички лапетата се тъпчат с анаболни стериоди ,защото онзи голям космат батко така е станал много силен.Те чуват от някъде бианабол и карсил и ги пият като витамини.
Истина е и че не на всички им понася да взимат химии, има хора които от 20 мг бианабол все едно са взели отрова(не са далеч от истината).
Искам да завърша вече с това : Ако ще се тровите поне да имате основателна причина иначе си е пълна глупост!!!

01.03.05
10:38

[quote author=“hubstar”]Който не го мързи ще пуска статии, за сега не виждам нищо лошо в раздела.

Готин, а грешките в насоките не ги ли виждаш бе!  :roll:  :roll:
Това е лошото - невярната информация  8)

01.03.05
14:49

Гледам че темата е станала интересна. Нямах предвид да се отреже информацията за стероидите изобщо а да се премахне грешната такава. Когато чета този дял от форума просто няма един пост в който да има едно детайлно обяснение и поне една научна обосновка . Това го четът деца на по 14-15 години и какво ще си помислят - културизма не може да съществува без стероиди и следва екшън. Сега за стероидите - било изписано много ай стига глупости .Посочете ми няколко статии излезли в научни списания , посочете ми учебници с тестове провеждани в лаборатории . На практика няма един достатъчно пречистен стероид с модулирана молекула . Няма лаборатория тествала и описала детайлно действието на поне по често използваните в спорта видове допинг .  Не са тествани ефектите върху човешки организъм на никакво ниво . Не са споменати никъде лекарствени комбинации и зависимости . Сега че един получава аритмия от две кафета а друг може да гълта ефедрин със шепи си е просто индивидуална поносимост ( някой да е чел физиология и патофизиология? ) Истината е че всичко се пробва на практика върху хора които сами са експериментатори и сами са опитни обекти . Сега че за да се получи един Рони Колман са заминали няколко десетки хиляди мечтатели - кой го интересува. Разни 17 годишни спрятат цикли а други по на 12-13 години ги съветват защото четът научната информация в форуми от тук и там или пък някоя велика статия на някой стероиден гуро на която всеки що годе подготвен ендокринолог би се смял с часове . Всички следим развитието в производството на суплементи - протеина колко генерации мина и постоянно излизат по добри и по добри форми . Стероидите как се промениха - ? Ами никой не влага пари в изследвания защото са страшно скъпи трябват обучени специалисти , лаборатории , химици ,ендокринолози , лекари , генни инжинери ......... и пари. На практика сегашните билдъри се тровят със същите боклуци с които са се тровили няколко генерации преди това само че в неимоверно по големи дози . вярно е че културизма върви напред и вече имаме доста по добра методика и трениращите са с доста по голяма обща култура но помислете малко колко информация идва от источници на които може да се има доверие ....... Маркус Рул споделя с нас диетата си и тренировъчната си програма - велико ,благодаря му но много странно как не качвам по 10-15 килограма чист мускул годишно от това ???  Всички искат секретите на шампиона , досещат се за обратната страна на медала . А това за което ме иронизирате ( едно-две лета лъв, после позорна смърт ) : нека ви разкажа една история - вярна е . На времето преди около 6-7 години започнахме да тренираме в една чисто нова зала бяхме трима приятели  долу горе стартирахме от едно ниво . Единият дръпна много големите ръце , зрелишни тренировки и прочее - резултата - перманентна стероидна ярост - пребиваше цяло то си семейство изхарчваше всичките им пари , в момента не може да се води смислен разговор с него . Маика му и брат му се изнесоха да живеят на село  и той остана сам с баща си . Ебати хората направиха това само защото го обичат и не искат да го пратят в психиатрията защото с жълта книжка върви живей и си търси работа . Другият ми приател преди около 6 месеца се видяхме доста голям е станал но майка му го похвали на моята че няколко пъти вече посещават болницата с линейка защото кръвното му налягане е в някави здравословни стойности  :twisted: от които той просто губи съзнание пада и ако няма хора наблизо ........ . Друг случай докато бях в гимназията имаше едно необикновенно яко момче беше най големия гъзар в училище майка му и баща му бачкаха в чужбина и пращаха луди пари . Гаджетата бяха като носни кърпи. Тогава още не знаех нищо за културизма. Какво се случи ли - ами самоуби се . Няколко пъти посещава болницата , няколко пъти му казваха да спре стероидите ама лъвът си е лъв . Малко полежа в хирургията почна да ходи често и на хемодиализа . Топеше се с часове в малък град това си личи все пак не може да се разминеш с копие на Шварценегер и да не забележиш че същия този ” Шварци ” дори за реклама на мистър мускуло не става . Една вечер някой чул яко изтрещяване болните надникнали през прозорците на стаите си и що да видят нашият ” билдер ” мъртъв на цимента пред болницата .Качил се на покрива опитал да се наръга с нож в корема но само го забил в подкожната тлъстина почнал да кърви обилно и решил да свърши по кратката процедура нямаше 20 години . До ден днешен некролозите му са зрелищни - огромен врат и трапец само че за мраморна снимка . Не говоря глупости - това е истината . Когато се говори за стериди трябва да се внимава защото една лабилна амбициозна психика възприема всичко като чиста монета . Оставете гинекомастията и оплешивяването това е само козметика. Помислете какво става с органите и жлезите ви . Четете - съберете информация обмислете я и ще разберете че не съм голословен . Ай късмет . Бъдете здрави .

01.03.05
16:45

:( и аз знам доста случей даже имахме едея от бб-тийм да ги докоментираме тия случей и т.н. , но сметнахме за неморално да излагаме хората като експонати как са се прецакали от стероидите. Е все още може да се осъществи тази идея само трябва да имаме съгласието на тези хора и да качим епикризи и т.н. .

Има статии и иследвания с хора. Братле още на времето атлетите на олимпиядата са били обект на експерименти и са мрели доста значителен процент от тях. Излизали са статии и резултати от тези експерименти.
Честно казано мисля, че не се по-добряват стероидите защото просто няма начин това да стане. Лошият и добрият ефект вървят ръка за ръка и е само до индивидоалноста ти и лекуванаето зависи какво ще постигнеш и колко дълго ще живееш чрез стероидите. Неможе да се направи по-добра молекула защото стероида не трябва да се изхвърли от тялото и трябва да стигне до рецепторите, а това няма как да стане без добавената азотна молекула доколкото знам. Еми всичко идва от това, а допълнително е и овреждането на ендокринната система.
по-здрави

01.03.05
19:05

Абе пич земи да се стегнеш. Първо стероидите са неизменна част от бодибилдинга и това е неоспорим факт. Няма култорист които да не взима стероиди. Второ - това че стероидите са много опасни не е съвсем вярно и е казано от хора които нищо не разбират. Употребата на сероиди крие риск, но ако човек е добре подготвен и е наясно с нещата може да се мине дори и без странични ефекти (или поне да бъдат сведени до минимум). Четене му е майката. И трето, хубаво е да има такава тема във форума, за да може хората да обменят опит. Аз няма да тругна да взимам стероиди само по съветите на някой непознат, но ми е отполза да видя мнението на другите и да го съпоставя с това което съм прочел. Обмяната на опит с хора които са взимали стероиди е много важна според мен. Така че, които мисли че стероидите убиват, едно че не разбира и второ- просто да неги взима.
Мускулите се правят с мисъл. Така че четете повече и не говорете глупости.

01.03.05
19:26

grafa батка подкрепям еее наи сетне някои каза нещо смислено браво брато поздрави

01.03.05
19:52

Малеее тва са лъжите на хората от близкото минало, които даже не са помирисвали сцена или сериозни резултати в културизма. Е тия псевдо гурута и тем подобни плямпат абсолютни глупости и няма капка истина в тия драсканици, че стероидите нямали странични ефекти и даже били полезни. То това се оппруверга в последните години, когато вече билдерите почнаха да си отиват един по един от тоя свят. То тия “гурута” поне образование да имаха бе...
по-здрави

FI

01.03.05
19:59

по -добре да се помогне отколкото да се правят големи грешки от незнание

01.03.05
21:21

Еми като са толкова куци да четат и след това да зобат ве! Гадното не е само незнанието, а и малкото години щото е лесно да хванеш и да водиш за носа някакво дете на 15 години примерно и да се назоба и след това целият живот да му е провален! Такива и убици могат да станат пак камоли да зобът.
по-здрави

AC

01.03.05
22:03

Тая тема се превърна в:
- От една страна- хората които зобят: “Няма проблеми, няма странични ефекти”

- От друга тия дето не зобят:”Лапнеш хапче, умираш/пребиваш родителите си/самоубиваш се, т.н.”

Ей това е проблемът, няма кой да изкаже едно компетентно мнение без лични пристрастия....  :evil:

01.03.05
22:32

Аз считам доста от постовете за компетентни, защо? Има такива, считам дори и моите за такива!
Лично аз навлизам в девета година тренировъчен и стаж! В първите 2 години - 96-97 нямаше и помен за стероиди, по-малко се дискутираха, по малко хора зобеха, а натуралните бяхме всички ние по залите. Само мутрите във родният ми град Варна зобеха яката!
Когато инфото е по-малко, толкова по-малко ще е зерибяващо и зобенето, нали? Затова говорим!
“АААааааа, тренирам от 2 месеца, 3 дена и 15 минути и мисля да започна цикъл с ??????  и как да го направя” - сляпото подвеждане от некомпететни го вкарват в клопката на стероидната въртележка!
Е, да, има хора които разбират от химия - нека те станат модератори на раздела и да поемат отговорност! Като няма такива - просто да няма и форум ХИМИЯ. Простото правило е винаги ефективно, само трябва да се спази!
Аре и без нападки, ок?

01.03.05
23:16

Абе това с компетентните хора е добра идея, но трябва да има такива хора на лице, а и трябва екипът да се събере и да решим. Белчо обаче точно ти би трябвало да знаеш истините за стероидите и, че смисала от тях е никакъв ако не изкарваш прехраната си от това.
по-здрави

02.03.05
05:28

Така е живеем в демократична държава, но и в демокрацията има нужда от правила и закони. По-добре да има контрол над подобен тип самоубийствени “атентати” върху собственото здраве. Американците в Ирак загубиха по-малко хора отколкото за същото време от стероиди...

DI

02.03.05
07:58

[quote author=“acrimonious”]

- От друга тия дето не зобят:”Лапнеш хапче, умираш/пребиваш родителите си/самоубиваш се, т.н.”

Ей това е проблемът, няма кой да изкаже едно компетентно мнение без лични пристрастия....  :evil:

Ако не си забелязал хората, които говорят против стероидите, конкретно в тази тема имат опит или са се занимавали професионално с културизъм ( Емил ) и са употребявали забранени субстанции. Така че тези случки които ги разказват са най-малкото верни... това че не трябва да се повтаря грешката им е съвсем друг въпрос.

П.П. Не ме разбирай погрешно осъзнавам, че тези случеи не винаги могат да служат за пример - ” да не се взимат стероиди” , поради простата причина, че тези индивиди ( по-горе описаните самоубийци в поста на 4XL ) наистина са прекалили с тях или просто са ги приемали без да знаят елементарни неща за това с което се тъпчат.

03.03.05
14:15

Компетентно мнение дали ще дам не знам, но безпристрастно ще бъде!!! Според мен е по-добре да се закрие този раздел, защото както се казва по-горе много хора които не разбират дават и искат мнение - това вече е ясно и точно в това е проблема! Може да се навреди повече отколкото да помогне! Според мен е най-добре както каза Пърлсайт да се дадат линкове и хората щом искат нека четат! Вярно е че много хора взимат стероиди, но щом искат нека се консултират с някой, който наистина разбира, взимал е и знае какво ще се случи след това (спортен лекар, фитнес инструктор - за предпочитане завършил културизъм в НСА иначе самозванци колкото искаш, или самия културист - ще си платиш, за консултацията, здравето е най-скъпото, нали??? Аз против стероидите не съм - ясно е че всички състезатели взимат, но те взимат със съветите на персонален треньор и лекари ги преглеждат непрекъснато - тънката разлика! Досега почти не съм видял пост, в който да се каже “преди да вземеш едикаквоси отиди при лекаря и си направи преглед, за да знаеш как ще ти подейства и можеш ли да ги взимаш без да се увредиш”!!! Едно момче писа че негов приятел бил умрял защото не са му открили нещо, взимал стероиди и пушел - ако се беше консултирал с лекар е можело да се избегне такова нещо, нали??? Човек дали ще взима си е лично негово мнение (аз лично бих го направил, ако се състезавам, но това не означава че подкрепям стероидите - ако можеше без тях, щях да го направя без тях), но поне да го прави както трябва!!! Смятам че мнението ми беше безпристрастно!!! Ако някой не е съгласен нека сподели...

03.03.05
14:36

Аз не съм сагласен само с посочените от тебе “компетентни”. Защото нивото в НСА е супер ниско и тва, че си завършил културизам нищо не е. Иначе то и лекарите незнаят как може ти подеистват стероидите и т.н. та никога не е напълно сигорно.
по-здрави

03.03.05
14:42

Имах предвид някой, който знае и наистина разбира!!! Предполага се че поне в НСА знаят, затова посочих тях! Няма значение, кой - само наистина да разбира! Ако имаш по-добра идея казвай!

03.03.05
15:47

Джо Уийдар и школите във САЩ! :))
по-здрави

06.03.05
07:53

Хехе, бих отишъл, но има време и за това!!!

10.03.05
13:03

Мога да се опитам да не бъда пристрастен, макар че съм предубеден и не знам доколко ще успея.

Защо като говорим за хормонални препарати все едно, че говорим за религия, секс или музика ? Защо всеки заема крайно мнение или 100% против или твърдо ‘ЗА’? В крайна сметка става въпрос за медикаменти ... не мога да го разбера това.

Ако някой иска да се трови със стероиди ние не можем да го спрем. Това ще е все едно да се опитаме да спрем еволюционния процес на  хомосапиенс. Ако някой иска да научи чужди мнения, защо да не може? Дори самия факт че има няколко хиляди поста в тази секция от форума говори за това, че е необходима и четена.

Ако я махнем дали така ще спрем някой да взима стероиди? Аз мисля че ефекта ще е точно обратния.
То ако питате мен е необходимо да има още една секция специализирана за всеки отделен стероид с описание на полезните и странични ефекти от него.

10.03.05
15:48

[quote author=“DichoN5”][quote author=“acrimonious”]

Ако не си забелязал хората, които говорят против стероидите, конкретно в тази тема имат опит или са се занимавали професионално с културизъм ( Емил ) и са употребявали забранени субстанции. Така че тези случки които ги разказват са най-малкото верни... това че не трябва да се повтаря грешката им е съвсем друг въпрос.

П.П. .

Не искам и мен да визираш, нито да казваш кой защо така писал. Искажи си мнението и токова. Стой далеч от хора като мен например, защото ме обиждаш и вклучваш в смотаното си списъче “аааа, зобил преди, затова е сега против” - идея си нямаш колко си далеч за моя случай, и тъй като не ме познаваш, не ме пиши.  :wink:
И не бъди толкова сигурен че разказите са неверни, може би силно ти се иска .... незнам! Грешка няма как да се повтаря, ако тя не е факт, така че сам си противоречиш - т.е. разказите ги приемаш за съвсем реални !  8)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1