30.12.09
17:52
Търся отзиви от някой,който ги е ползвал,защото досега подценявах проблема...
Предполагам става дума за тези еластичните?
Баща ми ползваше преди време подобен - само за единия крак (там са разширените вени).
Докато го носеше имаше определен ефект - вените не се подуваха толкова много и облекчаваха крака.
Също е желателно при обикновените чорапи, да нямат ластик отгоре. Продават специално такива, за да не притискат вените.
Има и кремове за целта, в момента просто не мога да се сетя за марка.
31.12.09
09:07
казано от old_man на 30.12.09, 17:52:
Търся отзиви от някой,който ги е ползвал,защото досега подценявах проблема...
А не трябва да го подценяваш!Кръвта се застоява и въобще не е добре за сърцето и като цяло.Доколкото знам разширените вени се получават в следствие на нарушени джобовидни клапи.Но както и да е-баща ми има разширени вени.За еластичните чорапи-помагат и трябва да се носят при извършване на физическа работа и т.н.,за да не могат вените да се разширят повече!Но няма да ги приберат.
Препоръчвам ти да се мажеш със “Спасател гел”-известен още като “Rescue ranger”.Лекарството е страхотно и за около 3-4 седмици имаше ефект при баща ми-вените се прибраха,а бяха доста разширени.Гелът действа за повърхностното прибиране на вените.
Лекарство за укрепване на клапите - “Phlebodia” / “Флебодия”.Препоръчвам ти ги,има голям ефект!
След малко ще поставя снимка на гела.
Мнението беше редактирано от az100yan на 31.12.09 09:11.
Благодаря много,ще вземам мерки,тъй като започвам тренировки,а напролет и допълнително се натоварвам физически,доста стоя на крак.Негативното влияние на професията ми допълнително усложнява проблема,но няма как :)