казано от korpusito на 31.12.09, 11:30:
казано от Сами на 31.12.09, 10:19:
Защо трябва някой да събира пари и да носи за изследване нещо,като тази работа би трябвало да я свърши вносителя на дадения продукт,за да може,когато някой му поиска това изследване,той да може да го покаже?
х2
Вносителя изрично каза, че няма да пуска никакви документи и анализи. От тук нататъка всички празни думи, обиди и ирония са безсмислени. Показа се, че много хора могат само да лаят, но не и да хапят. Евала на хед хънтър, че започва подобни действия, само така ще се спре цялата олелия!!!!
казано от GRAH на 31.12.09, 11:50:
казано от korpusito на 31.12.09, 11:30:
казано от Сами на 31.12.09, 10:19:
Защо трябва някой да събира пари и да носи за изследване нещо,като тази работа би трябвало да я свърши вносителя на дадения продукт,за да може,когато някой му поиска това изследване,той да може да го покаже?
х2
Вносителя изрично каза, че няма да пуска никакви документи и анализи. От тук нататъка всички празни думи, обиди и ирония са безсмислени. Показа се, че много хора могат само да лаят, но не и да хапят. Евала на хед хънтър, че започва подобни действия, само така ще се спре цялата олелия!!!!
Еми то нали от някъде трябва да се тръгне? Не може всички да са навътре с нещата. То се започва с дигане на шум, докато започне да се действа. Ей, значи изобщо не мислите. Ако не се беше вдигнала тази олелия, щеше ли някой да обърне внимание? НЕ. Просто хората щяха да четат на Сашо постовете с двете билки и ще се се радват.
ПП Абе няма ли да има промоция и на третия вид хапчета на грингото? Току виж сме изкарали по още един мускул от тялото, по-релефен и с изпъкващи вени. :lol: :lol: :lol:
31.12.09
12:23
Искрено се надявам проверката да се извърши по-скоро и да ви видя физиономиите след като се публикуват тук резултатите!
После ще трябва да черпя head_hunter ;)
Защо да ви пускам документи, които са собственост на фирмата и интересуват РИОКОЗ, а не форумни професори скрити зад никове, чийто единствена цел е само да се заяждат.
Жокер: head_hunter може да започнеш със телефонно обаждане до РИОКОЗ-Русе - Д-р Мартин Манолов Марков - Старши инспектор тел-номер 082/84-20-27 При него бе подадено уведомлението и всички необходими документи.
Телефонният номер е взет от сайта на Риокоз-Русе http://www.riokoz-ruse.com/tablo.php
между другото - скоро марката Genomyx ще я видите и в nutraplanet.com
Хайде, весела посрещане на Новата година и на Вас!
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 31.12.09 13:00.
Че защо да пускаш документи, що да не си гледаме работата, нали? По този начин само в бг може да се върти търговия !!! Ако имат хората малко мозък в главата и прочетат всички мнения, ще си направят следния извод : Що да давам 80 лв за нещо с неясен произход, който в два форума по света са го чували, а не си купя аналог или продукт утвърден на пазара и ползващ го цял свят с доказани ,а не “спонсорирани ” резултати и то за същите пари!!! ВЕсело посрещане и на теб с един клиент по-малко (в мое лице!!! )
казано от Aleksandar Marinov на 31.12.09, 12:23:
..... а не ФОРУМНИ ПРОФЕСОРИ скрити зад никове, чийто единствена цел е само да се заяждат.
Ей това е вносител! Още при първия въпрос към него за някакво инфо, той нарече потенциалните му клиенти “форумни разбирачи”, а след това във всеки следващ пост продължава да обижда. Май Смакер си е прав да го нарича МарТинов, защото аз от него не видях един нормален пост на вносител. По-скоро е като някой продавач на сергия, дето си му казал, че продава боклуци и той започва да те обижда и говори, че не разбираш. Извинявай г-н Мартинов, но хората ще продължават да пишат подобни коментари, тъй като те получават същото отношение от ваша страна.
След това пак кажи, че другите те нападат и ти спамят, а ти сам си ги провокираш с новите постове в дневника си.
Много фирми имат политика “клиентът винаги има право”, но явно във вашата фирма сте само вие прав, а всеки клиент, който не е съгласен с вас, е “форумен професор”. Успех с вашата политика. :)
Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 31.12.09 12:44.
казано от Aleksandar Marinov на 31.12.09, 12:23:
Защо да ви пускам документи, които са собственост на фирмата и интересуват РИОКОЗ, а не форумни професори скрити зад никове, чийто единствена цел е само да се заяждат.
Ей туй в рамка и в раздела на вносителите, за да служиш за пример как НЕ трябва да се обръщаш към евентуални и бъдещи клиенти !
Хммм цялата работа намирисва толкува много , смях ме хваща ... И какво ако той представи документ че РИОКОЗ удобрил няква драсканица от неизвестна намо лаборатория която сигурно е на “грингото”.. Дали самия РИОКОЗ изследва продукта за забранени вещества и съдържание ...?? В България и кремвиршите и боклуците , имат удобрение от РИОКОЗ .. Някой неща стават с бутане на някой лев.. Само незнам дали ще е толкува щастлив господин Маринов ако действително се задействат органите за защита на потребителя и конкуренцията след като никой с нищо не застава зад марката ГЕНОМИКС , не се знае никакъв първоизточник , собственник , офиси , складове .. нищо !!! Ами по тази логика какъв е проблема някой приател да си пакетира нещо в ю ес ей и да ми го праща насам като си направим сайтче .. дори продукта може да е действително работещ , мен ми е интересно какво мислят от УСП Лабс за слин-сейн ?? Дали те знаят за съществуването на фирма и продукт сходен с тяхния ..?? Лично моето усещане .. като гадая на сляпо .. е че “Грингото” си пакетира там двете билки , но има някакъв проблем с нещо .. властите или нещо друго съмнително .. затова не се изкарва на показ .. за да може да духне ако случайно стане нещо..! Предполагам че “Произвежда” и други добавки като въпросната за удължаване на... и може би някъде е сгафил ... затова е момента не се афишира никаде ...и Маринов си рекламира продукта и си печели от него ...Всичко дотук добре .. ама ако се има доверие на “грингото” който не се знае по какъв начин , при какви условия и какво точно слага ..
Мнението беше редактирано от ShoCkk на 31.12.09 13:05.
31.12.09
13:01
Защо не изчакате @headhunter да направи каквото е казал, че ще прави, и да се види тогава какво що. Не ви ли писна от свободни съчинения и теории? И откровени глупости?
казано от Martin Tomov на 31.12.09, 13:01:
Защо не изчакате @headhunter да направи каквото е казал, че ще прави, и да се види тогава какво що. Не ви ли писна от свободни съчинения и теории? И откровени глупости?
А ти какъв си му? Адвокат или поредния спонсориран ? Като не ти харесва да четеш “глупости” не чети.
Подкрепям ShoCKk, сертификатът не е определящ много. Давам един хипотетичен пример - правя добавка X, която се взима с предтренировачното хранене, 1 час преди тренировка. Да се взима с мин. 60 гр мазнини и гарантирам енергия по време на тренировката. Съставките са 2 билки - екстакт от джинджифил и копър (примерно, а ако са някви нечувани още по-добре). Сертификатът може и да удостовери, че са безвредни, а пък клиентите яко ги удря пласебото.
Айде, събудете се ;)
Ами да съгласен съм .. Какви свободни съчинения ?? След като няма инфо кой е този Армандо Лопез ... Това са фактите.. Човек с латино име производител на хапчета за удължаване на .. в което няма нищо лошо .. Лошото е че ако нямаше нищо такова , господин Маринов щеше да го защити и да каже така и така този човек е такъв и такъв .. Няма защо да се крие и да има 1888-GENOMYX телефон за контакт..
31.12.09
13:14
казано от DorianX на 31.12.09, 13:06:
А ти какъв си му? Адвокат или поредния спонсориран ? Като не ти харесва да четеш “глупости” не чети.
Не знам какво сте се хванали всички за това спонсориране. Нито съм му адвокат, нито ще се пускам на състезания, че да ми трябват спонсори. И не мога да те разбера теб специално какво се палиш като някое момченце. Не знам какво те кара да се чувстваш лично засегнат от употребената от мен дума “глупости”. Мога да ти цитирам страници мнения, дори само от тази тема, които са си точно такива.
Това, което казвам е, че за мен няма смисъл да се говорят празни приказки, да се развиват теории какво и как бил правил грингото и т.н. Ти мислиш ли, че ще се стигне донякъде така? И ако да, докъде точно?
До намаляване на евентуални лоши последици за хората. Не е евтин продукт,а какво предлага !?!?! Ето аз спестих вече 80лв.
Мнението беше редактирано от DorianX на 31.12.09 13:21.
И до стимулиране на честната и открита търговия .... От която ще спечелят потребителите .. Не в крайна сметка да ти кажат ... Абе ти къф си че да ти давам сертификат ?? форумен разбирачо
31.12.09
13:20
Опаа нищо не съм казал, че ще правя - за такива разходки по институциите съм стар вече. Ако на някой му се занимава адвокатите ми ще напишат сигнал-а от негово име. Тая година ми изтече електронния подпис и не мисля да го подновявам иначе и това е начин без да се разхождам насам-натам. Не ми се занимава с глупости, а това не е и моя работа. Както казаха хората по-нагоре - това си е работа на вносителя да усигори нужните документи, а аз съм на заплата на друго място. Докато не се предоставят отговорите на въпросите които ме интересуват ще си “хейт”-вам на воля :lol:
Ако на някой му се иска да се разрови в тая глупост ще му отделя време за съдействие.
П.п. нЕма да ми приписвате такива действия, че ще звънна на “грингото” и ще ви гони анаконда :lol: :lol: :lol:
/шегичка/
Мнението беше редактирано от head_hunter на 31.12.09 13:22.
31.12.09
13:30
Извинете, но на кои въпроси не Ви беше отговорено?
Толкова много обиди, неуместни сравнения и тем подобни прочетох тук, че се чудя дали има въобще смисъл да посещавам този форум. Ако все още не сте забелязали нямам тема при ВНОСИТЕЛИТЕ и не смятам да имам. Така че спокойно мога да си минавам за редови потребтел вече.
Последното, което прочетох като съмнение бе дали продукта е минал през РИОКОЗ, ДА минал е, регистриран е там с всичката необходима документация,няколко пъти го споменах, но явно хората тук ме мислят и за лъжец, затова и ви предоставям телефоните на РИОКОЗ-Русе за да се убедите сами. Ако искате да си правите анализ вие сами или от РИОКОЗ да правят, с радост ще предоставя безплатна бройка от продукта.
Когато поискаха от мен съфорумниците анализ, аз показах анализа, който ми е предоставен от Genomyx с заличена на него информация за производителя-завод, защото ставаше въпрос за производствена тайна, която не касае мен. До въпросният завод стигнах АЗ чрез телефонният номер на анализа и споделих информацията с останалите за да си направят и те проверката. Както се видя не е мазе, а е един от най-големите доставчици на суровини, които предоставят като услуга включително изработка на ГОТОВ ПРОДУКТ, какъвто е Слин-Сейн. И от тук последваха още повече обиди и развиване на теории. А и ще ви помоля тъй като някой даде сравнение за USP Labs, моля кажете ми в кой завод се правят техните продукти, ако намерите нужната информация обещавам награда.Какво излиза в крайна сметка? Колкото повече информация искам да ви предоставя - толкова повече ме нападате.Ако ще водим един разумен и нормален разговор, мога и да ви разкажа повече за Genomyx, но съдейки по настроенията срещу мен - и това ще е погрешен ход . Затова поисках отново анализен сертификат от GENOMYX без задраскана информация, който ми е обещан за след празниците. Ще ви покажа и него тук.
Много хора забравиха, че аз съм вносител, а не производител и едва ли не ме изкараха от латино-произход. Собственика на Genomyx, наистина се казва Арамандо Лопез, и е бившият собственик на оrbitnutriton.com , сайт който малко хора от форума знаят. Това за някакви хапчета за удължаване на ... за пръв път го чувам от вас.Не знам дали е така наистина.
Наистина съм реагирал остро понякога, но много пъти бях убиден и нападнат на лична основа, доста гневно и неколегиално. След всеки мой пост се заричам да е за последно и не се сдържам и пак пиша в крайна смета. А и - извинявам се наистина, ако съм обидил някого, не съм бил прав.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 31.12.09 13:49.
31.12.09
13:34
Не съм те разбрал явно, headhunter. Не виждам как ще стане някаква разумна дискусия тук, така че ще послушам съвета на DorianX.
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 31.12.09 13:39.
Ами добре де разкажи ни малко за марката .. собственика и сподели тази информация която няма да ти навреди като вносител .... Колкото до УСП лабс веднага пуснах сърч в гугъл и намерих инфо за марката , от кога , къде и доста информация за компанията ......Не ставаше въпрос само за производствен цех .. а за някой който ще застане зад марката .. това което произвежда .. и може да отговори на въпросите ни.. http://www.usplabsdirect.com/about.html това е първото на което попаднах а със сигурност ако търся още ще попадна на много инфо за фирмата .. която от страна на геномикс бпс вуобще не съществува ..
Мнението беше редактирано от ShoCkk на 31.12.09 13:50.
31.12.09
14:12
ShoCkk - казвам ти веднага, което знам.
BPS беше собственост на няколко човека, единият от които Armando Lopez. Работата с BPS беше, че марката бе създадена за суплементи към оrbitnutrition.com и така и не можа да излезе от сянката на сайта. Затова Armando Lopez продаде сайта orbitnutrition , създаде Genomyx и откупи правата за Slin-Sane, с идеята Genomyx да бъде една голяма и сериозна марка с интересни и работещи продукти. След Нова година излизат следващите продукти от линията. Марката е едва на няколко месеца, затова още не е известна в Америка и се подхожда с такова недоверие тук в България. Вече я има в 3 онлайн магазина в USA. След Нова година обаче вече навлиза в Nutraplanet.com и живот и здраве скоро и в bb.com . Ако я виждате там, може би това ще ви направи по-спокойни.
Това защо няма много информация на сайта на Genomyx.net - не мога да го коментирам, въпросите си към производителя Genomyx може да зададете в раздел контакти на сайта - http://genomyx.net/contact-us.php
Продуктите не се произвеждат в гараж,както някои хора мислят, а се произвеждат в GMP сертифициран завод Watsonii. Ето какво доказателство, че не са само вносители на суровини, а и са производители : We do more than provide the best quality nutritional raw material products on time. We Nutraceutical Capsulesalso provide everything from bulk capsules to ready-for-sale products. Formulations, consulting and other services are also available upon request.
За колко производителя ще намерите в кой точно завод си правят продуктите? Ще се радвам на споделена информация. Много малко от марките си произвеждат сами продуктите, повечето работят с поръчки за изработка.
ShoCkk - ти хубаво виждаш сайта на UPS labs, но мога да те уверя, че няма да разбереш никога къде и кой е завода в който се произвеждат продуктите им.Защото това е много добре пазена търговска тайна.
Относно сертификата мисля, че горе стана ясно, че веднага щом го получа след празниците с незадраскана информация, ще ви го покажа, но тогава съм сигурен, че пак ще има недоволни, както досега. А относно уведомлението в Риокоз - заповядайте, звъннете и се уверете сами.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 31.12.09 14:57.
Ок мерси за отговора.. :) , можеш ли още да ни обясниш доколкото знаеш за връзката между добавката и инсулина .. и дали по някакъв начин може да ни докара здравословни проблеми , както и използването и от диабетици
Ако все още не сте забелязали нямам тема при ВНОСИТЕЛИТЕ и не смятам да имам.
Ако не се лъжа, нямаш тема при вносителите, защото ти бяха зададени няколко въпроса за продукта. Ти явно нямаше отговори на тях и каза, че няма повече да пишеш, защото не си длъжен да ни обясняваш.
А и ще ви помоля тъй като някой даде сравнение за USP Labs
За пореден път гледаш в чуждата паница. Предишния път беше за протеини, в които имало урина от мишки, сега пък това ли измисли за оправдания. Гледай си твоя продукт и се опитай да дадеш адекватна информация за него.
Затова поисках отново анализен сертификат от GENOMYX без задраскана информация, който ми е обещан за след празниците.
Май вече се досещаш на къде отиват нещата, така че може и ти да решиш да дадеш отговори на невежите, форумни “професори” и “лаборанти”, както си писал в дневника си.
Ти просто не разбра, че винаги ще има негативно настроени потребители, но трябва да знаеш и на тях как да им затвориш устите. А с твоите обиди сам предизвика и останалата част от форума. Аз лично не съм доволен от предишния Слин, но не ми беше проблем да пробвам и този, за да видя за какво става въпрос( ти голяма реклама му направи). Реклама на която се връзват малките деца, но само с един поглед върху диетата, единия килограм протеин на седмица, бцаа и 40-50 мин кардио, на всеки ще му стане ясно, че за тези 3 месеца, резултатите пак ще бъдат подобни и без Слина.
Или направи така, че да предоставиш всичко необходимо и нужно за продажбата на продукта, или кажи че не можеш да го направиш и точка. А не - мога, ама няма да ви дам, защото сте много разбирачи.
Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 31.12.09 14:24.
31.12.09
14:25
казано от ShoCkk на 31.12.09, 14:21:
Ок мерси за отговора.. :) , можеш ли още да ни обясниш доколкото знаеш за връзката между добавката и инсулина .. и дали по някакъв начин може да ни докара здравословни проблеми , както и използването и от диабетици
Всичко за което питаш може да ти отговори и чичо Гугъл. Питай го за 2-те билки и ще се очудиш колко много ще ти каже. Аз така направих още лятото.
31.12.09
14:27
@Shockk Ти ми подсети току що за още една нападка - за това, че съм казал че има 20 изследвания върху продукта. Тъй като едно от съставките се използва за ЛЕЧЕНИЕ на диабет, то не мисля че може да докара здравословни проблеми. Продукта имитира действито на иснсулина, няма пряк ефект върху него. За справка и повече информация по-долу.Ще питам производителя за да ти отговоря на 100% вярно.
Истината е, че има над 20 изследвания върху СЪСТАВКИТЕ в продукта, от които изследвания и проучвания става ясно какви ефекти може да очакваме.
@Rady_boy - Добре, съгласявам се.
Изследванията са следните:
References
1. Shi L, Zhang W, Zhou YY, Zhang YN, Li JY, Hu LH, Li J. 2008. Corosolic acid stimulates glucose uptake via enhancing insulin receptor phosphorylation. Eur J Pharmaco. 584(1):21-9.
2. Takagi S, Miura T, Ishibashi C, Kawata T, Ishihara E, Gu Y, Ishida T. 2008. Effect of corosolic acid on the hydrolysis of disaccharides. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 54(3):266-8.
3. Yamada K, Hosokawa M, Yamada C, Watanabe R, Fujimoto S, Fujiwara H, Kunitomo M, Miura T, Kaneko T, Tsuda K, Seino Y, Inagaki N. 2008. Dietary corosolic acid ameliorates obesity and hepatic steatosis in KK-Ay mice. Biol Pharm Bull. 31(4):651-5.
4. Yamada K, Hosokawa M, Fujimoto S, Fujiwara H, Fujita Y, Harada N, Yamada C, Fukushima M, Ueda N, Kaneko T, Matsuyama F, Yamada Y, Seino Y, Inagaki N. 2008. Effect of corosolic acid on gluconeogenesis in rat liver. Diabetes Res Clin Pract. 80(1):48-55.
5. Zong W, Zhao G. 2007. Corosolic acid isolation from the leaves of Eriobotrta japonica showing the effects on carbohydrate metabolism and differentiation of 3T3-L1 adipocytes. Asia Pac J Clin Nutr. 16 Suppl 1:346-52.
6. Fukushima M, Matsuyama F, Ueda N, Egawa K, Takemoto J, Kajimoto Y, Yonaha N, Miura T, Kaneko T, Nishi Y, Mitsui R, Fujita Y, Yamada Y, Seino Y. 2006. Effect of corosolic acid on postchallenge plasma glucose levels. Diabetes Res Clin Pract. 73(2):174-7.
7. Yamaguchi Y, Yamada K, Yoshikawa N, Nakamura K, Haginaka J, Kunitomo M. 2006. Corosolic acid prevents oxidative stress, inflammation and hypertension in SHR/NDmcr-cp rats, a model of metabolic syndrome. Life Sci. 79(26):2474-9.
8. Park MY, Lee KS, Sung MK. 2005. Effects of dietary mulberry, Korean red ginseng, and banaba on glucose homeostasis in relation to PPAR-alpha, PPAR-gamma, and LPL mRNA expressions. Life Sci. 77(26):3344-54.
9. Miura T, Itoh Y, Kaneko T, Ueda N, Ishida T, Fukushima M, Matsuyama F, Seino Y. 2004. Corosolic acid induces GLUT4 translocation in genetically type 2 diabetic mice. Biol Pharm Bull. 27(7):1103-5.
10. Judy WV, Hari SP, Stogsdill WW, Judy JS, Naguib YM, Passwater R. 2003. Antidiabetic activity of a standardized extract (Glucosol) from Lagerstroemia speciosa leaves in Type II diabetics. A dose-dependence study. J Ethnopharmacol. 87(1):115-7.
11. Suzuki Y, Unno T, Ushitani M, Hayashi K, Kakuda T. 1999. Antiobesity activity of extracts from Lagerstroemia speciosa L. leaves on female KK-Ay mice. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 45(6):791-5.
12. Hattori K, Sukenobu N, Sasaki T, Takasuga S, Hayashi T, Kasai R, Yamasaki K, Hazeki O. Activation of insulin receptors by lagerstroemin. J Pharmacol Sci. 2003 Sep;93(1):69-73.
13. Liu F, Kim J, Li Y, Liu X, Li J, Chen X. An extract of Lagerstroemia speciosa L. has insulin-like glucose uptake-stimulatory and adipocyte differentiation-inhibitory activities in 3T3-L1 cells. J Nutr. 2001 Sep;131(9):2242-7.
14. Ramkumar KM, Manjula C, Sankar L, Suriyanarayanan S, Rajaguru P. 2009. Potential in vitro antioxidant and protective effects of Gymnema montanum H. on alloxan-induced oxidative damage in pancreatic beta-cells, HIT-T15. Food Chem Toxicol. 47(9):2246-56.
15. Ramkumar KM, Vijayakumar RS, Ponmanickam P, Velayuthaprabhu S, Archunan G, Rajaguru P. 2008. Antihyperlipidaemic effect of Gymnema montanum: a study on lipid profile and fatty acid composition in experimental diabetes. Basic Clin Pharmacol Toxicol. 103(6):538-45.
16. Gholap S, Kar A. 2003. Effects of Inula racemosa root and Gymnema sylvestre leaf extracts in the regulation of corticosteroid induced diabetes mellitus: involvement of thyroid hormones. Pharmazie. 58(6):413-5.
17. Shigematsu N, Asano R, Shimosaka M, Okazaki M. 2001. Effect of administration with the extract of Gymnema sylvestre R. Br leaves on lipid metabolism in rats. Biol Pharm Bull. 24(6):713-7.
18. Persaud SJ, Al-Majed H, Raman A, Jones PM. 1999. Gymnema sylvestre stimulates insulin release in vitro by increased membrane permeability. J Endocrinol. 163(2):207-12.
19. Chattopadhyay RR. 1998. Possible mechanism of antihyperglycemic effect of Gymnema sylvestre leaf extract, part I. Gen Pharmacol. 31(3):495-6.
20. Shimizu K, Iino A, Nakajima J, Tanaka K, Nakajyo S, Urakawa N, Atsuchi M, Wada T, Yamashita C. 1997. Suppression of glucose absorption by some fractions extracted from Gymnema sylvestre leaves. J Vet Med Sci. 59(4):245-51.
21. Imoto T, Miyasaka A, Ishima R, Akasaka K. 1991. A novel peptide isolated from the leaves of Gymnema sylvestre—I. Characterization and its suppressive effect on the neural responses to sweet taste stimuli in the rat. Comp Biochem Physiol A Comp Physiol. 100(2):309-14.
22. Shanmugasundaram ER, Rajeswari G, Baskaran K, Rajesh Kumar BR, Radha Shanmugasundaram K, Kizar Ahmath B. 1990. Use of Gymnema sylvestre leaf extract in the control of blood glucose in insulin-dependent diabetes mellitus. J Ethnopharmacol. 30(3):281-94.
23. Shanmugasundaram ER, Gopinath KL, Radha Shanmugasundaram K, Rajendran VM. 1990. Possible regeneration of the islets of Langerhans in streptozotocin-diabetic rats given Gymnema sylvestre leaf extracts. J Ethnopharmacol. 30(3):265-79.
24. Okabayashi Y, Tani S, Fujisawa T, Koide M, Hasegawa H, Nakamura T, Fujii M, Otsuki M. 1990. Effect of Gymnema sylvestre, R.Br. on glucose homeostasis in rats. Diabetes Res Clin Pract. 9(2):143-8.
25. Shanmugasundaram KR, Panneerselvam C, Samudram P, Shanmugasundaram ER. 1983. Enzyme changes and glucose utilisation in diabetic rabbits: the effect of Gymnema sylvestre, R.Br. J Ethnopharmacol. 7(2):205-34.
26. Daisy P, Eliza J, Mohamed Farook KA. 2009. Hypoglycemic and hypolipidemic effect of a novel Gymnemic triacetate on STZ-induced diabetic rats. Phytomedicine. Sep 10.
27. Ming XF, Rajapakse AG, Carvas JM, Ruffieux J, Yang Z. 2009. Inhibition of S6K1 accounts partially for the anti-inflammatory effects of the arginase inhibitor L-norvaline. BMC Cardiovasc Disord. 9:12.
28. Chiung-I Chang1, James C. Liao2, and Lih Kuo1 . 1998. Arginase modulates nitric oxide production in activated macrophages. Am J Physiol Heart Circ Physiol. 274: H342-H348.
29. Bachetti T, Comini L, Francolini G, Bastianon D, Valetti B, Cadei M, Grigolato P, Suzuki H, Finazzi D, Albertini A, Curello S, Ferrari R. 2004. Arginase pathway in human endothelial cells in pathophysiological conditions. J Mol Cell Cardiol. Aug;37(2):515-23.
30. Wheatley DN, Philip R, Campbell E. 2003. Arginine deprivation and tumour cell death: arginase and its inhibition. Mol Cell Biochem. Feb;244(1-2):177-85.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 31.12.09 14:30.
Да така е , и аз съм доволен от последния отговор , но предишната дискусия , недоверието и нападките сам ги предизвика господин Маринов ..Отношението към потребителите трябва да е друго .. Дано си вземе поука
31.12.09
14:29
Хубаво ще е наистина ако някой добър човечец направи изследване на продукта и да публикува резултатие и със това най-накрая да се спрат спекулациите,плюенето,заяждането и какво ли още не... :)
31.12.09
14:31
@alexandrov_84 - тъй като даже и анализен сертификат не вярвам да се окаже достатъчен за някои от потребителите, по-горе написах, че съм съгласен да даря 1 опаковка от продукта за подобни цели.
31.12.09
14:38
Не трябва крайният потребител да прави изследвания на продукта,а трябва производителя/вносителя да направи/има такъв сертификат,който да дава сигурност на купувача.
31.12.09
14:41
@Сами - аз имам такъв сертификат, но с задраскана информация от производителя, заради фирмена тайна. Това, че на сертификата е нямало подпис или печат, за мен не означава , че е фалшив. За справка - моля пуснете търсене в google за certificate of analys и вижте колко анализи са без подписи или печати. Това не е задължитлно, лично аз съм виждам много такива, даже показах в една от темите.
Тъй като бях обвинен от хората тук, че сертификата не е истински, аз какво да направя? Чакаме незадраскан сертификат след празниците. Това е.
Нe искам да споря с никого повече и не виждам за какво. Мисля да приключа с форума за днес, така че весело посрещане на Новата година и ще се видим догодина!
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 31.12.09 14:46.
много ми е интересно колко от вас са виждали някакъв сертификат за произход, качество и съдържание (имам предвид на антибиотици, стероиди и други химии) на месото, пилетата, сиренето и тнт, които си купувате всекидневно? ;)
много нещо изписахте за една добавка, която (както всяка друга) при един работи, а при друг не. колко от вас са виждали сертификати от юнивърсъл, бсн, гаспари, котролед лабс и още много други, които купувате на юнашко доверие само защото ги има в разни интернет магазини и имат лъскави сайтове.
peace
казано от FRANKO1 на 31.12.09, 15:53:
много ми е интересно колко от вас са виждали някакъв сертификат за произход, качество и съдържание (имам предвид на антибиотици, стероиди и други химии) на месото, пилетата, сиренето и тнт, които си купувате всекидневно? ;)
много нещо изписахте за една добавка, която (както всяка друга) при един работи, а при друг не. колко от вас са виждали сертификати от юнивърсъл, бсн, гаспари, котролед лабс и още много други, които купувате на юнашко доверие само защото ги има в разни интернет магазини и имат лъскави сайтове.
peace
Не сравнявай известни марки, наложили се на пазара от години. Там потребитилите са в хиляди повече. Ако всички е наред с Genomyx след време никой няма да има смисъл да иска подобни неща ,освен ако не се усъмни в произхода на добавката (примерно опаковката) .
П.С. Весело изкарване довечера и пожелания за много мускули през следващата година !! :) Наздраве!
Мнението беше редактирано от DorianX на 31.12.09 16:33.
31.12.09
16:32
Щом Сашо казва,че е готов да даде 1 опаковка за изледване,без да иска пари ......Какъв тогава е проблема,тези които не му вярват да я вземат и да я занесат за анализ?!И после да кажат тук резултатите?!
Мнението беше редактирано от alexandrov_84 на 31.12.09 16:33.
31.12.09
16:36
Мисля, че в един от последните броеве на Мускули и фитнес имаше някакви статии за билките или беше за една от билките в слина.Не помня много, но това което го казват там и Сашо го е казвал тук- че има положително действие и при лекуване от диабет.Така че относно самите съставки според мен не трябва да има каквито и да е съмнения. :)
ПС- Весело изкарване и посрещане на новата година!Много мускули, жени, пари и любов през новата 2010г. :)
Мнението беше редактирано от incessantforce на 31.12.09 16:39.
31.12.09
16:46
Весело посрещане на всички...Аз съм си у нас защото имам температура и не мога да ви опиша как се чувствам и какво искам да причиня на всичко около мен...но все пак! :) Само хубави моменти през новата 2010 :)
03.01.10
08:34
Такаам, за двете билчици може да има и милион анализи ама въпросът е има ли ги въпросните двенки-тринки и в слин сейн. Иначе за полезността на мащерката и маточината и аз да се поровя за 2 мин в уикипедия и аз бих ви извадил няколко препратки към тежки научни трудове! Забелязва се готовността и бързината, с която г-н мартинов изравя цитати и библиография към чужди издания. Значи не е невъзможно. Просто като удавник се хваща и за най-малката сламка, която съществува, само и само да придаде тежест и стойност на продукта си.. разбираемо.
Това което не е разбираемо е усърдието, с което се опитва да убеди аудиторията от ”форумни професори скрити зад никове, чийто единствена цел е само да се заяждат” с легалността на предоставения от него “сертификейт ъф аналисиз”. Стоянчо прекрасно обясни по-назад в темата в един от постовете си за документите кое и какво трябва да присъства на един бЕл лист хартия, че да се признае за официален документ.(подсказка: мацаници без подпис и печат и с номера на измислени факсове не вАжат!)
После kao така любезно ни предостави въпросният линк ( http://nowfoods.bg/coa/coa3180.JPG ), който нагледно показва как би трябвало да изглежда подобно нещо. Не ми се рови да намирам и слагам тук мацаницата на г-н мартинов, защото няма да изглежда никак никак добре, особено сравнена с линка по-горе.
Относно хилядите и милионите други “съртификейт ъф аналисиз” в “гугъл” подобни на вашия - > отново старата песен г-н мартинов! това, че има още хиляди гаражни нагли производители подобно на вас с г-н лонг лопез, не ви дава право да се пробутвате като малкото зло. На някой ъгъл на затънтена уличка в някой град - някъде по това време се предлагат наркотици, оръжия, срамни болести и какво ли още не, това дава ли ви право да си отворите сергия до Баба Здравка на женския пазар и да предлагате подобна стока???
Въобще продължавате да наглеете г-н мартинов/лопез.
П.П. Относно вашият може би далечен братовчед г-н марков от риокоз русе( забележете! ), с офис, помещаващ се най-вероятно в сградата на старата детска градина “Лютиче”, какво мога да кажа. Вие май сам не си вярвате, че ще ви мине и този жалък опит.. Ако ще с медал за храброст да ви е накичил въпросният ваш не така далечен роднина, едва ли ще впечатлите някого освен вас самият и г-н лопез! .. да се обадим да питаме в риокоз русе??? ха!
Мнението беше редактирано от smacker на 03.01.10 08:39.
казано от alexandrov_84 на 31.12.09, 16:32:
Щом Сашо казва,че е готов да даде 1 опаковка за изледване,без да иска пари ......Какъв тогава е проблема,тези които не му вярват да я вземат и да я занесат за анализ?!И после да кажат тук резултатите?!
Smacker - Айде бе! Действай!
казано от btkadsl на 03.01.10, 17:24:
казано от alexandrov_84 на 31.12.09, 16:32:
Smacker - Айде бе! Действай!
А ти ли ще платиш разноските по анализа ?
Извинявам се, ама трябва да си много тъп, за да видиш колко некомпетентен човек е Александър Маринов, а камо ли да взимаш някакви съвети от него и не дай боже добавки...
А тези, които се водят по акъла му, са в пъти по-зле.
казано от Витан на 31.12.09, 09:38:
От всички хвалби около Слин-Сейн, само не можах да разбера аз и съквартиранта ми ли сме единствените non-responder-и, т.е. грам не усетих нищо различно от обикновеното? Някой друг?
За съжаление и при мен ефекта е нулев. Дори съм спрял в момента приема му. В началото се надявах да е заради липса на достатъчно въглехидрати... но все пак го вземем с CarbSlam. За стария Slin Sane незнам, но от новия нищо не се усеща.
казано от NightElf на 12.01.10, 22:16:
казано от Витан на 31.12.09, 09:38:
От всички хвалби около Слин-Сейн, само не можах да разбера аз и съквартиранта ми ли сме единствените non-responder-и, т.е. грам не усетих нищо различно от обикновеното? Някой друг?
За съжаление и при мен ефекта е нулев. Дори съм спрял в момента приема му. В началото се надявах да е заради липса на достатъчно въглехидрати... но все пак го вземем с CarbSlam. За стария Slin Sane незнам, но от новия нищо не се усеща.
E, то и от No explode някой не усещат нищо или ефекта е много слаб...