02.01.10
12:40
Здравейте, :) може ли да ми кажете животинските мазнини дали са полезни като например: кравето масло, кисело мляко, сирене,кашкавал, от пилешко месо, от свинско месо и други, но главно тези ме интересуват :) Благодаря ви много предварително! :)
понеже чета във саита как някои момчета казват на други да ядат обезмазлени продукти като извара, млека и т.н :) затова питам :)
Мнението беше редактирано от r0ck на 02.01.10 12:48.
Хайде де ! В сайта няма само кросфитъри и ВМ НВД маняци :) Правилния отговор е : Зависи от целите ти, а от там и от хранителния ти режим! ;)
Ясно, благодаря ви много ! :) А може ли да ми кажете също когато целя потдържане на килограми горе доло колко грама мазнини ми трябват на килограм телесно тегло ? :)
02.01.10
13:22
Да,полезни са. Както и да тренираш, по какъвто и начин да се храниш са полезни.
казано от Владимир92 на 02.01.10, 13:02:
Хайде де ! В сайта няма само кросфитъри и ВМ НВД маняци :) Правилния отговор е : Зависи от целите ти, а от там и от хранителния ти режим! ;)
Полезността на храните не зависи от целите ти. Изброените са си полезни заради съдържащите се в тях хранителни вещества, независимо дали си кросфитър, вм-нвд “маниак” или нещо друго.
В зависимост от целите ти може някои храни да ти пречат или да ти помагат (на целите). За цел, на която полезната и естествена храна да пречи, не се сещам в момента.
Гийк, и аз това се опитах да кажа (колко успешно незнам).Дали са полезни или не не коментирам. Вече зависи от режима ти ( с който гониш целите си) дали ще ги включиш/изключиш/намалиш и т.н. :)
02.01.10
16:10
От гледна точка на здравето - за всички е важно да консумират редовно животински мазнини.
От индивидуална гледна точка - количествата са различни. Или с други думи - кой с колкото се чувства комфортно :)
поздрави
02.01.10
20:00
Направо са си златни.Пробвай.
Лазаре, ти какво хранене ще препоръчаш, на кросфитърите от форума..:))))
ВМ-НВД good or bad idea…
starch…?
02.01.10
22:20
Най-полезни са от свинското .
02.01.10
22:23
казано от slavko на 02.01.10, 21:50:
Лазаре, ти какво хранене ще препоръчаш, на кросфитърите от форума..:))))
ВМ-НВД good or bad idea…
starch…?
Здравей Слави,
въпросът не е еднозначен. Оснвно зависи от човека, но колкото повече е силовата издръжливост, толкова повече въглехидрати са нужни. Освен това от доста време на гледам на храната като на НВД, ВВД, РБХ и т.н. а по-скоро на интуитивно хранене според човека и случая. Ето, примерно, моя случай от преди няколко години:
спорт: почти всеки ден борба и/или щанги (т.е. яко силова издръжливост и/или сила)
храна: 10 яйца, 500г месо, 250г масло, 400-600г сметана на ден
и въпреки това всеки 2-3 изпитвах неутолиможелание за въглехидрати и унищожавах различни неща като парче торта, порция ориз и т.н. и от това опрделено ми ставаше по-добре. Тогава повече вярвах. Сега повече тествам. Сега примерно знам, че комфортното ми количество въглехидрати при подобно натоварване е определено по-високо отколкото си позволявах тогава. И въпреки това тогава бях сред най-силните и най-издръжливите в залата по бразилско джу-джуцу.
С времето установих, че ако тренирам единствено за сила или пък не тренирам нищо (всеки има своите периоди), ВМ НВД ми е перфектно като хранене. Вкарам ли и силова издръжливост обаче - нуждата за въглехидрати определено се повишава. Колкото повече силова издръжливост - толкова повече въглехидрати.
В този ред на мисли наскоро си говорех с един футболист, когот тренирам - момчето ми сподели обсолютно същото - ако не тренирам - ВМ НВД ми е прфектно, започна ли да тренирам обаче - определено ми трябват въглехидрати.
Колко точно въглхидрати - всеки сам го открива за себе си.
А дали ВМ НВД е най-добро за по-леки или силови тренировки - отново всеки трябва да го установи за себе си. Някои хора се чувстват по-добре с по-малко мазнини и повече плодове. Определено има различни типове.
Моят съвет е да започнеш ВМ и да си регулираш въглехидратите докъдето ти е комфортно.
поздрави :)
мен лично ВМ не ми дойде добре...постоянно се чувствах подут от тия сметани, масла и т.н.,
Като изцяло бях повлиян от разговорите ми с Ефо(по принцип след тях се опитах да се храня така) и верно е-живнах малко, не мога да отрека, но просто като цяло не ми понасяше добре...не знам...дали защото не изчаках оргамизъма ми да свикне с този вид хранене, но както и да е де...спрях го- всъщност мазните меса, сметана....масло с яйца си хапвам и определено около времето за тренировка въглехидрати, картофи, кафяв ориз...ядки.
Понеже знам как съм се хранел, когато тренирах зверската всеки ден двуразово, ами тогава въобще не мислех какво ям, просто след всяка тренировка храната все едно я пусках в някакъв чувал и тя изчезваше, веднага изгаряше, но и натоварванията си бяха истински...бях си супер релефен и силен, но това май е нормално за един сериозно занимаващ се с спринтови дистанции младеж..:)))
иначе кросфита без въглехидрати няма как да стане, ама изобщо...а и там има комплекси, в които буквално за 15-20 минути изразходваш толкова калории, колкото билдерите не изгарят за няколко тренировки...интензивността, когато си наистина сериозен и се бориш с часовника е убийствена...
03.01.10
12:42
Нормално :)
Аз лично не съм виждал нито един начин на хранене, който да даде ЕДИН и същ резултат за всички хора. Точно затова човек трябва да поеме отговорност и да установи за себе си кои храни как му се отразяват и каква е комбинацията от мазни, белтъчни и въглехдиратни храни, която му се отразява най-добре. Или пък може да се обърне към специалист, който да му помогне да направи това.
Поради тази причина в началото на тази година стартирам това изследване: http://livetolift.com/forum/index.php?showtopic=823
поздрави :)
03.01.10
16:35
казано от Лазар Радков на 03.01.10, 12:42:
...човек трябва да поеме отговорност и да установи за себе си кои храни как му се отразяват и каква е комбинацията от мазни, белтъчни и въглехдиратни храни, която му се отразява най-добре...
Смятам, че тази мисъл трябва да бъде поставена на видно място в раздел Хранене.
Готови рецепти няма... има само идеи, които всеки трябва да провери дали му се отразяват по желания начин.
така е, знам че няма рецепти, затова горе съм написал “препоръчал”...
моето хранене е различно абс. всеки ден в зависимост дали тренирам или не, дали е кросфит ден, дали комплекса е за издръжливост или за сила...опитвам да да напипам правилното хранене за спецификата на натоварването...
03.01.10
20:27
казано от slavko на 03.01.10, 17:15:
така е, знам че няма рецепти, затова горе съм написал “препоръчал”...
моето хранене е различно абс. всеки ден в зависимост дали тренирам или не, дали е кросфит ден, дали комплекса е за издръжливост или за сила...опитвам да да напипам правилното хранене за спецификата на натоварването...
моите уважения :)