29.10.04
14:28
Позвилявам си да пусна тая тема защото понякога сме свидетели на недоразумения и малко смешни постове.Наистина по залите могат да се чуят особени определения за мускули и упражнения,но те са така от много години.Ако някое младо момче влезе в зала и мустава интересно и после тези неща се използват без да се знае за какво става дума.Така че смятам да посоча някои жаргони за които се сещам в момента и нека всеки ако се сеща нещо да го сподели и да са по-наясно начинаещите.Пример:
“перки”,” мрьвки”,а отскоро разбрах че има и “кофи”-за гьрба
“теглич”-за трапец
“буци”,”баници”-за бицепс
“триглав змей”-за трицепс
‘кузунаци”-глутеуси
“паласки”,”страстни”-обликвуси
“теракот”-коремна преса
“шенкели”-за коленни стави
Упражнения:
“джага”-дьрпане на долен скрипеш от наклон/за гьрба/
“мечка”-дьрпане на Т щанга
“да-не”-за адуктури/при жените/
“магарешко яздене”-за прасец
“носотрошачка”-френско с дьмбели за трицепс
За сега се сетих за това от фолклора,така че допьлвайте и дерзайте :wink:
24.02.05
21:37
Бая са смях кат ги четох тия цицепси и банички
За гърба доколкото знам е “кофа”, а не “кофи” :lol:
обликвуси - дръжки на е*ача
коремна преса - стандартното “плочки”
Не съм аз ги мислил просто споделям какво съм чувал ;)
Макарешко краче, магарешки ритник - Кикбек с дъмбел (едното от двете го използва и Ник Недик в предаването си по СКАТ)
28.02.05
19:01
слонска чикия-повдигане на дъмбел с две ръце за рамо 8) каза ми го Жоро Манавски
:mrgreen: Това е добро :mrgreen:
Навремето един приятел културист държеше фитнес център Спарта в Люлин - (беше на поляната срещу търговския дом на кооперативния ако някой се сеща :) :) ) и между трениращите там вървяха в обръщение доста побългарени имена на
упражнения и мускули.Най якото беше гребането с едностранно натоварена щанга или така популярната мечка - викаха му ЧИКИЯ.
Та идва веднъж една супер пичка - около 20 годишна със супер дебелия си брат - 15 години около 1,50 и 100 кила
и вика напиши му програма да отслабне.
И моя приятел им пише там нещо и оная гледа чикия 4х15 повторения и направо шок.Тамън да пита кво е това и френда вика - “Ако нещо
нали упражненията са му тежки ще му помаме тука,ще го държиме...”
Прас!!Двоен ШОК!!После се разбра де за кво иде реч и яко смех имаше!
хахахахах хаха MisHkiN на това се разцепих да се хиля :D. стават какви ли не простотии по залите.. :)
а иначе аз съм чувал
бициани=бицепц
крила=перки=латералните мускули на гърба
любовни дръжки=обликвуси
:)
04.03.05
17:38
noolo6 ние ем викаме:
Дон Бициани - за бицепс и
Дон Трициани - за трицерс
:)
В списание М и Ф др. Хубенов обича да използва думата Бухалки за бицепса ако сте забелязали
14.03.05
14:21
Цица-гърди
бица-бицепс
трица-трицепс
гърбица(ударението е на’и’)-гръб
човек като ги слуша тия приказки за баници, кифли и козунаци ще рече, че сме в хлебозавода. Сещате ли се тогава кои са ‘набухвателите’? :wink:
Аиде и аз да се изкажа...
Куатро - квадрицепса на крака.
Прасчо- прасеца
Голем смех пада по залите бе...
19.03.05
20:09
Аз на бицепса му викам “Бицара”
не не най-яко е един приятел като каже аз ся ще правя за единия трицепс и после за другия ( иска да каже за едната глава и после за другата амаа...) или като каже чакай че сега ми расте втория трицепс - такъв смях пада че просто ... :)
аха ама щеше да е ташак ако се тренираше така : 1ви ден бицепс на дясната ръка , лява гърда и ляво задно рамо ....
02.04.05
18:54
бицепс - бицепка
както и трицепка
гърди - гърдета
ръка - раца , краца хахх и така му викат някои
:twisted: