бинтове за боксов чувал

23.12.09
14:53

взех си вчера един боксов чувал и днеска отидох да си купя бинтове за ръцете, но проблема е че нямам никаква представа как се омутават тези бинтове на ръцете (имаше някаква техника до колкото си спомням,за да не се изхлузват бинтовете от ръцете), ще помоля някой ако може да ми обясни (ако може) или да ми даде някакво клипче как се прави , ще съм му много благодарен :)

Темата беше редактирана от TinyIron на 23.12.09 14:55.

АН

23.12.09
15:03

http://www.mma-bulgaria.com/videos/view/404/бокс-кикбокс-муай-тай-тренировка-mma-навиване-бинтове-свободни-двубои-смесени-бойни-изкуства

23.12.09
18:52

http://www.vbox7.com/play:55f34b28 ето това може да ти хареса също :)

02.01.10
17:57

а също така да попитам , нормално ли е първите седмици да ме болят китките от нанасянето на удари върху чувала или това се получава от неправилното нанасяне на удара ?

03.01.10
12:30

по скоро от неправилно нанасяне на ударите.

Стягай добре китката с бинт... но не разчитай само на него, дръж я здраво постоянно.
Като стиснеш юмрука, предните 2 кокълчета (показалец и среден пръст) да сочат напред. Те нанасят удара.
Не удряй с пръсти или с другите кокълчета (безименен и кутре). То си е техника, потърси в youtube повече информация, че не е шега работа :) Може се травмираш.

Аз го раздавам като спаринг партниор на един пич дето се готви за състезание по кйокушин карате, и от 3 месеца правя яко тренировки на круша, и спаринги. До сега никога не ме е боляла китка. По скоро рамото и лакътя умаляват.

03.01.10
12:44

казано от TinyIron на 02.01.10, 17:57:

а също така да попитам , нормално ли е първите седмици да ме болят китките от нанасянето на удари върху чувала или това се получава от неправилното нанасяне на удара ?

Просто е едно от многото неприятни неща, които могат да се получат, когато неподготвен човек се опитва да се учи сам на бокс. За да се избегнат има клубове, треньори и т.н. - единственият смислен начин е това, другото общо взето са опити насила да се контузиш. Нещата може да изглеждат прости, но всъщност не е така. Това да удариш (евентуално, един ден - може би дори силно) без да контузиш предимно себе си не е проста работа :)
Така че, аз бих ти препоръчал да отидеш някъде да те научат как и какво точно се прави (примерно за около година), пък после вече ще можеш да правиш домашни занимания, от които да има полза. Засега не виждам освен болка в китките (и не само там) какво друго може да стане.

Мнението беше редактирано от G33K на 03.01.10 12:45.

07.01.10
16:43

казано от Draken на 03.01.10, 12:30:

Стягай добре китката с бинт...

Стягай ,но внимавай да не си спреш притока на кръв ,че не е шега работа!

Удряй така че пръстите да са в хоризонтално положение!Веднъж и даже няколко пъти съм виждал как некви фарфалаци удрят така че ръката да е във вертикално положение,което е супер грешно,или пък удрят кривейки китката...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1