Вързаст за хранителните добавки

03.01.10
17:22

Според вас на колко трябва да си, за да можеш да приемаш хранителни добавки .. аз съм чувал, че след 16 .. вие какво мислите :)

03.01.10
17:32

грубо казано,за добавките няма години(ако изклю4им “хардкор добавките”).Важен е стажът и ка4еството на тренировките,но какъв стаж би имало дете на 14г. например?...Като цяло степента на развитие на организма и колко години се е подлагал на системни физ. натоварвания.
Но нали дабавките са храна..един птотеин си е 4исто пиле6ко филе..разликата е в усвояването Дори вит.Ц е добавка
Но според мен е добре поне на 3 години редовен е сериозен стаж..спокоино може да се запо4не подпомагане с протеин ..витамини(те са си задължителни)..аминота..БЦАА..глутамин

Мнението беше редактирано от Николаи на 03.01.10 17:33.

03.01.10
17:35

Мерси за бързия отговор :)

03.01.10
17:39

3 години...без добавки мм малко много ми се виждат няма нищо лошо да си взимаш добавки и на 15-16 години.Храната която ядем днешната младеж е в пъти па вредна според мен(а добавките мисля че не са ако отговарят но описанието на етикета,и нямат други съставки освен тези описани на съдържанието)

казано от slabi4uk на 03.01.10, 17:39:

...Храната която ядем днешната младеж е в пъти па вредна според мен...

Ами хранете се както трябва с качествена храна... какъв е проблемът?
Хранете се с това, което ядат каките и батковците. За съжаление именно възрастта е факторът, който и според мен прави хранителните добавки неподходящи за хора на възраст от 13-14 до 18-19 години. В този период човек не е достатъчно опитен и знаещ, за да ги използва пълноценно (говоря принципно, има изключения, разбира се). Това е изключително важен период на физическо развитие, в който добрата храна и правилното натоварване са от решаващо значение. Хората от споменатата възрастова група имат склонност към подценяване на този факт и вземане на самонадеяни “смели” решения, които често им вредят. Това е... нищо лично към младите хора, напротив.

03.01.10
17:53

Така е.И аз съм за здравословното хранене (въпреки че си позволявам и аз често да хапвам глупости,но ако не сега кога :) )

03.01.10
20:35

казано от Кольо Пияндето на 03.01.10, 17:49:

За съжаление именно възрастта е факторът, който и според мен прави хранителните добавки неподходящи за хора на възраст от 13-14 до 18-19 години.

Точно,кратко и ясно.

ЛР

03.01.10
20:48

казано от slabi4uk на 03.01.10, 17:39:

3 години...без добавки мм малко много ми се виждат няма нищо лошо да си взимаш добавки и на 15-16 години.Храната която ядем днешната младеж е в пъти па вредна според мен(а добавките мисля че не са ако отговарят но описанието на етикета,и нямат други съставки освен тези описани на съдържанието)

Хубу де, аз на 19г бях 72кг.
Сега на 26г съм 100кг.
Пробвал съм протеин, аминокиселини, гейнъри и т.н. но голяма файда не съм видял и от 4-5г си карам само на витамини и минерали (понякога даже и без тях минавам). Несе оплакавам от липса на мускули, сила, релеф, издръжливост ... а да - и генетично не съм особено надарен.

Приятели - ако не се погрижиш да се храниш с КАЧЕСТВЕНА храна, не на 16, ами и на 116г ще ти е рано за добавки!

Всеки поема отговорност за това, което Е, и това, което СМЕ, е следствие от изборите, които правим.

поздрави

03.01.10
20:48

И да си оправи заглавието автора.

04.01.10
10:45

Зависи какви добавки се имат предвид. Лазар Радков е дал правилния отговор. И все пак, ако се абстрахираме от него, аз бих казал, че добавките може да започнат да се взимат когато вече трудно успяваш да си набавиш необходимото от твърдата храна. Е, има добавки, които на каквато и възраст да съм, не бих ги опитал.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.01.10 10:46.

AN

04.01.10
14:33

Ако имаш 1,2 години опит и знания 16,17 години е ок.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1