04.01.10
06:04
Защо Желтък-а не трябва да се яде? или не е препоръчително повече от 6 желтъка на седмица... наприемр за закуска 7 белтъка и 1 желтък? Защо не 8 цели яйца?
Сега разгледах, че в Желтъка има мазнини и холесетерол? Само зареди това ли се избягва?
Темата беше редактирана от sarfios на 04.01.10 06:11.
04.01.10
06:27
Пусни една търсачка де коментирано е десетки пъти.
Защо Желтък-а не трябва да се яде? или не е препоръчително повече от 6 желтъка на седмица... наприемр за закуска 7 белтъка и 1 желтък? Защо не 8 цели яйца?
Сега разгледах, че в Желтъка има мазнини и холесетерол? Само зареди това ли се избягва?
Кой е казал, че не трябва да се яде?
04.01.10
09:46
желтъци - максимум 5 на седмица.
жълтъци - неограничено!
Кой е казал, че не трябва да се яде?
Огнян Симеонов. Диетолог. Повече от 5-6 на седмица ми е казал да не ям... xDDd
04.01.10
10:21
Огнян Симеонов. Диетолог.
Ако можеш - сподели с нас аргументацията на господин Симеонов.
Ще е от полза за всички.
Искрено се надявам на въпроса “защо?” да не отговори с “Защото аз ти казвам!”.
Личният ми лекар твърди горе-долу същото, без съответна аргумнтация, разбира се. По същия начин би следвало да не се приема и месо - наличие на мазнини и холестерол. Аз лично си правя изследвания на всеки 5-6 мсеца и резултатите са ми отлични, така че отдавна вече не примем такива твърдения на сериозно.
Мнението беше редактирано от heat на 04.01.10 11:34.
04.01.10
13:31
Попитай въпросния “диетолог” защо не тряба да се ядат. После напиши тук какво е казал , моля те.
Да се посмея малко.
04.01.10
15:09
Личният ми лекар твърди горе-долу същото, без съответна аргумнтация, разбира се. По същия начин би следвало да не се приема и месо - наличие на мазнини и холестерол. Аз лично си правя изследвания на всеки 5-6 мсеца и резултатите са ми отлични, така че отдавна вече не примем такива твърдения на сериозно.
Именно, да не говорим че високите нива на холестерол са в вследствие на нещо в организма а не на яденето на яйца и месо.
В интернет съм попадал на доста статии именно свързани с холестерола, неговото действие и експерименти.