28.12.09
08:47
Здравейте.Имам няколко въпроса.Мисля да си взема протеин на Optimum Nutrition или Scivation 10 lb.Цената на втория по българските магазини е почти като на първия,но сега е намален на почти 50%.За ON чета само положителни коментари,какво мислите за Scivation,от висок или среден клас е протеина?И как точно се отмерват дозите,тези scoops(лъжички предполагам означава) продават ли се специално,за да знам че примерно като я напълня е точния грамаж?Мисля с 2-а приятели да си взема 10 lb и да го разделим,ако го сложим в друга кутия,има ли някакъв проблем?И в каква и колко като количество течност се разтваря протеина,защото никъде не пише?Мерси за евентуалните отговори
И двата са сходни. Като име, Оптимум е по-наложилият се! Но дотам. Сайвейшън има убийствена цена сега в промоцията.На хартия (етикет) разликата е малка в полза на оптимума. Уж и при двете основният източник е протеин изолат, но доколко това е истина и дали пропорциите изолат:концентрат са еднакви в двата протеина...само можем да гадаем. Факт е, че разлика между двата няма да усетиш.
Мерителните лъжички се продават заедно с протеина.
Протеинът се разтваря в 250-300мл вода.
Нама проблем да го сложиш в друга кутия, само трябва да се затваря добре за да не се увлажни.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.12.09 09:01.
28.12.09
09:10
казано от Стоянчо на 28.12.09, 09:00:
Мерителните лъжички се продават заедно с протеина.
Протеинът се разтваря в 250-300мл вода.
Нама проблем да го сложиш в друга кутия, само трябва да се затваря добре за да не се увлажни.
Мерителната лъжичка ще е в кофата с протеина,аз понеже съм по-икономичен,поне така гледам да се изкарам :lol: , аз не бих изпуснал примоцията на Scivation-а,гледай да е на сухо и прохладно и да няма пряка слънчева светлина,че става на бучка ;) .
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 28.12.09 09:10.
Мерси и на двамата за съветите.А продават ли се такива мерителни лъжички,ако си го вземем например тримата протеина 2-а да си вземат по една лъжичка допълнително
Edit:Момчета,още 1 въпрос:Whey Protein-a е добре да се пие след тренировка,до колкото съм чел.Ако не тренирам в даден ден,кога да го приемам или само в дните,в които се натоварвам физически по-здраво,аз почти всеки ден тренирам,не само фитнес де
Мнението беше редактирано от anton7 на 28.12.09 18:31.
28.12.09
18:35
Така като гледам,една доза е г/д 2 супени лъжици,така че не вярвам да е проблем :) .
28.12.09
20:56
казано от anton7 на 28.12.09, 17:51:
Edit:Момчета,още 1 въпрос:Whey Protein-a е добре да се пие след тренировка, до колкото съм чел. Ако не тренирам в даден ден, кога да го приемам...
Въпрос на хранене като цяло и особено на финансови средства.
В ден без тренировка мястото на дозата протеин е сутрин, непосредствено след събуждане.
Къде го видя тва че е до 7 ми ? предполагам за големия пак стаа въпрос дет 5 кила ? ама и аз бая на време го видях тва ... ся ми се струва пак евтин и си мисля че е на промоция :D
Мнението беше редактирано от Milki4 на 05.04.10 21:11.
За януари ставаше въпрос.Аз гледам в bodybuilding.com има една промоция стак на ОН : 5lbs whey+2lbs casein+ 60 tablets Opti men,ако ползвам фирма посредник излиза 140 лв.. и мисля това да ми е следващата поръчка.Може и още нещо да добавя в поръчката да излезе по-евтино.А иначе от на Scivation протеина съм доволен,първия ми протеин беше и е трудно да правя сравнения,защото някои като правят сравнения може първия път да не са били много наясно с храната,кога по колко да се приема и като другата храна не става и протеина да е хубав може да напишат,че не става за нищо.След това да се научат да се хранят правилно,да вземат друг протеин и да кажат,че има много добър ефект,но това не означава,че втория протеин е по-хубав от първия.
Не написах да не ми мрънкат някои.Излиза 75$ с доставка до USA.С buyitnowfromusa.com поне по техния калкулатор показва,че до София доставката трябва да струва към 100 $ или 140лв. всичко общо с техните комисионни.Не им правя реклама,защото не съм им ползвал услугите,по форумите съм чел,че са коректни,въпреки че в датата имаше веднъж една тема,в която писаха някакви,че били измамници,но после някакъв човек от фирмата писа и потуши бунта хаха,но не мога да кажа със сигурност,без да съм им ползвал услугите.Някой ако иска може да опита или аз към края на месеца мога да направя една поръчка и ще коментирам после дали е ок всичко
P.S. Мисля,че най-изгодно ще излезе от примерно 70$ поръчка(смята се и доставката) 100$ поръчка,защото те взимат 10% от всичко с доставката като комисионна,но минимум 10$ е тяхната комисионна и доставката до България не расте много.Само не знам дали няма да искат повече пари за доставка,заради теглото.Но в сайта им не виждам нищо такова и някой примерно,ако може да си поръча стоки за 100$ с тегло 3-3.5 кг както в случая,аз може да си взема една риза за 100$ и нещата с теглото се компенсират,защото съм убеден,че събират по няколко/много пратки заедно като ги изпращат от Америка до България
Мнението беше редактирано от anton7 на 06.04.10 17:32.