04.01.10
11:50
Здравейте,искам да купя протеин и креатин до към 60 лева и двете,но не знам какви точно да купя :lol:.За протеина се колебая между:
silabg.com/bg/1069-EXPLODE-SILVER-PRO.html
silabg.com/bg/535-WEIDER-PROTEIN-80-STANDUP-BAG.html.
Давайте съвети и предложения.
Какво мислите за продуктите на biogame,които се продават в аптеките?
За креатин мисля да взема монохидрат!
silabg.com/bg/721-PEAK-CREATINE-POWDER.html
silabg.com/bg/5070-HANSA-X-SPORT-kreatin-mono-hidrat.html ,или да додам още 10-тина лева и да взема този CEE:
silabg.com/bg/1965-MEGA-PRO-CREATINE-ETHYL-ESTER-CEE-240-kaps.html -Прочетох,че CEE може да ти навреди на бъбреците!
Аз съм начинаещ(само в училище тренирам),но ще започна да ходя на фитнес.На 18 години съм 180см,75кг.Започнах да ям повече въглехидрати и белтъци! Поздрави!!!
П.П.
Ако можете да кажете как да пия протеина,че не знам.
Какви въглехидрати да приемам с Креатина? Къде се съдържат най-много бързите въглехидрати?
Темата беше редактирана от ChaosTerror на 04.01.10 12:05.
04.01.10
12:04
500гр протеин = 1 седмица - макс
По-добре си купи пържоли с тези пари.
04.01.10
12:12
Избягвай българските добавки !
Засега нямаш нужда от добавки а от добро хранене
Мнението беше редактирано от hamalina92 на 04.01.10 12:14.
04.01.10
13:25
казано от ChaosTerror на 04.01.10, 11:50:
Здравейте,искам да купя протеин и креатин до към 60 лева и двете,но не знам какви точно да купя :lol:.За протеина се колебая между:
silabg.com/bg/1069-EXPLODE-SILVER-PRO.html
silabg.com/bg/535-WEIDER-PROTEIN-80-STANDUP-BAG.html.
Давайте съвети и предложения.
Какво мислите за продуктите на biogame,които се продават в аптеките?
За креатин мисля да взема монохидрат!
silabg.com/bg/721-PEAK-CREATINE-POWDER.html
silabg.com/bg/5070-HANSA-X-SPORT-kreatin-mono-hidrat.html ,или да додам още 10-тина лева и да взема този CEE:
silabg.com/bg/1965-MEGA-PRO-CREATINE-ETHYL-ESTER-CEE-240-kaps.html -Прочетох,че CEE може да ти навреди на бъбреците!
Аз съм начинаещ(само в училище тренирам),но ще започна да ходя на фитнес.На 18 години съм 180см,75кг.Започнах да ям повече въглехидрати и белтъци! Поздрави!!!П.П.
Ако можете да кажете как да пия протеина,че не знам.
Какви въглехидрати да приемам с Креатина? Къде се съдържат най-много бързите въглехидрати?
Ще си позволя включване, макар и като заек в тоя спорт, но с претенции, че има много повече информация в главата от болшинството “разбиращи”. А и на така зададения въпрос, омазан в съдържанието си, никой няма да ти отговори смислено.
Определяш си целта - ще качваш ли, ще топиш мазнини ли, релеф ли ще правиш или там каквото. В случай, че ще качваш, количестово протеини, които поглъщаш трябва да ги разделяш на 5-8 бр. на ден (т.е. хранения) - пилешко, пуешко, телешко, яйца (повече от 1 жълтък на хранене не е препоръчително, едва ли ти се налива с холестерол), заедно с които трябва да поемаш и бавни въглехидрати, за които и питаш по-надолу. Бавни разградимите въглехидрати, от които организмът ти ще черпи постоянна сравнително енергия за по-дълъг период, са овесените ядки (ама не триците, ми целите ядки), пълнозърнест хляб или друг хляб, който не съдържа брашно. За картофите и оризът, които трябва да ти влязат в менюто неуспоримо, не мога да твърдя, че са бавни. Ааа, на овесените ядки ако им сложиш малко канела, стават още по-бавно разградими. ;) Та внимавай какво ядеш, във всичко има въглехидрати, но на теб не ти трябват всякакви такива, а бавни, незнам защо питаш за бързи. Бързи се съдържат в плодовете, кафето, ама от тях получаваш енергия в голямо количество и за бързо време и след това нищо нямаш. И ако не искаш излишни мазнини, след 15:00 не консумирай въглехидрати, организмът почти спира да ги усвоява и отиват в мазните депа. Консумирай протеин на прах между храненията. Но трябва да знаеш и че ако прекаляваш с протеина, част от него също ще се прехвърля в упоменатите депа. Приблизителната доза протеин на трениращ е към 2 гр. на кг. от твоето тегло. 1.5 е нуждатата на неспортуващ. Това, дето някои разправят да приемаш протеин колкото джоба ти позволява е ... простотия. Тялото не е бидон. Ето ти една таблица да си следиш количествата Б и В, които приемаш- http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/.
Протеините, на които си се спрял са различни не само като цена. Единия е млечно-яйчен, който е бавноусвоим и се приема предимно преди лягане и по малко с дозата суроватъчен след тренировка, за да има мускула какво да похапва и когато изчерпа бързо суроватъчния (бърз) протеин. На вейдър не обърнах внимание какъв е, но ми се мерна суроватъчен - бързо усвоим, за преди тренировка. Каквото си харесаш като цена, това си взимай, само да имаш предвид това, че евтиното със сигурност не е качествено, а скъпото не е сигурно, че е супер качествено. Огледай се за най-масовата цена за кг. добавка, за да добиеш представа от колко пари нагоре като дадеш, можеш да имаш наум, че може би поемаш това, за което си мислиш, че си платил. А иначе някой чул от друг, който чул от друг, на който някой му бил казал, че българките добавки са шит и съветва. На пук на това съм си поръчал добавки на Explode за скромните 450 лв. И съм сигурен, че ще продължа да се подсмихвам на подобни мнения.
Не позволявай корема да ти стърже от глад. Усетиш ли си корема,, значи си закъснял с хранене или предишния път си му дал недосатъчно. Ако позволяваш системно това, вместо протеини и креатини си купувай ядене. Слагаш си в кутии като в първи клас и си носиш на училище.
За креатина, това, което знам е, че ако си решил да се кефиш на истинското си тяло, първо трябва да натрупаш стаж в залата. Ако искаш обаче да се надуеш за бързо, почвай да се интересуваш старателно от вида на креатина и как всеки вид действа на тялото, за да нямаш изненади.
С голям кеф бих продължил да ти говоря, ама нямам въпрос. :)
Мнението беше редактирано от borkata3000 на 04.01.10 13:35.
04.01.10
13:27
казано от hamalina92 на 04.01.10, 12:12:
Избягвай българските добавки !
Засега нямаш нужда от добавки а от добро хранене
Може би трява да заложа повече на храненето от колкото на добавки.Засега ще взема само протеин,креатина по късно(но колко по-късно?)
04.01.10
13:36
Самият бюджет който си отделил за добавки е малак ! Ще имаш по голяма изгода ако си купиш храна
(пилешко,телешко,свинско,яица..) до колкото разбрах сега започваш да тренираш изчакай няколко месеца и тогава си закупи някой протеин. С креатина недей да бързаш
04.01.10
20:23
Доста изчерпателен отговор Borkata3000 .Благодаря.Целта ми е да качвам маса!
Мнението беше редактирано от ChaosTerror на 04.01.10 20:23.
04.01.10
20:33
относно мнението на борката мога да поспоря малко за бързите въглехидрати..,та нали след тренировка ти трябват точно такива бре млади момко :) особено с тоя креатин и протеин
04.01.10
22:05
казано от krissz на 04.01.10, 20:33:
относно мнението на борката мога да поспоря малко за бързите въглехидрати..,та нали след тренировка ти трябват точно такива бре млади момко :) особено с тоя креатин и протеин
Не бих се наел да споря, защото ще сме от едната страна. Съгласен съм с това. :)