29.12.09
12:07
Привет отново.
Макар и въглехидратите лесно да се набавят в големи количества, проблем виждам при белтъчините - тъй като за маса трябва да ям по 150г протеин на ден, а дори в една пилешка пържола процентът им е малко, пък дори да изпия 15 яйца няма и да набавя 1/3 от нужното. Някой да може да ми каже какви меса и в какво количество яде, за да качва?
Страничен въпрос: в месата как да разбера какъв процент протеини има?
Благодаря.
29.12.09
12:09
Разгледай:
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/
и ще видиш в кои храни колко има.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 29.12.09 12:09.
Дали са ти таблиза с х-ната стоиност на продуктите виж я и си сметни :)
Иначе аз си ги набавям от пилешко,риба,свинско,яйца,кисело/прясно мляко,извара и протеин на прах
казано от Дан на 29.12.09, 12:07:
Привет отново.
Макар и въглехидратите лесно да се набавят в големи количества, проблем виждам при белтъчините - тъй като за маса трябва да ям по 150г протеин на ден, а дори в една пилешка пържола процентът им е малко, пък дори да изпия 15 яйца няма и да набавя 1/3 от нужното. Някой да може да ми каже какви меса и в какво количество яде, за да качва?
Страничен въпрос: в месата как да разбера какъв процент протеини има?
Благодаря.
15 яйца са ти 100 грама, т.е, 2/3 от нужното. Една пилешка пържола ако е 200 грама, това са ти още 40 грама.
Точно в месото процента на белтъчините е най-голям, а самият протеин в тях е пълноценен. Средно е около 20%, т.е. 100 грама сурова пържола има около 20 грама белтъчини.
Благодаря за бързите отговори!
Между другото има доста работи в сайта, които не намирам, а други ми ги показват! Например тази таблица, 1-2 хран. режима и т.н.
Извинявайте ако създавам проблеми :/