05.01.10
20:24
Добър вечер. Преди около 35-6 дена ме оперираха от скъсан минискус. Всичко мина ок, след операцията ми казаха да правя 2 упражнения за въстановяване на мускула на крака. Правих ги (явно не достатъчно). Значи оперираха ме 29 ноември, 8 дена по късно ми махна конците и каза да тренирам пълноценно след нова година, до тогава леко и гимнастика. Аз тренирах леко, всякакви упражнения, които не са свързани с коляното (кофички,лицеви опори като оперираният крак е върху другия,коремни преси и.т.н) Неделята, която мина тичах около 10-15 мин всичко мина ок. Понеделника след това бях на тренировка имаше тичане затова отново съм натоварил краката. По време на тренировката се наложи да слезна до долу и когато слезнах пропуснах една стълба и с оперирания крак стъпах на долното и ми изпука коляното като пиратка.Така много пъти, изпитвах остри болки на някои определени пози. Отидох при доктора днес, каза ми, че капачката ми се вдлъбнала малко или нещо от сорта и ми я ” оправи ” както трябва да е. Каза, че не съм правил достатъчно упражнения за оперирания крак (така наречената гимнастика, отделно, че съм 100 кила)и съм го натоварил после при леко напрежение което е станало ми се вдлъбнала. Така вече съм добре уж и каза да права упражнения с леки тежести на крака. Обаче аз бързах не го попитах колко време, нито какви затова ви моля да ми кажете някакви упражнения за крака, леки имам тежести вкъщи. Да си върна предишната сила на крака, за да може отново да тренирам пълноценно (тренирам джудо, не фитнес от време на време ходя). Ако неможете да ми помогнете явно ще ходя до доктора да го питам и за упражнения, но както се е очертало ще идя и да види дали съм готов за пълноценни тренировки след 1-2 седмици. Питаите ме още нещо, знам че не се изразявам правилно затова питайте ме ако трябва нещо мерси от сега.
Впрочем упражненията, които знам са 2. Изпъване на крака стегнат с ходилото, после ходилото и пръстите вместо напред да сочат нагоре. В началото и преди да мога да си свия крака добре имах и бавно присвиване на крака . Сега днес ми каза и да си слагам някакв тежести и да дигам крака. Някакви други предложения? Просто съжалявам, не се сетих да го питам ако трябва пак ще намина но..
Темата беше редактирана от thndr на 05.01.10 20:43.
Баце, при маса 100кг и оперирано коляно според мен тичането трябва да го зарежеш на 100%. Много е натоварващо за възстановяване.
Най-добре се консултирай със спортен лекар, че с тея травми шега не бива.
казано от deiman на 06.01.10, 16:40:
Баце, при маса 100кг и оперирано коляно според мен тичането трябва да го зарежеш на 100%. Много е натоварващо за възстановяване.
Най-добре се консултирай със спортен лекар, че с тея травми шега не бива.
Мерси, направих го евче. Даже бях и с треньора ми там и се получи така, че трябва да си заздрава мускулите около коляното преди каквито и да е било
<сериозни>
тренировки. Най-малко щяло да отнеме 1-2 седмици.