05.01.10
20:37
Здравейте!
Бях се зарекъл, че няма да влизам повече във форума. Който следи темите, предполагам, знае каква бе причината. Въпреки всичко - влизам с една тема, която ми дойде “ей така”.
Като начало искам на всички приятели да честитя новата 2010г. Да е здрава, мирна и щастлива! Много щастие и успехи на екипа на сайта!
Митко... поздравления - изданието става все по-добро и силно. Може би някой ден ще се включа и аз отново, стига да имаш нужда от мен!
Сега по темата. Всеки е бил начинаещ. За мен това време бе в далечната и трудна 1989г.
Днес наблюдавам следното явление - някой идва в залата, навел глава, по-тих от въздуха... и се носи нато сянка от уред на уред, гледайки напредналите и потящи се здрави тела. Лека завист и желание да го постигне.
Минават 2-3 месеца. Промяна няма кой-знае колко във формата на същия начинаещ. Но той вече познава тези напреднали здрави тела. Вече не се носи като сянка, а влиза, поздравява като вече част от цялата атмосфера спортуващ. До тук всичко е наред. Но в много от момчетата се забелязва нещо много негативно.
“сянката” вече е придобила странен вид самочувствие. Вече се счита за много напреднал. Гледа лошо и надуто. Та той познава онези момчета... които влизайки в залата преминават в друго измерени ... това на болката и страданието, което е нужно за да станеш това, което си поставил като цел.
Вече сме на фаза “аз знам”. Самочувствието е в небесата, гледаме с пренебрежение момчето, което сега влиза по същия начин, както ние преди месец - два.
Не приемаме съвети, защото смятаме, че няколко изпъшквания на лежанката вече са ни направили “големи и можещи”!
Няма да продължавам. Ще ми се да зная мнението на всички по темата.
Нагледал съм се на самозабравящи се и гледащи лошо билдъри.
1. какво мислите за това?
2. Това ли е бъдещето на този спорт? В злобните погледи към начинаещите. Дали наистина един месец е достатъчен за да “се самозабравим”, колкото и да е ясно на всеки със стаж над година, че това е най-бързия начин за самоунищожение, без никакво бъдеще и без дори минимален шанс да покажем под късия ръкав нещо повече от мазна или кльощава ръчичка.
3. И нека всеки си зададе въпросите - аз такъв ли съм в залата, аз така ли се държа дори и тук, във форума!
Аз няма да се намесвам, за да не давам отново повод на “знаещи” начинаещи да ме поучават!
05.01.10
20:47
1. Нормално е.
2. Пак е нормално.
3. Не е нормално, ако продължи повече от няколко месеца...
Никой не беше коментирал моя коментар, но да дам някои разяснения.
Първо, като казвам, че е нормално, не казвам, че е хубаво. И второ, по-скоро става въпрос за някакво макар и имагинерно чувство за превъзходство, отколкото за чиста злоба. Но се случва често, затова го приемам за нормално.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 07.01.10 12:09.
05.01.10
23:06
Случая който разказваш е по-рядък вариант.
По-скоро начинаещите не могат нищо и са тихи в началото. После (като мен-студент в друг град, връщам се 6 месеца по-късно в същата зала) има известен напредък и погледите от “бившите” начинаещи са лоши.
А изреченията им са от типа “Аз качих 6см за 6 месеца, тос не е мръднал от 2 години”.
с една мисъл за без коментар
Мнението беше редактирано от introducer на 05.01.10 23:07.
Готина тема. Чесно казано нямам такива наблюдения, но дори и да съм забелязал въпросните индивиди, то те са 1-ци. В случая строго зависи от хората. Това са лекенца, решили да правят големите бицари и просто внасят простотията си във фитнеса. Не мисля, че някой възпитан и т.н. ще се държи така. Любопитен съм за чужди мнения.
Мнението беше редактирано от Витан на 06.01.10 00:11.
Когато ходех на зала (от близо 2 години тренирам у дома), тренирах тежко (не съм правил единици, но и 6-тиците си бяха доста тежки). В залата, където тренирах всички се познавахме или поне по-голямата част. Аз бях част от колектива 3 години и бях един от новите им колеги (те бяха заедно от 5-6-7 години). Мисълта ми е, че всеки новодошъл не се присъединява към някаква компания, а именно към нашата и следователно нямаше надувания и лоши погледи. Имало е моменти, когато някой още с първите влизания не знае има ли или няма компанийка и почва с лошите погледи от вратата. както казах, тренирах тежко, а тежестите респектират и подобни “пичоУе” умекват и сами започват да питат.
Другият момент е когато се тренира в голяма зала (тренирал съм в Академик) - там е като едно хале и никой не го е.е за това дали гледаш лошо или си с поглед на девственица.
06.01.10
08:07
казано от Стоянчо на 06.01.10, 07:51:
...............Другият момент е когато се тренира в голяма зала (тренирал съм в Академик) - там е като едно хале и никой не го е.е за това дали гледаш лошо или си с поглед на девственица.
Много си прав. Просто има зали в които ходят такива хора. Обличат си потници или колоездачни екипи и помпат до безумие оглеждайки залата под различен ъгъл в огледалата. Такива винаги ще има, но лично аз не им обръщам внимание. Отида ли в залата гледам в една точка, концентрирам се и се опитвам да си нормализирам дишането. Лично мене повече ме дразнят групичката от 3-4-5 момченца седящи по уредите на лаф моабет, и недй се боже да трябва да им седнеш на уреда те гледат с такава злоба.... но поне тези хора са временни. Идват веднъж, най-нмого 2 пъти и повече пролетта и лятото.
Aз мисля, че всеки е новобранец много по дълго отколкото си мисли.
Най много се дразня на един тип, който прави кръгова и блокира 3-4 уреда едновременно. Слага си кърпите отгоре, надува си музиката в ушите и “изобщо не ме занимавайте”. Като го попитах дали може да се редуваме - гледа все едно съм му изял супата с вилица, ама аз съм тъпир и се концентрирам върху тренировката и си го премествам в другия крачол :-)
Ах, след всяка изминала Нова Година ги има тези момченца. На групички идват да поставят ново начало през новата година ч/з фитнеса. До средата на Януари и.. После вече са мираж. :) Никакви ги няма.
Иначе, аз никога не съм познавал никого в който и фитнес да тренирам. Нямам нужда. Най-много да питам, дали ще може да се редуваме с някой, или да дойде да ме пази на лег. Но това е. Истината е, че от както започнах да се изхвърлям на големи тежести, както каза Стоянчо, започнаха да ме занимават с глупости околните. Има такива, които са от моя квартал и като ме видят се започва.. “Оооо къде си бе мой, к’во става? Ок, и аз така.. Аре, само фитнес и тесни пичета, братле! *мазен смях*” :)
Отплеснах се.. Отново. :)
Та, аз съм едно от тези момченца, които никого не познават и които всички са виждали, но не познават. Гледам лошо (всъщност, гледам сериозно, но на повечето хора им е все тая - лошо, или сериозно означава все сърдит ^^), сърдя се, когато стойката за клек е заета за да прави някой бицепсови сгъвания с олимпийския лост и т.н. Но предполагам, че съм такъв персонаж. Аз изглежда съм пример, че хората в залата са не по-различни от тези извън нея. Просто България е много просташка, особенно в големите градове. Просташкия народ ходи на фитнес и какви могат да бъдат последиците? Ако са именно тези начинаещи (или просто темерути, като мен) ще кротуват и никого няма да ангажират с глупости, но “поотворят” ли се, просто пренасят простотията през входната врата и тя витае около тях докато присъстват в залата.
06.01.10
09:07
казано от Велин Иванов на 05.01.10, 20:37:
Нагледал съм се на самозабравящи се и гледащи лошо билдъри.
2. Това ли е бъдещето на този спорт? В злобните погледи към начинаещите. Дали наистина един месец е достатъчен за да “се самозабравим”, колкото и да е ясно на всеки със стаж над година, че това е най-бързия начин за самоунищожение, без никакво бъдеще и без дори минимален шанс да покажем под късия ръкав нещо повече от мазна или кльощава ръчичка.
3. И нека всеки си зададе въпросите - аз такъв ли съм в залата, аз така ли се държа дори и тук, във форума!
Чудесна тема! Честно казано аз също съм се замислял много над тези неща, защото много ясно ги забелязвам.
Крайно неприятно е, когато човек вижда намръщени и злобни погледи в залата, където (според мен) всеки ходи основно за удоволствие. Не мога да разбера хората, които излъчват тази негативност... сякаш са там на каторга, против волята им и всички околни са виновни за това. Аз не се плаша, но ми е некомфортно и определено съжалявам такива хора... явно за тях към момента удоволствието от спорта е изчезнало, останало е само лошо настроение към целия свят. Отвратително впечатление правят неистовият рев по време на упражненията, хвърлянето на дъмбели и дискове по пода... Сложна и специфична е психологията на фитнеса. Ще коментирам на кратко акцентите, които си дал:
1. Това са глупави егоисти. По-кратко не мога да го кажа.
2. Въпрос на настройка и уважение към околните. Малките хора обичат да демонстрират превъзходство (като правило - често неоснователно).
3. Не, не съм такъв... влизам в залата с удоволствие и когато мога - помагам с усмивка и добро настроение, независимо дали човекът е с фигура почти като на Рони Колман или за първи път влиза в залата. Така се държа и тук, във форума... разбира се - с изключение на случаите, в които се държат с мен незаслужено неуважително. Признавам - безкрайно се дразня на неграмотността и грубото погазване на граматиката на българския език, но съм намерил решение за себе си - откровено избягвам да давам мнение на подобни потребители. Дори и в такъв случай подхождам с уважение, макар неграмотникът да не е демонстрирал това към мен. Просто имам надежда, че той ще ме разбере и ще се поправи.
Темата е много интересна и обширна... и се надявам никой да не приема мнението ми лично, защото то не е такова.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.10 09:09.
06.01.10
12:21
казано от Кольо Пияндето на 06.01.10, 09:07:
3. Не, не съм такъв... влизам в залата с удоволствие и когато мога - помагам с усмивка и добро настроение, независимо дали човекът е с фигура почти като на Рони Колман или за първи път влиза в залата. Така се държа и тук, във форума... разбира се - с изключение на случаите, в които се държат с мен незаслужено неуважително. Признавам - безкрайно се дразня на неграмотността и грубото погазване на граматиката на българския език, но съм намерил решение за себе си - откровено избягвам да давам мнение на подобни потребители. Дори и в такъв случай подхождам с уважение, макар неграмотникът да не е демонстрирал това към мен. Просто имам надежда, че той ще ме разбере и ще се поправи.
Темата е много интересна и обширна... и се надявам никой да не приема мнението ми лично, защото то не е такова./quote]
Повечето от момчетата, които знаят какъв е пътя към успеха и колко е висока цената на пропорционалното тяло са положително настроени към начинаещите. Един от желание да сподели опита си, друг от “гъдел” върху егото му, питайки го някой начинаещ.
Каквато и да е причината... подадената ръка си е подадена ръка. Никой не се ражда можещ и знаещ. Егоизма, макар и тренирайки строго индивидуален спорт, като фитнес и културизъм, не е за предпочитане.
Мога само да те поздравя, че имаш достоинството да подадеш ръка. Това ражда шампиони!
Момента на влизане за 1-ви път в залата за всеки е строго индивидуален и много крехък. Ако бъде посрещнат такъв човек с кофти атмосфера... лесно би могъл да се раздели с мечтата си! quote]
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 06.01.10 12:22.
06.01.10
13:14
казано от Велин Иванов на 06.01.10, 12:21:
Каквато и да е причината... подадената ръка си е подадена ръка. Никой не се ражда можещ и знаещ. Егоизма, макар и тренирайки строго индивидуален спорт, като фитнес и културизъм, не е за предпочитане.
Мога само да те поздравя, че имаш достоинството да подадеш ръка. Това ражда шампиони!
Да... определено знаейки колко съм “платил” за да стигна до определено ниво в даден спорт (дали е фитнес или друг - значение няма) е стимулът ми. Аз не мога да извървя пътя вместо друг човек, мога само да му спестя част от грешките, които съм допуснал... Е, той пък ще допусне своите, но това е неизбежно. Знам колко е хубаво чувството да си полезен за някой. Аз самият няма как да забравя колко много са ми дали треньори, съотборници, приятели или просто опитни състезатели. Не смесвам полученото от тях с онова, което всеки сам трябва да направи и да жертва в името на спорта, но ако ги нямаше тях, аз определено щях да имам друг поглед върху спорта като цяло. Най-малкото, което мога да направя, е да не натрапвам грижите си на хората в залата чрез лошото ми настроение, те не са ми виновни за нищо... нали така? И когато залата е едно приятно място, пълно с приятни хора, то има вероятност повече млади и неопитни хора да я посещават. Това вече би било голяма победа на по-големите и опитните в името на младите, но които спортът им става все по-чужд.
06.01.10
21:57
Обществото ни ги предразполага тези да се държат така. Като аз започвах не беше така. А това не беше чак тооолкова отдавна, защото съм на крехка възраст. Много бързо се променят нещата вече.
07.01.10
00:45
Аз като започнах да се мъкна по залите (2003-2004та някъде) нямаше такъв интерес, представям си какво помнят потребителите на 30 и повече години..
Сякаш тогава по-лесно се приобщаваше човек към обстановката. Нямаше и толкова информация и общо взето хората не се правеха на много компетентни, а лоши погледи нямаше- по-скоро се радвахме, че още някой посещава залата и няма да я затворят заради фалит :lol:
07.01.10
05:48
introducer при мен беше различно защото започнах от зала Атлант :) говоря за 1999-2000 година. Яко мутри с незаконни бизнеси за доста пари, на бара вместо шейкове патлаци, нямаше как да не гледат лошо един смотан тинейджър да им се мота из лежанките.
07.01.10
08:40
Следя кой какво пише и като прочета, че някой е започнал 2004… се чувствам поостарял... ха ха ха!
Как ли би прозвуало, ако кажа, че съм започнал в далечната 1989г. Сигурно някои от момчетата не са били родени!
Добре де... това не е толкова важно! Когато аз започнах - всичко беше една мода. Тъкмо бяха започнали да излизат малко по-стойностни издания, малко от малко се разбулваше тайната на огромната маса. И залите бяха пълни с незнаещи, но изпълнени със страст момчета.
Гъзарията още “не беше на мода”.
Сега всеки втори е културист, бизнеса с потници просперира... а стероиди и химия са вече част от ежедневието и в училищата!
Ех каква “еволюция”.
Малко лирично отклонение! Не беше по темата! Ама не ме стърпя да си кажа и аз за “НАЧАЛОТО”.
:)
07.01.10
08:41
казано от ASTOR на 06.01.10, 21:18:
Добре написано. Аз ще кажа всичко си е до хората.
Както винаги - кратък и точен!
07.01.10
09:26
Привет, Велински и за много години!
Винаги си знаел как да разбуниш духовете.
Отдаавна не бях виждал Астор, Иван, че и мене си в една тема. Без да броя тебе.
Това, коеот казваш, според мен не важи за младите. Важи за всички.
В нашият спорт громна част от хората - да не конкретизирам цифри да няма обидени - твърде много си вярват.
Важи от току що влезлия новак до старите спортисти и бизнесмени.
Забелязал съм, че е абсолютно невъзможно даже на хора, които се водят обучаващи и знаещи да приемат, че има различни пътища, различни идеи, различни цели. Не приемат идеите на другия, идентифицират ги със собствените си, и ако не съответстват, край.
Даже и по мене си съдя ,аз отдавна избягвам да давам акъл в залата ак оне ми искат, само при опасни изпълнения се обаждам. Мнението ми е просто. Кой от нас не е сгрешил първото си гадже с голямата си любов? Всеки. Нека и младите потренират малко, да не се получи. Или ще проявят постоянство и е сменят тренировката или ще отпаднат и толкоз. Ако всеки до тях в залата почне да им приказва? Естествено че няма да се получи по - добре. По хубуу сами да сгрешат и да се научат, отколкото да ги зарием под тонове акъл.
А аз преди година - две примерно лягам на лежанката.
И идват разни, назобани и с големи мускули. Той сложил 150 на лежанката, и трима човека го пазят, аз съм сложил 200 и жената се върти наоколо. И почва, сега що тва го правиш, ма не е правилно, що не правиш малко бицепс, що не правиш 50 пъти със 100, дърабъра.
Е тва ви е стари с опит.
Усмихвам се малко и продължавам... Пробвал съм да се обяснявам и не става.
От известно време сменихме целите.
Тея, които може би си мислеха че не знам какво правя останаха зверски изненадани - постижението ми според тях е “чудо”.
Сега... Се сбират на групички и от време на време ми пращат някой “делегат” да ме пита какво правя и как съм го постигнал с мене, че и с жена ми. Вече няма съвети. Само цъкат. А, и викат, “поздравления за волята”. Море идва ми да им кажа ,волята ми сега дойде, ма хубуу че я видехте, като дигах 200 немах воля.
И така. За съжаление това е непреодолимо с възрастта.
Даже при много хора се задълбочава. Глупавата самоувереност.
Всъщност в тея среди е пълно с хора които цял живот са правели едно и също и си мислят че то е всичко което може да се направи. Не приемат целите на другите и проявяват непокрита с нищо самоувереност и неуважение. Възрастта не ги лекува.
Знаеш ли къде е проблемът според мене?
Самият спорт е кофти.
Бодибилдингът прави хората склонни в любовта към себе си да влагат твърде много чувства.
07.01.10
11:44
Любимият спорт е точно това. Любов към себе си, форма на нарцисизъм! Но как може да градиш една къща, ако не го правиш с любов. Няма нищо лошо в това да обичаш себе си, стига да е в разумни граници. Надявам се това да не е нов повод за спор с теб, макар че определено досегашните са градивни, поне по мое мнение!
Радвам се, че те “виждам” в моята тема. А оценката ти определено е стойностна!
Да разбуня духовете ... радвам се, че се получава! Някой трябва да вкара малко въздух сред многото повтарящи се теми. А за тях... ти знаеш моето мнение!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 07.01.10 12:00.
Виждам всички сте се постарали да кажете по нещо.Явно смурайчетата по залите ви дразнят,и това е в реда на нещата.Старите кучета се притесняват от конкуренцията,влиза някой нов и къв е са тоя???Почват коментари и в повечето случаи се дистанцират от непознатия елемент.От там идва и лошия поглед на последния,разбира се не в 100% от случайте:).Искам да кажа че за проблемите в едно семейство са виновни и двете страни.
А мене лично леко ме притеснява начина по който се изразява автора.Връща ме години назад когато всички дружно гледахме БНТ,
водещите на популярните предавания бяха същите симпатяги.И се чудя дали не досажда прекалено в залата със съвети и поуки?
Знаете ги всички нали?Тамън си се нагласил да почнеш серията и той долита:).После сценария ви е ясен:не го прави така,не сега,ти нищо не правиш и още много.
Темата по тоя начин представена ми прилича на другарски съд,и последващо изкючване от редовете на пионерите.
08.01.10
16:53
Много критично гледаш на нещата. Говорим за възпитание, за бързо замъгляване на съзнанието от малкия постигнат успех. Лично съм ставал свидетел, как момчета със стаж 1 месец се гавриха с току-що влязло момче. Наложи се да се намесим за да се прекрати гаврата. това ли според теб е другарски съд. Защото аз лично съм готов да го сторя отново, за да задържа един начинаещ и да го отделя от компютрите, заведенията и безцелно прекараното време!
Ако не си съгласен - моля... обори ме!
А за другарския съд... грешно приемаш нещата. Тук всеки от момчетата с опит е готов да подаде ръка. Опитай и ще се убедиш!
08.01.10
18:00
Хах, онзи ден си влизам в залата и някъв седи и ме гледа като невиждал. Гледаше ме около 10 минути втренчено, всеедно съм му изпил протеина.
казано от Велин Иванов на 08.01.10, 16:53:
Много критично гледаш на нещата. Говорим за възпитание, за бързо замъгляване на съзнанието от малкия постигнат успех. Лично съм ставал свидетел, как момчета със стаж 1 месец се гавриха с току-що влязло момче. Наложи се да се намесим за да се прекрати гаврата. това ли според теб е другарски съд. Защото аз лично съм готов да го сторя отново, за да задържа един начинаещ и да го отделя от компютрите, заведенията и безцелно прекараното време!
Ако не си съгласен - моля... обори ме!
А за другарския съд... грешно приемаш нещата. Тук всеки от момчетата с опит е готов да подаде ръка. Опитай и ще се убедиш!
Така е.Ти започваш с критиката.За да се превъзпитат начинаещите,трябва да изчезнат от залите назобените арогантни говеда.
Защото нали се сещаш на кой искат да приличат един ден,не на тебе и на мене,а на рекламните лица(тела) на Фармахим.
Имам наблюдения от 1997 насам,и сериозна промяна няма.Бил съм свидетел как влиза в залата един назобен козунак и вика
“Аре който не може да бутне 100 кила на лежанка да напуска”.Така че това е огледалото.Мама и тати бачкат здраво за да има лайното.Повечето ги избива на коли,зимат книжка на 18,тати копува една бръкма и след две седмици сте поканени на тъжен помен.
И тук е същото,пари за зала,за протеин и добавки,после следва дежка химия.От нея идва агресия,от там и твоето недоволство.
Няма как да премахнеш проблема,затова и темата се превръща в място за мрънкане и тихо недоволство.И аз искам да няма изроди по пътя,да не минават на червено през краката на хората и още много такива.Но пак казвам че всичко идва от вкъщи,няма как да имаш възпитание и незамъглено съзнание когато всичко ти идва наготово.
11.01.10
10:55
Всякакви лица може да видиш по фитнесите. Вчера едно 14 годишно момче настървено в огледалото си мереше бицепса който беше около 25-27 сантиметра. След като установи, че е пораснал с три микрона започна да ходи сякаш има таралежи под мишниците и е световен шампион. Представям си как обяснява на съученичките си, че ходи на зала.
Друг малоумник ми се подиграва заради това, че ми изчезна чантата с портмонето и всички документи вътре, щеше да умре от наглия си смях, направо ми идваше да захапе някой диск.
Изобщо имам усещането, че концентрацията на кухи парчета по фитнесите е над средната за страната.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 11.01.10 10:57.
11.01.10
11:30
казано от Иван Шишманов на 11.01.10, 10:55:
Всякакви лица може да видиш по фитнесите. Вчера едно 14 годишно момче настървено в огледалото си мереше бицепса който беше около 25-27 сантиметра. След като установи, че е пораснал с три микрона започна да ходи сякаш има таралежи под мишниците и е световен шампион. Представям си как обяснява на съученичките си, че ходи на зала.
Друг малоумник ми се подиграва заради това, че ми изчезна чантата с портмонето и всички документи вътре, щеше да умре от наглия си смях, направо ми идваше да захапе някой диск.
Изобщо имам усещането, че концентрацията на кухи парчета по фитнесите е над средната за страната.
Губи се смисъла и връзката. Много от момчетата, посещавайки залите влизат там, за да преборят комплекса от небалансираната физика. Но едва ли някой от тях се замисля за билната психика, която стои стаена и излиза наяве след няколко “претъркулени” щанги.
Добре е човек да има реални цели, които кореспондират с максимата “Здрав дух в здраво тяло”, а не стремеж за изграждане на мускулеста фигура, прикриваща загниваща психика. Никога едното не трябва да е за сметка на другото.
Добре е залата да е мястото, където всички се борим със слабите си качества, а не прикривайки ги зад “добра фасада”.
Не трябва стремежа да е изграждане на силна и красива физика, за да се подиграваме на слабите и все още неможещите. Защото е добре да знаем, че винаги има поне един по-силен от нас! Дори и само психически!
11.01.10
11:38
Ами ще ти дам типичен пример. Разгледай статията и коментарите под нея:
http://www.bb-team.org/articles/3674/
виж как един човек с голяма, но грозна и мазна ръка, се опитва да ми обясни, че истинските комплексари били извън залите. Колегата в темата се поставя над останалите защото имал физика която развивал, а в същото време деградират много други качества.
И е много прав. :lol:
Комплексарите от залата са само една мноооого малка част от комплексарите извън нея.
И не са малко тия, които като видят някого с по-голяма ръка и веднага да започнат да се правят на много интелигентни, което хич пък не е комлексарско :-P
11.01.10
13:46
И аз пък и много хора по света също като Велин, са предпочели да тренират съгласно максимата “Здрав дух в здраво тяло”, голямата ръка пък макар и мазна, не ти прави нито тялото здраво нито духа.
Абсолютно нотмално комплексарите в залата да са по малко отколкото тези навън, все пак сравнително малко хора спортуват редовно.
Както казах концентрацията (ключовата дума е концентрацията) на комплексари в залата е над средното за страната и тази тема и това което Велин е забелязал го доказват. Тук във форума също има доста примери, аз не съм някакво невероятно изключение :).
Да не ти казвам в самия форум колко хора има с големи ръце, но не са седнали да обясняват как едните си развивали физическия потенциал пък другите са кухи манерки защото не го правят и само клюкарствали.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 11.01.10 13:55.
Такааа... първо поздравления за добрата дискусия. Някои от случките описани тук искрено ме разсмяха, други са се случвали и на мен, та не се сдържах да си пусна мнението, като един новобранец така да се каже.
От няколко месеца тренирам в една зала, къде може да се види от всичко по малко - големи групички надъхани начинаещи, които повече ляфят отколкото тренират, назобени маймуни дошли да се покажат колко са яки, разни други батки дето се мъчат с големи тежести и адски кофти техника, само и само да се покажат... и една част обикновени трениращи(тоест нормални, точни пичОве хаха). И в цялата тая какафония досега не съм видял някакви пререкания м/у трениращите - всичко си върви едва ли не по мед и масло... чак да се учудиш. Аз като цяло съм оптимист и се старая да не се дразня от дребни неща - който иска да гледа лошо... ОК, дреме ми на ... ;) Може би аз не съм се нагледал на достатъчно простотия, че да ми е писнало но моя съвет е да ударите един голям “ignore” на всички дразнители и да ги накарате да пукнат от завист, когато след няколко месеца с “грешните си методи” вие ги задминете като малка гара... ;)
По-здрави :)
11.01.10
16:57
Между другото и отсрещната страна за която спомена Гавраил трябва да се има предвид.
Понякога простотията на начинаещите не отсъпва на тази на “старите кучета”.
Да не говорим, че за един собственик на фитнес е по-добре да привлича “млади таланти”, понеже дъртите основно се оплакват (от уредите, климатиците, мръсотията, цените). Начинаещите, дори да са кухи парчета, рядко се оплакват (все пак трябва да имаш представа какво е добро, за да отправиш критика че нещо е лошо :) ) А и “динозаврите” са дразнещи с това колко много знаят, при положение, че постоянно излизат нови неща, ама в списанията ги мързи малко от малко да погледнат.
Мнението беше редактирано от introducer на 11.01.10 16:58.
11.01.10
19:32
Аз няма да се намесвам, за да не давам отново повод на “знаещи” начинаещи да ме поучават!
Единственото което не мисля за правилно е ,че първо казваш какво мислиш , после задаваш въпроси ;)
1. Мисля ,че си абсолютно прав.В моята зала това е действителноста. Само мога да добавя сайтове за соц. запознанства ,където трениращите от 1 месец имат голяма фотосесия.Аз лично не съм против това , все пак трябва да имаме облаги от това ,че тренираме.
Но да тренираш от 1 месец да си кожа и кости и да се мислиш за як..Имам пичове които са ми комшии които ми се хвалят ,че вдигат 50 от лег , и ме разпитват аз колко дигам. Като им кажа ,те ме гледат все едно ги лъжа.
2.Тези които гледат злобно ,никога няма да станат бъдещето на този спорт ,защото те няма да станат нищо.Те нямат такъв кеф от тренировка какъвто примерно аз имам.Не че и аз ще стана спортист в този спорт. Тук си абсолютно прав.
3.Незнам тук как показвам държание , но в залата винаги питам много учтиво дали може да се сменяме на уреда.От пълничкия мъж който е широк в таза и тесен в раменете , до момчетата на 12.Винаги пазя добре и форсвам , докато има някои които виждат че още малко ще се затиснеш ,и стоят и гледат.Естествено дразня се от зобещи които гледат лошо , говорят неща които се чуват в залата , пускат тежести шумно и т.н.Не харесвам и тези които не харесват тези които зобят ,а те не знаят защо го правят. Чувал съм разговор: -Не взимай креатин бе това е много тежко. Или пък как някои ял банан след тренировка и станал много як за 1 година. Как еди кой си е як а всъщност под блузата се крие шкембе.Знам хора които са ми се “отваряли” ,аз естествено премълчавам ,и когато дойдат в залата дигат като момиченца. ме гледат 0.0
Въднъж едни “яки” които обаче не са начинаещи , почнаха да се “отварят” на собственика на клуба защото им направи забелжка защо не са си изтрили краката. Човека има 250кг. от лег , момчетата зобят , но не са по-силни дори от мен.Бяха 2ма въпреки ,че в някои случаи силата не важи в боя. Незнам какво щеше да им се случи ако беше се стигнало до там.
Не харесвам и начинаещите които знаят ,че не тренират правилно и продължават да го правят.Като се опиташ да им обесниш те се зъбят.
Като извод за мен мога да кажа: Аз съм начинаещ ,знам някои неща,естествено мога да науча повече, не гледам лошо ,обичам да тренирам , в момента мисля ,че ще го правя докато ми позволява тялото.
11.01.10
20:43
Резултати.
Не приказки и погледи.
Резултати.
Дали си начинаещ или напреднал няма значение,ако няма...да,познахте - РЕЗУЛТАТИ !!
Дали си начинаещ или напреднал СЕ ОПРЕДЕЛЯ от това ,което си постигнал,а не от онова,което знаеш. :)
Може да си разбирач,ама да си кофти кадър. :)
Кер файда,че съм в приятелски отношения с останалите в залата.Останалите не ме интересуват.Важен съм аз и моите.. ре-зул-та-ти. :)
Иначе не е необходимо да гледаш никого лошо,то е ясно.Просто се дистанцираш,игнорираш всички и постигаш РеЗуЛТаТи! :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 11.01.10 20:46.
Просто ще вмъкна два цитата. Смятам, че с тях почти се изчерпва темата на дискусията.
“Проблемът на света е, че глупавите хора са самоуверени, а умните често се колебаят.”
“Две неща на този свят са безкрайни - вселената и човешката глупост. За второто не съм много сигурен!”
11.01.10
21:02
казано от DeadManWalking на 11.01.10, 20:43:
Резултати.
Не приказки и погледи.
Резултати.
Дали си начинаещ или напреднал няма значение,ако няма...да,познахте - РЕЗУЛТАТИ !!
Дали си начинаещ или напреднал СЕ ОПРЕДЕЛЯ от това ,което си постигнал,а не от онова,което знаеш. :)Може да си разбирач,ама да си кофти кадър. :)
Кер файда,че съм в приятелски отношения с останалите в залата.Останалите не ме интересуват.Важен съм аз и моите.. ре-зул-та-ти. :)
Иначе не е необходимо да гледаш никого лошо,то е ясно.Просто се дистанцираш,игнорираш всички и постигаш РеЗуЛТаТи! :)
Значи аз се сещам за поне 10 лапета на по 17години от Бургас дето са по-корави от 2/3 от форума. РЕ-ЗУЛ-ТА-ТИ :lol: Пичовете са на 3 тренировки седмично, таблетки/ инжекциони, нощни запивания и си мислят, че деката, метана и карзила са нещо, което може да го пият и кърмачета...
Но да- имат резултати. Даже стават по-тъпи и по-пъпчиви..
Мнението беше редактирано от introducer на 11.01.10 21:02.
Аз пък съм много доволен от залата, в която ходя. Малка, но има всичко необходимо, за да си проведеш тренировката. Ходят все едни и същи, което е добре. Има само от време на време някои групички, но бързо си отиват. За това и се радвам, че идват, кога иначе ще чуя “не дърпай тежко, че ще си скъсаш ръцете”, а имаше 70кг натоварени на некъв скрипец. И друг, който вчера ми се правеше на отворен, а след това ме питаше дали може да прави бедрени разгъвания на машина за корем.. :lol: Почудих се дали да му кажа, че си има отделна машина за това, ама все пак му казах и без това уредите бяха един до друг и рано или късно щеше да се сети. :D
казано от LttS на 11.01.10, 20:59:
Просто ще вмъкна два цитата. Смятам, че с тях почти се изчерпва темата на дискусията.
“Проблемът на света е, че глупавите хора са самоуверени, а умните често се колебаят.”
“Две неща на този свят са безкрайни - вселената и човешката глупост. За второто не съм много сигурен!”
Последното е мисъл на Айнщайн,и човека казва че за второто е напълно сигурен.
Да де... Важното е, че ме разбирате какво искам да ви кажа. :)
Снощи разглеждах “100 личности” и от там се сетих за тази негова сентенция.
Мнението беше редактирано от LttS на 12.01.10 12:33.
13.01.10
08:43
Така като гледам.. .получава се добра дискусия!
18.04.10
17:07
Много добра тема, повечето от написаното вече го прочетох и е наистина така, та и аз искам да споделя моето лично мнението. Реално като се размисля, повечето момчета ходещи във залата, не го правят толкова за удоволствието, отколкото за това желание да изглеждат като някакви Гангстери, Биячи и т.н... Мен лично това много ме възмущава, за мен това не е спортист, а някакъв глупав комплекс-ар!!! Това е моята преценка напоследък, дано да съм се залбудил, макар да се съмнявам.