02.01.10
06:32
Здравейте,
скоро се сблъсках с един много интересен проблем, който обаче се оказа доста често срещан, въпреки че преди не се бях замислял върху него. Имам един приятел, с който тренираме заедно от доста време, при това смея да твърдя доста усърдно. Момчето полага доста усилия и във фитнеса и във боксовата зала, в резултат на което свали доста килограми и се пооформи добре. Въпреки всичко продължи да има доста тлъстини, съсредоточени предимно в корема и гърдите. Бих казал, единствено там. Потърси ме за съвет и аз му препоръчах НВД, но в опростен вариант, т.е. препоръчах му да спре окончателно тестеното, захарните изделия и газираните напитки. По своя инициатива той спря и някои други подобни. В резулта за няколко месеца се втали допълнително и на ръст от 175 см, стана около 70 - 71 кг,дори стигна 69 по едно време. Отлична физическа форма показва, попълва си силовите нормативи, редовно си тренира при нас в боксовата зала.
Въпреки това обаче си остава с тлъстини по корема и гърдите. Чудна работа или не,хич не мога да му дам адекватно мнение, но и аз се обърквам като го видя как е токова сравнително лек,как се блъска по залите и как обаче като седно корема му се набръчква и си има едни мазни гърдички..... Препоръчах му да си направи измерване на % телесни мазнини с калипер и да ползва професионално хранително консултиране, но ми е интересно имате ли такива случаи във вашата практика?
Не е ли противоестествено да си добре трениран, да си малко килограми и въпреки това.....да си нещо като дебел?
На какво може да се дължи?
Ами диетата е била неправилна, свалил е и телесна маса, ако мога така да се изкажа, за сметка на мазнините.
При 175см 69кг са малко.Освен да качи някой качествен килограм мускулна маса за 4-5месеца с РБР и после да я изчисти.
Мнението беше редактирано от emzo на 02.01.10 07:26.
Мхм....определено може да се каже, че има загуба на мускулна маса....но защо? Все пак това е трениран човек. Тези мускули му трябват, ползва ги така да се каже. Каква ли е логиката тялото му да ги маха?
02.01.10
08:40
Ами диетата е била неправилна, свалил е и телесна маса, ако мога така да се изкажа, за сметка на мазнините.
При 175см 69кг са малко.Освен да качи някой качествен килограм мускулна маса за 4-5месеца с РБР и после да я изчисти.
Добре де, в този форум или всички са врачки или нещо наистина не е наред. Аз лично се наемам да кажа кой какво тегло (пасивно или активно) е свалил или качил, едва когато го измеря собственоръчно (с калипер). Като а целта са нужни дори 2 измервания - едно “преди” и едно “след”.
Как се дават препоръки за това какво “един приятел” да прави без дори да има поне една снимка (най-добре да има “преди” и “след”, но и в случая и една снимка е нещо), аз идея си нямам. Всъщност не съм прав - как се дават препоръки на базата на предположения, ми е ясно. Как се дават точни препоръки, вече нямам идея.
Ако искате точни препоръки - дайте възможно най-точна и подробна информация. Но ако е “за един приятел”, нямам идея колко точна и подробна може да бъде.
поздрави
Лазаре,момчето вече е препратено към твоя милост и компания, така че скоро ще получиш информацията лично:)
Лазаре, на такъв въпрос, такъв отговор.
@sportist - липса на белтъчини, не достатъчно въглехидрати и т.н.
Момчета, аз не искам тук хранително консултиране, а само идеи.........просто си събирам мнения от хора със сходни на моите инетереси. Като има зор нека си отиде при специалисти на място. Но все пак ми е интересно виждали ли сте и др. път такова нещо?
Виждали сме, недостатъчно и неправилно хранене, неправилно или недостатъчно време за възстановяване, претрениране и тн.
Ако не знае за сайта и форума, може да му ги споделиш. Да обърне внимание на http://www.bb-team.org/diets/ , сам ще разбере къде бърка, а и ще може да даде по-подробна информация за себе си ;)