Export to PDF

07.01.10
10:50

Зддравейте,
Одавна съм се замислил дали е възможно във дневниците да има опция за екпортиране в pdf ? Искак ми се да си запазя дневника във файл.

Ще ми е интересно да чуя и други мнения и предложения на тази тема.

Темата беше редактирана от Ivan Boichev на 07.01.10 10:50.

07.01.10
11:22

И аз бих се радвал ако има такава опция.
А още повече ако има опция за търсене в дневника , примерно пишеш датата която искаш да видиш и отиваш там.

ГН

07.01.10
11:34

казано от Aleksandar Marinov на 07.01.10, 11:22:

И аз бих се радвал ако има такава опция.
А още повече ако има опция за търсене в дневника , примерно пишеш датата която искаш да видиш и отиваш там.

Ето това е много важно, особено за огромните дневници като моя и твоя!

07.01.10
13:33

“Търсене в тема” е опция, която в повечето форуми съм я виждал.
Но това за експорт в PDF досега не съм го срещал никъде :)

казано от Петко К на 07.01.10, 13:33:

То няма и как да стане, ПДФ няма как да разграничи спам мненията, страничните ъпроси и отговорите от същинския дневник. Днеска 50 човека ако пишат в дневника “Браво” това в пдф - формата реално трябва ли ти? Трябва много сложна система да се въведе във форума ,да си маркирате мненията и да ги експортвате ефективно... По лесно ще е направо да си ги копирате в Уорд и да ги конвертирате в ПДФ.

Без да говорим ,че аз не съм спец по айти, но според мен такава опция необосновано много ще натовари трафика на дорума, а той се плаща, и ще забави работата.
Поздрави!

07.01.10
14:06

казано от D3BEP на 07.01.10, 13:40:

казано от Петко К на 07.01.10, 13:33:

То няма и как да стане, ПДФ няма как да разграничи спам мненията, страничните ъпроси и отговорите от същинския дневник. Днеска 50 човека ако пишат в дневника “Браво” това в пдф - формата реално трябва ли ти? Трябва много сложна система да се въведе във форума ,да си маркирате мненията и да ги експортвате ефективно... По лесно ще е направо да си ги копирате в Уорд и да ги конвертирате в ПДФ.

Без да говорим ,че аз не съм спец по айти, но според мен такава опция необосновано много ще натовари трафика на дорума, а той се плаща, и ще забави работата.
Поздрави!

Имах предвид цялата тема на pdf. То ясно, че с копи - пейст става, ама страница по страница.

Разбрах те много добре какво имаш предвид, а това което аз имам ,пак ще го повторя.
Въобще идеята всички мнения по една тема да не са на една страница е за да може да не се товари трафика на форума, да не “даунлоудва” потребителят 1500 мнения, а само 10 - хем по бързо за него, хем по евтино за форума.
Това коеот искаш ти, предполага:
1. Да се съберат всички мнения в една страница.
2. Да се експортира тя в пдф, коеот без значение как се решава физически е свързано с огромен файл. ПДФ си е снимка, картинка и ти го искаш на хиляди мнения.
3. Колко пъти ше го правиш само ти? След всяко мнение? След всяка страница? А колко ще бъде този трафи кза всички потребители, дори само с цел “да пробват”?

Лично мнение т казвам ,Митко предполагам ще дойде и ще каже какво може и какво не може да стане, но според мен това не е рационално решение.
Ако наистина имаш нужда от това, опитай сам.
Съществуват даунлодъри като телепорт про за цели хтмл линкове с подлинковете им.
Съществуват конвертори хтмл към пдф.
Там ак оси поиграеш може и да стане.
Но за форума според мен е много нерационално и страшно скъпо за много малко удобство.

Може да стане, не е и скъпо. :)

Най-простото решение е на дадена страница да изкараме всичките постове на автора, а той вече да реши, дали да го принтира (експортването в PDF е пак вид принтиране).

Предстои да пуснем допитване до авторите на дневници, в което да споделят какво ще е полезно да се добави / махне. Отсега отбелязваме тази опция.

07.01.10
15:46

Много ще е готино и полезно, когато поставиш курсора върху заглавието на дневника да излиза таблица/решетка или друго, на което да се показва какви добавки пие в момента автора, какви са целите му и т.н. Много ще ми е полезно :)

Споменах за проучването, заповядайте:

Моят по-добър фитнес дневник

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1