Професионално развитие

ПИ

07.01.10
20:29

Мислили ли сте за професионално развитие в спорта?

Днес както си говорихме с един приятел и той само казва;
- Аз сега като съм тръгнал на 14 години след 3,4 годинки, ако се развия добре мога да се пусна на състезание ..

Аз също се замислих - Защо не?

Темата беше редактирана от Питбула на 07.01.10 20:30.

SM

07.01.10
20:40

направо в gohard.org с тоя въпрос..

07.01.10
20:50

Да, преди време (на 16г) съм мислил. Но добре, че съм се разубедил.
Относно въпроса ти “защо не?” - защото се намираш в България!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.01.10 20:50.

07.01.10
20:53

Мислех да се пусна на натурален културизъм, но като видях, че в категория до 175 е допуснат ЛЮБО ЛЕЖАНКАТА - не съм сигурен...

08.01.10
07:53

моето мнение за натуралния културизъм-може би някои са натурални наистина,но за мен победителите са натурални само за състезанието ,иначе си зобят до последно

Участието в състезанието не те прави професионално развит. В БГ има само двама професионални билдери.

08.01.10
08:05

Подготовката изисква много средства, а наградите са символични /за Бг говоря/.

08.01.10
08:12

Съжалявам, че се намесвам, но според мен точно там е проблемът на повечето хора. Всеки винаги гледа, защо не може да стане това, което иска, вместо да се съсредоточи върху това, защо ще стане.... ! :) Всеки един от вас е прав, но ако всички хора гледаха така на нещата никой никога нямаше да излезне от стереотипите и да постигне нещо смислено...затова следващия път се змаислете... ;)

казано от Ines на 08.01.10, 08:12:

Съжалявам, че се намесвам, но според мен точно там е проблемът на повечето хора. Всеки винаги гледа, защо не може да стане това, което иска, вместо да се съсредоточи върху това, защо ще стане.... ! :) Всеки един от вас е прав, но ако всички хора гледаха така на нещата никой никога нямаше да излезне от стереотипите и да постигне нещо смислено...затова следващия път се змаислете... ;)

Преди години извънземните решили да спасят Земята и от Криптон пратили материал за супермен. Понеже объркали Банкя и Бургас, то във втория град паднало малко парче, което променило ДНК-то и оттам генетиката на едно момче...
Та освен Генетан Шишманов, всички други могат да станат и професионални билдери. Но в случая става въпрос за лишенията и колко ще им струва това, като наградата в пари е малка, а рискът за здравето - огромен. И оттам е разубеждението. Не че не трябва да се целим високо, ‘Всеки войник носи в раницата си маршалския жезъл’, но ‘какво ще ми коства’ към ‘какво ще получа’ е много лошо съотношение. Ние не казваме, че не можем всички да сме, например, гейове - можем, но сме преценили, че не си заслужава, не ни влече и т.н., нали? ;)
Въобще професионалният културизъм е може би най-неблагодарният спорт...

08.01.10
09:37

казано от Ines на 08.01.10, 08:12:

Освен да получиш някакъв душевен мир, ти за какво би станала професионална бодибилдърка в България (да предположим, че искаш, но се чудиш)?  Направи една табличка и съпостави плюсовете и минусите. Да кажем, че Христомир и Д.Димитров печелят големи пари от този спорт (това НЕ е така, но да предположим), но какво става с останалите, които също се водят за професионални билдъри?

08.01.10
10:05

Моето мнение не можете да го промените! :) Аз съм от хората, които се борят с вятърни мелници... така че аз лично, ако това ми е цел ще го направя, независимо от всичко и кой знае може и да ми излезне късмета и да станат трима професионалните билдъри в България... никога не знаеш какво ще се случи, ако не опиташ :)

08.01.10
10:27

казано от Ines на 08.01.10, 10:05:

Моето мнение не можете да го промените! :) Аз съм от хората, които се борят с вятърни мелници... така че аз лично, ако това ми е цел ще го направя, независимо от всичко и кой знае може и да ми излезне късмета и да станат трима професионалните билдъри в България... никога не знаеш какво ще се случи, ако не опиташ :)

Би ли направила всичко,на някой чичко за да те спонсорира само заради една прищявка(цел) от която би спечелила единствено леко душевно удовлетворение-но за сметка на какво?!

08.01.10
10:31

Много си прав Стоянчо!!!От това да си професионален билдер,културист и такива разни,далавера няма.За да има далавера трябва да имаш собствена зала,магазин за добавки,дрехи и аксесоари.А ти самия трябва да изглеждаш голям и чист(до колкото е възможно)за да си добра реклама на всичко това,за да те търсят и да правиш пари.Имам един познат който е чудесен пример за успял билдер.
Говорили сме по темата,и той сподели че от няколкото 3ти места които е печелил,наградите са били смешни.Даже не са му покрили разходите по пътя и двата дена в София.Той самия продава всичко което може да се намери на пазара в БГ,има собствена зала,магазин и т.н.За малак град като Плевен взима по 20 лева за една персонална тренировка(май е единствения такъв).
Имаше случай,дето дойде едно момче в неговата зала и пита ти ли си еди кой си?Аз искам да стана културист като тебе,обаче мойте цели са по-големи от твойте.Човека му вика,радвам се ще ти помагам с каквото мога.Ама само да те питам ,можеш ли да си слагаш по една игла всеки ден в задника?Можеш ли да гълташ по две шепи медикаменти и добавки?Можеш ли да ядеш само ориз,пилешко и телешко без подправки и мазнини?След това можеш ли да си завираш свещички в з****ка за да се облекчиш?Можеш ли да си затискаш устата за да не повърнеш,след еднообразното ядене?Имаш ли 10 000лв. да започнеш? -Ми нямам...
След това повече не е идвал.Та искам да кажа,че отстрани изглежда много лесно,гълташ хапчета ядеш и тренираш.
Аз лично предпочитам да си изживея дните пълноценно.Да ям каквото ми се яде,да пия когато ми се пие,да не мирише на аптека когато пикая,да не се излагам пред девойките с мек пищов и още много обикновенни неща,които заслужават внимание.
А за жени билдерки няма да коментирам(професионални)тва си е чист травестит без мъжки полови органи:)
Успех на всички в делото опасно.

08.01.10
12:09

На дали има човек в форума дето ще стане някога професионален културист.Виж вече за аматьори - да.Както каза Иван Шишманов има само 1 човек в България които е БИЛ професионален културист.
п.п На Митко предложиха ли му карта к’во стана ?

08.01.10
12:59

казано от gigitas на 08.01.10, 10:27:

Би ли направила всичко,на някой чичко за да те спонсорира само заради една прищявка(цел) от която би спечелила единствено леко душевно удовлетворение-но за сметка на какво?!

Това вече беше простотия, която даже не мисля да коментирам...

08.01.10
13:01

E, да, щом е просто за да се постигне целта да бъдеш професионалист, ОК. Няма и да се опитвам да ти променя мнението. :) Въпросът е по-скоро дали си струва цената, която се плаща.
Има и един друг момент, който съм пропуснал. Аз говоря от името на всички, на които трудно биха им достигали средства за да се докарат на световно ниво. Ако обаче паричките ти цепят джЕбчетата и се чудиш къде да ги наместиш, можеш да си ги вложиш в подобна цел. Тогава ще можеш да си плащаш спокойно и консултации с утвърдени в областта медици, които да те съветват кое, как и по колко за да бъде възможно най-малко вредоносно.

@Гавраил - точно така е, както си го описал. Но много хора се залъгват, гледайки филмите на американските глигани, които карат лъскави коли и са спонсорирани от Мъсълтек и БСН. Не, че на тях им е лесно да издържат на еднообразния начин на живот по часовник, но именно затова те са професионалисти именно в САЩ, защото ги обезпечават доста сериозно финансово.

Принципно някой знае ли какви дейстивя протичат около подготовката на състезанията у нас? Любопитно ми е грубо какви приходи се отчитат (от билети, евентуално спонсорите с какво помагат) и как се разпределят след това - наем на зала и т.н. , та докато се стигне до наградния фонд от...знам ли 500лв.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.01.10 13:13.

AZ

08.01.10
17:31

казано от p17bull на 07.01.10, 20:29:

Мислили ли сте за професионално развитие в спорта?

Днес както си говорихме с един приятел и той само казва;
- Аз сега като съм тръгнал на 14 години след 3,4 годинки, ако се развия добре мога да се пусна на състезание ..

Аз също се замислих - Защо не?

Предполагам на всеки са му са се въртяли в главата тези мисли.Но за 3-4 години,ако нямаш ясно поставени цели и всичко да е на  6 не ми се вярва да можеш натурално да стигнеш до това ниво(говоря не за теб,а като цяло за човек).Оставяме финанси и т.н.А и все пак едно е да се явиш,друго е да спечелиш.
Като цяло професионалният спорт е жесток-взима прекалено много,а дава малко.Отделно ,че ако не си пръв(в челната тройка да кажем,айде)-си последен.А навсякъде е пълно с посредствени спортисти и хора.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1