09.01.10
15:06
Значи от 2 месеца тренирам Muay thai / kickbox и ме интересува как да се храня , имам желание и да започна някакви тренировки извън залата за покачване на силата и съответно малко маса . Възможно ли е да ми препоръчате някаква седмична програма за хранене. ( приемам и препоръки за хранителни добавки :D )
09.01.10
17:57
Хубав гейнър + Много ориз/овес/черен(ръжен хляб)/картофи/плодове и в твоя случай е добре да приемаш млечни заради казеина и бързия ти метаболизъм ( постепенно навлизане на протеин в мускулите според метаболизма )и все пак... не забравяй месото/яйцата/риба
Според това , което написа и финансовите ми и колинарни възможности виж какво съставих :
Закуска 8-9 часа сутринта -> Овесени ядки + прясно мляко + мед
Обед 12-1 часа -> Ориз на фурна + зеленчуци + пилешко
следобед 16-17 часа -> картофено пюре (картофи на фурна ) + риба на скара
вечер след тренировка -> извара + 2-3 лъжици мед
Какво зъбравям къде греша , относно разнообразието , като вляза в магазина ще си харесам за тези пари заместители . Мисля и кисело мляко да наместя някъде както и сирене / кашкавал .
09.01.10
20:12
казано от fangas на 09.01.10, 15:06:
Значи от 2 месеца тренирам Muay thai / kickbox и ме интересува как да се храня , имам желание и да започна някакви тренировки извън залата за покачване на силата и съответно малко маса . Възможно ли е да ми препоръчате някаква седмична програма за хранене. ( приемам и препоръки за хранителни добавки :D )
Яж месо, яйца, масло, като цяло животински продукти, зеленчуци, плодове, мед по колкото и когато ти се ядат. Не консумирай преработена храна. Пий много вода и се наспивай. Тренирай тежко и обемно. Без да ти знам програмата да съм те виждал - толкова :)
09.01.10
20:15
казано от fangas на 09.01.10, 18:22:
Според това , което написа и финансовите ми и колинарни възможности виж какво съставих :
Закуска 8-9 часа сутринта -> Овесени ядки + прясно мляко + мед
Обед 12-1 часа -> Ориз на фурна + зеленчуци + пилешко
следобед 16-17 часа -> картофено пюре (картофи на фурна ) + риба на скара
вечер след тренировка -> извара + 2-3 лъжици медКакво зъбравям къде греша , относно разнообразието , като вляза в магазина ще си харесам за тези пари заместители . Мисля и кисело мляко да наместя някъде както и сирене / кашкавал .
Малко месо ядеш, бих казал :) Овесените ядки как ти се отразяват на стомаха, на енергията ? В повечето случаи, които знам, няма добра усвояемост.Опитай 1-2 седмици да ядеш протеин и мазно на закуска с малко черен хляб ( яйца с масло или каквото и да е млечно и месно, например ) :)
11.01.10
13:07
При мен е същото само,че искам да сваля 5,6 кг ;] на НВД съм + Fyre и се чуда това НВД дали е отдачно като имаме предвид естествето на тренировката в злата по кик бокс.Освен това сичките ми приятели,които тренират от повечко време ми казват,че до 2рия месец са смъкнали до 10 кг(може да е мускул ама едвали е 100% мускул).. и се чуда и се мая... : D:D :D:D
11.01.10
13:13
казано от slavistaaa на 11.01.10, 13:07:
При мен е същото само,че искам да сваля 5,6 кг ;] на НВД съм + Fyre и се чуда това НВД дали е отдачно като имаме предвид естествето на тренировката в злата по кик бокс.Освен това сичките ми приятели,които тренират от повечко време ми казват,че до 2рия месец са смъкнали до 10 кг(може да е мускул ама едвали е 100% мускул).. и се чуда и се мая... : D:D :D:D
Колко пъти седмично тренираш кикбокс и щанги ?
имай предвид, че колкото повече издръжливост изисква спортът, толкова повече въглехидрати ще ти трябват. Сега, това е теоретично и да кажем при мен е така - аз ям основно ВМ-НВД, но си ям и въглехидрати, особено ако тренирам много, като гледам да са качествени :)
Пиши и какво е твоето НВД, да кажем за 1 ден :)
12.01.10
20:32
Денят ми започва с Fyre и 3 яйца след това.Понеже съм 1ва смяна хапвам към 10-11 часа 1 пилешка пържола с черно сусамено хлебче + зеле и моркови салатка(малко количество салата),за обед пак пържола пилешка ;d след това ми е тренировката и отивам чак на вечерята в 20-21 часа (която е основно месо и салата).
От време на време си позволявам и протеини след тренировка,но рядко ;d
Искам да кажа,че също така че през ден си похапвам малко бял хляб и млечни продукти- кашкавал и сирене а днеска и леща :D :)
Щангите са ми 2 седмично за сега сряда и събота :S
Правя основно гърди,корем,рамо,крака...и някое друго набиране или мъртва тяга :)
Мнението беше редактирано от slavistaaa на 12.01.10 20:36.