Картофите и плодовете

25.12.09
19:05

Често съм попадал по списания и саитове и навсядаке пише различно, някаде пише, че плодовете и обикновенните картофите (не сладките картофи !!!) са бързоусвояващи се въглехидрати, а другаде че са бавноусвояващи. Вашето мнение ?

09.01.10
22:59

белите картофи са бързо усвояващи се въглехидрати, аз ги хапвам преди тренировка
така съм чел поне в една книжка на том венуто
за плодовете идея си нямам

10.01.10
08:25

казано от Danny_Falin на 09.01.10, 22:59:

белите картофи са бързо усвояващи се въглехидрати, аз ги хапвам преди тренировка
така съм чел поне в една книжка на том венуто
за плодовете идея си нямам

Мерси :)

AZ

10.01.10
09:25

като цяло плодовете са бързи.А за картофите -кои са сладки,кои не нямам представа!?

10.01.10
12:05

сладките картофи не са много популярни в бг, няматм много общо с нашите (които ги водят бели картофи) нито като форма нито като вкусови качества, ял съм веднъж, не ме впечатлиха с вкусови качества, може би защото не ги сготвих правилно, все пак за 1ви път ги готвих, но и трудно се намират

Мнението беше редактирано от Falin на 10.01.10 15:00.

MA

10.01.10
14:20

Различните картофи са с различен гликемичен индекс.Сладките картофи са с по-нисък. Повечето сортове които се продават в магазините тук са бързи. Плодовете - не всички са бързи някои като -ябълката,крушата,ягодите,малините,капините,цитруси са бавни ,но банана,динята,гроздето са бързи. Всички плодове обаче са прости.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1