Отслабване

02.01.10
22:00

Здравейте,за много години на всички.
Значи аз съм на 16 години почти 17 , 168 см. и 100 кг.Преди ходих на фитнес бягане мягане свалих към 85 кг,но като спрях и .. 100
Сега пак съм решен да почвам фитнес и искам до лятото да съм “едър” , а не “дебел”.Ще ми се да премахна “цицките” заради,които ме е срам да се саблека по тениска,корема ми е свит на катове ;(.Имам тука 1 Л-карнитин който пих преди и мисля вече сериозно да почвам бягане,коремни преси и т.н .Обаче все пак трябва и да спазвам някакав режим на хранене.И ще ви помоля да ми кажете точно какво да ям и кога ;(

П.П Имам 1 приятел който свали 30-40 кг за 1 лято.Беше 110 и свали до 60-70.И той ми каза,че трябва да ям само яйца,месо и ориз (така е правил и той..)
Благодаря предварително на тези,които ще ми помогнат и по точно ще ми напишат някой точен и по опростен режим
Искам до лятото поне да имам някакав ефект.Стига ми малко да намаля корема(който не е чак толкова важен),най-много ме срам от тези “цицки”.Ако махна тях друго не ми трябва ;( . Ето и 1 снимка :S

Темата беше редактирана от Wanky на 02.01.10 22:02.

03.01.10
06:52

И е прав приятеля ти. Наблягай на продукти като риба, чисто месо /без кожи, мазнинки и т.н./, сварени яйца /само белтъците/ и плодове като изключим гроздето и бананите. Яж по 4-5 пъти на ден по малки количества. Даже ще ти дам един примерен ден за да ти е по-лесно, пък ти сам си преценявай след това. Сутринта ставаш, изчкаш да минат 40-50 минутки и хапваш около 50-100 грама овесени трици с 2-3 супени лъжици мляко 0,1% /препоръчвам на Верея и Роса/. Ако си станал в 9 примерно и си закусил към 10 без 15, следващото ти ядене ще е обяда. Тук вече можеш да си избереш риба или месо. Нарежи си малко доматка към него, може и сирене обезмаслено пак. След това ще хапнеш към 2 и половина малко плодове /ама малко, нищо, че са плодове/. И към 6 можеш да си хапнеш пак малко риба или филенце, но малко и това да ти е последното ядене. Може и супичка вечер, абе нещо по леко трябва да е. Хубаво е да нарежеш и една краставица ако ти се намира.

А да, ако можеш си намери и хубав зелен чай ама не от тези по 1 лев дет ги продават на пакетчета. В билковите магазини има хубави видове, внос от китай, много ще ти помогне.

Мнението беше редактирано от Schemer на 03.01.10 06:54.

Не искам да съм груба, но както знаеш аз съм пословична с това, че съм малко директна от време на време. И ще ти кажа точно това, което си мисля. Твоето място не  е тук. Това тук е просто любителски фитнес форум (има и тук таме някой професионалист който пише), но като цяло хората тук, колкото и да разбират, не са достатъчно образовани за да ти помогнат качествено. Предвид твоя проблем, потърси квалифициран и доказан специалист - ето за това би могъл да ти помогне форума тук.
Това беше първо. Второ - помисли си дали наистина го искаш това нещо и доколко. Да отслабнеш веднъж 20 кг и после да си ги върнеш, не говорят много добре за теб. Готов ли си на жертвите, труда, нервите и тн, които ще трябва да вложиш. 100 кг не са шега работа, не знам как си се докарал до това състояние (също и как родителите ти са те оставили да се докараш до тук), но пътят наобратно хич няма да е лесен, така че по-добре захващай се насериозно иначе последствият ще са доста сериозни. Гледам и в целите пак се щадиш - не да постигнеш добра форма, ами просто да си “едър” не “дебел”. Границата между двете е много малка и зависи от гледната точка на различните хора - по-добре се цели в тегло оптимално за твоят ръст и възраст.
И трето - престани да ядеш боклуци.

03.01.10
12:07

казано от Schemer на 03.01.10, 06:52:

И е прав приятеля ти. Наблягай на продукти като риба, чисто месо /без кожи, мазнинки и т.н./, сварени яйца /само белтъците/ и плодове като изключим гроздето и бананите. Яж по 4-5 пъти на ден по малки количества. Даже ще ти дам един примерен ден за да ти е по-лесно, пък ти сам си преценявай след това. Сутринта ставаш, изчкаш да минат 40-50 минутки и хапваш около 50-100 грама овесени трици с 2-3 супени лъжици мляко 0,1% /препоръчвам на Верея и Роса/. Ако си станал в 9 примерно и си закусил към 10 без 15, следващото ти ядене ще е обяда. Тук вече можеш да си избереш риба или месо. Нарежи си малко доматка към него, може и сирене обезмаслено пак. След това ще хапнеш към 2 и половина малко плодове /ама малко, нищо, че са плодове/. И към 6 можеш да си хапнеш пак малко риба или филенце, но малко и това да ти е последното ядене. Може и супичка вечер, абе нещо по леко трябва да е. Хубаво е да нарежеш и една краставица ако ти се намира.

И сега ако кажеш защо трябва да яде за последно в шест и защо само обезмаслени продукти и белтъци? И с тази гладна диета (има няма 800 ккал) дето си му написал наистина ще свали, ама за колко време и изобщо, колко време ще изкара с глад?
П.П. Wanky, като начало послуша Венци и спри да ядеш боклуци. Всякакви газирани напитки, захарни изделия, вафли, шоколади, коли, снаксове и други такива боклуци ги забрави. Намали или спри изцяло и хляба. Посещенията в Макдоналд или КФС ги избягвай. Храни се с истински храни - месо, яйца, млечни продукти, ядки, пълнозърнести продукти.
Не е зле да кажеш в момента как се храниш и каква ти е физическата активност, иначе няма как да ти дадем конкретен съвет.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.01.10 12:12.

NE

03.01.10
15:45

казано от Schemer на 03.01.10, 06:52:

А да, ако можеш си намери и хубав зелен чай ама не от тези по 1 лев дет ги продават на пакетчета. В билковите магазини има хубави видове, внос от китай, много ще ти помогне.

това си е пълно гладуване за 100килограмов човек..
към Wanky-изчисти си храната,не смятай калории от начало,тренирай,следи си теглото и когато стигнеш до застой намали храната с около 200калории.не намалявай я намралявай драстично.

03.01.10
16:15

Не е зле да кажеш в момента как се храниш и каква ти е физическата активност, иначе няма как да ти дадем конкретен съвет.

Еми сега точно в момента нямам никаква физическа активност,но ей ся като започна ще бягам доста по 1 - 1,5 час.
А за хрането немога така да ям към 10 без нещо ,защото съм на училище

03.01.10
16:19

Недей да тичаш/бягаш още ! Ще се изумиш колко кг ще свалиш ако спреш боклуците - сладко,голямо количество сол,газирано,натурални соково и пуншове !

03.01.10
16:19

Сутринта ставаш, изчкаш да минат 40-50 минутки и хапваш около 50-100 грама овесени трици с 2-3 супени лъжици мляко 0,1% /препоръчвам на Верея и Роса/.

А мога ли това да го заместя с Активиа Закуска за училище?
А и за ориза нищо не казахте става ли за ядене и по колко ?

Мнението беше редактирано от Wanky на 03.01.10 16:23.

NE

03.01.10
16:54

казано от Wanky на 03.01.10, 16:19:

Сутринта ставаш, изчкаш да минат 40-50 минутки и хапваш около 50-100 грама овесени трици с 2-3 супени лъжици мляко 0,1% /препоръчвам на Верея и Роса/.

А мога ли това да го заместя с Активиа Закуска за училище?
А и за ориза нищо не казахте става ли за ядене и по колко ?

ориза трябва да е пълнозърнест и да го ядеш до следобед,а колкото до активията-по добре яж обикновено кисело мляко.в активията слагат захар.нищо здравословно няма в нея :)

03.01.10
16:56

Кафяв ориз :) Нека пълнозърнест да е хлябът :)

03.01.10
17:09

Мнението на @Шемер можеш да го пропуснеш.
За начало само изчисти колкото можеш храненето от боклуците и яж само ХРАНА.Сокове,солети,сухари и другите такива празни калории ги избягвай.
Ще видиш колко по-добре ще се чувстваш и ще гледаш по друг начин на живота :)
Тичането незнам как ще ти се отрази на тези килограми.Моя съвет е да го оставиш за по натам.
И не изключвай пълномаслените продукти.
Отгоре,отгоре да се ориентираш кои храни да вкючваш в менюто си:
яйца(цели),меса(аболютно всички),риба,масло,млека(пълнимаслени),хляб,овесени ядки,ориз,картофи,извара.
Яж когато си гладен и само храна ; ) Само ако оправиш малко храненето ще усетиш колко по-добре ще изглеждаш и чувстваш ;)

03.01.10
17:16

Извинете ме ако вече съм нахален обаче,ако на някой му се занимава нека да ми напише 1 хранителен режим(в еди колко часа еди кво си да ям)
Сега ще ви кажа и кога мога да ям
Ставане 6,50 - 7 ч. до към 7,15 съм си у нас
Училище -  7,30 ч
1 час - до 8,15 - В междучасието до 8,25 съм свободен

2 час - от 8,25 до 9,10 - В междучасието до 9,20 съм свободен

3 час - от 9,20 до 10,05 - В междучасието до 10,25 (голмяото междучасие) съм свободен

4 час - от 10,25 до 11,10 - В междучасието до 11,20 съм свободен                                                                 

5 час - от 11,20 до 12,05 - В междучасието до 12,15 съм свободен

6 час - от 12,15 до 13 - В междучасието до 13,10 съм свободен

7 час - от 13,10 до 13,50 - Свободен съм целия ден :)

Ето по тази програма ако някой ми направи програма какво да ям и в колко часа ще го обичам много

Мнението беше редактирано от Wanky на 03.01.10 17:18.

03.01.10
17:18

Можеш да ядеш всичко гореспоменато. Купи си пластмасови кутии от “Всичко по лев” и си носи. И ние те обичаме  :lol:

03.01.10
17:33

След като спреш сладки, газирани и др. боклуци може да се запишеш на някакъв спорт - например плуване , ако си редовен ще видиш как резултатите ще дойдат.

07.01.10
11:35

Изчиташ всичко от тази секция: http://www.bb-team.org/diets/ Като си готов, ще те изпитаме. Трябва да имаш някакви елементарни познания за храненето и спазването на хранителнен режим, за да имаш някакът успех. Само с “кажете ми какво да ям” и “кога точно да го ям”, няма да стане. За да постигнеш желания резултат, ти трябват много усилия и най-вече знания, защото храненето не е шега работа.
Не искам да те отчайвам, но “цицките” и коремът ще изчезнат последни, просто така се получава винаги. Ако наистина станеш сериозен, защото имаш наистина сериозен проблем, размерът им ще се редуцира с времето, докато постигнеш желаните резултати.
Също така, искам да кажа, че не е толкова странно, че си върнал свалените килограми, при положение, че не си знаел какво точно правиш и не си бил достатъчно мотивиран, след като си отслабнал.. Проблемът на повечето хора, с подобна на твоята структура е, че веднъж постигнали някакъв резултат, забравят за всичките усилия, които това им е коствало и си мислят, че са постигнали целта си. Задържането на килограмите е по-трудно от самото отслабване.
Въпреки това, ако имаш възможност, сигурен съм, че ще се намери кой от форума да ти препоръча специалист, с който ще можеш да се консултираш. Успех и ако имаш въпроси, питай ;)

SL

07.01.10
16:20

И баце спокойно няма непоправими неща,давай си кураж и не се отказвай ! Ако само си оправиш храненето + велоаргометър ще постигнеш страхотни резултати.Знам,че звучи лесно,но не е чак толкова (казвам го от опит ).Искам да ти кажа пак не се отказвай от това,с което си се захванал и тренирай здраво !

LL

08.01.10
18:08

казано от Wanky на 02.01.10, 22:00:

Стига ми малко да намаля корема(който не е чак толкова важен),най-много ме срам от тези “цицки”.Ако махна тях друго не ми трябва ;( . Ето и 1 снимка :S

Извинявай,ама как се примиряваш с тази мисъл!?! Преди да сваля почти 30 килограма без никаква подкрепа от околни и прочие,дано не го срещнеш същото (от 98 в момента 68-70) при 185см,на 17 години не можех да се гледам (без да те засягам) и не тръгнах с мисълта да махна “Цицките,щото ме дразнят” ми исках/м да махна всичко,не само заради естетическа гледна точка,ами и като грижа за здравето.Преди дънех от 2 до 4 литра кока кола,по 1 торба голяма буквално сладко,пържено и т.н на корем. Спрях всичко това,внимавах и внимавам какво да ям,като от време на време си позволявах 1 ден по желание (парче торта;чаша сок или блокче черен шоколад,но никакво газирано!).
За спорта ... извинявай,но когато  си нямал и сега нямаш никаква физическа активно,както бях аз,как си го въобразяваш,че ще бягаш 1-1ч и половина !?! Лично аз едва избягах 20 метра първият път при това бях 78 килограма някъде,смятай какво да е било на 98! И то като ги избягах,имах чувството,че просто си отивам от тоя свят! Но продължих да бягам почти всеки ден и след месец бягах наведнъж 500 метра. Просто е невъзможно (дано да греша,но едва ли) да бягаш 1ч и половина,като ще видиш,че едва ще 30 секунди. Нямам за цел да те откажа,напротив! Просто си поставяй реални цели,за да успяваш. Step by step. Имай търпение,воля и желание и всичко се отплаща!!! Отделно дори да бягаш 1ч и 30 мин,което адски,адски ме съмнява,то най-много да си докараш всякакви здравословни проблеми (тип хернии и т.н) и да се откажеш веднага!
Извинявай,ако нещо съм те засегнал (едва ли де,амааа кой знае),но наистина гледай на нещата реално,не ги пришпорвай,ама хич! Не си давай и кратки срокове. Имай воля,упорство и желание! Не се отказвай и примирявай с малките трудности.
НВД и 90 дневна бих ти препоръчал аз. Писано е много и са си прости за изпълнение и при това засищащи!
Стискам палци и дано успееш!

10.01.10
13:57

Извинявай,ама как се примиряваш с тази мисъл!?! Преди да сваля почти 30 килограма без никаква подкрепа от околни и прочие,дано не го срещнеш същото (от 98 в момента 68-70) при 185см,на 17 години не можех да се гледам (без да те засягам) и не тръгнах с мисълта да махна “Цицките,щото ме дразнят” ми исках/м да махна всичко,не само заради естетическа гледна точка,ами и като грижа за здравето.Преди дънех от 2 до 4 литра кока кола,по 1 торба голяма буквално сладко,пържено и т.н на корем. Спрях всичко това,внимавах и внимавам какво да ям,като от време на време си позволявах 1 ден по желание (парче торта;чаша сок или блокче черен шоколад,но никакво газирано!).
За спорта ... извинявай,но когато  си нямал и сега нямаш никаква физическа активно,както бях аз,как си го въобразяваш,че ще бягаш 1-1ч и половина !?! Лично аз едва избягах 20 метра първият път при това бях 78 килограма някъде,смятай какво да е било на 98! И то като ги избягах,имах чувството,че просто си отивам от тоя свят! Но продължих да бягам почти всеки ден и след месец бягах наведнъж 500 метра. Просто е невъзможно (дано да греша,но едва ли) да бягаш 1ч и половина,като ще видиш,че едва ще 30 секунди. Нямам за цел да те откажа,напротив! Просто си поставяй реални цели,за да успяваш. Step by step. Имай търпение,воля и желание и всичко се отплаща!!! Отделно дори да бягаш 1ч и 30 мин,което адски,адски ме съмнява,то най-много да си докараш всякакви здравословни проблеми (тип хернии и т.н) и да се откажеш веднага!
Извинявай,ако нещо съм те засегнал (едва ли де,амааа кой знае),но наистина гледай на нещата реално,не ги пришпорвай,ама хич! Не си давай и кратки срокове. Имай воля,упорство и желание! Не се отказвай и примирявай с малките трудности.
НВД и 90 дневна бих ти препоръчал аз. Писано е много и са си прости за изпълнение и при това засищащи!
Стискам палци и дано успееш!

Абе за тва с бягането .. не бягам за 1 път ходил съм да бягам и тва не ми пречи .. единственото е яденето.. наще ми дават дават да пазя диети и такива хранителни режими,щото съм щял да хвана няква анорексия , едно друго ..

10.01.10
14:12

Хващаш ваще и отивате на професионалист диетолог! Може и те да научат едно-друго!!

GO

10.01.10
14:28

казано от Draken на 10.01.10, 14:12:

Хващаш ваще и отивате на професионалист диетолог! Може и те да научат едно-друго!!

Най-вече те ще научат много!

Още повече,веднага ще започнат сами да те ограничават,защото ще разберат,че състоянието ти е много лошо.

11.01.10
09:51

Бягането няма да е най-полезното нещо за коленете ти, поне не на тези килограми. Нещо друго ме притеснява мен, как очакваш някой да те възприеме сериозно, като си проверяваш темата през една седмица...

Като човек свалил някой друг килограм през годините ти препоръчвам да навлезеш в диетата постепенно а не от утре. Същото важи и за тренировката по леко по леко да достигнеш нивото на една хубава тренировка с цел повишен енергоразход. Бягането на тази възраст и килограми в никакъв случай, ще ти заминат ставите за отрицателно време.
Гледай да вървиш повече да се движиш, много удачен вариант е плуването. Бягането пък било то и на пътечка го остави за след като свалиш килограми.

11.01.10
14:46

Да не те плаша,ама си доста тежък случай освен това имаш силно изразена гинекомастия(цицките),която най вероятно няма да се махне неоперативно дори и 75 кг да станеш.

SM

11.01.10
15:13

е ти смачка детето сега, не биваше така..

GO

11.01.10
15:20

казано от smacker на 11.01.10, 15:13:

е ти смачка детето сега, не биваше така..

Детето..?  :ohh:

Мисля,че аз съм по-голямо дете от него,но пак съм получавал по-здрави удари!  :coolsmirk:

Истината в очите,тогава ще се оправи света..

========================

Човека ще се оправи,да не минава директно да диета,да мине постепенно,защото килограмите найстина са много и не трябва да се скача изведнъж на диета,за да не си докара нещо лошо..
Иска се много воля,много пот,много движение!
Аз мога единствено да пожела успех,защото сам трябва да се погрижи за себе си!

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 11.01.10 15:22.

11.01.10
19:57

братле,недеи си дАва срок до лятото.няма да стане така.даи си срок поне година,година и половина.аз бях 115 кг,177см.сте ти покажа снимка!ходи на фитнес и яж здравословно(*без газирано,сладко,БЯЛ ХЛЯБ и паржено).сега сам 96кг.пак са много но се пак сме млади има време.пак ти си оште по млад!!!и наи вече на фитнеса тренираи 50 на 50 ,кардио и силова тренировка.това е,инаше нямя как да стане ,диетите с по 800–1000ккл са ио–ио,не става.ште бягаш ден–два–три и ште се откажеш штото ти е тежко.ПИТАИ ПАТИЛО А НЕ СТАРИЛО!!!!!фитнес–кардио и здравословно хранене....ТОВАЕ И времееее!

Мнението беше редактирано от petarr_85 на 11.01.10 20:12.

14.01.10
16:33

казано от petarr_85 на 11.01.10, 19:57:

братле,недеи си дАва срок до лятото.няма да стане така.даи си срок поне година,година и половина.аз бях 115 кг,177см.сте ти покажа снимка!ходи на фитнес и яж здравословно(*без газирано,сладко,БЯЛ ХЛЯБ и паржено).сега сам 96кг.пак са много но се пак сме млади има време.пак ти си оште по млад!!!и наи вече на фитнеса тренираи 50 на 50 ,кардио и силова тренировка.това е,инаше нямя как да стане ,диетите с по 800–1000ккл са ио–ио,не става.ште бягаш ден–два–три и ште се откажеш штото ти е тежко.ПИТАИ ПАТИЛО А НЕ СТАРИЛО!!!!!фитнес–кардио и здравословно хранене....ТОВАЕ И времееее!

Мерси много за съвета :) Ще се постарая да няма гарзирано,хляб и сладко

20.01.10
20:37

Пиши как е сваляш ли?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1