11.01.10
13:53
Здравейте отново.Значи от както почнах диета+фитнес не съм вземал амино или л-карнетин/фатбърнър и нямах проблем.Беше и ваканция и основно се занимавах с тялото си.Имах време да си почина, да се възстановя и тренирах често(почти 5 пъти в седмицата като в тези дни е включено и кардиото).След като свалих кг-мите почнах да вдигам с по-големи тежести.Но сега, когато ходя на училище, се чувставам доста изморен след тренировка.По време на тренировка чувствам, че нямам достатъчно сила.Въпросът ми е какво да взема?Аминото ще ми свърши ли работа? Някой казват, че от него ще се омазня и ще понпълнея?Вярно ли е?
11.01.10
16:26
казано от anxiety на 11.01.10, 13:53:
Аминото ще ми свърши ли работа? Някой казват, че от него ще се омазня и ще понпълнея? Вярно ли е?
Не, това е абсурд, аминокиселините няма да доведат до такъв ефект.
Коригирай си храненето, за да преодолееш умората.
11.01.10
16:31
Ами какво точно да коригирам като, за енергия трябва да ям въглехидрати повечеко, а аз не искам, защото от тях се пълнее.Ям повечко плодове, но това не помага. В поста си казваш, че аминокиселините няма да доведат до такъф ефект - това не го разбрах.Смисъл няма да доведат до омазняване или няма да ми свършат работа, или и двете?
12.01.10
04:59
казано от anxiety на 11.01.10, 16:31:
Ами какво точно да коригирам като, за енергия трябва да ям въглехидрати повечеко, а аз не искам, защото от тях се пълнее.
Като казвам да коригираш, нямам предвид да развалиш :) Леко увеличи мазнините и въглехидратите, като внимаваш с количествата и преди всичко източниците им. Увеличението на въглехидратите нека да не е за сметка на шоколад и кроасани (например), нека те да идват от храни като овесени ядки, кафяв ориз и бобови храни. Наблягам на това, че трябва да прецениш количествата (дозата прави лекарството и отровата). Протеините можеш да увеличиш и по-стабилно. В крайна сметка - запази един добър тренировъчен режим и проблем с напълняването няма да има. Ако трябва да препоръчам хранителни добавки, то бих те насочил към добър витаминен комплекс и ВСАА, но и комплексни аминокиселини са нелоша идея. Глутаминът също е вариант, но според мен по-скоро трябва да го комбинираш с протеин или аминокиселини, за да постигнеш по-ефективно възстановяване. Ако приемаш само глутамин като добавка може би няма да постигнеш желаната цел. Помисли дали почиваш достатъчно (като време и качество).
казано от anxiety на 11.01.10, 16:31:
В поста си казваш, че аминокиселините няма да доведат до такъф ефект - това не го разбрах.
Да, прав си, доста неясно съм се изразил. Аминокиселините няма да доведат до омазняване.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.10 05:06.
12.01.10
12:27
Значи реших да сменя програмта.Ще почна цикъл 5x5 (той е с достатъчно почивка).Ще го съчетая с аминокиселини.А в дните на тренировка (понеделник, сряда, петък) ще ям за закуска трици с мляко.Мисля че така ще лиша проблема ако не цялостно, то поне частично.Мерси за информацията, ако има нещо друго ще питам.