Гърди

11.01.10
15:49

Здравейте , бих искал да ви помоля за някакав съвет или насока . Тренирам от 6 месеца някаде и все още чувствам че не мога да уцеля точната тренировка за гърди . След 2рия месец когато почнах сплита - гърди и трицепс правих по 4 упражнения с по 4 серии за гърдите само и в края на тренировката винаги като ги стегна бяха супер умекнали и чувствах в последствие че не порасват. Сега не мога да преценя точно колко да правя дали 2 или 3 упражнения - например последния път правих кофички 3по8 лежанка 3по8 и полулег с дъмбели 3по8 и след това около 5 дена чувствах болка в гърдите не знам дали мускулна треска точно но беше доста силно , днес започнах с лежанка и се поизсилих така и след полулега когато стегна мускула пак беше малко по мек отколкото преди тренировка , затова реших да не правя кофички . Та знам че трябва сам да преценя как ми се отразява и да усетя точната тренировка, но всеки съвет би ми бил от полза :) благодаря.

Темата беше редактирана от hardrlz на 11.01.10 15:50.

11.01.10
16:45

Почни да правиш следната програма :

Полулег 3-4х8
Лег 3-4х8
Флайс 3х8

Досега си претренирал според мен. Може да заложиш и само на дъмбели. Усети си тялото как реагира.

12.01.10
12:33

А винаги ли да почвам с полулег и например ако правя само кофички и лег добре ли е :) Флайса не мога да го включа още защото в залата след 5-ци следващите гири са по 16 17 кг :)

12.01.10
12:53

казано от hardrlz на 12.01.10, 12:33:

А винаги ли да почвам с полулег и например ако правя само кофички и лег добре ли е :) Флайса не мога да го включа още защото в залата след 5-ци следващите гири са по 16 17 кг :)

Да, с полулега почвай ! . Флайс можеш и скрипец ако имате, ако не ,прави кофи.

12.01.10
15:39

казано от hardrlz на 12.01.10, 12:33:

Флайса можеш да заместиш с пек-дек или кросоувър. Все упражнения, които разтягат.

12.01.10
16:40

За гърди правех преди:
Лег - 4x8
Полулег с дъмбели - 4x8
Лег с обратен наклон - 3x8
Пек-дек - 3x10
Моите гърди бяха много мазни.С тази програми ми се стегна долната и средната част.А долната е в процес на стягане :).Ако правиш само гърди в един ден можеш да добавиш и кросовър.

12.01.10
18:28

много са ми 4 упражнения аз от лег и полулег 3 по 8 на другия ден имам мускулна треска пък ако правя 4 100 процента претрениране :) мисля другия път да пробвам само лег и кофички и ако ги чувствам напомпани и твърди може и 1 полулег да направя ;)

12.01.10
18:34

Аз ти говоря ако правиш само гърди в деня без друг мускул.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1