Зелен чай на листа!

14.01.10
15:01

Здравейте. Днес си купих китайски зелен чай на листа (100 гр/ 7,60 лева) и прочетох на опаковката (която между другото е на китайски :)))), че оптималната доза е от 3-5 грама/3 пъти на ден. Та,мисълта ми какво е количество трябва да приемам аз,за да усетя ефект от този зелен чай (говоря за онези 400 кКал,които ще загубя ако пия зелен чай...така казват учените). Преди пиех хапчета зелен чай на NOW и там в доза се съдържаше 500 мг зелен чай. Каква трябва да бъде дозата ми от този чай? Мерси.

14.01.10
16:04

И аз съм заинтересован, мисля че бях гледал някъде начин по който се изчислява колко гр зелен чай са ти нужни на ден според теглото, но не съм сигурен, ще се радвам някой да отговори :)

14.01.10
21:29

А,де...? :)

14.01.10
21:35

Много висока (дозата чай).

В готовите продукта има висока концентрация на EGCG, като не ми се мисли колко чай трябва да се изпие, за да се набавят 500мг EGCG.

15.01.10
10:03

казано от FrankQ на 14.01.10, 15:01:

Здравейте. Днес си купих китайски зелен чай на листа (100 гр/ 7,60 лева) и прочетох на опаковката (която между другото е на китайски :)))), че оптималната доза е от 3-5 грама/3 пъти на ден. Та,мисълта ми какво е количество трябва да приемам аз,за да усетя ефект от този зелен чай (говоря за онези 400 кКал,които ще загубя ако пия зелен чай...така казват учените). Преди пиех хапчета зелен чай на NOW и там в доза се съдържаше 500 мг зелен чай. Каква трябва да бъде дозата ми от този чай? Мерси.

Откъде го взе ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1