13.01.10
17:39
Касапско сирене, каквото би трябвало да е
Време за приготвяне - с варенето около 40мин
Необходими продукти:
. Краве сирене 350гр
. Пилешко месо 550гр
. Лук 180гр
. Доматен сок 220гр
. Олио 30гр
. Червен пипер на вкус
Пилешкото месо е бяло, от домашно пиле и след варене доста жилаво. Таа замислих план как да го изям без после да си човъркам зъбите 1час. Рецептата е точно като касапското сирене, но с пилешко и доматен сок :)
Указания:
Сварете пилешкото месо (примерно като мен в тенджера под налягане). След това с блендер или миксер с подходяща приставка го направете на много много дребно (почти на прах)(и пак беше жилаво!).
С ренде настръгайте сиренето, нарежете на дребно лука (примерно с миксер или на ръка), сипете доматения сок и олиото.
Всичко го сложете на куп, разбъркайте добре и готово.
Коментар
На мен резултата ми хареса много.
Лукът не трябва да е лют!
Олиото го има, защото в рецептата за касапско сирене го има, но естествено може и без него.
Хранителен състав
На 100гр - 14.59гр белтъчини, 10.58гр мазнини , 1.56гр въглехидрати и 164.74kcal/100gr.
В приложения файл има табличка с хранителната стойност.
13.01.10
22:22
#1
Нямам си и идея на какво мяза тва чудо,но ако сиренето е качествено , олиото замениш със студенопресван зехтин и също доматения сок ако е домашно направен ,вече говорим за едни доста хубави хранителни стойности :)
14.01.10
17:06
#3
Като го изям ще купя пълномаслена извара и ще пробвам с нея как ще стане, ако е вкусно с един куршум два заека - хем гадната извара, хем жилавото бяло месо ще се ядат лесно :)
A доматения сок е домашен, много вкусен :), сиренето - Елена от Метро, около 6.5лв/кг, надявам се да е добро.
Иначе ето как изглежда, декорирано от жена ми (ама накъдрения лук не се вижда много-много на снимката :) ) :