02.03.05
14:44
Взимам L-carnitine сутрин на гладно и 30 мин. преди тренировка, та искам да попитам може ли да го взимам заедно с протеин (суроватъчен примерно) или трябва да е на гладно? За сега го взимам с амино преди тренировката.
P.S. Пуснах търсачката за подобни теми, после прегледах раздела, но не намерих нищо по въпроса, та за това пускам нова тема.
Ако някйо отговори много ще съм му благодарен :D
нагладно е най-добре но ти като зимаш карнитин предполагам че искаш да сваляш защо ти е протеин ?
Защо те притеснява съвместния прием? Не виждам никакъв проблем. Ако обаче търсиш антикатаболен ефект /преди кардио/, аминокиселините са по-добри от суроватъчния, аз поне правя така. Разликата в ефекта обаче не е много голяма, и ако проблемът ти е финансов, компромисът е оправдан.
[quote author=“crasheR”]нагладно е най-добре но ти като зимаш карнитин предполагам че искаш да сваляш защо ти е протеин ?
Той наистина ще свали но какво ще свали е важното. Нали тоя протеин няма да го взима да качва мазнини :) а карнитина нали сваля мазнините :) демек като се комбинира ще качва по-лесно мускулна маса и по-лесно ще гори мазнините и за мен това съчетание е много удачно :) :P
Благодаря ви хора! Ами целта ми е да запазя максимално натрупаната мускулна маса докато изчистя мазнините, а проблема наистина е финансов :D . Примерно вместо 2 хапчета амино 2700 преди кардио или тренировка в залата да взема 10 грама суроватъчен протеин - по-бавно ще се усвои, но приетият белтък е в по-голямо количество, а е и по-евтино. Ама май с аминото е най-добре.
Преди кардио наистина е най-добре амино, само че две таблетки е нищо, трябват ти поне 4 /ако говорим за 2700/ и още толкова след кардиото. Суроватъчен също е опция, не оптималната, но близо до нея.
Преди силова е излишно да пиеш амино или суроватъчен, естествено при положение че си направил преди това добро зареждане с комплексни въглехидрати и протеин. Като казвам излишно нямам предвид че не е по-добре да си вземеш доза амино, но просто ефектът е малък и спокойно можеш да си го спестиш.