Разширяване на гърба.

ГА

12.01.10
00:35

По какъв начин мога да стимулирам разсширяване на гърба.Имам предвид разтоянието между едното и другото рамо.Не търся маса,а просто по-широк гръб.
Благодаря.

12.01.10
07:32

Първо - набирания.

ГН

12.01.10
09:23

Второ - набирания.

12.01.10
09:30

ако ти е трудно набирания, придърпване на скрипец

Както ти казаха - набиранията разширяват гърба. Може да използваш вертикалните скрипци, ако не успяваш и едно набиране. В някои зали има и машини за набиране. Друго, което може да правиш, е набиране с помощта на ластици, докато станеш достатъчно силен, за да ги правиш със собственото тегло. Овен това включи и разтягане на ‘перките’.

12.01.10
09:43

Искам да питам : Аз правя в тенировката з гръб винаги като първо упражнение набиране 2х5 широк надхват и 2х5 тесен подхват.Това достатачно ли е за разширяване защото повече не мога :)

12.01.10
10:17

казано от Георги Асенов на 12.01.10, 00:35:

По какъв начин мога да стимулирам разсширяване на гърба.Имам предвид разтоянието между едното и другото рамо.Не търся маса,а просто по-широк гръб.
Благодаря.

Е ако не говориш за маса,а за самото разстояние между раменете,значи няма как,сори.

Мнението беше редактирано от Nikolay на 12.01.10 10:18.

13.01.10
21:41

Аз винаги съм бил с тесни рамена,но преди няколко месеца установих,че мога да правя набирания(преди не можех) и полека-лека от 1 вече станаха 7-8 и ми стана малко по-широк гърба и китките,което не съм очаквал,за това прави набиране с не прекалено широк хват и няма да си разочарован :) .

BU

13.01.10
21:51

Трето - гребане. :)

Набирания/Скрипец,освен на гърба наблегни и на ременете.Тежките раменни преси най-добре развиват раменете.

Най,най-доброто нещо за да направиш широк и голям гръб са набиранията аз в последно време оставих тези упражнения които са по оформлението и започнах набирания докато немога 1 да направа и след това веднага на скрипец и пак пред врат и зад врат мисля да го правя няколко седмици :)

14.01.10
21:19

Според мен се  хиперболизира ролята на набиранията...Много е важно да ги правиш правилно,защото съм почти 100% сигурен,че не е така и че повечето не го изпълняват напълно правилно.Старай се да се набираш с гърба,а не с ръцете и рамената.На мен много ми влиза в рамото това набиране,какво ли не съм опитвал за да изолирам гърба по-добре...Трябва да си правиш базови упражнения и си трябва маса - не се залъгвай,че това,което ти си представяш като ширина,не е маса,а просто ширина-точно маса си е и точно това ти трябва,тъй че си прави всички упражнения и яж правилно.

15.01.10
07:19

Набиране с максимално широк хват до брадата като дърпаш с гърба и усещащ там напрежението,като горе леко извиващ гърба и се набираш бавно и контролирано а не да се стремиш 10 повторения за 2 секунди както правят някои.Ако можеш с тази техника и 20 кг диск закачен на колан да направиш 2 серии по 8 повторения и после 4 по 10 без диска.И след това 4 по 10 чукове,ти гарантирам че ще си много доволен от резултата.

15.01.10
08:02

Гребането с щанга, с умерено широк надхват, бавно и контролирано движение, с задържане в горно положение е също добро оръжие за широк гръб. Ширината на хвата е 10см по-широко от раменете. Лично на мен ми влиза по-добре от набиранията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1