The New Beginning ^^

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.12.09
19:46

казано от Barbie на 14.12.09, 19:35:

И пак направих промяна в менюто- вечерята беше малка порция зеленчуци на пара без масло, без нищо. Само с малко сол. Супер вкусни станаха, мисля и за напред това да представлява вечерята ми :)

Защо ще се лишаваш от протеина за вечеря, не мисля, че е удачно..Прибави към тези вкусни зеленчуци и някакъв белтък, който стомаха ти понася..Как мислиш?

14.12.09
20:14

Ами не знам..да, може да добавя извара. Сега си взех “Мероне” и я намирам за страхотна- безсолна,сухичка, су-пер!
Права си всъщност, преди вечерях само салата, но слагах и извара. Сега ще хапвам задушени зеленчуци и пак ще добавям извара и без това с нея ми е доста по-вкусно и засищащо :) :)

15.12.09
12:11

За да ти се оправи стомаха трябва временно да престанеш да ядеш - пълнозърнести продукти, канела, млечни/изварата става/, дразнещи зеленчуци от рода на зеле и броколи, корни, шоколад, сурови плодове и зеленчуци.

Наистина на вечеря си остави малко белтък. Нали те интересуваше хормона на растежа?Дори и малко количество, пак става.

За подутите крака - има ли тренировка има и подуване. Оставиш ли ги да починат ще спаднат.

16.12.09
17:15

diva, така и ще направя.
Реших тук 4-5 дена да не ги тренирам, за да видя дали ще спаднат, като съответно и ще намаля храната.
Днес съм адски подута, но вчера беше АД. След тренировката (майко..това да тренираш умиращ от глад си е истинско мъчение), буквално се надумках с въглехидрати (вредни,сладки!!) и цяла нощ (това се случи в 5 следобед), ЦЯЛА НОЩ ми се гадеше, коремът ми се бунтуваше- поду се страхотно,невероятни колики, ледено-горещи тръпки..мъ-ка. Едвам заспах към 1 и нещо (може и 2 да е било) и станах в 6 и половина (по задължение). Ужас. И най-лошото от вчерашната нощ бе не ‘преяждането’,случило се през деня и след тренировка, (леле..дали не започвам да клоня към хипертония??), а това, че не можех да се ‘оправя’ с виновната си психика. Още ми се плаче като се сетя..От давна не ме бяха ме обземали тези чувства на обсебващ страх и тотална безпомощност пред самата мен. Наистина беше страшно!  :smirk:
Но... ще го забравя. Опитах се, снощи, да заспя с мисълта ‘утрото е по-мъдро от вечерта.Спокойна съм.Всичко е наред.’ и сутринта се събудих доста поолекнала (психически), коремът си беше подут. Казах си ‘днес е ПЪРВИЯТ ден от останалата част на твоя живот, изживей го както ти искаш. Денят ще бъде прекрасен и спокоен!’ и станах с усмивка. Направих си сутрешната лека тренировчица- йога + упражнения за стягане, направих си вкусната закуска и отидох на урок. Не закъснях!!! (Винаги закъснявам). Цял ден си повтарях положителни твърдения и деня ми протече добре. Мисля.
Следобяд (по план от снощи), трябваше да уча (тук няколко дни не ходя на даскало, защото не мога да смогна с ученето) и за ‘почивка’ да отида на фитнес. Е, прецених, че ще е по-удачно да не ходя на фитнес (коремът много ме боли, а и не успях да си науча по всичко), а да си направя лека домашна тренировчица- 30мин вело (четейки урок по история) + упражнения за стягане. Направих го.
Не знам, в момента не съм особено доволна, че не отидох, но пък от друга страна, все го отлагам това учене. А после се самообвинявам. Затова сега, като релаксирам малко на компютъра, съвсем съвестно ще си седна и ще отделя час и половина- два за уроците по история и по химия. А утре сутринта от 9 и от 10 съм си записала уроци по математика и химия- (утре имам класно по математика, там не се притеснявам, а по химия имам да поправям оценки..). Малко ще ми е натоварен деня (утре), но ще се справя.
Исках в неделя (за снимките) да съм в идеална форма (никакъв подут корем) и това доста ме тормози. Но пък аз си знам, че стомахът винаги ми е бил такъв- реагира на всяка негативна мисъл, минаваща през съзнанието ми и ме наказва. Винаги. Опитвам се да бъда спокойна (положителни мисли, чета психологически книги..), но.. не знам. Нещо ме мъчи вътрешно. И не разбирам какво е. Някак си се страхувам от самата себе си, от всички тези планове, кроежи.. Искам да се освободя, да се отпусна, да бъда спокойна, но не се получава.. Добре че утре ще отида на даскало малко да се поразнообразя, че това стоене в нас под предлог ‘учене’ не ми се отразява добре.

И така, ето това ми е храната за деня, която теоритично не е много, но.. изпитвам гадното чувство на тежест. Вечерята предстой:

Храна:

07:30: чаша топла вода с 1ч.л. мед
08:30: попара (2 филийки, сирене, стевия, чай, масло)
14:00: задушени зеленчуци (броколи,домат,праз,карфиол) с масло и настърган кашкавал- приказка! :)
15:15: домашно капучино (с мъничко мляко)
17:00: 05л  l-Carnitine касис
20:00: задушени зеленчуци (без масло), извара (100гр)

Тренировка сутрин:

07:00-07:30: йога
07:30-07:50: упражнения за стягане:
-глутеус ритник (5 х 20 на крак)
-глутеус мост (3 х 60)
-упражнение за долни коремни мускули (3 х 60)
-колело във въздуха (100бр)
-упражение за талия (100бр)

Следобяд:

17:30-18:00: велоергометър (18км, 418кал)
18:00:18:20: упражнения за стягане
-глутеус ритник (5 х 20 на крак)
-глутеус мост (3 х 60)
-упражнение за долни коремни мускули (3 х 60)
-колело във въздуха (100бр)
-упражение за талия (100бр)

Еми това е, хора. Знам, че всичко е вътре в главата ми и действам по въпроса с всички сили. Всеки има гадни моменти..

Изповядах се. :)

16.12.09
17:22

Здравей, Барби! :) Много се чудих дали да ти пиша, но все пак реших да ти кажа какво мисля...чета ти дневника и според мен определено имаш проблем със психиката си и лошото е че вместо да се оправя май се задълбочава и тъй като съм свидетел на 4 нагледни примера в семейството ми и с мои приятелки с хранителни разтройства, мисля ,че трябва да се опиташ да се пребориш с психиката си сега, докато проблема не е станал прекалено сериозен, защото после ще е доста трудно...гледам ти яденето и по мое мнение ядеш УЖАСЯВАЩО малко, а все говориш колко много си изяла... така че опитай се да се пребориш с това “чувство за вина” :) И хипертонията не знам какво общо имаше в случая :) До колкото знам хипертонията е наличие на високо кръвно...може би си се объркала :) Успех :)

16.12.09
17:27

Оу, имах в предвид..х..това преяждането (забравих термина).

Знам, че имам. Но винаги съм била силна и съм се справяла..надявам се, че и сега ще успея...

16.12.09
18:43

Здрасти.

Във връзка с поста ти за свалянето на мускул, интересно ми стана от чисто любопитство, как е възможно да си под 50 кг и да имаш толкова много мускули по себе си? Все пак, за да прибегнеш до този тип сваляне на размери, трябва наистина да нямаш никакви излишни мазнини?

Мнението беше редактирано от morley1 на 16.12.09 18:43.

16.12.09
19:37

Не знам дали имам, или нямам мазнини, но факт е, че нямам цикъл. Обаче по-очевидния и лош факт е, че отново съм ‘залитнала’ не на където трябва. Но се успокойх, споделих, с когото беше нужно и ми олекна. И реших-ще се наложи да спра малко с писането и четенето във форума. В момента просто ми вреди. Всичкото това “отчитане” на храна (специално), това плануване, мислене и изчисляване ми взима прекалено много от емоционалната енергия и ме изтощава, адски много. Освен това ми влияе върху всеки аспект на живота. Просто ми е излишно в момента. Ще си дам “почивка”. Няма да смятам, няма да мисля, няма да планувам, няма да се отчитам. Ще се храня здравословно (така се чувствам наистина щастлива, НО само когато не го планирам преди това). Като съм гладна ще ям- хубава храна. Като не съм- няма да се насилвам. Няма да ставам в 6, за да мога да ям след това в 10 (преди да излезна примерно) и после да си блъскам главата какво да нося в училище, защото ядките (примерно) са много еднообразни, а еднообразието било вредно. Писна ми. Просто ще си живея без толкова разсъждения и кроежи. Или поне ще опитам. Няма да напълнея, сигурна съм, защото няма да ям глупости, а и ще си тренирам. Просто за известно време няма да се отчитам и да се старая да съм изрядна като по учебник.

Ще ви чета от време на време. Ще пиша във вашите дневници. Ще пиша и в моя понякога, за да споделям как се развивам. Може би след почивката, като си стабилизирам малко психиката и започна да се храня, както тялото ми иска, ще започна отново да пиша и да споделя с вас, защото се привързах и ще ми липсвате.. Но наистина имам нужда от промяна. И трябва да я направя. Няма да задълбая проблема, в това поне може да бъдете сигурни, защото си имам човек (много близък човек), с когото споделям (бях спряла..до днес), който ме разбира и ме подкрепя. Така, че не съм сама :) И ще се справя.

Благодаря ви на всички, бяхте много мили с вашите съвети, коментари и напътствия. Много ми помогнахте. Благодаря ви!

Ще ми липсвате. 

IR

16.12.09
22:30

Барби,най-напред се надявам закъснението да не е мнооого голямо.В крайна сметка хубаво си го решила...все пак здравето е най-важно.Щом така си го почувствала - така и направи.
Стискам палци това да е просто фалшива тревога и утре-вдругиден да ти се отпусне душата : )))

Мнението беше редактирано от irenaiv на 16.12.09 22:32.

17.12.09
17:32

Barbie, в дългосрочен план ще установиш, че от грамажите/стриктното следене и подобни крайности няма никакво значение как ще изглежда тялото ти. Даже този дневник е доказателство на точно обратното - те могат да бъдат крайно изморителни. Моят опит показва, че е много по-важно дългосрочното развитие, а не стриктни режими за “2-3 седмици”. Средно добър хранителен режим, който следваш в продължение на 3 години е много по-добър от изчислен до последният грамаж режим, който следваш за 3 седмици :)  Аз никога не съм мерел грамажи и не съм списвал log-ове, но не мога да се оплача от умерен напредък на физиката ми. Иначе хубавато е, че имаш желание и нещата ще станат ;) Трябва да се появяват повече девойки като теб...не че има нещо лошо да се нагъват и вафли Хипер, но растящите задници след 8 клас не са приятна гледка като цяло :D

edit: понеже прочетох за кървящите венци преди няколко поста и не съм сигурен дали са ти отговорили. Това обикновено, доколкото съм информиран, се получава при липсата на вит C. Суплементирай с 1 гр. (в аптеките има едни за диабетици), също така засили устната хигиена и профилактичен преглед при зъболекърче. :)

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 17.12.09 20:55.

14.01.10
19:55

Здравейте. Връщам се отново. Продължавам :)
Какво ми се случи, докато не писах..осъзнах няколко неща, които ми помогнаха да се постабилизирам (психически) и желанието ми да продължавам да се стремя да балансирам живота си като цяло (тренировки, хранене, мисли..) да се върне.
Разбрах какво ме е довело до нервния срив и тотален дисбаланс и се мъча да го избягвам, а именно постоянните крайности, в които съм била (тренировки-до отказ, храна, премислена и изчислена до последната калория), абе гадна работа, маниашка.

За момента целите са ми тези, без мерки и цифри обаче :)

-баланс в храненето (да си намеря ‘златната среда’, такава на каквато тялото ми се чувства НАЙ-добре, без чувство на вина и предрасъдъци, породени от мозъчето ми)
-изчистване на подкожните мазнини, целулити и там глупости.
-намаляване обиколката на бедрата (в специалност под дупето).
-цялостно стягане от кръста надолу
-хармония със себе си :)

А, да ви се похваля преди 3 дена ми дойде!!! Самичко, без хапченца :) Верно че не стана истински цикъл, ама поне се опита там нещо ^^ Пак е прогрес. Другият месец го чакам :)

14.01.10
20:05

14, Януари, тренировъчен.

Храна:

07:45: 40гр овесени ядки с орехи, стафиди, бананов чипс и кокосови стърготини
10:45: ябълка
12:00: 30гр кафяв ориз с домат, броколи и 6 маслини
15:00: фреш от грейпфрут 200мл
17:00: 20гр суров лешник
20:00: салата с 250гр извара

Тренировка:

07.00-07.30: йога
07.30-07:45: упражнения за стягане
09:00-10:30: фитнес:

20 мин Кростренажор интервално
3 серии:
х 30 Абдуктор (15кг)
х 30 Аддуктор (15кг)
х 30 Хиперекстензии
15мин Бягане интервално
3 серии:
х 20 Вдигане на крака от вис
х 40 Коремни преси (за горна част)
х 20 Хиперкстензии
20мин Кростренажор интервално

Течности: много малко.. литър-литър и половина

Не се чувствам особено във форма. Подута съм, много. Стомахът ми е огромен. Забелязах, че този кафяв пълнозърнест ориз ме подува доста и ми влияе зле на коремчето (червата :/). Овесените ядки може би също. Утре ще пробвам да ги сменя с фини и пак ще ги накисна в топла водичка (стават мн вкусни :) ). Ами това е.
Дано утре да ми е по-хубав ден ^^

15.01.10
05:07

Привет отново :)
И успех с целите :)
Стягане на кракта с толкова много бройки в серия ще постигнеш трудно... Пробвай нещо като 5х5…

15.01.10
06:06

Добро утро :)

Limka, в смисъл?  :)  Ам.. мен целта ми е цялостно да намаля обиколките на бедрата, което наистина ми е непонятно как ще стане,може би... с повече кардио? Силови въожбще не искам да правя, з’то искам да отслабвам (визуално), без да ставам по-мускулеста. Някакви идейки? :)

Хубав деннн ^^ 

IR

15.01.10
08:41

Ей,Барбенце...къде се загуби бе  :)  Радвам се,че с МЦ се нареждат нещата!Че там са хормони и пр. и объркат ли се нещата става сложно..
Много ми харесват целите,които си си поставила-това за баланса,за желанието за тренировки и добро хранене и т.н.....Написала си всичко,към което се стремя и аз....все едно себе си чета.От няколко дни и аз се пречупих с храната и се надявам,че напипах верния път!Искрено ти желая успех и ще следя дневничето ти с интерес  :)

П.П.Храната ми се струва доста малко..

15.01.10
09:30

казано от Limka на 15.01.10, 05:07:

Привет отново :)
И успех с целите :)
Стягане на кракта с толкова много бройки в серия ще постигнеш трудно... Пробвай нещо като 5х5…

Защо смяташ така? За да стимулирам краката винаги съм тренирал с по-голям обем, дали заради по-трудно достижимия флашинг ефект или теорията за преобладаващите бавни мускулни влакна при тях, които изискват по-голям обем и ниска интензивност.

15.01.10
09:39

Да де, така е, ако иска обем, да тренира с голям обем :)

15.01.10
09:51

Защото обемните тренировки са тренировки за издръжливост - предизвикват саркоплазмен (нефункционален) растеж . Поради големият приток на кръв, мускулите се пълнят с много вода и всякакви други течности. Мускулите са напомнени, но не са твърди.

Тренировките за сила (до 6 повт в серия) предизвикват миофибриален (функционалн) растеж - ако въобще растат, мускулите растат, защото имат нужда от нови ‘сили’, за да извършват работата, която им се подава. Мускулите не се напомпват, твърди са.

Като сравнение - телата на маратонците и спринтьорите .
Маратонците имат мускули, но мускулите им се ‘друсат’ като бягат, т.е. меки са... При спринтьорите картинката е съвсем различна...

П.П. И също така мисля по този начин, защото опитът ми го доказва.

Мнението беше редактирано от Limka на 15.01.10 09:51.

15.01.10
09:54

За стягане пак бих работил с повече повторения.. чак 30 не, но 15-20. Просто бих заложил на други упражнения: Степ-ъпи, степ-ъпи с повдигане на коляното напред, напади, отпади, римска мъртва тяга със задържане долу за задни бедра, вдигане на крака назад от стоеж, после от лег (лягаш и повдигаш единия крак нагоре)

15.01.10
10:04

казано от Limka на 15.01.10, 09:51:

Защото обемните тренировки са тренировки за издръжливост - предизвикват саркоплазмен (нефункционален) растеж . Поради големият приток на кръв, мускулите се пълнят с много вода и всякакви други течности. Мускулите са напомнени, но не са твърди.

Каня те специално след моя високообемна тренировка за нефункционална хипертрофия да ти докажа, че мускулите са си повече от твърди точно след тея тренировки :D :P Тва в кръга на шегата, но като цяло тва е така и никой не го успорва - затова винаги комбинирам 1 месец силови тренировки с 2 месеца за хипертрофия. Но пак не схванах какво общо има с горенето на мазнини по краката?  Смяташ, че със силови тренировки за 5х5 ще успее да изгори мазнини?

Не искам да давам съвети, защото не съм целял да чистя краката, но лично аз бих пробвал въпросните упражнения, които изредих горе с 15-20 повторения, голяма част от които се изпълняват с минимална или никаква тежест. Ако пък не стане - значи теорията ми е грешна и крака се чистят с клекове 5х5 :)

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 15.01.10 10:08.

15.01.10
10:10

казано от Калоян Янкулов на 15.01.10, 10:04:

Но пак не схванах какво общо има с горенето на мазнини по краката?  Смяташ, че със силови тренировки за 5х5 ще успее да изгори мазнини?

Разбира се :)
Храната прави борбата.
Тренировките само помагат :)
Изразходваш повече от колкото консумираш. И правиш неща, които ти носят удоволствие.  И сваляш. Ако нямаш бъгове в главата (какъвто е моя случай :) )
Сега, виж, всичко е строго индивидуално - някои жени не обичат тежкото => ако тренират така, няма да им е кеф => има шансове да не свалят. При други е по различен начин :) Но..това е една друга тема...

П.П. Благдаоря за поканата - може и да се възползвам ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 15.01.10 10:11.

15.01.10
10:18

Много холистично разсъждаваш, харесва ми :) А храненето е повече от ясно... аз корем не съм тренирал от 2 години

А ако се редуват една седмица високо обемни тренировки с по-малки тежести, на другата седмица пък силови такива - с по-малко повторения и тежко.. тогава какъв ефект би имало? аз мисля нещо такова да правя сега..
напоследък навсякъде чета, че всичко почва от главата - всеки ден ми изниква една такава мисъл пред очите - толкова е набиващо се, че няма как да го подмина

15.01.10
10:26

Ами би следвало да тренираш пълноценно - хем сила, хем силова издръжливост ;)
И тялото ти постоянно ще е в шах => ще е трудно да го матираш :)
Виж сега, свързано с нашите цели (на нас двете конкретно) не зная какъв е резултата... аз вече по какви ли не начини съм тренирала и по какви ли не начини съм се хранила и все си имам мускулести крака :) => има бъг в главното управление (главата), който трябва да бъде отстранен на първо място :)

Мнението беше редактирано от Limka на 15.01.10 10:27.

15.01.10
10:28

veronique, както горе съм написал аз правя същото само само че не редувам седмици, а месеци. Това винаги е бил правилният подход...поне при мен. Не съм пробвал да редувам седмици, или дори тренировъчни дни, но съм убеден, че пак ще има положителен ефект. Ето една примерна програма, комбинираща подобен тип трениране: http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/westside_for_skinny_bastards както виждате тренировките са разделени на Max Effort (голяма интензивност, малки повторения) и REPETITION тренировки (обратното)

15.01.10
10:32

казано от Barbie на 14.01.10, 19:55:

Здравейте. Връщам се отново. Продължавам :)
Какво ми се случи, докато не писах..осъзнах няколко неща, които ми помогнаха да се постабилизирам (психически) и желанието ми да продължавам да се стремя да балансирам живота си като цяло (тренировки, хранене, мисли..) да се върне.
Разбрах какво ме е довело до нервния срив и тотален дисбаланс и се мъча да го избягвам, а именно постоянните крайности, в които съм била (тренировки-до отказ, храна, премислена и изчислена до последната калория), абе гадна работа, маниашка.

За момента целите са ми тези, без мерки и цифри обаче :)

-баланс в храненето (да си намеря ‘златната среда’, такава на каквато тялото ми се чувства НАЙ-добре, без чувство на вина и предрасъдъци, породени от мозъчето ми)
-изчистване на подкожните мазнини, целулити и там глупости.
-намаляване обиколката на бедрата (в специалност под дупето).
-цялостно стягане от кръста надолу
-хармония със себе си :)

А, да ви се похваля преди 3 дена ми дойде!!! Самичко, без хапченца :) Верно че не стана истински цикъл, ама поне се опита там нещо ^^ Пак е прогрес. Другият месец го чакам :)

Барби, аз може ли да съм гласа на разума (изцяло с добри чувства)..?

Ако целите ти са без цифри и мерки, защо си си поставила цел за намаляване на обиколката на бедрата? Знам ли, на мен ми се струваш много слабичка.. А липсата на цикъл сочи точно, че си намалила прекалено много нивото на подкожните мазнини и вероятно рязко. Ако паднеш още надолу в % подкожни мазнини е много възможно пак да има проблеми..

Не го чувствай като критика или нещо негативно - просто не ми се иска да си навредиш.

Иначе браво за стабилизирането и новите цели :) И успех с всичко :)

IR

15.01.10
10:40

Следя с интерес  :)

Мнението беше редактирано от irenaiv на 15.01.10 10:41.

15.01.10
16:37

Грахче, ми не, НЕ съм много слабичка. Всъщност съм си съвсем нормална (казват ми го хората!), но имам спортна фигура (нормално-спортувам), затова може би аз не се харесвам и затова искам да отслабна. Не ме интересува какво ще си мислят хората, знам аз самата какво искам да видя в огледалото :) Цикълът ми идва и на 45кг (и не ми идва и на 47). Мисля, че мога да поддържам един минимален процент подкожни мазнини, достатъчен, че да нямам проблеми с МЦ-то (стига да съм в хармония със себе си, че не съм ли..може и на 50 кила пак да не ми дойде, сигурна съм! :) ). Мисълта ми е- искам да съм слаба (не нормална!!), но същевременно да съм стегната и оформена. А при положение, че спортувам постоянно (мн кардио, плуване, йога, доскоро и народни танци) и имам спортно телосложение, защо да не мога да отслабна малко, за да стана такава, каквато искам да се видя. Ако не се харесам най-лесно ще кача :)

Рени, ами не, не ми е малко храната. Просто ми е някаква незначителна, не присъстват мръвките, като в твоите менюта и затова ти се струва така. Но не забравяй, че ти поддържаш, а аз свалям :)

Лимка, добре ще правя по по-малко повторения в повече серии (за абдуктора и аддуктора говорим, нали? Или и за екстензиите?) и ще видя как ще ми се отразят. Защото сега наистина е така, както го описваш-мускул има, напомпан и обемен, но същевременно мек. А не искам да е така. :)

Калоян Янкулов, аз някои от изброените от теб упражнения ги правя (вдигане на крака назад от стоеш,напади и отпади и глутеус ритника, само че не съм ги описвала в тренировката, з’то ги правя сутрин в къщи, след йогата :) ). Иначе мерси за включването :))

Ето ми и днешният отчет. Да си кажа- не съм доволна. Храната ми не е хубава и е твърде ‘сложна’ за моя стомах (а уж се опитвам да ям прости храни- чушки :) ). Поне тренировката ми дойде супер енергизиращо. Но съм уморена, много. Напоследък нямам време да спя вечерно време (учене, ученее..края на срока идва  :sick: ) и настроението ми се губи. Нищо, днес прочетох едни страшно интересни факти в книгата, която сега чета ‘Балансът’ на Пол Сорджи- много е добра! И ако не съм твърде уморена, довечера ще ви ги напиша, защото са наистина интересни и може да се коментира много по тях :)

Петък, 15 Януари

Храна:

06:45: малко парче печена тиква
07:45: 2 ръжени филийки с кашкавал и филе на скара
09:00-10:30: интензивна кардио тренировка
10:45: 1/4 малко помело
11:30: огретен от тиквички, 2-3с.л. лютеница, 100гр извара (ужас..преядох, подух се, мн зле!)
15:30: 30гр суров лешник
19:30: задушени броколи с 150гр извара

Тренировка:

30мин Йога
20мин Кростренажор интервални
20мин Пътечка (бягане)
20мин Велоергометър с хоризонтално вдигнати крака
20мин Пътечка (бягане)

Течности: 1.5л (до момента, но ще ги направя пон 2л :) )

Реших тренировката да ми е само кардио, за да я изхвърля тази вода, но.. йок, пак съм си подута (коремът главно)-ужас. Нищоо утре ще е по-добре, надявам се ^^

15.01.10
18:25

“мускул има, напомпан и обемен, но същевременно мек” <- тва е готино твърдение :D Чакам с нетърпение да видя как ще ти се отрази 5х5 тренировката за крака, която не е подходящ вариант според мен (което няма значение) Потренирай и ще видим, ще се радвам, ако греша. КОментирахме вече, че храненето е по-По-НАЙ. Също прегледала ли си при тези ограничия какво е положението с витамините и минералите, аминокиселините и подобни нутриенти в храненето ти? В nutritiondata.com има доста калкулатори, които помагат.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 15.01.10 18:29.

15.01.10
18:32

”Консумирайте само онова, което ви е нужно, а не онова, което желаете.”

Много ми харесва това правило. :) Защо? Защото има логика. Пол Сорджи, в книгата си ‘Балансът’, за която споменах, обяснява как в миналото хората са консумирали само според нуждите си и са водили пълноценен и балансиран живот. А защо ние сега не го правим? Защото сме заобиколени от разнообразие и изобилие, които провокират в нас желания и в повечето случаи,ние реагираме на тези желания машинално, по схемата:

желание (за храна, алкохол, секс) -> консумация.

и по този начин нарушаваме естествения баланс за функциониране на съзнанието ни, който изглежда така:

1.Гладът води до творческо планиране
2.Планирането води до предприемане на действие
3.Предприемането на действие води до намиране на храна/партньор и пр.
4.Щом намерите онова, което ви е необходимо, започвате да консумирате.”

Да, обаче чрез механичното задоволяване на желанието и спиране на естествения процес на творческо планиране, ние лишаваме разсъдъка си от енергия и по този начин прекъсваме връзката между желанието, енергията и мисленето.

Простичко и ясно. Знам, убедена съм, че ще има много от вас, които не са съгласни с това правило и с тези факти, НО за мен са абсолютно верни и обясняват адски много неща (спец. в моето поведение, нервни кризи, глад, преяждания и тнт..), затова исках да ги споделя и с вас :) Бтв книгата е много интересна, и мн полезна :) Ако искате, коментирайте.

ПП. Водата стана 2л ^^
ПП2. Хубава вечер на всички (:

15.01.10
18:44

15.01.10
18:52

казано от Barbie на 15.01.10, 16:37:

Грахче, ми не, НЕ съм много слабичка. Всъщност съм си съвсем нормална (казват ми го хората!), но имам спортна фигура (нормално-спортувам), затова може би аз не се харесвам и затова искам да отслабна. Не ме интересува какво ще си мислят хората, знам аз самата какво искам да видя в огледалото :) Цикълът ми идва и на 45кг (и не ми идва и на 47). Мисля, че мога да поддържам един минимален процент подкожни мазнини, достатъчен, че да нямам проблеми с МЦ-то (стига да съм в хармония със себе си, че не съм ли..може и на 50 кила пак да не ми дойде, сигурна съм! :) ). Мисълта ми е- искам да съм слаба (не нормална!!), но същевременно да съм стегната и оформена. А при положение, че спортувам постоянно (мн кардио, плуване, йога, доскоро и народни танци) и имам спортно телосложение, защо да не мога да отслабна малко, за да стана такава, каквато искам да се видя. Ако не се харесам най-лесно ще кача :)
[ Ето ми и днешният отчет. Да си кажа- не съм доволна. Храната ми не е хубава и е твърде ‘сложна’ за моя стомах (а уж се опитвам да ям прости храни- чушки :) ). Поне тренировката ми дойде супер енергизиращо. Но съм уморена, много. Напоследък нямам време да спя вечерно време (учене, ученее..края на срока идва  :sick: ) и настроението ми се губи. Нищо, днес прочетох едни страшно интересни факти в книгата, която сега чета ‘Балансът’ на Пол Сорджи- много е добра! И ако не съм твърде уморена, довечера ще ви ги напиша, защото са наистина интересни и може да се коментира много по тях :)

Петък, 15 Януари

Храна:

06:45: малко парче печена тиква
07:45: 2 ръжени филийки с кашкавал и филе на скара
09:00-10:30: интензивна кардио тренировка
10:45: 1/4 малко помело
11:30: огретен от тиквички, 2-3с.л. лютеница, 100гр извара (ужас..преядох, подух се, мн зле!)
15:30: 30гр суров лешник
19:30: задушени броколи с 150гр извара

Тренировка:

30мин Йога
20мин Кростренажор интервални
20мин Пътечка (бягане)
20мин Велоергометър с хоризонтално вдигнати крака
20мин Пътечка (бягане)

Течности: 1.5л (до момента, но ще ги направя пон 2л :) )

Реших тренировката да ми е само кардио, за да я изхвърля тази вода, но.. йок, пак съм си подута (коремът главно)-ужас. Нищоо утре ще е по-добре, надявам се ^^

Добре де, как очакваш с 80 мин.кардио да махнеш водата. Ти точно обратното правиш. И все по-напомпана и мека ще ставаш. Мускулът си заминава и няма какво да държи кожата, освен водата и разните му там отпадни продукти. Храната ти става, ако не тренираш . Нали четеш Балансът, трябва да знаеш, че повече не значи по-качествено.  Пак се върна там откъдето започна дневника. Малко  и непълноценна храна, много кардио =качени мазнини, на всичко отгоре липса на цикъл. Преосмисли целите си и начина по който искаш да ги постигнеш.Не мисля че си на прав път, но коя съм аз да ти казвам кое е правилно и кое не. Всеки сам решава.

15.01.10
18:59

Дам, мислех и аз да напиша, че не виждам разлика след дългото отсъствие и завръщането.

15.01.10
19:07

Дива, а как да ми изглеждат тренировките (имам време 3 пъти в седмицата за фитнес), за да отслабна, изчиствайки подкожните мазнини, но да не се отпусна? Разбира се, че мнението ти е важно за мен!!! Всеки един съвет би ми дошъл добре :) Не искам да се връщам от начало..

15.01.10
19:33

Така, разгледах в сайта, харесах си една програма и имам нужда от вашите мнения. Тя е за 2 пъти в седмицата, но аз ще я прилагам 3 пъти, ето я с малко корекции от моя страна:

Вторник

8 минути велоергометър (или бягаща пътечка) в бавно до умерено темпо за разгрявка
пек-дек - 3 серии по 15 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 2 серии по 15 повторения
коремни преси - 4 серии по 30 повторения
вдигане на краката от висилка - 4 серии по 20 повторения
30 минути бягаща пътечка в аеробно темпо

Четвртък и Петък (една и съща)

8 минути велоергометър (или бягаща пътечка) в бавно до умерено темпо за разгрявка
адуктор машина - 4 серии по 15 повторения
абдуктор машина - 4 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти от стоеж- 4 серии до отказ
коремни преси - 3 серии по 30 повторения
вдигане на краката от висилка - 3 серии по 20 повторения
хиперекстензии - 3 серии по 25 повторения
наклони встрани с гиричка (2/3кг) - 3 серии по 30 повторения

Мнението беше редактирано от Barbie на 15.01.10 20:23.

15.01.10
20:00

казано от Barbie на 15.01.10, 19:33:

Така, разгледах в сайта, харесах си една програма и имам нужда от вашите мнения. Тя е за 2 пъти в седмицата, но аз ще я прилагам 3 пъти, ето я с малко корекции от моя страна:

Вторник

10-15 минути велоергометър (или бягаща пътечка) в бавно до умерено темпо за разгрявка
пек-дек - 3 серии по 15 повторения
коремни преси - 4 серии по 30 повторения
вдигане на краката от висилка - 4 серии по 20 повторения
10 минути велоергометър/кростренажор

Четвртък и Петък (една и съща)

10-15 минути велоергометър (или бягаща пътечка) в бавно до умерено темпо за разгрявка
адуктор машина - 4 серии по 15 повторения
абдуктор машина - 4 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти от стоеж- 4 серии до отказ
коремни преси - 3 серии по 30 повторения
вдигане на краката от висилка - 3 серии по 20 повторения
хиперекстензии - 3 серии по 25 повторения
наклони встрани с гиричка (2/3кг) - 3 серии по 30 повторения
10 минути велоергометър/кростренажор

Пак е много кардиото. В дни с тежести си прави мах 20-30 мин. В други дни до 45 мин. Всичко нагоре е излишно и има обратен ефект. казвам го аз, кардиоманячката след като го изпитах на задника си. Кефи ме много, мога да тичам с часове, но ако е с цел отслабване не се получава. Само за кеф.
Чисто и просто 2 тренировки с тежести цяло тяло и 2 кардио транировки до 45 мин. Йога си прави всеки ден ако искаш. С тази борба със себе си и с килограмите които не само че не са ти излишни, а са ти необходими -няма да намериш балансът. Ти си го знаеш сигурно, ама аз да кажа

15.01.10
20:22

Ух. А тези (горните) тренировки с тежести ли се водят? Ако да, ‘кардио’ тренировките,за които казваш мога да правя и по 45мин кардио, как трябва да изглеждат?  :red:  Много съм некомпетентна..

Иначе ок, сега ще оправя кардиото на 38мин общо за цялата тренировка, както всъщност си е в самата програма  :)

Мнението беше редактирано от Barbie на 15.01.10 21:42.

15.01.10
21:17

казано от Barbie на 15.01.10, 20:22:

Ух. А тези (горните) тренировки с тежести ли се водят? Ако да, ‘кардио’ тренировките,за които казваш мога да правя и по 45мин кардио, как трябва да изглеждат?  :red:  Много съм некомпетентна..

Иначе ок, сега ще оправя кардиото на 38мин общо за цялата тренировка, както всъщност си е в самата програма  :)

Аз не обичам интервали и предпочитам кросове, вело, таебо и т.н. Редувам степени, интезивност, час на тренирвока ако щеш, за да има рознообразие.Не си следя и пулса, просто гледам да не ми се разхлопа много сърцето. Някои предпочитат интервално кардио за 20-30 мин. Прави това което ти харесва, но във всички случаи над 4-50 мин, вече е претрениране и издевателство
Щом има тежест, значи е тежести %-P

15.01.10
21:41

Еми да, но аз ще тренирам с минимални тежести. Ами значи ще опитам тази програма за вторник, четвъртък и петък, като кардиото ми е там колко беше 37-38 мин, а събота и неделя ще си плувам по час, час и малко (3км)- това се брой за кардио, нали? :)
Ще потренирам така известно време, за да видя как ще ми се отрази, все пак всеки организъм е индивидуален. От февруари, ще започна да ходя и 2 пъти седмично на йога по час и половина (аз и сега правя но само по 30мин в домашни условия) и ще видя, може да почна да тренирам и ръце. Но с времето.. Засега ще пробвам това- запомних, без претренирване и супер мн кардио :)

Мнението беше редактирано от Barbie на 15.01.10 21:42.

16.01.10
14:37

16, Януари - нетренировъчен

10:00: топла вода с мед
11:00: паста от броколи с извара
12:00: 2 мандаринки
15:00: пъстърва на скара, голяма шопска салата (без сирене или извара, само зеленчуци)
20:00: шопска салата с извара

Течности: 3л +

Edit:

25 мин йога
25 мин пилатес (мн хубава тренировка за крака и коремче, супер ми дойде :) )

Мнението беше редактирано от Barbie на 16.01.10 17:59.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1