03.03.05
11:49
Ако нямаш мускулна треска след добра тренировка,има ли растеж пак?
Според мен мускулната треска се усеща по-два начина: като добра и лоша! При едната има парене при друга отвратителна болка. При втората си се претренирал. Не е задължителна иначе - аз никога нямам такава на гърба, но той ми е голям и си расте! Имам един много добър пост за мускулната, но не знам как се дава линк, та поразтърси се и ще го намериш!
Сега ще кажа нещо, ако не съм прав някой да ме поправи.
Когато човек прави упражненията, мускула му получава микро наръсвания. Които като се регенерират се плучава удебеляване на мускулите, стават по плутни и по здрави, издражливи... Това е една от причините за мускулната, но логиката е, че мускулната означава, че си натоварил. Обаче, ако е си ПРЕтоварил и си накъсал повече отколкото трябва за да се получи хипертрофията, то това е “лоша” мускулна треска.
Друга причина съм чувал, но не знам точно как стои въпроса, че мускулна се получавала заради някаква киселина в мускулите... ама не знам, мисля че наистина има по-качествени мнения за нея, които си струва да се четат.
Поздрави!
03.03.05
15:17
Аз смятам че муск. тр. се получава в резултат на насъбирането на млечна киселина при конкретния мускул. Тя не е пряк резултат от накъсването на микро влакната, а по-скоро неприятно следствие от работата на мускула. Не е задължително да имаш мускулна, за да имаш резултат. Да не говорим, че тялото си има свойте химикали за отшумяване и дори заличаване на м.т. Млечната киселина имаше нещо общо със отделянето на свободни радикали от клетките след тренировка, а пък свободните радикали са най - просто казано боклук ! Примерно витамин Е в некви си количества преди или веднага след тренировка драстично намалява тези “боклуци” и така намалява и дори напълно премахва мускулната треска, а растеж пак има и то даже по-качествен защото “боклуците” вече не се пречкат.
Внимание предозирането с вит Е е мн. вредно. Не започвайте да го пието преди да разберете точните дози и особености :!: Ако има интерес мога да помогна, по това което съм чел от статии .
03.03.05
17:09
Млечната киселина се свързва с ацетил салициновата киселина
Въпроса на човека не беше за химия/биохимия, ама както и да е.
Yoda тука беше много прав - “лошата” или по-скоро силната и продължителна мускулна треска може би е доста добър сигнал за претрениране и може да се очаква забавяне/спиране на растежа. Слабата мускулна треска, която преминава за около ден пък според мен е сигнал за добре свършена работа в залата.
11.03.05
20:45
Колко време след тренировката трябва да се появи тази “слабата мускулна треска, която преминава за около ден ” ?! След 1 ден ?
11.03.05
21:01
Ами при мене я има на сутринта на деня след тренировката,и отшумява за около 48 часа.
Ами на мен пък сичко без гърди си ми расте, а мускулната треска ми се появява с голямо закъснение - 1ден трен, 2ри ден нищо (макс да усещам мускула уморен, все пак вчера е работил), 3ден МТ....Еми не знам защо е така ама е факт...Обяснете го ако можете :wink:
Ами общо взето за около 36-48 часа вече почти не трябва да усещаш нещо! Аз например правих крака наскоро и след това 3 дена ме боляха краката, ама лошо - неправилна тренировка претрениране и т.н., лоша мускулна треска! :)
14.03.05
10:10
Лично според мен миофибриларният растеж е по - желаната, но значително по - слабо изразената част на растежа на мускулите. Голямата част от растежа на мускулите идва от растежа на митохондрията и цитоплазмата на самата мускулна клетка, които в над 90% се дължат на задържане на вода. Т.е. казано с други думи растежът в голямата си част няма отношение към която и да е теория за мускулната треска.
И аз не мисля че мускулната треска помага или пречи на растежа...
YODA, ти казваш че до 48 часа трябва да изчезне, а при мен ако се появи се появява тогава! Това не мога да си обясня
16.03.05
22:47
Просто казано основния източник на енергия за мускулите е Кислородът,когато той свърши и мускула няма енергия да довърши работата си,млечната киселина се създава и утива по мускулите които имат нужда от енергия.Като мускулът изстине млечната киселина почва да пари и боли и така общо взето се получава мускулната треска :idea:
Основната енергия за мускулите е АТФ. Той може да се получи по няколко начина. Млечната киселина се образува от гликолизата - разграждането на глюкозата. При този процес се създава АТФ, който се използва при работата на мускулите. Кислорода в случая не участва. Млечната киселина е страничен продукт, а не източник на енергия за мускулите.
А мускулната треска представлява разкъсвания на мускулните влакна, вследствие на тренировката. Те се получават вследствие на механична работа, при изчерпване на АТФ.
20.03.05
14:02
абе хора аз пък съм забелязал че ме лови мускулна треска само от разтягащи упражнения имам впредвид флайс за гърди гаранция че ще имам МТ дори нищо да не прая за гърди само флайс пак ще имам,за трицепс с дъмбел екстензия също,за бицепс на 30 градуса лежанка и вече за рамото и гърба проблема ми е голям:)за краката да не говорим тия клекове кво правят;)но съм забелязвал дори 1-2 серии флайс да направя без нищо друго и адската МТ на другия ден разкъсвания ли кво става дз ама е як feeling-a ;))
абе прави ми голямо впечатление че все цитирате или някакви научни теми тука преразказвате никой от вас ли не тренира че да не споделя от опит ами само цитатиможе пък да съм останал с погрешни впечатления
23.03.05
21:23
Модернирано от head_hunter
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=48013#48013
И според мен растежът няма нищо общо с мускулната треска.
Надявам се да сме се разбрали по въпроса с латиницата!