03.03.05
06:13
Значи, чудя се от къде да започна, ..... :? тренирам вече от 4 години, в първите 1-2 години имах страхотен напредък, всичко вървеше нормално, тренирах по 2 пъти на ден в 6 дена от седмицата като всяка отделна тренировка за деня траеше по около 1h и половина, тренирам вкъщи, като в наличност имам само една щанга и един дъмбел, в най силния ми период през тези 1-2 години бях достигнал следните резултати: бицепс - 42, гръдна обиколка 130, и т.н. бях около 79-80 кг, ръста ми е 185, като хранителни добавки взимах соев протеин, витамини - бирена мая, месо не употребявам, защото съм вегетарианец....чувствах се и изглеждах добре, да но от тогава досега започнах прогресивно да слабея, намалих тренировките, вече тренирам по 1 път на ден за около 2 часа (6 дена), не взимам соев протеин, рядко пия и бирена мая, но в момента вдигам с доста по-големи тежести от тогава и за всяко упражнение включващо: бицепс, гърди, гръб правя по около 5 серии с доста повторения от порядъка на 20-25, .... от всичко казано до тук човек остава с впечатлението, че трябва да съм развил ако не друго добър релеф, да но това беше в тези 1-2 години, които споменах, в момента и релефа ми се позагуби, не е толкова добър като тогава, в момента ръката ми е около 38-39, и тежа 78-79 кг., гръдната ми обиколка спадна с около 10 см, имам добре развит гръб, като може би само той се запази, но това е нормално защото след всяка тренировка правя по около 5-7 серии по 120 повторения лицеви опори от които го развивам добре, ..... храня се напълно изчистено, не ям хляб никакъв, ям много плодове, зеленчуци....от време на време се мъча с пилешки кюфтета и кебапчета, ям такива защото само тях понасям горе-долу като месо, и от време на време пилешки кренвирши, но месата ги ям насила!
Как тренирам в момента:
Понеделник: гърди (лег 5х22 | 52kg, лицеви опори 3х120), ръмене (със щанга от стоеж 7x15 | 35kg), коремни преси 5x50, бицепс (френско сгъване 5x15 | 35kg) - общо около 2 часа всичко ...
Вторник: гърди (флайс с един дъмбел 4x14 | 15kg, лицеви опори 9х120), гръб (дъмбел 5x22 | 25kg, гребане със щанга 3x15 | 52kg) - общо около 2 часа всичко ...
Сряда: предмишници (щанга 4х45 | 52kg, дъмбел 3х22 | 15kg), бицепс (с дъмбел от стоеж 3x15 | 24kg, скотово със щанга 5x15 | 35kg), гърди (лицеви опори 5x120) - общо около 2 часа всичко ...
Четвъртък: гърди (лег 5х22 | 52kg), ръмене (със щанга от стоеж 7x15 | 35kg), коремни преси 5x50 - общо около 1 час всичко ...
Петък: гърди (флайс с един дъмбел 4x14 | 15kg, лицеви опори 9х120), гръб (дъмбел 5x22 | 25kg, гребане със щанга 3x15 | 52kg) - общо около 2 часа всичко ...
Събота: предмишници (щанга 4х45 | 52kg, дъмбел 3х22 | 15kg), бицепс (с дъмбел от стоеж 3x15 | 24kg, скотово със щанга 5x15 | 35kg), гърди (лицеви опори 5x120) - общо около 2 часа всичко ...
Неделя (нещо като почивка): джогинг (8 km), коремни преси (5x50)
... това е моментната ми програма. Когато бях във върховия си период преди 1-2 години, правех всичко това + още едно вдигане всеки ден (без неделя), което включваше бицепс (дъмбел от стоеж 5x20 | 24kg), лицеви опори (6x250) ...
Не мога да си позволя да правя отново по 2 тренировки на ден защото работата ми не позволява, аз съм компютърен специалист, просто няма как...във фитнес зала нямам време да ходя и плюс това съм свикнал да тренирам вкъщи, макар че имам само един дъмбел и една щанга, някой може би ще каже, че с тези уреди не може да се направи нищо, но няма да му повярвам защото един път вече бях постигнал благоприятни за мен резултати, а сигурен съм и за околните ;)
Ако не правя тази програма и ако някога почивам извънредно примерно 1 ден, след това изглеждам, така че все едно не съм тренирал от 1 месец, не се “подувам” като едно време, да не каже изобщо с изключение на моментите в който тренирам, едно време не беше така, държеше по цял ден, до следващата ми тренировка ...
Ми това е, надавям се да съм обхванал всичко....някой ако има идеи как да се пооправя съобразявайки се с написаното ще се радвам, защото прекалено много започнах да слабея ...
Винаги в началото растежът е най-бърз, след това нещата позациклят и всеки сантиметър отгоре си е мъка.
Тези двуразови тренировки нещо не ми се връзват в представите за растеж,но щом са ти помогнали в началото - хубаво. Едва ли регресът ти се дължи на намаляване на тренировките, по скоро проблемът е в типа тренировка, храненето и възстановяването.
Първият ми съвет е да намалиш тренировките до 3-4 пъти седмично, като същевременно увеличи интензивността. Вдигай по-тежко с по-малко повторения, да речем 10-12. На първо време не тичай по 8-километра !!!!! :!:
Трябва да се храниш достатъчно, защо си спрял хляба ? Ако не поемаш достатъчно калории от въглехидрати и мазнини ще топиш мускулна маса, особено при твоя 6-дневен сплит !
Не разбирам защо след като си почнал да спадаш си спрял соевия протеин и маята ? Върни се към тях ако имаш възможност.
Тренировките ти са зле подредени, в четвътък правиш гърди, в петък пак, по-добре в един ден прави само гърди. Освен това НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ ТРИЦЕПС !
Можеш да правиш така:
понеделник гърди (лост+флайс) + бицепс (скот+дъмбел)
вторник - почивка
сряда гръб (чукове с лост, гребане с дъмбел, мъртва тяга) + трицепс (френско+разгъване зад врат+кикбек)
четвъртък - почивка
петък - рамене (щанга о стоеж, разгъване с дъмбели на страни, разгъване с дъмбел напред) + предмишница+нещо за крака ако искаш (клекове,напади,прасец)
Ограничи времетраенето на тренировките до 45-50 минути :!: . Успех !
Леле майко! :shock: testor, чесна дума направо ме потресе с вида трениране което правиш.
Правилно ли съм разбрал тренираш 2 пъти на ден, по час и половина на отделна тренировка за деня, 6 дена в седмицата
Не ядеш месо и хляб и правиш нечовешки повторени и упражнения/това с лицевите упори на края на трен. направо ме хвърли в оркестъра/ :shock:
Правилно ли съм разбрал? Питам защото, такова нещо не съм виждал никъде! :shock:
Незнам какво ще кажат другите, но аз мисля, че това е едно голямо САМОУБИЙСТВО. Тялото ти просто трябва да е разбито...
Струва ми се толкова грешно това което правиш, че просто не мога да обхвана всичко, което не трябва да правиш.
Единственото, което мога да ти предложа е. Спри с тренировките и изчети целия сайт на ББ-тийм/чети наред, хранене, трениривки, статии-ВСИЧКО/. едва след това може да преосмислиш тренировките си и храненето си. Пак ти казвам, за мен това което правиш е ОГРОМНА грешка и ако продължиш без да получиш необходимите знания, това, че слабееш/което е най-нормалното нещо в твоя случай/ ще ти е най-малкия проблем.
Желая ти успех! Сайта е: http://www.bb-team.org/
Първо - купи си още тежести. До колкото видях, максималната ти тежест на щангата е 50 и няколко килограма.
Виж сега - мускулите не растат от ежедневните и обемни тренировки, а от тежестите. Не случайно се казва тренировка с тежести. Докато правиш едни и същи упражнения с едни и същи повторения с едни и същи тежести - защо тялото ти трябва да расте?
В момента тренираш за издръжливост - всеки ден с много повторения, леки тежести. Нищо чудно, че си се смалил. Мускулите просто се приспособяват към режима на работа. Плюс бягането, плюс намалената храна - ти какво очакваш!
Второ - викаш, че нямаш време за фитнес зала, но в същото време губиш между 12 - 20 часа на седмица (!) в тренировки. За оптимални резултати са необходими не повече от 3 часа седмично - примерно 3 пъти седмично по 1 час, интензивни тренировки.
Просто правиш всичко грешно. Хората са ти казали и някои други грешки. Това, че отначало си имал прогрес, нищо не значи. Отначало винаги има прогрес, каквото и да правиш. Ако беше правил нещата правилно, от самото начало, можеше да си постигнал повече.
Вместо да правиш 5 х 22 на лежанката с 50 кила, сложи 70 и се опитай да направиш 5 х 8. Ако успееш, следващия път си слагаш 75, после 80 и така. Максималния брой повторения, който ти препоръчвам е 8 - 10. Може да слезнеш до 5. Последните повторения във всяка серия трябва да ти се отдават с големи усилия!
Същото направи и за останалите упражнения. Не тренирай всеки ден едни и същи мускули, нито два дни подред. Максимума е два пъти седмично едни и същи мускули, ако тренираш интензивно, като трябва да имаш 72 - 96 часа между отделните тренировки. Също така не тренирай за момента повече от 3 пъти седмично.
Махни лицевите опори, или ги прави един път седмично, най - много. Може да си сложиш дискове на гърба, за да увеличеш натоварването. Лицевите опори не са упражнение за гръб, не знам защо си се заблудил така. Гърбът участва като стабилизиращ мускул, но работата се върши от гърдите, раменете и трицепсите, така че трябва да ги правиш в някоя от тренировките за тях. Разнообрази упражненията - има много упражнения, които можеш да правиш с това оборудване.
Като цяло ти препоръчвам да съкратиш много рязко обема и честотата на тренировките и да вдигнеш интензивността и работните тежести. Ако нямаш повече тежест - купи си. Или върви във фитнеса.