09.01.10
18:25
момиче 14 години Варна тренирам вкъщи - лицеви опори,коремни преси и колело всяка сутрин .. ям без ограничения и не мисля и да променям това .. бих искала само да разбера как съм с мерките и как да подобря ханша освен със коремни преси ?
Височина-165 см
тегло-60 кг
Ханш обиколка -80 см
дясна ръка -27 см , лява ръка - 26 > (напомпана)
09.01.10
19:29
Ще го подобриш с някое друго ограничение.. ;)
К’во ограничение ? 80 ханш много ли е ? Ако не се бъркам не бяха ли манекенските мерки - 90:60:90. Авторката, дай някоя симка да видим, мерките въобще не са важни.
За да получиш адекватен отговор, най-добре е да споделиш какво ядеш в 1 ден и как е разпределено. Мерките са функция на храната и активността. Ти активност осъществяваш (кардио + тежести), значи остава храната под въпрос. Има и нещо друго - не бива да лиаваш организма си на тези години.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.01.10 22:21.
Всичко което питаш може да ти го покаже огледалото, а и си още на 14, ще растеш и ще се развиваш още!
10.01.10
09:39
Честно казано ханш 80 има нужда от подобрение - в повишаване на сантиметрите. А това мисля че безпроблемно ще стане като се има предвид възрастта ти.
Колеги, на тази височина не мисля, че килограмите са добре. Може би наистина ще трябва да се поограничаваш малко в лакомствата! :)
Вие полудяхте - ханш 80 и да сваля ?! Освен ако това не е талия, не виждам какво може да се подобрява, освен нагоре... И..откога кг имат толкова голямо значение - може да има тежки кости и повечко мускули....
Мацка, напиши си гръдна обиколка, талия (най-тясната част на кръста ти), обиколка през пъпа, ханш (през най-изпъкналата част на дупето), и обиколка на бедро з амалко повече ориентир.
И още нещо - никой не може и не бива да ти казва дали ТВОИТЕ мерки са добри! Само ТИ си знаеш дали те са добри за теб :)
15.01.10
13:59
Най-добре е със снимка!