09.01.10
21:04
При всяка тернировка за гърди напомпването е добро ,обаче в горната част на гърдите в средата са хлътнали навътре защо се получава така.Тази вътрешна чатст се помпи съвсем слабо.
Темата беше редактирана от dbakalov на 09.01.10 21:12.
и аз съм с същия проблем от доста време. Но малко по малко взимат да се оправят. Прави си редовно упражненията за горни гърди (лежанка от полулег с дъмбели или лост, може и флайс от полулег) и след време ще се оправят :)
Аз не мога да го визуализирам проблема в главата си. Пусни снимка. От колко време тренираш?
Тренирам от година и половина горе доло.Представи си как външната чат е надута и напомпена с кръв,а вътрешната част просто е някакси значително по ненапомпена (не мога да намеря подходяща снимка).Ако искаш мога да ти кажа програмата.
Аз от 1 месец съм си променил коренно програмата за гърди-само и единствено с дъмбели правя всичко освен хоризонталният лег и смея да кажа ,че...ефекта е поразяващ.Ако отдавна правиш 1 и същи упражнения не си ли мислил да ги разнообразиш ?
В момента тренирам:
ТРЕНИРОВКА А.
1.Лег-4х8-12 (с щанга)
2.полу лег с щанга -4х8-10
3.флайс-4х10
ТРЕНИРОВКА Б.
променям само полулега правя го с дъмбели
и въртя двете тренировки всяка седмица.
Вариянтни:
1.Генетично да ти е такава формата на мускула.
2.Тренираш все пак от малко повече от година,вероятно нямаш достатъчно маса в гърдите.
Ами канала е чист.А за долната част поне аз си мисля че ми е наи масивна от гърдите.
еми нищо не ти прече да правиш кофички,най-добре сложи снимка да видим ,къде е проблема
казано от fanfan на 10.01.10, 01:11:
еми нищо не ти прече да правиш кофички
Човекът каза, че долната част му се струва най-добре развита, ти му предлагаш кофички, да опита и обратен лег, пък да чакаме да се подобри горната средна част на гърдите...?
@dbakalov - Щом чувстваш горната част неразвита и “хлътнала”, наблягаш на нея! Т.е. започваш тренировката с полулег, после хоризонтален и накрая флайс от полулег.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.01.10 09:30.
Добре в вторник ще направя така . Иначе кофичките много ми помпат гърдите ,но причината поради която не ги правя е ,защото так където тенирам нямаме успоредка разполагаме с гора и средна лежанка и свободни тежести което според мен е напълно достатачно.
казано от Стоянчо на 10.01.10, 09:26:
Човекът каза, че долната част му се струва най-добре развита, ти му предлагаш кофички, да опита и обратен лег, пък да чакаме да се подобри горната средна част на гърдите...?
@dbakalov - Щом чувстваш горната част неразвита и “хлътнала”, наблягаш на нея! Т.е. започваш тренировката с полулег, после хоризонтален и накрая флайс от полулег.
я виж хубаво ,дали му е добре .....
казано от fanfan на 10.01.10, 12:24:
казано от Стоянчо на 10.01.10, 09:26:
я виж хубаво ,дали му е добре .....
По-добре ти виж хубаво дали има нужда да акцентира на долни или на горни гърди. Не гледай дали нещо може да се развие повече, а прецени кое изостава на тази снимка. Категорично това са горните гърди.
“Изостава” му всичко, мен ако питате, а гърдите са му нормални на фона на всичко останало.
казано от Петко К на 10.01.10, 13:04:
“Изостава” му всичко, мен ако питате, а гърдите са му нормални на фона на всичко останало.
Обаче преди година и половина когато започнах да се занимавам с фитнес физически бях много зле .Но по въпроса с гърдите дали ще се оправят?
10.01.10
16:35
казано от dbakalov на 10.01.10, 16:22:
казано от Петко К на 10.01.10, 13:04:
Обаче преди година и половина когато започнах да се занимавам с фитнес физически бях много зле .Но по въпроса с гърдите дали ще се оправят?
Тренирай здраво и ще се оправят. Пробвай с дъмбели да видиш как ще е. ;)
Просто е рано да се тревожиш за гърдите, потренирай още някоя и друга година и качи още малко мускули.
Да, просто още не са достатъчно развити - търпение, но за развиване на вътрешната част - хващай малко по-тясно лоста или направо с дъмбели (според мен по-добрия вариант) и флайс на портален скрипец с кръстосване на ръцете и/или пак на порталния скрипец през долните макари за горна част (прав дето се изпълнява).
казано от Петко К на 10.01.10, 17:25:
Просто е рано да се тревожиш за гърдите, потренирай още някоя и друга година и качи още малко мускули.
Значи искаш да кажеш ,че още ми е рано за де развия по добре така ли.
10.01.10
18:07
Петко К каза,че ти трябва още маса,не каза,че ти е рано да се развиеш.
Явно малко навътре го прие..
Започвай с полулег! Прави тежък флайс от полулег (ако не ти правят проблеми рамената)
По принцип ми правят само на равен лег.Значи утре е деня за гърдите ще направя :
1.Полулег 4х8-10
2.Лег 4х8-12
3.флайс от полулег 4х10
добре ли е така.
Тренировката мина :) напомпването беше добро . Искам само да питам нещо което не е по темата. След тренировката яденето беше:
1.2 чаши боза
2.300 гр купа с картофена манджа
3.600 гр прясно мляко
4.50 гр сирене
5.Голяма филия хляб
Въпроса ми е това достатачно ли е за след тренировка.
Мнението беше редактирано от dbakalov на 13.01.10 10:19.
Здравейте! И аз имам един въпрос. Мислех да пиша нова тема, но гледам, че тук така и така обсъждате гърди. Първо да изясня момиче съм ! :) Тренирам от около 8 месеца с малки прекъсвания. Правя кръгови тренировки и крадио.По принцип всеизвестно е че равни гърди няма, както при жените, така и при мъжете. При мен обаче разликата е доста по- забележима. Напоследък забелязвам, че може би има малък напредък и по- скоро го отдавам на упражненията, отколкото на някакво чудо :D Вие като по- запознати можете ли да потвърдите това? Също по- важното нещо, за което искам да попитам е във връзка с упраженията. Както казах правя кръгови трнировки (по едно упражнение за всяка група), а за гърдите правя или лежанка с наклон със щанга, или със дъмбели, или машина- гледам да ги редувам. Напредъка, който забелязам е по- скоро в горната част на гърдата- като че ли се е понапомпала, закръглила и оформила, но долната част обаче уви, си стои както преди. Искам да попитам какво упраженение да правя за долна част на гърди, лежанка с обратен наклон ли ? Имам предвид ще се увеличи ли размера на гърдата, ако тренирам мускула? Благодаря предварително !
Ами, то кофички добре, но ако не си прочел пак да кажа- момИче съм и кофички не се правят така лесно :D :D :D
Тва е друго нещо :) Аз на бързо го прочетах и така се получи.За долна част лягаш на обратен наклон и почваш с гири . Бавно и контролирано.
Да, но това че ще тренирам мускула, ще помогне ли да се увеличи гърдата, поне мъничко ?
Много отчаяно звучиш :) Мускула си е мускул, мастната тъкан си е мастна тъкан, но ако увиличиш размера на пекторалиса определено бюста ще излгежда по-добре ! ;)
Защо пък реши, че звуча отчаяно ?! Опитвам се да обясня максимално точно какво искам, за да може да ме разберете и да ми кажете правилните неща, които да правя, а не това, което очаквах, че ще ми се каже и си го знаех и без да питам- обратен наклон с дъмбели ! Затова подчертавам няколко пъти и за да се разбере, и за такива, които бързат да пишат преди да са прочели правилно. Та- конкретния ми въпрос си беше 1во тренирането на долна част на гърди би ли спомоглнало ТЕ да се увличат (а не мускула), 2ро обратния наклон ще помогне ли, подходящ ли е за момиче и евентуално да ми кажете някакво друго упражнение, което да е подходящо, за това което искам да постигна.
П.П. Какво е пекторалис ??? :?
Тренирането на пекторалиса (гръдните мускули) няма да ти увеличи бюста като такъв, защото бюста е мастна тъкан.
Мускулът е под мастната тъкан и може да се наблюдават някакви малки промени (казвам малки предвид факта, че жените по обясними причини трудно качвате мускулна маса). Ако гърдите са големи и съответно поувиснали, би могло да се постигне някакъв малък ефект на повдигане (но май случая не е такъв). Според мен обратния лег, акцентирайки на долната част на мускула, не е препоръчителен за жени (това е моята логика). Може и по друг начин да се погледне на нещата - така и така жените не качват лесно мускули, така и риск да се развие прекалено долната част на мускула не е голям, стига това да не бъде акцента в тренировките.
Ако аз бях жена, щях да тренирам само преси от полулег с дъмбели и флайс от хоризонтал или полулег. :)
16.01.10
19:41
казано от Zlatin на 09.01.10, 23:19:
Аз от 1 месец съм си променил коренно програмата за гърди-само и единствено с дъмбели правя всичко освен хоризонталният лег и смея да кажа ,че...ефекта е поразяващ.Ако отдавна правиш 1 и същи упражнения не си ли мислил да ги разнообразиш ?
Пробвай и хоризонталния лег освен другите и ще останеш още по-смаян.
А по темата мисля,че на момчето проблема му не е в самата мускулна група,а в масата.
хората те посаветваха че триябва да качиш още ся още не са се развили както триябва , иначе мога да ти помогна за проблема с вътрешната горна част на гърдите или за цялата вътрешна част . Флайса е упражнението в случая , но зависи как ще го праиш ти до ся си праил сигурно на лег с дамбели ,което влиза във външната част както ти казваш , затова го прави на лег с лек наклон и отсрани с важета , 100 % триябва да усетиш напрежиение и помпене във вътешната част аз поне винаги усещам и съм доволен