Телешкото,пилешко и свинско

16.01.10
19:31

Може ли някой да ми обясни кои части на телешкото,свинското и пилешкото се водят по не мазни?

16.01.10
20:19

казано от Julius на 16.01.10, 19:31:

Може ли някой да ми обясни кои части на телешкото,свинското и пилешкото се водят по не мазни?

Филето.

16.01.10
20:32

казано от korpusito на 16.01.10, 20:19:

казано от Julius на 16.01.10, 19:31:

Може ли някой да ми обясни кои части на телешкото,свинското и пилешкото се водят по не мазни?

Филето.

а телешката пастърма диетична ли е и мазна ли е ?

17.01.10
08:17

Зависи от какво е.

П.П. От телешко сърце е просто нещо божествено :)

17.01.10
08:24

В нея е проблем солта и консервантите, освен ако не е домашна.

17.01.10
14:34

А вярно ли че когато се махне кожата на пилешкото бутче то става толкова малко мазно колкото пилешките гърди ?

17.01.10
15:05

Червеното месо е по-мазно от бялото. Това не значи да го отбягваш. Махаш кожата и даже става по-добро от филето.

17.01.10
15:06

казано от Владимир92 на 17.01.10, 15:05:

Червеното месо е по-мазно от бялото. Това не значи да го отбягваш. Махаш кожата и даже става по-добро от филето.

Мерси :)

Ами на пилешкото бутче като му махнеш кожата остават 3-4 гр мазнини на 100гр,което е пренебрежимо количество,пилешкото без кожата,като цяло си е нискомазнинно (не говорим за крилца и трътки,а за месата).Телешкото от определени части също е на 3-4гр мазнини за 100гр,говорим за стекове,филета идеално за ВВД,но има и  по-мазни части,които отиват на кайми и суджуци.Свинското може само да е от мазно,по-мазно,което е + ако си на НВД и - ако си на ВВД.Виж някои таблици за хран стойности и са направи сам изводите,кое ще ти е най добре.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 18.01.10 21:21.

27.01.10
17:18

казано от IronFreak на 18.01.10, 21:20:

Ами на пилешкото бутче като му махнеш кожата остават 3-4 гр мазнини на 100гр,което е пренебрежимо количество,пилешкото без кожата,като цяло си е нискомазнинно (не говорим за крилца и трътки,а за месата).Телешкото от определени части също е на 3-4гр мазнини за 100гр,говорим за стекове,филета идеално за ВВД,но има и  по-мазни части,които отиват на кайми и суджуци.Свинското може само да е от мазно,по-мазно,което е + ако си на НВД и - ако си на ВВД.Виж някои таблици за хран стойности и са направи сам изводите,кое ще ти е най добре.

А кое е по не мазно горното или долното бутче на пилето или са еднакви ?

27.01.10
21:34

Влизаш в прекалени подробности, това да ти е проблем. Горното според мен е по-мазно, но е незначително.

28.01.10
09:42

казано от armando на 27.01.10, 21:34:

Влизаш в прекалени подробности, това да ти е проблем. Горното според мен е по-мазно, но е незначително.

Мерси :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1