15.01.10
21:29
В тернировката за гръб правя набиране 2х5 широк надхват и 2х5 тесен подхват и с тия бройки си карам от месеци.Иначе на една серия макса ми е 8-9 повторения . Искам да питам дали няма да е по-добре да прая в тренировката за гръб примерно 8 серии(в надхват) по колкото мога на серия за да се саберът повече бройки и съответно да ми се дигне силата.Според вас това решение добро ли е.
Темата беше редактирана от dbakalov на 15.01.10 21:31.
15.01.10
21:51
Почни по-малко да слагаш тежест при набиранията.
15.01.10
22:23
казано от dbakalov на 15.01.10, 22:05:
Не слагам тежест.
Започни.
В такъв случай ще правя много малко бройки . С 10 кг гира правя 2-3 чисти повторения.
казано от dbakalov на 15.01.10, 21:29:
В тернировката за гръб правя набиране 2х5 широк надхват и 2х5 тесен подхват и с тия бройки си карам от месеци.Иначе на една серия макса ми е 8-9 повторения . Искам да питам дали няма да е по-добре да прая в тренировката за гръб примерно 8 серии(в надхват) по колкото мога на серия за да се саберът повече бройки и съответно да ми се дигне силата.Според вас това решение добро ли е.
Погледнете въпроса и ми отговорете просто дали ще е по добре да правя 8 серии по колкото мога.
16.01.10
17:19
Ти не си задал въпрос, ако съдим по липсата на въпросителен знак.
По-добре за коя сила?
16.01.10
17:22
казано от dbakalov на 15.01.10, 21:29:
Всъщност, този въпрос можеше и да не го задаваш :)
Отиваш на лоста - правиш така, както си решил.
Ако има резултат - идваш и споделя “имаше такъв и такъв резултат”
АКо няма резултат - идваш и споделяш “нямаше резултат” и евентуално питаш за акъл.
Акъл по-горе ти дадохда двама души - явно не ти харесва.
Отговорът на въпроса ти е “Иди и тествай!”, практиката е показала, че един тренировъчен метод не винаги е удачен за всички.
Дори нкой да ти каже “да”, това не значи 100% “да”. Същото важи и за отговор като “не”
Моят съвет е да имаш ПОНЕ една тренировка седмично, в която да правиш ЕДНО 50тина бройки набирания ОБЩО. На колкото искаш серии.
поздрави
Ясно , значи във вторник когато тернирам гръб ще направя така и ще напиша какъв е бил резултата.
от една тренировка не очаквай някакъв резултат
3-4 месеца тренирах само на лостове
1.набирания - 12 серии (3 хвата х 4 серии) по мин 8 повторения в серия
2.кофички - 12 серии (3 хвата х 4 серии) по мин 12 повторения
3.почивка
4. - отначало
от време на време спринтове вместо почивка
доволен бях и пак ще го направя когато времето позволява. обаче целта ми не беше да докарам просто брой набирания ...
17.01.10
12:52
казано от dbakalov на 17.01.10, 10:54:
Веднъж в седмицата или ги редуваше през ден.
Редувал е веднъж кофички, веднъж набирания.
17.01.10
12:56
набирания
кофички
почивка
набирания
кофички
почивка
набирания
кофички
почивка
набирания
кофички
почивка
набирания
кофички
почивка
набирания
кофички
почивка
набирания
кофички
почивка
Чаткаш ли? :lol:
ДА в последствие го прочетах.Франко когато прилагаше тази програма тренираше ли си пак в залата.
17.01.10
13:32
прай всеки ден по 40-50 набиранки без значение сериите може 25 сутринта вечерта другите разпръсни ги така както ти е удобно и след 20 дни пиши пак.
не. от средата на декември съм пак в залата - на лостовете е много кално. слагай и спринтове за краката от време на време в почивния ден