pro4etoh statiyata i sega neznam kakvo da pravya!!!

Темата е заключена.

16.04.04
01:36

Zdraveite pro4etoh temata za musk hipertrofia i sega se pitam dali ima neshto vyarno v neya.
Az treniram s 6-7 povtoreniya v 3 serii,po golemite muskuli po 10-15 povtoreniya,treniraiki na 80 procenta ot maximalnoto.Vinagi pravya do posledno povtorenie i mojebi za tova mi kostva vaztanovyavaneto.
Taka, v statiyata prakti4eski se razdelyat uprajneniyata za barzi i bavni muskulni vlakna,za bavnite :
Тренировка на бавните влакна

Упражненията трябва да се изпълняват с тежести , които представляват 30-50% от пределния максимум. Клоличеството повторения няма абсолютно никакво значение – но обичайно това са около 20-30 повторения. Не трябва да се стига до отказ.

Тренировка на бързите влакна

Работната тежест трябва да е 80-90% от пределния максимум , което гарантира че ще работят бързите влакна. Повторенията са от 3 до 5 , а серийте около 10 нагоре, като не се стига до отказ.

Eto tova ne razbiram, kavvo tryabva da pravya,da treniram otdelno za bavni vlakna i sled tova da si smenya programata kato pravya 10serii!po3-5 povtoreniya.Takav medot za tremirane za prav pat 4uvam.
Molya ekipa na bb team da mi pomogne po vaprosa.Az sam privarjenik na tejkite trenirovki , no v statiyata se pretendira 4e s sravnitelno umerino natovarvane (nau4no) moje da se postignat dobri rezultati.Naistina li 4e ako vdigash po tozi na4in se polu4ava hipertrofia?
Blagodarya predvaritelno

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:22.

16.04.04
13:38

Пич, не съм от екипа на bb-team, но ще си дам мнението.

Като за начало, за всеки е полезно да знае кое как се тренира. Различните музкули са съставени от различен тип влакна, един от които преобладава.
Освен това тренировката на бързи и бавни влакна е полезно за деадаптация. Тъй като мускула навиква на еднотипното натоварване, добре е да променяш тренировката си през определен период от време, за да имаш постоянен растеж. В този смисъл тренировката на бързи или бавни влакна определено е промяна в тренировката. Също така, ако тренираш и бързите, и бавните влакна, в дългосрочен план получаваш по-големи размери в качество на мускула.
Определено с описаното натоварване могат а се постигнат добри резултати, защото това е бодибилдинг, не силив трибой. Тук важно е помпането, което получаваш в мускулите по време на тренировка, а не колко вдигаш ( макар че и това донякъде има връзка, но не е от първострепенно значение ). В тази връзка, чудно ми е как правиш по  10-15 повторения с 80% от максимума си :?

И да, в статията има  мноого вярно.

SN

18.04.04
00:37

huu e mom4eta nqkoi moje li da kaje v koq muskulna grupa koi muskulni vlakna (bavni ili burzi) preobladavat :?:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1