17.01.10
18:34
Здравейте.На 18 години съм, ходя на фитнес от 2-3 месеца, 3-4 пъти в седмицата, тежа 76кг и съм висок 176см.Искам да си стегна корема за възможно най-бързо време, защото е в доста лошо състояние.Когато ходя на фитнес тичам от 3 до 5 километра, крос, в нас правя по малко упражнения за корем, но въобще не е достатъчно.Надявам се да ми кажете какви и по колко упражнения да правя за максимален ефект, също така и кои храни/напитки да избягвам да консумирам.Благодаря за вниманието :) .
Един добър хранителен режим + няколко базови упражнения ще помогнат да стегнеш корема - повдигане на крака от вис, за мен е едно от най-добрите упражнения. А относно храната - махни всичко пържено, газирано, сладко, тестено. Наблегни на яйцата, чистото месо, риба, кафяв ориз, ядки,овесените ядки. Раздели храната на 5-6 приема през деня на около 3 часа и..........
Ето ти един линк със една много полезна статия относно корема:http://lubomirivanov.com/1404 мисля че ще ти бъде доста полезна.
Мнението беше редактирано от T-X на 17.01.10 19:09.
Мерси, много полезна информация ми даде :) .Искам да попитам за още нещо, обаче.Чух, че е полезно ако направиш 1 “празен” ден, тоест не ядеш нищо.Пробвах и имаше доста добър ефект, защото корема ми се беше свил от глад и в следващите дни се засищах със сравнително по-малко.Чудех се ако някой може да изрази мнение относно този метод.
Да гладуваш, за да ти се свие корема е доста гупаво решение.Подуването може да е резултат от някои храни, които ядеш или пък вследствие на заболяване и т.н. А и за колко време ще е това, което си постигнал. Може би най-добрия вариант е да изчислиш % на подкожните си мазнини, да се погледнеш къде има най-голямо натрупване и да кажем след един хранителен режим за покачване на мускулна маса, да минеш лятото на друг за изчистване на подкожните мазнини, а те колкото са по малко толкова по- добре ще изглеждаш, а и така може и да постигнеш така желания резултат. Бързите резултати не водят до траен и сигурен ефект.
Аз лично съм против глада.
18.01.10
16:11
Може да гладуваш 1 път в месеца примерно ей така за спорта както се казва,но иначе не ти го препоръчвам..Мини на НВД/ВМ-НВД и сам ще видиш колко бързо ще има видими резултати.. ;)