Проблем

18.01.10
21:43

Здравейте, знам че може би има още много такива теми но в нито една от тях не намерих точно това което ме интересува.Значи на 16 год. съм, 1,85 съм висок а тежа едва 57 кг.Започнах фитнес преди около 5 месеца.През първият месец успях да кача 4 кг, след което включих Explode Mass Gainer.Изпих 2кг от него но без никъв резултат, а след като го спрях даже свалих 2 кг от предишните ми качени 4.И така вече 5 месеця ходя спазвам си хранителен режим, но каквото и да правя покачване на маса няма. Единственото което съм постигнал е малко повече сила и малко релеф. Та бих искал да ме посъветвате най-напред какви хранителни добавки са подходящи за да кача маса, също така и диета и тренировка.Благодаря предварително на всеки един който е отговорил, защото вече просто незнам какво мога да направя и изгубвам всякакви надежди.

Когато подложиш тялото ти на стрес, каквито са тренировките за новаците, то реагира - качва килограми. Системното претоварване обаче, което идва от тренировки за по-напреднали и недохранване, не може да се компенсира с някоя добавка и в крайна сметка започваш да се луташ напред-назад...
Може би е дорба идея да кажеш как горе-долу се храниш и тренираш.

19.01.10
09:16

Не подценявай и факта, че на 16 г хормоните са ти в доста високи норми и с тялото ти се случват на прьв поглед необясними неща

19.01.10
11:40

Значи сега ще покажа програмта ми която я спазвам да кажем на 99% само разликата е че някои упражнения ги сменям със други понякога, а също така и правя по 1-2 допълнителни, но това не е винаги.Ето я програмата:
Ден 1: (Гърди и рамо)
Вдигане от хоризонтален лег: 8 по 8
Раменни преси: 8 по 8
Разгъване с дъмбел встрани с една ръка от опора: 6 по 8
Сгъване с щанга за бицепси от стоеж: 8 по 8
Скотово сгъване с дъмбел: 8 по 8
Ден 2: (Почивка)
Ден 3: (Гръб)
Набиране с широк хват или скрипец пред врат: 8 по 10
Чукчета с раменен хват: 8 по 10
Мъртва тяга: 5 по 8
Ден 4: (Почивка)
Ден 5: (Ръце)
Сгъване с щанга за бицепси от стоеж: 8 по 8
Скотово сгъване с дъмбел: 8 по 8
Вдигане от лег с тесен хват: 6 по 8
Френски преси: 6 по 8
Ден 6 и 7: (Почивка)
А ето и хранителния режим който се опитвам да спазвам но не винаги защото съм на училище и не мога да изплня до толкова всичките храненета:
Хранене 1:
Яйца: 3 бр.
Ориз: 100 гр.-сухо тегло
Гейнър: 50 гр.
Вода: 500 ml

Хранене 2:
Месо(пилешко, телешко, свинско): 150 гр.
Ориз: (.......): 100 гр.
Вода: 500 мл.

Хранене 3:
Месо(....) : 150 гр.
Ориз: (.....) :100-100 гр.

Хранене 4(2 часа преди тренировка) :
Яйца: 2 бр.
Мляко кисело: 400 мл.
Нещо сладко

Хранене 6:
Риба: 150 гр.
Ориз: 50 гр.
Зеленчуци:.....

Това ми е официалната програма!След фитнес веднага, ям месо,яйца и овесени ядки.
Ако има нещо което не е както трябва според вас ще съм ви благодарен да споделите :)

Мнението беше редактирано от vilioo на 19.01.10 11:41.

19.01.10
11:45

Забрави да спомена, че краката са махнати нарочно защото на този етап да се съсредоточа главно върху горната част на тялото къдео имам голяма нужда.

19.01.10
11:51

След тренировка яж банани примерно.Месото нека е по-късно

Няма да ти коментирам тренировката. Само ще те попитам колко стотин серии ще правиш за бицепс при 5 годишен стаж, щом след 5 месечен вече правиш по 16 серии и ще ти кажа една от тренировките за бицепс на властващия най-добър професионален културист:
1. Сгъване за бицепс с щанга - 3 серии
2. Сгъване с дъмбел с една ръка - 3 серии
3. Скотово с дъмбели - 3 серии
4. Чуково сгъване - 3 серии
Джей прави общо 12 серии, като първите две от първите две упражнения са загряващи с по-леки килограми. Ти правиш 16 серии. Откъде си намираш тениски с ръкав за 89см ръка?

19.01.10
12:50

Еми аз затова си дадох програмата и искам мнение кои как смята, или да ми кажете някаква по хубава а ти едва ли не ми се пресмиваш.Аз ако заех по колко трябва да се прави нямаше да питам тук.

казано от vilioo на 19.01.10, 12:50:

Еми аз затова си дадох програмата и искам мнение кои как смята, или да ми кажете някаква по хубава а ти едва ли не ми се пресмиваш.Аз ако заех по колко трябва да се прави нямаше да питам тук.

Сигурно си пропуснал първия ми пост, в който казвам да се тренира според стажа.
Понеже този сайт не се посещава само от теб, а има и много други начинаещи, то са обособени отделни теми с тренировки и едно търсене горе вдясно веднага дава резултат.
По принцип програмите не се степенуват по красота. Особено при новаците е важно да не се претренира и да се покриват всички мускулни групи, за да не се получи карикатурно тяло. Затова която и да си избереш от програмите в сайта - ще имаш успех. Поне след 2 години вече става по-трудно, появяват се слаби места, трудноподдаващи се мускулни групи и т.н. и тогава вече програмата започва да заема по-важно място.
И, разбира се, не забравяй да се храниш добре ;)
П.С. Казаха ти да хапваш веднага сладък плод след тренировка. Другото, което прави впечатление, е че вечер ядеш само 50гр ориз, а имаш само 1 хранене след тренировката преди да си легнеш. Тъй и тъй не се боиш от омазняване - увеличи ориза на 100гр или вкарай още някакво ядене вечерта.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.01.10 13:00.

19.01.10
13:26

ОК.Мерси много, а другият ми въпрос е относно добавките.Нещо да ми препоръчаш?Или на този етап нищо не може да ми помогне?

казано от vilioo на 19.01.10, 13:26:

ОК.Мерси много, а другият ми въпрос е относно добавките.Нещо да ми препоръчаш?Или на този етап нищо не може да ми помогне?

Ще ти помогне, но по-голям ефект ще имаш първо да използваш собствения си потенциал. Сам ще усетиш кога имаш нужда да добавиш протеин, по-късно и креатин. Те допълват хубавото хранене, не могат да го заместят, т.е. ако ти е лошо храненето няма да ти помогнат, а само ще си хвърлиш парите. Засега може просто рибено масло и някакви витамини, след половин година поне вече си вземи и хубав протеин, а като усетиш застой ще опиташ и някой креатин или креатинова матрица. Има време и за добавки, карай едно по едно ;)

19.01.10
13:34

Мерси много наистина.За програма ще се разровя пак въпреки че преди рових не намерих някоя подходяща и затова прибегнах до тази която ми е правена от професионален инструктор, но ще се поразтърся за други.

19.01.10
13:58

казано от vilioo на 19.01.10, 13:34:

Мерси много наистина.За програма ще се разровя пак въпреки че преди рових не намерих някоя подходяща и затова прибегнах до тази която ми е правена от професионален инструктор, но ще се поразтърся за други.

Преди няколко години ходих при инструктор( републикански шампион по културизьм за ветерани от Пловдив) да ми направи програма.Беше ми сложил вьглехидрати колкото за 110 кг човек, а аз тежах 69 кг.Погледни нещата от сайта, които са тествани стотици пьти и са константа в този спорт, безценни са!

19.01.10
16:15

http://www.bb-team.org/workout/1290/
http://www.bb-team.org/workout/1291/

Коя от тези двете е по добра според вас?

GO

19.01.10
16:39

Май че първата. ;)

Като видях тренировката ти и си помислих,че си някакъв 130кг културист,който е в застой..
Тази тренировка не бих я пожелал на никого,най-вероятно тя е била причината за застоя,аз се чудя как не си спаднал повече,само 2 килограма..

21.01.10
16:24

Мерси много! Сега започнах с новата програма и по-нататъка ще пиша евентуално как е :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1