Бицепс...

14.01.10
11:02

Здравейте искам да ви попитам по колко серии максимално,максимално мога да правя за бицепс,защотото от написаното във форума най-често срещаното е по 3 упражнения с по 3 серии.Аз правя около 4,5 по 4 серии другите ми казват че нищо не правя но аз обичам да правя бицепс  :)

Темата беше редактирана от Младен Марков на 14.01.10 11:10.

14.01.10
11:46

Е, има си хас да не обичаш да правиш бицепс...
Години, стаж, упражненията които правиш, нещо? Да не сме медиуми тука ся?

Мнението беше редактирано от LttS на 14.01.10 11:46.

14.01.10
12:12

Според мен без значение от стажа и упражненията, все е много.

И все пак най-важна е целта!
Ако ходи в залата, за да се кефи - да си прави и 10 упражнения.
Ако ходи в залата, за да сваля някоя, или да се перчи - да си вземе и буустър.
Ако ходи в залата, за да качи маса - тогава вече е важен стаж и т.н...
Иначе във форума най-често срещаното освен 3-4 упражнения е и 3-4 месеца без да е порасла ръката и със сант :)

казано от Oranje на 14.01.10, 12:32:

И все пак най-важна е целта!
Ако ходи в залата, за да се кефи - да си прави и 10 упражнения.
Ако ходи в залата, за да сваля някоя, или да се перчи - да си вземе и буустър.
Ако ходи в залата, за да качи маса - тогава вече е важен стаж и т.н...
Иначе във форума най-често срещаното освен 3-4 упражнения е и 3-4 месеца без да е порасла ръката и със сант :)

Добре от това какво да разбирам,че в истинност трябва да се правят по 3 4 упражнения с по 3 серии така ли :) А иначе занимавам се с фитнес от година и половина горе долу бях 80 кг без грам мускол сега сам 72 и приличам на човек :D

14.01.10
16:18

според мен по-удачно ще е да правиш 2 упражнения по 4 серии или 3 упражнения по 3 серии, защото сега претренираш

14.01.10
17:06

2 упражнения по 4 серии или 3 упражнения по 3 серии.

14.01.10
20:43

Аз правя 2 упражнения в 3 серии всяко. Смятам, че ако са правилно изпълнени, са предостатъчно. Правил съм и по 3 упражнения, но не съм извличал полза. Ако някой ти каже, че ПРАВИЛОТО е еди какво си, не му вярвай, защото няма точно определено такова!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.01.10 20:45.

14.01.10
21:10

Абе много са си 5 упражнения за бицепс.Прекалено вероятно е да го претренираш и резултатът няма да е задоволителен.

15.01.10
12:27

Аз също правя 2 упражнения по 3 серии. Но правилните решения идват с времето и научената информация. Най-важно обаче е да можеш да усещаш знаците на тялото си. За жалост, това също идва с времето.

17.01.10
21:04

мисля че 3 упражнения за достатчни но зависи и какви упражнения правиш... хубаво е да се прай право лостче , и с дамбелче коцентирано или чукчета

19.01.10
12:38

казано от Стоянчо на 14.01.10, 20:43:

Аз правя 2 упражнения в 3 серии всяко. Смятам, че ако са правилно изпълнени, са предостатъчно. Правил съм и по 3 упражнения, но не съм извличал полза. Ако някой ти каже, че ПРАВИЛОТО е еди какво си, не му вярвай, защото няма точно определено такова!

и аз съм така, но трябва да се изходи от факта, че някои хора просто са структурно предразположени и бицепсите им вървят повече от другите групи. Напоследък правя 1 упр ( само права щанга или само скот) в 7-8 серии (последната е напомпваща до отказ) и ефекта е поразителен

ГН

19.01.10
23:03

казано от CARL_FX на 19.01.10, 12:38:

казано от Стоянчо на 14.01.10, 20:43:

и аз съм така, но трябва да се изходи от факта, че някои хора просто са структурно предразположени и бицепсите им вървят повече от другите групи. Напоследък правя 1 упр ( само права щанга или само скот) в 7-8 серии (последната е напомпваща до отказ) и ефекта е поразителен

Както и аз днес. Дори и това е вариант.
Според мен за стажа на момчето ако прави бицепса с гърба, сгъване с права щанга в 3 серии, скотово 3 и да речем с въже на скрипец 2 напомващи. Ако го прадви в отделен ден, правата щанга стават 4 серии, скотово 3, чуково с дъмбели 3. Това е моята препоръка, изхождайки и от факта, че му се тренира повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1