След фитнес

20.01.10
14:04

Здравейте,

Ако след фитнес си нося пакетче с около 150 гр (или предположете някакво количество) белени фъстъци след тренировка, това би ли имало подобен ефект като на суроватката (говоря за количество и качество на белтъчините, за въгл. и мазнините знам)? 100гр фъстъци = ок. 26г протеин, 150 = 39, което са около лъжица и половина БЦАА суроватка, ама и с мазнини и малко въгл. отгоре.

Мерси!

Темата беше редактирана от Дан на 20.01.10 14:06.

Мне... ядките имат своето място в храненето, но не могат да бъдат еквивалент на суроватъчния протеин.

20.01.10
14:13

Нито пък мазнините са подходящи за зареждане с гликоген. Тези мазнини ще ги усвоиш за 2-3 часа, докато едни стафиди/мед/глюкоза за многоо по-кратко. Друг е въпроса, че в растителния протеин липсват есенциални АК.

Аз не взимам протеин на прах и ще ти кажа какво ям след тренировка - 2 банана или 1 банан+мед, или само мед, като докато ги ям си правя 3-4 яйца и ги ям. След това вечерям стабилно :)

20.01.10
17:37

казано от Дан на 20.01.10, 14:04:

Здравейте,

Ако след фитнес си нося пакетче с около 150 гр (или предположете някакво количество) белени фъстъци след тренировка, това би ли имало подобен ефект като на суроватката (говоря за количество и качество на белтъчините, за въгл. и мазнините знам)? 100гр фъстъци = ок. 26г протеин, 150 = 39, което са около лъжица и половина БЦАА суроватка, ама и с мазнини и малко въгл. отгоре.

Мерси!

По-добре си носи банани + яйца ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1