29.12.09
19:48
Здравейте!
Взех си протеин, ей го на http://www.nowfoods.com/Products/ProductsbyCategory/Category/M042013.htm?cat=Sports Nutrition, на който пише, че 64 гр. се разтварят в 350-470 ml. течност. Масово са по 30-40 на един прием (по около 60-80 гр. дневна доза), което ме кара да се съмнявам, че тези 64 трябва да са разделени на 2 приема. Изолат, най-качествения вариант, скъп протеин, пък толкова слаба концентрация да има, силно се съмнявам.
Какво е вашето мнение?
На следващия протеин, който си куппих, производителя препоръчва вече доза, в която протеина е 22 гр. На обсъдения по-горе протеин, производителя препоръчва доза с 50 гр. протеин. Ха сега! х2 разлика. Звучи съмнително постигаенто на сходни резултати.
Протеина с 22 гр. съдържание на протеин в препоръчана доза е Scivation WHEY (silabg.com/bg/3030-SCIVATION-Scivation-Whey.html)
Объркващо за аматьор. Ако някой е наясно с корена на тези разлики, би ли ми споделил информация?
Темата беше редактирана от borkata3000 на 19.01.10 20:09.
29.12.09
20:06
В две лъжички се съдържа 50гр.Протеин,4гр.Захар,240калорий.
64гр. е препоръчителната единична доза от протеина,изобщо не е слаб,даже е много добре! :)
Две лъжички са 64гр.,сам можеш да си видиш съдържанието на протеина ;) .
29.12.09
20:10
Дозата препарат е 2 мерителни лъжички, общо 64 g, в нея има 50 g протеин, което прави около 78% белтъчно съдържание.
Мда, докато се натуткам и ме изпревариха... :)
29.12.09
20:13
Toва за да си сигурен, че ще го усвоиш напълно трябва да си вземеш и продукта на НАУ - Protein Digest.
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 29.12.09 20:14.
29.12.09
20:45
Toва за да си сигурен, че ще го усвоиш напълно трябва да си вземеш и продукта на НАУ - Protein Digest.
А де, а! Начинаещ железар, на 25 години с дължина 190 см. и дебелина 88 кг., да усвои 50 гр. на едно хранене, при все, че и това е бързоусвоим протеин, не ми се струва съвместимо с горните параметри. От инструктор съм чувал, че 30 гр. белтък са усвоимата доза за едно хранене от организма. Някой да различно мнение?
Така е. При някои хора е малко повече примерно, но като цяло мога да ти кажа, че ще пикаеш яко. ;)
Освен, ако не взимаш някои други “екстри”. :д
29.12.09
20:56
Така е. При някои хора е малко повече примерно, но като цяло мога да ти кажа, че ще пикаеш яко. ;)
Освен, ако не взимаш някои други “екстри”. :д
Логично е тогава да приемам по-малка доза, защо да го пикая. Логичното съвпада ли с реалното обаче?
Ето ми плана за действие:
30 мин. преди тренировка - NOW Протеини WHEY PROTEIN ISOLATE
веднага след тренировка - EXPLODE Качване на Тегло GOLD MATRIX GAINER
преди лягане и чат пат заместване на някое ядене през деня - OPTIMUM NUTRITION Протеини 100% CASEIN
Мнението беше редактирано от borkata3000 на 29.12.09 21:10.
29.12.09
21:27
Мисля,че това за малката нужда ще е заради организма,когато няма да може да усвой всичкия белтък и нали все пак трябва да го изхвърли..?! ;)
Пий по 1 доза и щракай с пръсти! Поне си си купил качествен протеин! Следващия път си купи неовкусения изолат на същата марка - имаш 25гр белтък в доза от 28гр ;)
Нали самата доза е 2 мерителни лъжици?
Не виждам къде е мястото за недоразбиране. Една мерителна лъжица си е една обикновена доза протеин със около 78% белтъчно съдържание. Ти си решаваш каква да ти бъде дозата! Може да е лъжичка, може да е една и малко, може да е две...
Вземи 2-3-4 пъти по предписаната доза и ако си достатъчно на “ти” с организма си, ще усетиш дали го усвояваш или не.
PS: Подкрепям горното мнение, следващия път си купи неовкусеният изолат. Много съм доволен от него.
Мнението беше редактирано от LttS на 29.12.09 21:33.
30.12.09
05:35
Физиологично човешкото тяло усвоява за два часа 30-50 грама протеин. Няма нищо странно или обеспокояващо в тази доза. Нормално е едно или две хранения за деня да се заменят с протеинови шейкове.
Някой да различно мнение?
Току-що си направих вечеря с около 70-80 грама протеин.
Мнението беше редактирано от Петко К на 31.12.09 00:48.
Бързоусвояващ протеин в свободна форма не би могъл да се усвои...
Петко, едно е вечеря, друго е доза суроватка, в която има 50 гр. протеин(примерно). Не мислиш ли?
Какво те кара да мислиш, че след тежка тренировка един 80-90 кг мъж няма да усвои 50 гр белтък ?
Разбира се, че зависи от теглото(а и от някои други неща).
Условно започнах да говоря за границата, която емзо постави(условно): 80 кг.
Нека го кажа така. Не вярвам човек, тежащ 75 кг да усвои 50 гр бързоусвояем белтък наведнъж.
усвояването не зависи толкова от личното тегло, а от ензимите. друг е въпроса колко от усвоеното се използва и колко се изхвърля
19.01.10
20:09
На следващия протеин, който си куппих, производителя препоръчва вече доза, в която протеина е 22 гр. На обсъдения по-горе протеин, производителя препоръчва доза с 50 гр. протеин. Ха сега! х2 разлика. Звучи съмнително постигаенто на сходни резултати.
Протеина с 22 гр. съдържание на протеин в препоръчана доза е Scivation WHEY (silabg.com/bg/3030-SCIVATION-Scivation-Whey.html)
Объркващо за аматьор. Ако някой е наясно с корена на тези разлики, би ли ми споделил информация?
Няма кой знае каква мистерия - нормалната доза си е 20-25грама. Повечето протеини имат такава препоръчителна доза.
19.01.10
21:46
Не са нужни 50 грама протеин, 23-25 са достатъчни , не забравяй, че 50-60 мин след протеина ще се храниш, тоест пак ще приемаш белтъчини.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 19.01.10 21:47.
20.01.10
09:25
Аз пък приемам винаги по 50 гр, 23 гр доза ми се струва изключително малко.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 20.01.10 09:25.
20.01.10
10:03
Добре е да се прави ясна разлика между смилане на протеин, усвояването на аминокиселините му и задържането на въпросните аминокиселини, т.е. вграждането им в органична тъкан (или окислението им). Смилането е въпрос на ензими, собствени или външни. Усвояването е въпрос на време на задържане в чревният тракт и добро състояние на чревният епител. Вграждането му обаче, е въпрос на калориен баланс + хормонални предпоставки.
Поздрави!
аз пия отскоро след тренировка течни аминокиселини на око. колкото ми се пие :) 0 въгл. 0 мазн. 23 гр. протеин в 50 мл