04.03.05
16:13
висок съм 175 тежа 66 кг. имам бърз метаболизъм, качвам мн трудно и съм качил 6кг за 5 месеца. но от 1 месец си седа на 66кг , хранителния режим мисля 4е ми е добър. ако може да ме посъветвате за добавките. пия amno universal 2700 и се 4удя какво о6те да пия протеини или геинер. искам да ка4а маса
Бих ти препоръчал протеин да си вземеш, защото повече ще усвояващ!
Иначе като модератор те моля повече да не заменяш букви с цифри. Примерно ч с 4.
04.03.05
16:53
според мен вземи протеин , и увеличи приема на въглехидрати (за да получиш ефекта от гейнъра)
Ето това е истината не приемаш ли нужното количество въглехидрати организма използва Протеина(Гейнъра) като енергиен источник!!!
04.03.05
20:26
взимаи Геинер - Мега масс 3000 на Универсал супер ще е ако го земиш
6 кг. за 5 месеца е сравнително не толкова лошо постижение, особено ако е /почти/ чист мускул. Нормално е да имаш застои, не се притеснявай и не го драматизирай. Всички добавки от които имаш нужда за да качваш маса се намират в хладилника у вас.
06.03.05
20:44
пии глюкоза след тренировка, вместо гейнер. аз правя следното - точно след края на тренировката пия глюкоза в 300мл вода (по 1гр. глюкоза на килограм тегло) докато се прибере минават към 10-15 минути, достатъчно тя да се смели, и като се прибера веднага пия суроватъчен протеин. той се разгражда бързо и инсулина, чието ниво се е покачило от глюкозата, го доставя до мускулите. според мен това е направо перфекционистично изпипано, а и е финансово достъпно
мерси за съветите които ми дадохте. реших да си купа протеин про голд щото парите не ми стигат за суроватъчен и след тренировка да пия и глюкоза.. добре ли е ако си взимам добавките по следния начин: 45мин преди трен 30гр протеин, 30мин преди трен 3 аминокиселини, веднага след трен 3 амино+ 60гр глюкоза, 15 след това 30гр протеин и точно преди лягане пак 30гр протеин?
08.03.05
19:31
и така като че ли е добре, но го прави докато сяършиш аминото. това е просто разграден белтък и няма смисъл и амино и протеин. според мене те са при орелефяване или при хора на които им трябва много бързо възстановяване. те са и скъпички, така че ако не си зимаш амино ами само суроватъчен и глюкоза ще ти стигат парите. про голд какъв е? ако пише че е растителен или съдържа растителен пртеин значи съдържа соя - бавен и непълноценен протеин.най-вероятно съдържа, щом е и по-евтин. ако е така, знчи като цяло е бавен протеин и е добре да го пиеш преди лягане да кажем - така се поддържа относително постоянно амино ниво в кръвта. но преди или след тренировка няма особен смисъл - бавничък е за да ти върши работа в такъв момент, само суроватката е добра за такива цели (само аминото се усвоява по-бързо от нея)