02.01.10
16:07
Здравейте, вече пуснах тема за тренировъчната ми програма, пускам и за режима ми. Ще копирам от там информацията за мен. “Като структура съм висок и слаб, та направо доста кльощав - 191см на 65км, като тежа толкова от 2 години сигурно.. Талията ми е 68, та можете да си представите какво чудовище съм :D Тесен гръден кош и след тренировка обикновено едвам дишам и ми се вие свят..”
От няколко месеца съм на следния режим:
08:00 Две лъжици мед, 400гр кисело мляко + 50гр. пшеничен зародиш
10:00 Два сандвича с шунка и кашкавал
12:00 Тренировка
13:00 Всеки път различно - пържоли с гъби, месо с картофи, Кафяв ориз с месо и разни ястия, задължително включващи месо
16:00 Сандвичи с фъстъчено масло и мед
19:00 Сандвичи със сирене + 500мл прясно мляко
След всяко хранене ям задължително плод или зеленчук и пия много вода. Пия и мултивитамини. Веднъж седмично ям риба. Ще кажете яж много, но ще ви кажа, че и това, което ям сега ми е доста, много често нямам апетит и ми се повръща, повечето пъти ям на сила. И на гадното е, че след тренировка нямам никакъв апетит, пробвал съм да изчакам и 30 мин и пак не става, едвам ям тогава. Става ли за нещо режима или трябва доста повече да ям, и ако не, как да си усиля апетита ? Просто сега съм и с такъв малък стомах, че като ядна повече става на балон. Май само добавките, ще ме измъкнат от ситуацията ?
03.01.10
09:33
НЕ става ... малко протеин абе никаква мисъл не си вложил с 2 думи ... храната прави апетита и това е
казано от Xeeu3 на 03.01.10, 09:33:
НЕ става ... малко протеин абе никаква мисъл не си вложил с 2 думи ... храната прави апетита и това е
Добре, някакви съвети поне как да го променя ?
И например, ако си купя този протеин - silabg.com/bg/3030-SCIVATION-Scivation-Whey.html че гледам сега е на промоция, ще мога ли да закърпя дупките ?
Мнението беше редактирано от CivicFan на 03.01.10 14:09.
Може и да греша,но ако искаш да натрупаш повече мускулна маса си купи гейнер...те са основните протеини които доват мускулна маса...
03.01.10
15:55
Според мен ще ти трябват поне 5 кг гайнер,за да качиш мускулна маса,и тя няма да е кой знае колко..
Суроватъчния протеин е добър избор за непълноценно хранене.
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 03.01.10 15:55.
казано от gogata2427 на 03.01.10, 15:55:
Според мен ще ти трябват поне 5 кг гайнер,за да качиш мускулна маса,и тя няма да е кой знае колко..
Суроватъчния протеин е добър избор за непълноценно хранене.
Там е ключа, наблегни на храната и после мисли за добавки.
03.01.10
17:15
Ехх,направо ви се чуда как нямате апетит :)
Не спазвай точно определен режим,защото писва и започва да ти се гади след време.
Яж колкото можеш повече и храни които ти харесват , така може и да ти се отвори апетит. :)
казано от alleN на 03.01.10, 17:15:
Не спазвай точно определен режим,защото писва и започва да ти се гади след време.
Яж колкото можеш повече и храни които ти харесват , така може и да ти се отвори апетит. :)
Ако ям каквото ми се яде, ще ям пълни боклуци и пак никакъв резултат няма да има, сега поне не ям никакви вредни и нездравословни неща. Иначе не мога да си позволя истинските режими, които спазват другите и на ден да речем ядат по три вида месо. Каквото сготви майка ми + другите неща дето си купувам и това е :D
казано от CivicFan на 03.01.10, 17:34:
Яж колкото можеш повече и храни които ти харесват , така може и да ти се отвори апетит. :)Ако ям каквото ми се яде, ще ям пълни боклуци и пак никакъв резултат няма да има, сега поне не ям никакви вредни и нездравословни неща. Иначе не мога да си позволя истинските режими, които спазват другите и на ден да речем ядат по три вида месо. Каквото сготви майка ми + другите неща дето си купувам и това е :D
Каквото сготви майка ти + 7-8 яйца + извара ще ти струва 3 лева и ще ти върши чудесна работа ;)
казано от korpusito на 03.01.10, 18:13:
казано от CivicFan на 03.01.10, 17:34:
Яж колкото можеш повече и храни които ти харесват , така може и да ти се отвори апетит. :)Ако ям каквото ми се яде, ще ям пълни боклуци и пак никакъв резултат няма да има, сега поне не ям никакви вредни и нездравословни неща. Иначе не мога да си позволя истинските режими, които спазват другите и на ден да речем ядат по три вида месо. Каквото сготви майка ми + другите неща дето си купувам и това е :D
Каквото сготви майка ти + 7-8 яйца + извара ще ти струва 3 лева и ще ти върши чудесна работа ;)
Добре тогава така по-добре ли е ?
08:00 Две лъжици мед, 400гр кисело мляко + 50гр. пшеничен зародиш
10:00 Два сандвича с шунка и кашкавал + 3 яйца
12:00 Тренировка
13:00 Всеки път различно - пържоли с гъби, месо с картофи, Кафяв ориз с месо и разни ястия, задължително включващи месо
16:00 Сандвичи с фъстъчено масло и мед + 100гр. извара
19:00 Сандвичи със сирене + 500мл прясно мляко
По-скоро :
08.00 Мляко + овес + 3 яйца
10.00 Хляба да е пълнозърнест (Вита примерно) , а шунката замести с някво истинско месо
13.00 След трен.- веднага мед, след 30-40 минути примерно месо + ориз
16.00 Сандвичита + 3 яйца
19.00 Горе-долу ок.
22.00-23.00 Преди лягане 200 гр. извара
казано от korpusito на 04.01.10, 17:50:
По-скоро :
08.00 Мляко + овес + 3 яйца
10.00 Хляба да е пълнозърнест (Вита примерно) , а шунката замести с някво истинско месо
13.00 След трен.- веднага мед, след 30-40 минути примерно месо + ориз
16.00 Сандвичита + 3 яйца
19.00 Горе-долу ок.
22.00-23.00 Преди лягане 200 гр. извара
Благодаря много за помощта само няколко последни въпроса. Какво му е на пшеничния зародиш ? Сравнявайки го с овесените ядки бие по всички показатели и в него има 26,6 гр протеин, в овесените ядки май имаха 12. И аз като си лягам в 10, не е ли неправилно да ям непосредствено преди лягане ? И прясното мляко къде мога да го включа, че си имаме крава на село и е срамота да не пия от него ?
Остави го зародиша щом ти е мерак :) Ако лягаш в 10 , хаквай изварата към 9-9 и нещо. Млякото можеш да пиеш по-всяко време- литър мляко ти замества едно хранене. По-здрави !
казано от korpusito на 04.01.10, 21:53:
Остави го зародиша щом ти е мерак :) Ако лягаш в 10 , хаквай изварата към 9-9 и нещо. Млякото можеш да пиеш по-всяко време- литър мляко ти замества едно хранене. По-здрави !
Ти вярваш ли че в 1Л мляко от магазина има протеин?Млякото, изварата и сиренето са много подвеждащи
05.01.10
08:15
казано от S.P.Q.R. на 05.01.10, 08:12:
Ти вярваш ли че в 1Л мляко от магазина има протеин?
Можеш ли да докажеш обратното или ще си чешем езиците?
Ти вярваш ли че в 1Л мляко от магазина има протеин?Млякото, изварата и сиренето са много подвеждащи
Написал съм, че имаме крава на село и често взимам мляко от там. И изобщо всичко сирене, мед, кисело, прясно мляко, яйца взимам от село и си е с доказан произход :) Само изварата я купувам от магазина и за нея нищо не мога да кажа..
И отново благодаря на korpusito за съветите ;]
казано от Кольо Пияндето на 05.01.10, 08:15:
Ти вярваш ли че в 1Л мляко от магазина има протеин?
Можеш ли да докажеш обратното или ще си чешем езиците?
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1270454
Нали знаеш, че при нас от нищо се прави нещо.Мисълта ми е когато смятате млечните продукти и протеина в тях, да го правите със съзнанието, че протеин може и да няма
05.01.10
08:43
казано от S.P.Q.R. на 05.01.10, 08:24:
Нали знаеш, че при нас от нищо се прави нещо.Мисълта ми е когато смятате млечните продукти и протеина в тях, да го правите със съзнанието, че протеин може и да няма
Новинарските емисии имат относителна достоверност в много случаи. Тук говоря за по-солидни доказателства.
Смяташ ли, че bold-натият шрифт придава допълнителна тежест на думите ти?
казано от Кольо Пияндето на 05.01.10, 08:43:
казано от S.P.Q.R. на 05.01.10, 08:24:
Новинарските емисии имат относителна достоверност в много случаи. Тук говоря за по-солидни доказателства.
Смяташ ли, че bold-натият шрифт придава допълнителна тежест на думите ти?
Момче, ти си доста асоциален.Аз коментирам нещо свързано с темата, като се опитвам да дам различна гледна точка, а ти се заяждаш с мен.Болда ми харесва, защото думите ми изпъкват сред олигофренски коментари като твоите.Тъй като не ми се занимава с простутии ще те помоля да си забиеш една ножка и да се успокоиш.Мандра ли имаш та се правиш насила на олигофрен?Всичи много добре знаем качествтото на предлаганата храна по магазините и няма нужда да се залъгваме
казано от S.P.Q.R. на 05.01.10, 09:04:
Момче, ти си доста асоциален.Аз коментирам нещо свързано с темата, като се опитвам да дам различна гледна точка, а ти се заяждаш с мен.Болда ми харесва, защото думите ми изпъкват сред олигофренски коментари като твоите.Тъй като не ми се занимава с простутии ще те помоля да си забиеш една ножка и да се успокоиш.Мандра ли имаш та се правиш насила на олигофрен?Всичи много добре знаем качествтото на предлаганата храна по магазините и няма нужда да се залъгваме
Петко К - Ще те помоля да си оправиш тона, ако искаш да останеш във форума. И да пишеш с нормален шрифт.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.01.10 09:10.
05.01.10
09:51
До колкото виждам, CivicFan има възможност да яде продукти, които не са купени от магазините в страната. В този смисъл коментарите за качеството на млечните продукти, които се продават именно по магазините, са извън темата на тази дискусия. От друга страна не възнамерявам да слизам на ниво, което да отговаря на тона на някои потребители, за да аргументирам мненията си. Смятам това за излишно.
CivicFan, пшеничният зародиш е добра храна. Отличава се от овеса главно по относително високото си съдържание на мазнини (потърсих набързо точен състав, но не открих и говоря по спомени). Според мен не трябва да елиминираш някоя от тези две храни (овес и пшеничен зародиш). Млякото мисля, че можеш да го пиеш когато ти е приятно. Колкото до храненето преди лягане - въпросът е какво и колко ядеш в този момент.
Човека има домашно мляко. Да не спамим повече.
09.01.10
10:43
Закуската ти е слаба, поне според мен.Ако си от хората, които сутрин нямат апетит е много гадно чувството да закусваш насила.
казано от rakata на 09.01.10, 10:43:
Закуската ти е слаба, поне според мен.Ако си от хората, които сутрин нямат апетит е много гадно чувството да закусваш насила.
Защо да е слаба 3 яйца са около 9 грама протеин, а 50гр зародиш са 13,3 грама белтък и от млякото по опаковка се води 12грама , е зависи дали съм на купешко или домашно де. И същност стана доста протеин ;D Иначе сутрин си имам апетит, но най-проблемно ми е яденето след тренировка, не знам защо но тогава изобщо не съм гладен и ям абсолютно на сила. Огладнявам чак час два след тренировка.. И изварата също ми е много противна, четох рецепти за нея, бърках я с мляко и мед, ама все си ми е гадна, ама няма как ще я търпя.
10.01.10
10:02
Не си ме разбрал правилно.Протеина не е зле като количество.Липсват ти достатъчно въглехидрати.Вкарай в закуската овесени ядки или пълнозърнест хляб(2-3 филийки) + 1 банан, примерно.Протеини винаги можеш да си набавиш с един шейк.
Добре де, тези яйца задължителни ли са? Това което закусвам аз от много време и май само то ми понася са овесените ядки, сварени и пасирани в шейкър кана заедно с банан и захар. Това нещо, което става около литър си го пия и всичко е наред, но ако тръгна да ги ям цели примерно ме боли корема. Мога да добавя и доза протеин към този шейк?