Дайтве съвети за приемането на протеин/гейнер

04.03.05
20:53

Значи изчетох доста неща във форума но и доста различни мнения...абее...общо взето се пообърках.За това ще си ви питам конкретно за мен.Аз съм на 17 години,висок съм 177 см. и тежа 67 кг.Искам да кача маса и тренирам отскоро,няма и месец.Мисля си да взимам някъв протеин или гейнер но след около месец.За това искам да ми дадете съвет какъв точно да взимам(важна е и цената щот нямам много възможност)за да мога да събера пари дотогава.Искам също ако може да ми кажете в какви дозировки да ги взимам и каква им е горе долу цената за да мога да си изчисля колко ше ми излиза на месец.Забравих да кажа че ходя 3 пъти седмично на фитнес

04.03.05
20:57

все още си доста начинаеш и няма особен смисъл да приемаш добавки, запази ги за времето когато наистина ще имаш нужда от тях.
Наблегни на добро хранене с чисти храни, начесто и по много :D .

04.03.05
21:07

не че искам да ти противорече...но поне от тва което съм прочел съм на мнение че протеина няма толко значение колко си тренирал.А аз все пак искам някъв(макар и не много голям резултат) за лятото.И все пак 2 месеца не е толко малко време.Не съм го решил 100 процента още но мисля да ги почна както казах след около месец.Кажете все пак по темата...какъв...колко и т.н.

04.03.05
21:13

Зависи от протеина и от целите ти свързани с него. Но най-често се приема след тренировка.

04.03.05
21:17

Протеинът от храната ти е достатъчно. Както и да е, ако със сигурност си решил да опиташ нещо, ти препоръчвам суроватъчния на Нутрим, приема се след тренировка, заедно с 80-120 гр. въглехидрати.
Покупката на гейнър е безмислена загуба на пари, но това естествено е само мое мнение. :D

04.03.05
21:22

[quote author=“Pars”]Протеинът от храната ти е достатъчно. Както и да е, ако със сигурност си решил да опиташ нещо, ти препоръчвам суроватъчния на Нутрим, приема се след тренировка, заедно с 80-120 гр. въглехидрати.
Покупката на гейнър е безмислена загуба на пари, но това естествено е само мое мнение. :D

Добре де...колко струва тоя протеин и в кви дози се взима.А за тва дет викаш че е загуба на пари предполагам че говориш че може да се прави и само с хранене...но не мислиш ли че е горе долу същия разход на пари да плюскаш по 5 пъти на ден и то по много...а протеина е по-удобен.На мен лично ми е малко невъзможно да спазвам добър хранителен режим...все пак съм на 17 и съм зависим от наще.Квот купят тва ше ям...

04.03.05
21:27

Килограма на Про Голд е около 18лв. Пие се по 3-4 мерителни лъжици в 300мл. вода/мляко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1