21.01.10
13:03
Ходя на фитнес редовно (3 пъти седмично) от година и половина. На 26 години съм, 183 см висок и теглото ми е 90 кг. Не е само чиста мускулна маса за съжаление. В момента съм в период на покачване на мускулна маса, но се опасявам, че съм се закотвил на тия 90 кг и не мога да мръдна нагоре. Мисля си, че има нещо нередно в хранителния ми режим. А и незнайно защо ми се струва, че не качвам чиста мускулна маса, а и доста мазнини. Диетата която следвам е следната:
1. 8.30:
- 5 яйца (от които само 2 жълтъка), 1 банан и 100-150 мл мляко разбити в шейкъра
- 4 сандвича с черен хляб и нещо(топено сирене, мед, масло, филе някакво ...)
- 2 супени лъжици ленено масло
2. 11.15:
- 1 доза протеин
- 1 банан
3. 13.15 (обяд)
- пържола със картофи или ориз + 2 филиики хляб
4. 17.30 пилешка пържола + 3-4 филиики черен хляб
Към 19.30 ходя да тренирам (3 пъти седмично, около час, час и нещо) и след тренировка хапвам 2 супени лъжици мед и 1 доза протеин. След това вечерям.
5. 21.30: (вечеря)
- пържола, салата и 2-3 филиики черен хляб
6. 23.30-24.00: 200 гр извара разбита в шейкъра с половин кофичка нискомаслено кисело мляко(за вкус)
Ще ти ви много благодарен ако ми кажеш какви са ви коментарите за диетата ми и кое според вас е правилно и кое не. Опитвам се да пия и доста вода както съветват повечето специалисти.
Режима ти е добре, може малко да качиш въглехидратите с овес сутрин, пък сандвичите за предиобедна закуска. Яйцата цели можеш да ги ядеш. Не е лошо все пак да нашишеш и тренировъчния си режим, може там да е проблема. По-здрави !
Яйцата ги пия защото по-лесно ги усвоявам. Имам предвид, че варените ще ми издуят корема много. Все пак ще пробвам с варени, че суровите не ги препоръчват много. А трнировъчната ми програма е следната:
вторник:
- гърди - 3 упражнения (5, 3, 3 серии)
- предно рамо - 2 упражнения (3, 3 серии)
четвъртък
- гръб - 3 упражнения (4, 3, 3 серии)
- трапец - 1 упражнение (3 серии)
- средно рамо - 2 упражнения (4, 3 серии)
събота
- бицепс - 3 упражнения (по 3 серии)
- трицепс - 3 упражнения (по 3 серии)
Аз наскоро я смених и не съм я доизкусурил докрай мисля.
може би трябва да включиш още едно ядене между 13 и 17 имаш 4 часа без никаква храна..
21.01.10
14:41
казано от Nitram на 21.01.10, 14:19:
А трнировъчната ми програма е следната:
вторник:
- гърди - 3 упражнения (5, 3, 3 серии)
- предно рамо - 2 упражнения (3, 3 серии)
четвъртък
- гръб - 3 упражнения (4, 3, 3 серии)
- трапец - 1 упражнение (3 серии)
- средно рамо - 2 упражнения (4, 3 серии)
събота
- бицепс - 3 упражнения (по 3 серии)
- трицепс - 3 упражнения (по 3 серии)Аз наскоро я смених и не съм я доизкусурил докрай мисля.
Да, липсва ти половината тяло :)
21.01.10
14:50
По-добрата половина. Краката
21.01.10
14:53
казано от Nitram на 21.01.10, 14:19:
Яйцата ги пия защото по-лесно ги усвоявам...
Не е точно така... термичната обработка увеличава усвояемостта на яйцата.
За хигиената при консумация на сурови яйца мисля, че можем и да не говорим, нали?
Колкото до програмата ти - наистина помисли за краката.
Ще сменя течните и сурови яица с варените и ще експериментирам. А за краката - да прави сте. Ще ги включа и тях. Мислите ли, че те са проблема за не-качване на маса?