Мнението ми за стероидите

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.01.10
18:43

Ставам си сутринта в 7, накисвам си овеса и докато чакам леко да набъбне решавам да прочета нещо от сайта. Забелязвам че лампичката отстрани на графата женски дневници свети и решавам да цъкна(ама как го казах) . Кликам на произволен дневник (Извинявам се но забравих на коя от мацките беше), но това не е важно. Та най-отдолу в първия пост пишеше “Сега изгледах филма bigger faster stronger и горещо ви препоръчвам да го гледате”. Пускам 1 сърч в арената и намирам филма. Решавам да  го изтегля и без друго от последните 20 филма които съм гледал едва 2-3 са ми харесали. Изгледах филма и трябва да призная че ме грабна много. Не се каза никъде нищо точно и конкретно като например : “Взимайте стероиди ще станете машини” или “Ако взимате стероиди ще умрете на 40 от инфаркт” и въпреки това у мен се зароди едно странно чувство. Та аз бях твърдо против стероидите. Мислех си че трябва да си пълен мизерник да ги взимаш. Но както и режисьора на филма Крис Бел казва: Щом Шварценегер ги е взимал защо и аз да не ги пробвам... После се започна едно сериозно четене на всякакви статии отностно вредата и ползата от анаболите (материал има ужасно много) Все повече се замислям това ли е начина да направиш нещо. За какво си давам парите за пилешко месо, извара, яйца, протеини и др. като така или иначе рано или късно ще трябва да се обърна към спринцовките. После се замислих че съм добър екземпляр що се отнася до това кои хора трябва да ги взимат. В перфектно здраве съм. Не съм пушач, дори не съм опитвал цигара. Не пия. Много рядко се случва да изпия 100мл алкохол в някоя дискотека, но това се случва на два месеца веднъж. Наркотици никакви не съм опитвал. Замислям се че всеки човек си има пороци. Защо моя порок да не е стероида? В доста от постовете които прочетох изрично се казваше че не трябва да се употребяват от деца... е аз одавна вече не съм дете(въпреки че още разсъждавам като такова). Общо взето цял ден само за това мисля. В залата оглеждам колегите трениращи и ми се върти в главата мисълта :Тоя взима ли? Взимал ли е някога? Сетих се за един от първите пъти в залата един от инструкторите ми каза : Виждаш ли ги тия всички в тая зала? Всеки който изглежда добре е на нещо или някога е взимал. Стигнах до извода че съм доста наивен човек. Как може да отстоявам една позиция толкова дълго време и изведнъж от 1 тъп филм да се обърна точно на противоположното. Ами ако тоя Крис Бел освен като режисьор се подвизава и като разпространител на стероиди(тука влагам и малко ирония надявам се да я разберете). Като цяло искам да обобщя че дори не знам защо написах този пост, но просто имах нужда да споделя с някой. Колегите ми не тренират и нито се интересуват, нито разбират от такива работи, а на приятелите дори не съм казал че тренирам. Някък си ме е срам при положение че повечето от тях са изваяли телата които са искали. Извинявам се за правописните и пунктоационни грешки които съм допуснал. Лека вечер.
edit1: извинявам се на модераторите ако темата не е за тука
edit2: не оставайте с впечатление че от казаното до тука съм си направил извод че от утре ще почвам да се боцкам.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.07.13 11:10.

21.01.10
19:06

Като цяло и аз с такова впечатление останах от филма. Все пак да си кажа - 1) Стероидите няма да ти заменят пилешкото и яйцата - ще ти ги удвоят;
2) Стероиди се взимат (правилната употреба), за да минеш на “горното ниво”. Тоест стигнал си макса на гените си и смяташ, че не можеш да се развиваш пълноценно. Ако ти стиска - взимаш ги. Но потенциалът на един човек (какъвто и да е ;)) не е малък. Винаги може още малко храна, още малко възстановяване, още малко тренировки, още малко добавки, с които да го достигнеш.

Мнението беше редактирано от Витан на 21.01.10 20:45.

21.01.10
19:09

казано от gips на 21.01.10, 18:43:

Как може да отстоявам една позиция толкова дълго време и изведнъж от 1 тъп каквото и да е да се обърна точно на противоположното.

Добре дошъл в моя свят.

edit: Витане, трудно е. Много хора не издържат. Някои прегарят доста рано.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.01.10 19:10.

Всъшност каква е идеята нз темата ?
Да си кажем мнението за стероидите ли ?!!?
Моето мнение е, че са нещо много хубаво.

21.01.10
19:26

Ми аз не съм против стероидите. Не че мисля в близкото бъдеще да взимам, но смятам, че те са най-малкото зло (сред цигари,алкохол,наркотици). Правилната им употреба не е толкова фатална. Както имаше във филма 1 статистика, з смъртните случаи от алкохол,цигари,стероиди  и за приетите по спещност в болница. Против съм тези квартални батки дето “зобят” без да знаят какво правят и се мъчат да зарибят някой.

21.01.10
19:43

“взимането”...на острата химия-стероид не е някакво си боцкане, а един процес предхождащ го доста мед. изследвания. Това си е цяла наука, кои стероид да използваш, с какво да го комбинираш, как ще влезеш в цикъла, протектори, как ще излезеш...
Според мен стероиди следва да взимат профи спортистите...хората чийто живот е спорта и за 9-10 години трябва едва ли не да си подсигурят целия живот...не е за масовостта, посещаваща фитнес залите, въпреки че съм виждал паталогични случаи...(леле като се сетя..:))))....)
Аз лично съм правил един сериозен цикъл...или поне си мислех, че е сериозен...след като изчетох доста и говорих с доста хора, сега вече знам колко съм бил бос и изобщо за какво иде реч(след 7-8 години все пак)...а постижението което съм постигнал...сега съм сигурен, че с правилно трениране, мотивация и позволени добавки също щях да го направя.
Сега като гледам истинските кросфитъри..си викам...бахти, ще се назобя и ще изхвърля 120 кила за 2 месеца и ще направя “Фран” за 2 минути, но май ми е минало малко времето за химии..:)))), предпочитам да постигна всичко по “нормалния” начин, за да знам че си мое...затова всеки ден съм в залата и бъхтя като луд...
Полза от стероида не мисля, че има особена...малко ще си подразниш его-то...ще барнеш някоя по-сериозна щанга и тва е май всичко...
Обаче като гледам мъжкия спринт, колоезденето на писта, бързото пързаляне..все си мисля, че има вече и други по-силни неща от стероидите, защото скоростта и силата на някои хора просто не е нормална...:))))

21.01.10
20:26

За, Против...
Преди всичко, това което е написал Витан е особено важно да се отбележи.

Оттук насетне, всеки според целите си. Не съм Против стероидите, но не ги ползвам. Не смятам, че са ми нужни, не смятам че са за мен.
Нито съм на спортно ниво, при което си заслужава, нито имам цели, за постигането на които да са ми нужни. Харесвам вдигането на щанги, доставя ми удоволствие, искам да надминавам себе си, ако е възможно всеки път. И все пак, не всичко се върти около това, нали?
Не съм настроен осъдително към ползващите стероиди. Рядко мога да разбера мотивацията им, може би бих се възхитил на резултатите им, но за мен - не го приемам.

Всъщност, темата ти ме подсети за тема, която четох днес. Ставаше въпрос за “силните” добавки, тези които биват периодично забранявани, но иначе са широко рекламирани и използвани, като уж безобидни.
Жестока история.

Може би, в близко или далечно бъдеще, стероидите ще са не по-малък проблем от хероина. Знае ли човек.

HE

21.01.10
20:41

Хм странна тема, но според правилата.
Против съм вземането на ААС от непълнолетни и хора не запознати с употребата и ефектите им.
За останалите - ами сами си решават.
Според мен в случай, че не се занимаваш професионално в мойте очи е глупост.

21.01.10
20:49

казано от Иван Шишманов на 21.01.10, 19:18:

Всъшност каква е идеята нз темата ?

казано от gips на 21.01.10, 18:43:

Като цяло искам да обобщя че дори не знам защо написах този пост, но просто имах нужда да споделя с някой.

иначе съм  удовлетворен от отговорите и мога да кажа че ще спя спокойно. Явно не съм сам в това мое раздвоение

Мнението беше редактирано от Fallen на 21.01.10 20:49.

21.01.10
20:49

Напълно съм съгласен с горното мнение като искам да добавя, че според мен медицинския надзор и мнение трябва са неотменна част от приема на стероиди.

21.01.10
21:09

Против ,както и против пластичните операции  (освен ако не са наложителни) .Харесвайте това,което ви е дадено.

EDIT : дори съм против хранителните добавки,колкото и “полезни” да са

Мнението беше редактирано от fanfan на 21.01.10 21:13.

21.01.10
21:14

Ако можех да си позволя растежен хормон и 2-3 цикъла годишно ше го правя с най-голямо удоволствие !!! Напълно съм сериозен !

ПИ

21.01.10
21:19

казано от Владимир92 на 21.01.10, 21:14:

Ако можех да си позволя растежен хормон и 2-3 цикъла годишно ше го правя с най-голямо удоволствие !!! Напълно съм сериозен !

Хех, още един мислещ като мен. Само да се дръпна на височина поне 1.80 и 16,17 години и ще правя по 2-3 цикъла на година.

Мнението беше редактирано от Питбула на 21.01.10 21:20.

21.01.10
21:19

Чрез стероиди (както и във филма се говори) се И лекува, т.е. аз съм твърдо “за” от гледна точка на това им приложение. Също подкрепям използването на ААС за спомагане прескачането на генетичната бариера за да се стигне ниво професионален спортист.
Единствено не одобрявам употребата, която е с цел показност от подрастващи (информирани или не), защото това бърка хормоналния баланс на младежа.
Стероидите няма да заместят храната, напротив, ще можеш да ядеш повече и повече да усвояваш.
Аз не бих опитал, защото няма да извлека никаква полза от ефекта на уголемяването на мускулите ми; т.е. не преследвам такава цел, но дори и да преследвах, щях да го правя по другначин.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.01.10 00:05.

21.01.10
21:32

Определено не бих го направил, за да впечатля приятелите ми, момиче или нещо от сорта. Почна ли зоб ще е за сцена.
Много добре се изказа във филма Грег Валентино.
Има разлика, когато един спортист използва стероди правилно и по предназначение само и единствено за да подобри спортното си представяне. Арнолд давал грешен пример. Глупости. Арнолд е пример за воля и силен дух. Лош пример дават малоумните компютътни игри и тъпаците по ТВ, които толкова безпочвено и глупаво спекулират  с всичко около анаболнит стероиди. Кортикостероидите нима са по-малко вредни при неправилна употреба ? Противозачатъчните, които гълтат хиляди момичета ? Анаболните стероиди са любими на медиите, защото се дига голям шум около тях най-често свързан с дебилски коментари от страна на “журналистите”. А историята за онова момче самоубило се (уж)заради употребата на АС е пълна помия. Родилите му просто са попаднали на тези “потресаващи кадри” по ТВ за вредата от стероидите. Имаше една много добра статистика
В САЩ годишно от алкохол, цигари и наркотици умират незнам-си-колко стотици хиляди души, а от АС само 4 !!!
Приети в спешното отделение АС са на 140място след мултивитамините дори !
Обръщат ми се червата, когато чуя да се ръсят простотии по ТВ за вредата от стероидите. Стероидите били прекия път към спортни постижения. Ужас. Стероидите ти позволяват да поемеш този път, който е още по-труден. Тренираш повече, ядеш повече, отдваш повече, лишаваш се повече.После как арнолд на 150 години увиснал заради тях и му сменили сърцето. Жалкото е,че по-голямата част от зрителите се връзват на това. Та то малоумните ни лични “лекари” не правят разлика между стероиди и протеин! И О ГОСПОДИ ! Какво е това животно “АНАБОЛ” ?! Има много видове стероиди. Анаболни стероди  се наричат заради анаболния ефект. Но простотия и невежество винаги ще има.
Не ме разбирайте погрешно. Против стероидите съм ако се използват с непрофесионални цели! Има разлика професионален спортист да приема стероиди и тийнейджър решил да направи адските бицари ! По-здрави !!!

Мнението беше редактирано от Владимир на 21.01.10 21:35.

21.01.10
22:11

Стероидите за мен са всъщност, може би поради липса на знания, пряк път. Коментара на Владо само загатва малко от информацията за стероидите (а аз нямам никаква налична) и че те всъщност са другото ниво - по-трудното и сложното. Не знам, но за моите очи е както ще го опиша сега. Може и да греша.
Както цитирам често една песен “има пътища хиляди, пътеки преки, прекия път обаче не е за всеки” - тръгнах на фитнес, защото бях комплексиран, че момичетата имаха повече мускули от мен и че бях 55 килограмов дебеланко преди две години (и косур). От както се помня мечтая само и единствено да съм кораво копеле. И в своите очи, и в чуждите. Тренировките, режимите, ежегодните промени на визията на тялото ми, всичко това за мен е само и единствено с цел изпитание. До къде ще стигна. Ще бъда ли коравото (предимно ментално, след това визуално) копеле, за което винаги съм мечтаел. Ще ми говорят ли зад гърба “какъв корав пич” и т.н.
Със стероиди мога да залъжа другите, но себе си не. Без стероиди, ще знам от какво съм направен. Не казвам никъде, че ще успея. Може и да не успея, може още утре да се проваля, но ще знам. Както някои от вас знаят, искам татуировка от която не съм се отказал. Отлагам постоянно, защото не знам каква да е. Искам да е послание, което излъчва сила, мощ, решителност, безкомпромисност... Изобщо, нещо силно. Но, защо да се залъгваме, драги. Аз съм на 17г. Преди два месеца ги направих. Аз самия не познавам себе си (нито тялото си, нито ума и лудоста си, нито способностите си), ами съм тръгнал да си правя татуировка, която ужким искам да ме идентифицира. Не става така.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.01.10 22:14.

21.01.10
22:48

Стероидите сами по себе си не са зло.
Но ако ще ползвате, поне извлечете максимума от тях. Това значи, да постигнете всичко, каквото можете без тях (т.е., само с  правилни тренировки, хранене и натурални добавки) и след това да ги ползвате разумно, за да скочите на следващото ниво.
А тук разни хора на по 17 години щели да правят по 3 курса на година..... :lol:
И я се замислете, дали наистина целите ви изискват да ги ползвате? Или просто ще са поредния опит за лесно и мързеливо правене на мускули или за избиване на комплекси.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.01.10 22:51.

21.01.10
23:42

Със и без стероиди, с тонове пилешко и овесени ядки- правенето на тяло е неблагодарна и временна работа. И да- оставете тия простотии- животът бил кратък, да останеш малък... напротив

Странна тема.
Ама, колеги, страшна логика за стероидите има в тоя филм.

СЛушайте сега друга логика:
1. Наркотиците лекуват! Абсолютно никоя хирургическа операция и създаването на някои лекарства няма да е възможно без наркотици!
2. Допингът съживява мъртвите! Ако на човек му спре сърцето му бият в сърцето ефедрин Отделно че сума лекарства за очистване на белия дроб или синусите са на такава основа, защото е вазопресор - разширява съдовете и спомага изсекването например.

Отгоре на това допингът и наркотиците:
1. Чусвтвително повишават мотивацията, а това стероидът не може да го даде.
2. Притъпяват чувството на умора и болка.
3. Ликвиддират страха и негативната нагласа.
4. Увеличават силовите постижения и издържливостта.
5. Помагат за свалянео на излишни телесни мазнини.

Ми... Какво чакаме тогава?

Общо взето аз доводите които чувам да се изтъкват в полза на тоя филм са точно такива. Аналогични, а тея даже са повече.
Не мислете за малкият брой положителни преживявания, мислете струва ли си.
Къв е риска.

Даже лекар не може да гарантира стероиди без странични ефекти.
А е лудост според мен да нямате още деца и да се хвърляте на хормонална терапия в домашни условия. Не говори нито за голям акъл, нито за велики познания. Мъжката полова система е толкова чувствителна, че и една настинка може да  “отнесе”. Пробвайте па вие с хормони. Кво толкоз.

Изключител;но дразнеюа е напоследък пропагандата засвободното използване на стероиди.
Поредният бум на американския маркетинг.
След като регистрираха креатина с 13 милиона молекули, всяка с нов патент и всяка по - велика от предната, накрая им омръзна, видяха че вече потребителите не им вярват и минаха на стероиди... Включително и в препаратите.
Такива филми доколкото познавам презокеанският маркетинг, ще има!
ФИлм без пари не се прави и не се разпространява. Замислете се кой плаща....
Follow the money, както казват американците.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.01.10 07:21.

казано от D3BEP на 22.01.10, 07:19:

Отгоре на това допингът и наркотиците:
1. Чусвтвително повишават мотивацията, а това стероидът не може да го даде.
2. Притъпяват чувството на умора и болка.
3. Ликвиддират страха и негативната нагласа.
4. Увеличават силовите постижения и издържливостта.
5. Помагат за свалянео на излишни телесни мазнини.

Хм странно, много от хранителните добавки, бърнери, бустери, разни адреналинови формули, разни стимулатори които се продават под път и над път напълно разрешено дават същите ефекти. Тогава каква е разликата между допинга наркотиците и добавките....Едните съдържат забранени на хартия вещества защото някой така е решил, другите съдържат разрешени защото някой така е решил. Някой взима прохормони с изменени формули и вика “Аз съм чист като роса”, хооп след време и те са забранени, но той си остава чист защото като ги е ползвал са си били напълно разрешени.

22.01.10
08:50

2. Допингът съживява мъртвите! Ако на човек му спре сърцето му бият в сърцето ефедрин Отделно че сума лекарства за очистване на белия дроб или синусите са на такава основа, защото е вазопресор  - разширява съдовете и спомага изсекването например.

Това сега го чувам, като му спре сърцето си има дефибрилатори ;] Но имай предвид, че ефедрина е адреномиметик и отпушва носа, понеже точно щото е вазопресор (не винаги, но в носната лигавица е, там има алфа-адренерг. рецептори)-  СВИВА съдовете и спомага за изсекването ;] правописна грешка

Антидепресантите, метамфетите, невролептиците имат наркотично действие като страничен ефект, при неправилна дозировка. Винстрола и деката в лечебни дози са пъти по-безвредни от лечебните дози на диазепама. “От едното се намалява умората и от другото също” не прави такива сравнения, понеже са неуместни. Анаболните стероиди (особено скъпите) са далеч по-безопасни.

Мнението беше редактирано от introducer на 22.01.10 08:53.

22.01.10
09:51

Имаше в предвид Адреналин за сърцето.

22.01.10
10:29

Всички сте прави за себе си.Метъла е прав за това че иска да знае от какво е направен.Голям спорт без голяма инжекция няма,това е ясно.Всеки човек лъже,но най-лошо е да лъжеш себе си.Няма смисъл да кажеш аз бутам Х-кг. от лег,и имам 52см. ръка и незнам си още какви геройства.Спираш медикаментите и препаратите и сбогом на резултатите,изпикаваш всичко в кенефа и почваш отначало.Всичко което минава през организма,му оказва въздействие и оставя следи.Аспиринче да пийнеш пак има вреден ефект макар и минимален,било за черния дроб или за лигавицата на стомаха.Храната която ядем също ни трови и износва органите,само че по-бавно.Всички умират,едните зобили другите не.Всеки сам си избира от коя страна на реката да е.
И сега се сещам че културизма не е олимпийски спорт,защото когато един атлет отиде на Олимпиада той е в най-добрата си форма,а другаря културист когато се качи да позира само дето не е припаднал от немощ.Купете си от пазара една голяма сочна ябълка,и откъснете една от село от полето,сложете ги вкъщи една до друга и вижте коя ще се сплуе първа.Накарайте баба ви да омеси една пита,и си купете един козунак от магазина,яжте и от двете и преценете кое повече засища.
Едно нещо колкото време се гради толкова и ще издържи на проверката на времето.
Аз искам да съм себе си,да се радвам на реални резултати.Стероидите и добавките са като силикона при дамите,вярно някои имат крещяща нужда,но като цяло си е чиста проба суета.

Антидепресантите, метамфетите, невролептиците имат наркотично действие като страничен ефект, при неправилна дозировка. Винстрола и деката в лечебни дози са пъти по-безвредни от лечебните дози на диазепама. “От едното се намалява умората и от другото също” не прави такива сравнения, понеже са неуместни. Анаболните стероиди (особено скъпите) са далеч по-безопасни.

Тука паднах от коня.
Съмнявам се това да са ти го казали в университета, защот ообщо взето знам мнението на лекари от практиката за стероидите.
Какво значи лечебни дози на дека дюраболин? Ти какво си лекуваш с тея дози?
Много съм далече от това да се забърквам с твърдение кое от кое е по - безвредно. Тва ми заприличва на психиката на бъ;грската тълпа преди избори. Всички са маскари ма дай ше изберем тоя щот е най малкото зло....
Не са сериозни твъренията че хормонални препарати, често добивани и от трупове и животни, са безвредни и нормални за ежедневна употреба. Не знам с диазепам ли да ги сравня ил ис валериан, ама като цяло не ми се иска да ги сравнявам - дан оразбираш, сравнението ти не дава смисъл, само обяснява “от кое ше умрете по - бързо”. Далеч съм от такива препоръки.

Иване, това е друг проблем с допингите и правилата за тях. Да, за съжаление пускат нов стероид, ползват го, действа ,забраняват го, продават го на мижави държави като нас скъпо, щото е забранен и на черно а те си ползват друг догодина... Ако кажеш как да го спрем това... Принципно и аз съм за. Ама е каквото комисиите кажат. Те като кажат това е забранено, това не е... това е.
Ти даже на практика не знаеш какво взимаш брат.
Като си купиш една велика ваксина от аптеката ти може и да не се предпазиш от вируса. Но със сигурност си биеш директно живачни консерванти .Никой не ти го казва .И какво от това? На кой му пука. Нали ваксините се арчат.
А ти си се замислил за добавките .Ми там е по - зле.... Там даже няма фармацевтичните изисквания.

казано от introducer на 22.01.10, 08:50:

2. Допингът съживява мъртвите! Ако на човек му спре сърцето му бият в сърцето ефедрин Отделно че сума лекарства за очистване на белия дроб или синусите са на такава основа, защото е вазопресор  - разширява съдовете и спомага изсекването например.

Това сега го чувам, като му спре сърцето си има дефибрилатори ;] Но имай предвид, че ефедрина е адреномиметик и отпушва носа, понеже точно щото е вазопресор (не винаги, но в носната лигавица е, там има алфа-адренерг. рецептори)-  СВИВА съдовете и спомага за изсекването ;] правописна грешка

Вазопресор - не съм се изразил точно, свива кръвоосните съдове, като по този начин разширява съдовите кухини - бронхи и синуси. Иначе за кръвоносната система ясно, той така вдига и кръвното налягане.
Сега, да не влизаме в подробни медицински пререкания :) Немам за цел да изследвам медицинското приложение на ефедрна в реанимацията.
Изплзва се при отслабена сърдечна дейност. Това му е медицинското приложение. С адреналина имат подобен ефект, на ефедрина е по - слаб и по продължителен доколкото знам. Грубо казано да вдигне мъртвия, но при замираща сърдечна дейност се използва.

Сега, може и малк опресилено да е твърдението отгоре, но идеята е ясна. Не е целта да спорим всички наркотици ли вдигат мотивацията и с колко точно, просот ви показвам ,че достатъчно целенасочено тълкувание може даже на откровено вредни неща да им намери полезни ефекти. Нещата които съм писал горе, общо взто са ерни. Само че са целенасочени, подсилени и прескачат вредите и опасностите.
Ис филмите които гледате, пак е така.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.01.10 11:11.

AN

22.01.10
11:41

Моето мнение е, че само хора с опит достигнали предела на възможностите си, имт години тренировки за д гърба си и с професионални амбиции могат да се боцкат. За всички останали има храна,добавки и щанги.

22.01.10
12:40

казано от Thrashmetal на 21.01.10, 22:11:

... Със стероиди мога да залъжа другите, но себе си не. Без стероиди, ще знам от какво съм направен. Не казвам никъде, че ще успея. Може и да не успея, може още утре да се проваля, но ще знам...

@ Thrashmetal - Имаш уважението ми за горното изявление.
Само да не те разочаровам - процесът на себеопознаване е дълъг... цял живот. Аз със сигурност продължавам да учудвам и изненадвам себе си. Не винаги в положителен смисъл.

@ gips - Приличаме си - аз не пия, не пуша, не упортребавам наркотици, дори и кафе... И аз също съм си играл с мисълта за “вълшебни хапченца”. А на практика - дори и протеин на прах не пия.

Не виждам нищо лошо да изпитваш съмнения дали това, което правиш и мислиш е най-правилното. Ето ти една идея за проверка дали си на правилен път - ако ти е твърде лесно, значи някъде грешиш.

@ Петко - Зло? Май както винаги всичко зависи от човека... И оръжията на практика не са “зли”, докато не се намери кой да дръпне спусъка. Подкрепям те в съветите ти.

За всички, които употребяват или възнамеряват да употребяват анаболни стероиди и подобните им:

Животът и изборът са ваши. Правете каквото сметнете, че е редно да направите и бъдете готови да си платите цената. Защото цена винаги има.

22.01.10
14:01

Стероидите и тяхното правилно използване са си цяла наука.Кои да се използват,как да се комбинират-дози и продължителност на употреба,хепатопротектори,естроген-блокери,правилно изготвена PCT и т.н.Много хора говорят против стероидите-били вредни,объркваш си хормоналния баланс,получаваш акне и т.н-много хора говорят от трето лице как чули от някой дето “зоба” как му падало ...по време на цикъл и т.н..обръщам се първо към всички които са взимали стероиди и след това само говорят за вредите от тях- “Колко от вас са направили цикъл и най-вече PCT по необходимия задължителен начин”-аз мога да отговоря на база на моите наблюдения- много малко са тези-PCT се забравя в много случаи или не се прави нарочно по една или друга причина-а тази терапия е не по-малко важна от самия стероиден цикъл.Сега да се обърна към всички не взимали стероиди,които само хулят “взимащите” и т.н-някога слушалили сте за коментара че един дебелак не можа да ти казва как да отслабнеш-под дебелаци визирам не малкото фитнес инструктори в залите,които дават съвети как да отслабнеш, самите те са с кореми.Същото е и при вас-какво сте седнали да съдите тези,които вземат-нямали воля,щели да увиснат след време и т.н да не цитирам повече че яд ме хваща да четя понякога-и как разбрахте че ще станете такива или за вредните ефекти на стероидите като дори не сте пробвали,а само сте чули тук там нещо или сте прочели-е да ама не-познавам много хора които са използвали както трябва стероиди,аз самия също съм правил един цикъл и мога да ви кажа че при всички нас всичко си е ок(нарочно си направих изследвания преди да започна цикъла и след като свърших с PCT-то)-имал съм мотивация да тренирам и преди да се боцна с Омнадрен имал съм мотивация и след като се боцнах и почнах цикъла-стероидите не са магия-ако си демотивиран или си слабак те няма да те изкарат от това плато повярвайте ми...

22.01.10
15:40

казано от Bezkompromisen на 22.01.10, 14:01:

Стероидите и тяхното правилно използване са си цяла наука.Кои да се използват,как да се комбинират-дози и продължителност на употреба,хепатопротектори,естроген-блокери,правилно изготвена PCT и т.н.Много хора говорят против стероидите-били вредни,объркваш си хормоналния баланс,получаваш акне и т.н-много хора говорят от трето лице как чули от някой дето “зоба” как му падало ...по време на цикъл и т.н..обръщам се първо към всички които са взимали стероиди и след това само говорят за вредите от тях- “Колко от вас са направили цикъл и най-вече PCT по необходимия задължителен начин”-аз мога да отговоря на база на моите наблюдения- много малко са тези-PCT се забравя в много случаи или не се прави нарочно по една или друга причина-а тази терапия е не по-малко важна от самия стероиден цикъл.Сега да се обърна към всички не взимали стероиди,които само хулят “взимащите” и т.н-някога слушалили сте за коментара че един дебелак не можа да ти казва как да отслабнеш-под дебелаци визирам не малкото фитнес инструктори в залите,които дават съвети как да отслабнеш, самите те са с кореми.Същото е и при вас-какво сте седнали да съдите тези,които вземат-нямали воля,щели да увиснат след време и т.н да не цитирам повече че яд ме хваща да четя понякога-и как разбрахте че ще станете такива или за вредните ефекти на стероидите като дори не сте пробвали,а само сте чули тук там нещо или сте прочели-е да ама не-познавам много хора които са използвали както трябва стероиди,аз самия също съм правил един цикъл и мога да ви кажа че при всички нас всичко си е ок(нарочно си направих изследвания преди да започна цикъла и след като свърших с PCT-то)-имал съм мотивация да тренирам и преди да се боцна с Омнадрен имал съм мотивация и след като се боцнах и почнах цикъла-стероидите не са магия-ако си демотивиран или си слабак те няма да те изкарат от това плато повярвайте ми...

и какво спечели от цялата работа ?

22.01.10
16:25

Имах един треньор, които казваше, че и най-перфектно изпълненият цикъл е пълен провал, ако накрая няма медал (цитата е по памет).
В тоя ред на мисли се чудя, дотук в тази тема от пробвалите колко спечелени медала има, и за кое важно състезание се готвят искащите да пробват (и дали само това им остава до перфектната подготовка)?

И нещата не опират до “стероидите са зло”, “стероидите са вредни” и т.н. тъпи клишета, далеч не. Ако човек стигне дотам да чийтва сам себе си, в името на избиването на някакви комплекси (защото, “да се назобя за да стана много як, копеле” си е избиване на комплекси, а тъжното е, че е прекалено често срещано), то потенциалните проблеми от химията са нищо в сравнение с вече наличните проблеми в главата така или иначе.

А иначе филмчето е готино и занимателно, но за съжаление най-доброто в него си остава (неволно?) иронизирането на американската култура в началните минути.
Като послание обаче нещо не можа да ме докосне. Това дето Арлнолд бил взимал, защо не и аз.. е странна логика, въпреки че вкара в подобни размисли и някои познати, не само автора. Но в крайна сметка, нека бъдем реалисти - ако Арнолд не е бил станал това, което е (а именно, много по-напред от съвременниците си в спорта), най-вероятно сега е щял да бъде поредната утайка, като оня във филма, дето живее в каравана зад залата ... е това ако не е добра причина да трябва да постигнеш целта си на всяка цена не знам какво е.
Каква би била причината на един човек с доста повече перспективи (каквито смятам сме тук), за който това е поне на 90% само хоби, да се лъже сам себе си, не мога да си представя, освен ако не се връщаме пак на гореспоменатите комплекси.

AZ

22.01.10
17:10

казано от p17bull на 21.01.10, 21:19:

казано от Владимир92 на 21.01.10, 21:14:

Хех, още един мислещ като мен. Само да се дръпна на височина поне 1.80 и 16,17 години и ще правя по 2-3 цикъла на година.

Има още да ти оври главата,ей!Това наистина ли го мислиш?Ти за две години с най-добрите добавки и хранене няма да си развиеш потенциала,а цикли решил да прави,а то и 2-3 година.Почети малко за тях,че се излагаш така.Ако някога взимаш,то трябва да е след 24 години,когато човек се е развил напълно.В противен случай ще си просто още  една жалка гледка.
Иначе по темата-винаги може да добавиш по още нещо,за да излезеш от застоя.Просто трябва да намериш къде грешиш.А за тези,които вземат-или професионалисти,комплексари,тинейджъри,нетърпеливи хора и лекомислени тъпаци.

казано от Bezkompromisen на 22.01.10, 14:01:

——

Не знам колега. От доводите ти разбра хсамо че приемаш нещата лично и се обидаш на твърденията за виснали гърди и слаба воля, ама...

Аз друго ще ти кажа и спирам да спамя по тая тема.
Да станеш голям със стероиди е същото като да се качиш с хеликоптер на хималаите.
Бе пак си там, ама удовлетворението, самодисциплината и славата са доста по - малки.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.01.10 17:13.

22.01.10
17:17

и хеликоптера може да се разбие

22.01.10
17:17

Първо на въпроса към мен-”Какво постигнах”-след един цикъл от 8 седмици с Омнадрен не съм заприличал на Арнолд,но и не това ми е била целта.Винаги съм се стремял към добре развита мускулатура и към малък процент мазнини.Цикъла ми донесе позитивите,които търсих-не съм искал да ставам животно-качих сравнително чиста мускулна маса,която успях и да запазя вече 2 месеца след цикъла.Не се чувствам по-малко човек или човек със слаба психика и мотивация след като съм бил от тези които са се боцкали.Да продължа обаче натам- не мога да разбера защо всички свързват стероидите с медалите-не е нужно да пиеш витамин C само когато си болен,както не е нужно да използваш стероиди само ако гониш медал.Всеки има различни причини да посегне към тях-едни не обичат да чакат с години разултати,а искат на момента или поне колкото се може по-бързо и повече маса,втори имат цели да пробият на подиума и са наясно че без тях ще е много трудно,за да не кажа и невъзможно,трети пък целят чрез тях да оптимизират тренировките си.Всеки си има своите цели и своите идеи защо трябва да взима-нека да оставим този избор на всеки човек поотделно.Много съм ядосан когато гледам хора които се перчат и казват на другите пичове че са слабаци,а същия дето ги говори тези си е скъсал гъза от инжекции,ядосан съм и на тези дето избиват комплекси чрез химията,но много повече съм ядосан на тези “невзимащите” които могат само да говорят как еди кой си е такъв понеже е взимал химия-както казах и преди химията не е магия и ако ти не си достатъчно дисциплиниран,ако нямаш добър режим на хранене и живот и качествени тренировки стероидите няма да ти помогнат никак-нито ще те направят като Арнолд нито ще ти дадат мотивация.Нека да отдадем нужния респект към усилията и труда на всички яки копелета не само на подиума а и извън него и да спрем да ги сочим с пръст и да казваме че без химията те са щяли да са нищо-нека да не умаловажаваме тяхния труд.Не подкрепям твърдо приемането на стероиди още повече от непълнолетни,но и в никакъв случай не ги отричам.Всеки избира сам как иска да изглежда,поздравявам тези които останаха неутрални и не “ръсеха” акъл без да имат опит,а към тези които го направеха и едва ли не изкараха че ако човек се докосне до химията е със слаба воля и избива комплекси-искам да им кажа че май тези с комплексите са те понеже не могат да бъдат яки копелета както някои от тях искат и ги е страх да посегнат към химията..

22.01.10
17:27

в случая ти си начинаещия,защо ли ? Защото говориш само за “хубавата страна на “медала” “

22.01.10
17:42

Е явно ти си много напред с материала :D. Така да е успех ти пожелавам. Колкото до това че съм засегнал хубавата страна на медала-може да се каже че имаш право,а ти като някой журналист какво чакаш-да прочетеш или чуеш поредния взимал,който да почне да се оплаква от проблеми след цикъл и ти да почнеш да говориш как стероидите ти е..ват майката и т.н. Е аз няма да го напиша понеже при мен не беше така,а и при много други не е така,но ти не се притеснявай-ще има какво да говориш понеже винаги ще се намери някой “новобранец” дето да не може да си направи свястен цикъл и най-вече PCT и ще има от какво да се оплаква-така че недей губи надежда-ще има материал за теб.Никъде не съм споменал че химията няма странични ефекти,но ако се приема по правилния начин % на странични ефекти е много малък да не кажа че понякога и почти липсва.С каквото и да прекалиш ще има сериозни странични ефекти- употребата Ибупрофен води до язва,но ако се приема по правилния начин % вероятност да развиеш дуоденална язва или гастрит е минимален.Надявам се усещаш разликата.

Д3ВЕР: Моля без последователни постове, използвайте бутона едит/редактирай

Форума може и да не е само за стероиди,но темата е такава и ако не искаш да четеш за поредния взимал или за стероидите като цяло значи си сбъркал темата....

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.01.10 18:39.

22.01.10
17:59

казано от Bezkompromisen на 22.01.10, 17:42:

Е явно ти си много напред с материала :D. Така да е успех ти пожелавам. Колкото до това че съм засегнал хубавата страна на медала-може да се каже че имаш право,а ти като някой журналист какво чакаш-да прочетеш или чуеш поредния взимал,който да почне да се оплаква от проблеми след цикъл и ти да почнеш да говориш как стероидите ти е..ват майката и т.н. Е аз няма да го напиша понеже при мен не беше така,а и при много други не е така,но ти не се притеснявай-ще има какво да говориш понеже винаги ще се намери някой “новобранец” дето да не може да си направи свястен цикъл и най-вече PCT и ще има от какво да се оплаква-така че недей губи надежда-ще има материал за теб.Никъде не съм споменал че химията няма странични ефекти,но ако се приема по правилния начин % на странични ефекти е много малък да не кажа че понякога и почти липсва.С каквото и да прекалиш ще има сериозни странични ефекти- употребата Ибупрофен води до язва,но ако се приема по правилния начин % вероятност да развиеш дуоденална язва или гастрит е минимален.Надявам се усещаш разликата.

Журналист е хубава професия.Това не е форум за стероиди ,че да прочета за поредния взимал.Ама ти явно правиш реклама на - PCT.
Те ефектите биват бързи и бавни.

22.01.10
18:07

Хахах правил съм реклама на PCT- ти знаеш ли какво е PCT първо-що не вземеш да напишеш какво знаеш и след това как мога да правя реклама на подобно нещо-все едно да влезнеш в една аптека и да вземеш антибиотик и аптекаря да ти каже да не пиеш алкохол с него и ти да му отвърнеш че той правил реклама на алкохола в случая,защото кажи речи така излиза ако човек наясно с нещата прочете твоя пост.Колкото до бързите и бавните ефекти-защо не вземеш да ми разкажеш за тях и да ми ги посочиш кои какви са понеже явно мен в Медицинския не са ми ги казали та току виж науча нещо и от теб

22.01.10
18:18

знам какво е PTC,просто го казах ,защото на всяка втора дума ,това казваш.Еми щом учиш в медицинския ,би трябвало да знаеш страничните ефекти.
А попринцип лекарите се страхуват от болестите,защото знаят какво точно се случва.А ти как така и си вредиш...Различен си .браво

22.01.10
18:24

Спрете се.

22.01.10
18:26

Пожелавам ти да си жив и здрав и дано нямаш проблеми .

22.01.10
18:29

Нека да отбележа няколко твои неточности- първо не е PTC,а PCT но нека кажем че е било в следствие на бързото ти писане,второ няма как да става дума за стероиди и да не говорим и за PCT- все едно да говорим за работа и да не стане дума за пари- едното без другото някак си не се вписва,трето не знам кой ти е казал че докторите се страхуват от болестите-звучи смешно поради няколко причини-има една приказка “Ако те е страх от мечки тогава не ходи в гората”- няма как човек човек,който го е страх от болестите да се наеме да става лекар при положение че живота му ще бъде обвързан само единствено с превенция и лекуване на БОЛЕСТИ и четвърто не съм си навредил по никакъв начин и ако беше прочел първия ми пост по темата там щеше да видиш какво бях написал относно здравето си преди и след цикъла.Както казах всяко лекарство вреди ако не е в терапевтична концентрация или не се използва по правилния начин.

ДЗВЕР: Същата забележка

Мерси за пожеланията-ако ме виждаш често да пиша тук значи съм си жив и здрав.Подобни пожелания и за теб както и за всички колеги във форума

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.01.10 18:37.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1