Болки в рамото при лег.

21.01.10
18:23

Като правя лег ( особено с дъмбели ) в най-долното положение на движението понякога изпитвам ужасна болка в рамото. Загрявам, разтягам, правя 1-2 серии с леки тежести, но пак с по-тежко към 3-4 повторение ме боли и не мога да довърша серията. Преди като си сложех еластичен бинт на рамото и стегна хубаво спираше да ме боли, но сега и това не помага. Като си въртя ръцете ( движение все едно плувам стил делфин/бътърфлай ) усещам как вътре нещо пука.. Много неприятно.. някакви съвети ? Да ям някакви храни ли, да се мажа ли с нещо нз.. ?

Ето и тази картинка да видите къде точно ме боли, защото не мога да го обясня много добре :

21.01.10
18:42

Купи си калций за костите.Яж мляко, сирене абе източници на калции. Имах подобни болки  в коляното , причинени от наднормено тегло.Тогава ме караха да мя много калции, защото костите не можели да издържат на натоварването. Пробвай , мож е да ти помогне, 100 процента няма да ти навреди.

21.01.10
18:56

Отиди на ортопед или поне на физиотерапевт да те видят.
И аз имам проблемни рамена и ходих доста време на физио и нагревки, докато се оправят.
Често се случва пренатоварване на рамената при упражнения за гърди с дъмбели. Особено като се пускат прекалено назад.
Или на кросоувър с тежести над възможностите.

21.01.10
19:27

Въпросът е защо те е заболяло рамото. Нагревки и калции могат да помагнат и да премахнат болката, но такива проблеми не се появяват без причина.

Ако мен ме болеше рамото бих спрял всякакви лежанки и упражнения за гърди поне за известно време, както и всичко което предизвиква болка. Бих добавил упражнения за стабилност на рамото и плешката: prone trap raise, face pull, нещо като стойка на ръце или задържане на щанга над главата за време.
Аз лично бих правил неща от този род, макар че не мога да кажа какво трябва да правиш ТИ за да се премахне причината довела до болка.
Най-малкото трябва да спреш упражненията, от които те боли!

BU

21.01.10
19:49

Тези упражнения за “стабилност на раменната става” не струват.Не може да се достигне и половината интензивност,която понасят вътрешните ротатори при лежанка.

И аз препоръчвам да се спре лежанка,като се замени със сравнително леки раменни преси от стоеж (пак ще има болка,да се внимава).Идеалният вариант е да не се бута нищо,де...ама не вярвам да можеш да издържиш. :)

По-важното: тренировката започва ПЪРВО с дърпащите упражнения.Колкото буташ на лежанка,с толкова трябва и да гребеш.Айде 10-20 кг гратис,но в никакъв случай не позволявай по-голяма разлика.В един момент лежанката ще изпревари..по-лесно упражнение е просто,но ти продължаваш да си гребеш. :)

Мъртвата тяга също помага.Набиранията...от тях файда няма,въпреки че се явяват упражнение,което тренира антагонисти на мускулните групи,участващи при раменните преси.Само дето теб те боли от лежанката,не от пресите. ( забележка: от раменни преси от стоеж,вероятността да получищ травма,или да те заболят рамената е по-малка).

И вече...ако имаш нерви - разтягания,упражнения за мобилност..и т.н...макар че аз съм разбрал,просто нямам нервите да вляза в зала ,пълна с тежести и да започна 20 минути да се кривя с празни ръце...не мога и това е. :) Дори да вляза с правилната нагласа,след 1-2 тренировки започвам подсъзнателно да забравям...

Таа..с 2 думи - спри да правиш лежанка 3 пъти в седмицата и започни да дърпаш повече,отколкото буташ. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.01.10 19:49.

21.01.10
19:58

Защо си мисля, че не разгряваш добре рамената ? Когато правя гърди или рамо правя ротации с ръцете по 60-70 на посока, отделно след това стречинг, че и някое упражнение с много леки кг (като хеликоптер, ръце напред - 1 серия около 15-20 повторения) и до сега нямам абсолютно никакви проблеми.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 21.01.10 19:58.

21.01.10
20:52

Погледни поста ми (а и другите) в тази тема -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41225/

21.01.10
22:54

Благодаря на всички за помощта. Някои предполагам не бяха прочели изцяло какво съм написал или не са ме разбрали, но няма значение. Стоянчо, тази тема я търсих, но не можах да я намеря, мерси. Ще опитам някои неща и ако продължи да ме боли ще ходя да ме снимат. Благодаря отново.

22.01.10
17:59

и аз в момента имам проблем с рамото най вероятно е от лег,боли ме точно където си посочил.Най-добре иди при ортопед да те прегледа

28.01.10
15:00

Опитай с Omega - 3, но не очаквай резултати за един-два дни,поне след две седмици, а до тогава тренирай по-леко и прави по-дълга загрявка.От Омегата пий по 4гр. сутрин с храната и 4гр. вечер преди лягане с последното хранене.

30.01.10
17:30

Преди всички добър вечер на всички. Аз да споделя сега малко... когато започнах с фитнеса точно започвах и 8-ми клас, така след 1 година взех моят братовчед който вече от доста време се занимава с фитнес специално както и здравословното хранене и водене на живот ми даде малко акъл като ми каза да си взема едни неща за организма, и тея неща са бирена мая, рибено масло, витамин Ц, витамин Е и разтворими винамини ! та таке 2 години подред т.е. 9-ти и 10-ти клас ги приемах винаги точно преди основния период на трупане на маса т.е. октомври или декември и останах доста доволен като цяло а и като пооделно сутрин бях на пушка, ставите на пукаха толкова (защото на мен си ми тракат и не малко) винаги разгрявах добре, но пак усещах че определено има разлика отколкото бяз тях а за болки в ставите или каквото и да е друго въобще не става дума ! 9-ти клас паднах на асфалт с един скутер със скорост малко над 50 км/ч бях по къси панталони и тениска, на 24 маи се случи ! подането беше на лявата ръка и лявата част от главата! да не казвам че 3 преди зъба ми бяха излезнали през тъканнта малко над устаната, почти до кокал на скулата лявото око цялото в кръв и 1 месец почти му трябваше да се изчисти (лекаря ми каза че ако кръвоизлива в окото остане , окото ще бъде премахнато хирургически), 2-те колена до кокал + на дясното имаше и един малък отвор на капачката явно от някой камък, лявата ръка беше доста подтрадаля кокалчето и ставата на безименния пръст се бяха оголили (не че съм скъсал кожата а просто си нямаше парче) + това че неможех да го движа , не ми каза дали е скъсано сухожилие ! та някъде към 600 мл кръв се бяха разпиляли и продължаваха но се овладя това. за малко да забравя че бях станал на домат както и че имах една подутина колко ябълка от лявата страна на челюстта! Като ме видяха лекарите на първ поглед казаха че имам счушена капачка , счупена челюст и лява ръка.
Направиха ми снимки на всичко дет имаше и се оказа че няма нищо счушено след като видоме на външен вид имаше !
След като ме закърпиха, през 1 седмица ходих да ме преглеждат и за 1 месец имам само 1 белег на лявата ръка. Сега съм пак същия но с белези :Д. та така, след това на др година пак имах инцидент. Падайки от 1 стълба кято е разтрорена аз си заклещтвам дясния крак в последните 2 стъпала и увисвам на него стълбата се счупи ( тя е алуминиева) там къдетп беше под напрежение крака видимо се поду и пак като ябълка , първите 15 мин нямаше болки но после стана лошо. Отивайки и попадайки на същия лекар от миналата година в Исул той :О пак ли ти , като видя каза че е счупен и ще се прави снимка за да се разбере как точно. Гледа снимката, гледа крака ми и така 2-3 пъти а аз се моля да не каже нещо лошо но се бях примирил. Каза ми човече ти от какво си направе, костта е здрава но е само остъргана повърхностно! и така точно 2 години подред взимах тези неща и мисля че е имало ефект малко или много , по 2 месеца съм ги взимал! Бях забравил за тях но още тая вечер ще отида до денонощната аптека и ще си ги купя. Извинете ме за дългото писане!

04.02.10
14:12

Братле,това че пука - най-вероятно е ставно,ама болката как я усещаш?(костно или тъканно),ако е костно наистина трябва да отидеш при ортопед.

Мнението беше редактирано от dok bg на 04.02.10 14:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1