The New Beginning ^^

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.01.10
02:45

Barbie,
как я правиш пастата от броколи? ;)

17.01.10
08:08

Задушавам броколите в цептер с 1ч.л. масло и малко сол и после ги пасирам, докато не станат на пюре :) Става много вкусно, особено с извара ^^

17.01.10
17:42

Уххаа.. какъв ден само! :)

4 часова фотосесия на 0 градуса, по къса рокличка и тънък чорапогащник..не съм лиии желязна??  :coolgrin:  Обачее станаха много яки кадри, супер..много съм доволна :)
Ето го и отчета:

17, Януари - нетренировъчен

09:30: топла вода с мед
10:00: печена ябълка с пълнеж от орехи и стафиди, поръсена с канела- ммм :)
13:00: печено пилешко филе (120гр), салата домати и краставици
19:00: шопска салата с извара, 6-7 големи маслини

Течности: около 2л

Днес като станах и видимо бях поспаднала, дори коремчето ми не беше чак толкова подуто като тези дни. Тази седмица мисля да си дам почивка от фитнеса и да го карам по-лекичко с аеробика, пилатес, тае-бо и йога. Имам нужда, усещам го. Така и храната като ми е по-лекичка се чувствам супер :)
Ами това е от мен :) Приятна вечер на всички :)

ПП. А каква мускулна треска имам на дупето от този пилатес вчераа, не е реално просто  :lol:

17.01.10
19:04

казано от Barbie на 17.01.10, 17:42:

09:30: топла вода с мед
10:00: печена ябълка с пълнеж от орехи и стафиди, поръсена с канела- ммм :)
13:00: печено пилешко филе (120гр), салата домати и краставици
19:00: шопска салата с извара, 6-7 големи маслини

Не че искам да съм критична, но цялата ти храна за деня според мен става само за едно ядене!! Не е зле да почнеш да ядеш... :)

17.01.10
19:57

И аз мисля, че е малко, ама като не ми се яде насила ли да се тъпча :) В някои дни нямам апетит,затова пък в други имам повече..и така :)

Мнението беше редактирано от Barbie на 17.01.10 19:58.

19.01.10
08:29

Здравейте :)
И вчера нещо не бях в кондиция, цял ден ми се гадеше, тресеше ме..абе беше ми доста лошичко, нямаше смисъл да пиша храната не беше добре..поне тренировка си направих и то хубавичка, тя ми върна малко жизнените сили :) Днес се надявам да се справя по-добре сега ще напиша вчерашната трен + днешния отчет (дотук) и довечера ще дописвам :)

18, Януари

25 мин Йога
40 мин Пилатес
20 мин Упражнения за стягане (корем,бедра,задни части)
40 мин Велоергометър-супер интензивно.. изтекох!
импровизирано скачане на въже до отказ (8-10мин)

19, Януари

07:00: топла вода с мед, 3 домашни овесени курабийки с канела и стафиди (отдолу снимка)
08:30: 1 редче шоколад Милка, вода с мед (мм..това беше по-време на тренировката всъщност :) )
10:00: задушени броколи с масло и извара
15:30: ябълка
20:00: салата от домати и краставица с извара, 7-8 големи маслини

Тренироква:

25 мин Йога
40 мин Пилатес (мн яка тренирвока за бедра, корем и задни части..то е нещо като денс аеробика + тае бо)
30 мин Велоергометър-интензивно
импровизирано скачане на въже до отказ (10 мин + )

Мнението беше редактирано от Barbie на 19.01.10 18:35.

19.01.10
09:00

И понеже станаха много вкусни домашните ми курабийки, ще ви дам рецептата, който иска да ги пробва ^^ Стават само за 20 мин :)

Овесени курабийки с канела и стафиди

За 8 броя:

12 с.л. овесени трици (смляни на брашно)
3 с.л. овесени ядки
3 яйца
стевия (аз май сложих 4 пакетчета от тази на Now, не станаха мн сладки, а вкусни :) )
есенция ванилия
есенция лимон + няколко капки свеж лимон
повечко канела
стафиди (аз сложих на око..около 50-тина гр може би)
1 ч.л. бакпулвер

Всичко се смесва и се оставя в хладилник за 15 мин да се стегне. От сместа се оформят топчета и се поставят в/у хартия за печене. Печат се в предварително нагрята фурна на 200 градуса за 20 мин (не повече, защот ще станат твърди!!!! А иначе са хрупкави, докато са топли :) )

А това са и хранителните им стойности:

На порция (3 броя):

Мазнини: 10
Белтъчини: 14
Въглехидрати: 22.5
Калории: 248

Ето още една снимка..пфф не мога да кача повече, жалко >.<

Мнението беше редактирано от Barbie на 19.01.10 09:10.

IR

19.01.10
09:04

Ммммм...чудни изглеждат  %-P А ако се направят от вечерта,на другия ден стават ли за ядене?

19.01.10
09:11

О да, аз вчера на обяд ги направих и днес сутринта хапнах ^^ Стават малко по-мекички и не толкова хрупкави (на мен даже повече ми харесват :) )

IR

19.01.10
09:19

Суперрр!Довечера запрятам ръкавите и утре ще закуся такова с кис. мляко :cheese:

А дали ще станат само с овесени/немлени/ трици  :roll:

Мнението беше редактирано от irenaiv на 19.01.10 09:21.

19.01.10
09:30

Да, не виждам защо да не станат :) На мен просто ми се занимаваше ^^

19.01.10
19:35

Аз си отчетох храната и спорта за днес, но искам да допиша малко. Ами от храната не съм удовлетворена. Защо? Защото ясно осъзнавам, че ми е недостатъчна, тялото ми също го осъзнава и лека полека започва да ми го показва. От обяд до сега включително адски ме боли коремчето. Може и от шоколада да е (заради стомашно-чревните ми проблеми), но според мен е по-скоро на психическо ниво. Когато не съм доволна от решенията, които взимам, стомахът ми първи реагира. Така че утре ще действам по-въпроса за храната ми, да е по-пълноценна и по-разумна като количество /и качество/ от тази, която хапвам от 3-4 дена насам :) Не искам пак да стават фалове :)
Ами това е. Иначе за тренировките- много съм доволна. Имам страшна мускулна треска на дупето, бедрата, прасците и корема от този пилатес..Тази мацка е страшна..а аз си мислех, че съм издържлива..хахаах кекла  :cheese:

ПП. И в събота, и неделя имам снимки ^^

IR

19.01.10
20:28

Влизам да кажа,че направих курабийките и станаха нееееееевероятнииииии!!!!! Само аз не сложих лим.сок и стафиди,защото нямах и изкарах 11бр.....явно по-малкички съм ги оформила.
Щом щерката,която е супер претенциозна в храната се скъса да ги яде,смяяяятай!Мъжо също мнооого ги хареса.Бе избих рибата тая вечер с тях : )) Та няма да крия.....и аз сгънах 2 :red:  Имат вкус на “бабини” курабийки от едно време.Благодаря ти много за рецептата!!!Утре ще правя двойна доза : ))) Отделих си и 3 за закуска.Със сигурност ще станат редовни в менюто ни.

Ако правиш други такива диетични вкуснотии,мноооого те моля да ги напишеш  :red:

Така....сега за храната....в предният си пост си мислех да го напиша...даже бях написала,че е малко,но го изтрих,че знам какво е постоянно да се натяква това.Хубаво е,щом осъзнаваш,че не ти стига храната.Хапвай -месо,яйца,сирене,плодове....не си лишавай организма....тази храна не ти ти е враг.... наслаждавай и се :-P

Мнението беше редактирано от irenaiv на 19.01.10 20:50.

20.01.10
06:07

Ейй, Рени, супер, много се радвам, че са ти харесали :) Сама си измислих рецептата  :coolsmile:  Налии и на мен на ‘бабини’ курабийки ми приличат :) Аз днес пак ще направя да имам за утре, ама повечко, че в къщи ги омитат като топъл хляб, дори и баща ми, който въобще не си пада по такива работи  :lol:  Мисля само да сложа овесени + пшеничени трици, за да видя какъв вкус ще им придадат :) А ти щом си ги направила по-малки, можеш и да хапнеш повече от 3 (:
Доколкото за рецептите..оо аз си имам цяло тефтерче все с мои измишльотини (всичките са сполучливи-дегустатори: майка ми, баща ми и сестра ми, Аз :) ). Ще споделя някоя :) Имам си един специалитет..ама айде другата седмица ще го напиша и ще пусна снимки (че нали трябва даго направя за да го снимам  :lol: ), понеже сега съм малко зле с времето :)

IR

21.01.10
06:09

Дам...чудни курабийки.Вчера правих двойна доза и днес само 3 има останали  :lol: Охх...много ми е готино като ги пека и целия апартамент се размирише на курабии...обожавам тази миризма!
С пшенични трици пак ще са хубави сигурно : )) Мисля си също,че като се наредят в тавата,ако им се бодне по едно парченце сурово орехче отгоре ще стане много вкусно.Като се припече това ми ти орехче ще придаде чуден вкус.
С нетърпение чакам специалитета и другите кулинарни чудесии  :-P
Браво Барби....чудни нещица правиш!

Мнението беше редактирано от irenaiv на 21.01.10 12:08.

21.01.10
18:09

Рени, пробвай ги със стафиди, добиват съвсем различен вкус :)

Ето ми днешният отчет :)

21, Януари

Храна:

06:30: печена тиква с фини овесени ядки, канела и стафиди
09:15: топла вода + 1ч.л. мед + 1ч.л. мляно ленено семе
11:30: лефер на скара + салата от моркови
15:45: зелена ябълка
20:00: задушени зеленчуци (броколи,домати,праз) + извара

Тренировка:

25 мин Йога
40 мин Кардио Пилатес
40 мин Велоергометър

Ми..аз съм доволна от себе си, храната ми беше вкусна и тренировчица си направих, само дето този мой корем не спря да ме тормози цял ден (всъщност от вчера)- болки, подут..ужас. Ад. ДАно да мине.. ама аз съм си виновна де, аз си го направих. Знам, че не трябва да ям млечни и какво ми стана вчера и аз не знам >.< Все тая де. Важното е от тук нататък да внимавам да не си повтарям грешката, з’то после последствията са такива..  :sick:

Мнението беше редактирано от Barbie на 21.01.10 18:43.

21.01.10
21:19

Пробвай да спреш тия фибри, остави фибрите да идват само от зеленчуците и то не прекалявай с тях. Фибрите тормозят корема, особено ако ги комбинираш с мляко.

22.01.10
06:20

Аз мляко с друга храна от доста време не приемам. Всъщност мляко изобщо. Онзи ден беше прецедент..и въпреки това стомахът ми и досега страда, това не е нормално!  :down:

В кои храни, от тези които ям, преобладават фибрите?  :red:  Тиквата, ябълката, овесът ли?

IR

22.01.10
07:54

Ооооо....Барби...какво става бе...и аз съм същата с корема от няколко дена.Огромен,боли....ужасно е.Все едно не е част от мен.И аз сега се чудя от какво ще да е...вероятно от фибрите във въглехидрата,както е написал tonu -млякото,овеса....ама аз напоследък ям и много плодове.Днес съм решила да не ги вкусвам,че ще се побъркам вече.Много е гадно това  :sick:  Допреди седмица,като бях само на протеини нямах такива проблеми.

22.01.10
07:54

Аз все си мисля, че всичките ти проблеми със стомаха идват от храната ти. Ти изобщо не ядеш! Само си мислиш, че си си увеличила храната... а и тренираш... просто съм на 100% сигурна, че това е причината! :)

22.01.10
08:56

казано от irenaiv на 22.01.10, 07:54:

Ооооо....Барби...какво става бе...и аз съм същата с корема от няколко дена.Огромен,боли....ужасно е.Все едно не е част от мен.И аз сега се чудя от какво ще да е...вероятно от фибрите във въглехидрата,както е написал tonu -млякото,овеса....ама аз напоследък ям и много плодове.Днес съм решила да не ги вкусвам,че ще се побъркам вече.Много е гадно това  :sick:  Допреди седмица,като бях само на протеини нямах такива проблеми.

И аз като съм на нисковъглехидратно хранене /въглехидрати само от зеленчуци/, нямам стомашни проблеми. Според мен не трябва да ядеш мляко + плод, или мляко + курабийки /или нещо др/, на мен поне тази комбинация ми действа смъртоносно на стомаха..

Inis, не е заради количествата на храната. Просто имам проблемни черва, които реагират на всичко. Аз хем си знам, какво ги раздразва, хем на пук на себе си оня ден си изядох една кофичка кисело мляко с канела и стафиди. Да ме питаш защо.. Както и да е, де. Просто болките и дискомфорта след това са несравними с удоволствието от млякото /обожавам мляко/, затова предпочетох да го изключа завинаги от менюто ми. В тази връзка и кафе не пия вече :)

Между другото, Рени, на мен лично смесването на 2 вида протеин също ми действа доста зле на стомаха.. А пък плодовете като ги консумирам единично /с часова разлика м/у другите хранения/и не ме подуват :) Така че при всеки е индивидуално. Пробвай да махнеш комбинацията мляко + нещо да видиш как ще ти се отрази, вместо да режеш всички въглени :)

Хммм... за пореден път се убеждавам, че винаги има смисъл да се надникне в дамски дневник. Идеята за овесените курабийки е повече от добра, надявам се през уикенда да намеря временце за една партида! :)
Е, ще вложа малко лично творчество и ще “модернизирам” рецептата, за да не се наложи да “плащам” авторски права!  :lol:

22.01.10
11:40

@Barbie - овесените ядки, триците /особено/, ЛЕНЕНО МАСЛО, това което видях преобладаващо в храната ти, другото което спри е извара ако хапваш и млякото - поне купешките, пастьоризацията е процес в който се получава - казеин, протеин който дразни стомаха с една слуз противна и спираща стомашните сокове.

IR

22.01.10
12:12

Aми то не и остана никакъв въглехидрат,освен плод и зеленчук  :roll:

22.01.10
14:26

Еми аз и плодовете не ги ям :D ...
Всеки си решава.
Поздрави.

NE

22.01.10
15:00

барби,току-що и аз си направих от твоите курабийки и с майка ми изядохме по една.направих ги с повечко цял овес(около 300гр) и кокосови стърготини и станаха супер :)  излезнаха 7 грамадни курабийки :) благодаря ти за рецептата :)

IR

22.01.10
15:42

Абе гледам на Барби курабиите,гледам и твоите..ми моите са по-различни бе....стават едни такива....като рошави  :lol:  с прическа ги докарвам.Другия път ще ги снимам и аз да показвам.

NE

22.01.10
16:04

да,и на мен ми направи впечатление че не са оранжеви като на барби,но това може би се дължи че сложих доста канела :D тя беше написала в рецептата да се сложи повечко канела но аз май сложих прекалено много :lol: но пак са вкусни де :))) и то много :)

IR

22.01.10
16:08

казано от newgirl90 на 22.01.10, 16:04:

да,и на мен ми направи впечатление че не са оранжеви като на барби,но това може би се дължи че сложих доста канела :D тя беше написала в рецептата да се сложи повечко канела но аз май сложих прекалено много :lol: но пак са вкусни де :))) и то много :)

Даааа....като на баба,нали  :)  И как замирисва къщата самоооо...мммм...
Айде,Барби....чакаме и други вкусотии  :red:  %-P

22.01.10
19:54

Ето ми днешният отчет. Направих курабийките с пш. трици вместо с овесени ядки и станаха пак супер вкуснички, този път обаче удвойх количестото, обаче вместо 16, станаха 23, чудничко :)
Стомахчето ми е доста по-спокойно, започна да спада иии.. всичко е наред :)

22, Януари

Храна:

07:30: топла вода с мед
08:00: 5 домашни канелени курабийки + топла вода с мед (снимчица долу ^^)
12:30: пилешки гърди с броколи,праз и целина в гюведже
16:30: 30гр сурово кашу
20:00: задушени зеленчуци (броколи,праз,домати) + извара (~100гр)

Спорт:

40 мин Йога
40 мин Пилатес
40 мин Велоергометър

Течности: 2.5л вода

Мнението беше редактирано от Barbie на 24.01.10 12:24.

23.01.10
15:46

Пфу днес много мързелив, лежерен и заспал ден. Няма никакъв животец в мен, сякаш съм в зимен сън..ама така е..като не ми предстои нищо интересно за вършене освен яко зубрене. Гадост. А и станах в 9, вместо в 6.30 и си наруших режима. Нормално е да съм заспала. Нищо, трябва да има и такива дни, за да бъде интересно :) Храната ми е хубава, не съм тренирала, не съм гладна, спи ми се и ми се повръща. Може и от ваксината за тетанус, която ми биха преди 2-3 дни да е.. И коремчето ме наболява малко..
Утре ще си стана на време /06.30/ и ще си направя хубавата тренировка /йога задължително, може и пилатес/, но мисля и да скоча до фитнеса. За разнообразие. Достатъчно си починах от него, вече се чувствам добре, мога да започна с новите тренировки, но няма да спирам йогата и пилатеса, действат ми страшно енергизиращо и стягащо.

Ето отчета, само течностите ще се увеличат /може би до 3.5л/, защото вечер обичам да пия чайче /чисто/ :)

23, Януари

09:00: топла вода, топла вода с мед и ленено семе
09:30: 5 канелени курабийки + топла вода с мед
11:30: ябълка
14:00: задушени зеленчуци (броколи,праз,домати) + настърган кашкавал
18:30: 80гр филе от лаврак на скара + салата от био моркови (овкусена с лимон и зехтин)

Течности: 2.5л /1л топла вода, 1л минерална вода, 0.5л вода с лимон/

23.01.10
18:17

Е как живееш с толкова малко калории - от тука виждам единствено фибри фибри и топла вода с ленено семе - ебати бомбата си правиш сутрин. Според мен пак ще започнат проблемите с стомаха. На мен ми харесва само кашкавала и филенцето :) Другото е ... фибри :)
Поздрави :)

23.01.10
18:29

Еми не знам как живея, ама се чувствам добре. Като тренирам изгладнявам повечко, ама като си стоя в къщи, уча и ми се спи, хич не ми се яде. :)
Иначе аз на закуска хапвам въглехидрати (защото ми се ядат-не искам да ги орязвам съвсем), за сметка на обяда и вечерята- зеленчуци + някакъв протеин. Днес протеина ми е малко, но попринцип го държа в нормални количества.
За лененото семе-действа ми доста добре на отделителната система, а и четох доста положителни отзиви за действията му върху стомашно-чревния тракт, затова започнах да го пия /по 1ч.л. само/.

ПП. Пия вече 2ра чаша (400мл) зелен чай Ройбос-уникален е :)

23.01.10
21:23

казано от tonu на 23.01.10, 18:17:

Е как живееш с толкова малко калории - от тука виждам единствено фибри фибри и топла вода с ленено семе - ебати бомбата си правиш сутрин. Според мен пак ще започнат проблемите с стомаха. На мен ми харесва само кашкавала и филенцето :) Другото е ... фибри :)
Поздрави :)

Взе ми думите от устата.
Барби, през пост се оплакваш от болки в корема и не преставаш да ядещ трици, лен и подобни силно дразнещи храни. Спри ги поне за седмица..Яж зеленчуците задушени, а ябълките печени. Водата си я увеличила, ама май за сметка на храната. Имаш 120 мин.физическа активност само от упражненията, а да не говорим за основните функции на организма. Ти им се отблагодаряваш с обидно количество калории и очакваш да си в супер форма...Не става

24.01.10
06:07

Добро утро :)

Diva, ям лен, трици, фини овесени ядки по препоръка на лекаря, който ми сложи диагнозата ‘синдром на раздразнените черва’. Това са храни, които директно чистели червата и са подходящи за моя проблем (според неговите думи, всъщност списък с храни, които да ям и такива, които да избягвам). За суровите плодове, да. Ще ги намаля до минимум (ябълките всъщност, аз други май не ям..или ще ги заменя с печени :) ). Аа водата за сметка на храната, глупости  %-P Пия водичка, защото чувствам, че ми се пие,което значи,че организма си има нужда, не го правя съзнателно.. :)

Може би ще се наложи няколко дни да съм на някакъв изчистващ режим, който да нормализира функцията на червата ми  и даги пречисти от токсините, които явно съм натрупала, така каза докторът, с който говорих вчера. Тези дни ще разбера и ако се наложи ще го направя. Не ми се иска много, защото напоследък се храня добре (по мое мнение)- храната ми е вкусна и се чувствам добре (като изкл. корема), но ще направя каквото е нужно, сега пък в крайна сметка здравето е на първо място.. :/

Днес съм в супер настроение, станах си раничко, имам енергия, ще си направя и гимнастиката, ще си науча хубаво (че утре ще ме изпитват много  :sick: ) и ще отида и на фитнесче за разнообразие :)

Лек и бодър ден на всички :)

24.01.10
10:04

казано от Barbie на 24.01.10, 06:07:

Добро утро :)

Diva, ям лен, трици, фини овесени ядки по препоръка на лекаря, който ми сложи диагнозата ‘синдром на раздразнените черва’. Това са храни, които директно чистели червата и са подходящи за моя проблем .

Пълнозърнестият хляб съдържа голямо количество фибри, които хранят отговорната за редица заболявания, патогенна флора на дебелото черво, увеличават обема на изпражненията и дразнят чревната лигавица. Всичко това води до болест на Крон, синдром на дразнимото черво, дивертикулит, рак и др. Също така в зърното има фитична киселина и ензимни инхибитори, които сериозно натоварват панкреаса и предотвратяват абсорбцията на важни минерали като цинк, калций, магнезий и желязо. Единственият начин да се деактивират тези вредни съставки е чрез ферментация или накисване на зърната, което е твърде времеемък процес за днешния ритъм на живот.

Не искам да те отказвам от триците - но твоя доктор може малко да му налееш в пипето :)
Аз гледам на тях, като монтьори на счупени коли.

Мнението беше редактирано от tonu на 24.01.10 10:06.

24.01.10
10:33

Да, и аз изчеох доста информация по въпроса и то все противоречива. Затова не знам кого да слушам и се уповавам на реакциите на стомаха ми. Триците определено ме раздразват. (Курабийките ми свършиха, сега малка почивчица). Но овесените ядки аз ги кисна цяла нощ във вода, или в случай, че забравя- ги преварявам, за да омекнат и набъбнат (за да не се случи това в корема ми) 

Пълнозърнестият хляб за момента съм го изключила :)

24.01.10
14:29

Ако си споделила с докотора си реалните си симпотми, той нямаше да ти даде такива препоръки.
Вероятно си му казала - подут ми е корема ,не мога да ходя в тоалет и т.н и той е решил, че имаш запек и ти е предписал храни подпомагащи дефекацията.-демек фибри. Никой здравомислещ човек, пък камо ли доктор няма да ти каже да ядеш трици или лен при раздразнени черва. И ти си чела, както казваш. Ще си докараш хроничен колит и ще си остържеш червата.

Тони е прав донякъде с този цитат на Милко вероятно, но чак пък толкоз вреди от фибрите няма. Просто умерено и при хора със здрави стомаси

24.01.10
19:29

Уха. Какъв невероятен ден!  :-) Горях от енергия и жизненост.. така се обичам ^^
Ама аз си знаех, че ще ми е такъв, сама си го направих :)
И храната ми беше много вкусна, и тренировката ми подейства много тонизиращо и си научих уроците, иии всичко е на 6. Както винаги по щастливо стечение на обстоятелствата ми се обадиха и в петък ще снимаме..йейй, защо винаги ми се обаждат, когато съм в най-доброто си настроение и форма ^^ Аз ги привличам с положителна енергия, знам си  %-P

Коремчето ми е супер. Дори е плоско!!! Въобще не ме боли, много е спокойно :) Изпих толкова много вода, а се чувствам така лекичка и постоянно ми се пие. А пък днес си позволих да си хапна и малко черен шоколад (любимият миии Линдт 85%), знам че не е много добре за корема, но ми се ядеше (много) и прецених, че от 1-2 парченца нищо чак толкова страшно няма да стане (и не стана, въобще не ми повлия). Но съм много горда от себе си, защото проявих самоконтрол, можех и да не ям изобщо, потискайки желанието на тялото ми (това не е особено трудно), но след като хапнах можех и да продължа и да омета целия шоколад (че и печената тиква в хладилника-и това ми мина през главицата), НО проявих воля и се сдържах. Двете квадратчета задоволиха желанието ми и като не се поддадох на изкушаващите мисли, те си отидоха. И съм много щастлива. И доволна от себе си. :) Много ми е добре така-като не планирам от предния ден какво да ям, а хапвам това, което ми се дояде на момента. Явно и без непременно да съм на строга рестрикция (безвъглехидратна например), мога да се чувствам добре (спокойна и удовлетворена) и да изглеждам добре ^^

Ииии...много ми е хубаво (sun)

Ето го и отчета-2 тренировки направих (едната сутринта в къщи, другата лекичка в залата, защото мнооого ми се тренираше ^^).

24, Януари

Храна:

07:00: топла вода, топла вода с мед и ленено семе
07:30: печена тиква с овесени ядки, стафиди, малко орехи и канела (божееествена закуска :) )
10:30: 2 кръгчета сушен ананас /неподсладен/- баба вчера ми даде цяло пликче, супер вкусен и ароматен-истински!
13:30: пилешко филе,броколи,праз и целина /в гюведже/
14:30: 20гр Линдт 85% :)
19:30: филе от Лаврак на скара + салата от био моркови-ммм..

Течности: 3л и половина /мин.вода,мин.вода с лимон,зелен чай, топла вода../

Тренировка 1(в къщи):

40 мин Йога
45 мин Аеробика /с елементи на Кикбокс, Тае-бо, Танци и Йога/-йех..то не бяха напади,ритници,плиета и нз си още кво ^^
20 мин Упражнения за стягане /глутеус мост,ритник,коремни,усуквания за талия../

Тренировка 2 (в залата):

адуктор-5 серии по 15 повторения
абдуктор-5 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти от стоеж- 4 серии до отказ
коремни преси - 3 серии по 30 повторения
вдигане на краката от висилка - 4 серии по 20 повторения
хиперекстензии - 4 серии по 30 повторения
кростренажор-20 мин /интервално/
пътека-20 мин /интервално-1мин ходене с 6.5, 4мин бягане с 10км/ч/

ПП. Дива, аз му обясних всичко подробно-как се храня с какво/кога и по колко.Показах му мои ‘менюта’.Гледаха ми корема на видеозон, правиха ми и цялостна кръвна картина, изследвания на урина и вс там екстри. И човека ми даде един списък с храни, които са подходящи за раздразнени черва. Е, в тях се включват фините овесени ядки и лененото семе. За триците нищо не пише, а пише да се избягва пълноз.хляб. И накрая е написано, че това /синдрома на раздразнените черва/ е заболяване, което е строго индивидуално за всеки човек и определени храни, влияещи добре на едни, могат да имат съвсем негативен ефект върху други. Затова да си води хран. дневник и да се следи кои храни как се отразяват на стомаха.

ПП2. Мързи ме да го изчета цялото и да си проверявам за правописни грешки :)

25.01.10
18:55

Хелоу :)

Днес имах нужда от малка почивчица, не че ми се искаше, но..явно леко съм се поизчерпала тези дни. Още снощи усетих започна тази гадна суха кашлица и днес ме тормози цял ден..грр..Легнах си в 22:00, до 00:30 не бях заспала от болки в гърлото. Кога пък успях да настина?? Лигава работа :)

Не съм тренирала, нямах желание, цял ден съм като изтискана. Храната ми е сравнително добра, опитах да хапвам често и по-малко качествена храна, за да подпомогна на тялото ми да се възстанови, но нямах никакъв апетит /по-скоро ми се гадеше/, така че и това, което изядох си е постижение. Готвих си /така попринцип ми идва апетита и си сътворих супер вкусни овесени крекери със спанак и извара, тип ‘Бейкроус’ :) Отдолу ще ви напиша рецептата (Рени ^^) /. И така.

Ааа, да. Изпитаха ме по всичко и съм много доволна от себе си. :)

Ето ми отчета:

25, Януари

06:45: топла вода, вода с мед и ленено семе
07:30: печена тиква с овесени ядки,стафиди,орехи и канела
09:15: 1 резенче сушен ананас, 3 сушени кайсии
11:30: 2 крекера със спанак и извара*
13:30: салатка от био моркови
17:30: 30гр микс от сурови ядки /бадем и кашу/
20:00: 2с.л. извара, голяма салата от био моркови

Течности: 3л

25 мин Йога

Ето ми и рецептата за крекерите :)

Овесени крекери със спанак и извара

200 гр фини овесени ядки
200 гр извара
100 мл вода
ситно нарязан спанак
25 гр краве масло
щипка сода бикарбонат
1 к.л. сол

Фурната се загрява на 150 градуса. Овесените ядки се смесват със солта и содата и се оставят на страна. В малка тенджерка се смесват водата и маслото, и се загряват, докато маслото се разтопи и сместа започне да ври. Сваля се от огъня и се добавя към овесените ядки. Прибавяме и сместа от спанака и изварата (омешани добре) към овесенте ядки. Разбърква се до образуване на тесто. Поставя се върху картия за печене /леко намазнена с масло/ и се ‘разточва’ добре. Трябва да стане тъничко. Нарязва се на квадратчета /на мен ми станаха 8бр/ и се пъха във фурната. Пече се на 180гр за 35 мин. Бон апети :)
Бейкроус със спанак и сиренце ^^

Лека вечер (:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1