17.08.09
14:20
Burpee & Squat Clean & Thruster
“Burpee & Squat Clean & Thruster (Combo)”
15-12-9, щанга 40 кг, почивка между сериите колкото е необходима.
Движението започва като бърпет с ръце въху лоста на щангата, преминава в обръщане с клек и при изправянето завърша с пуш преса.
Правено на:
12.05.2009 - Видео!
Темата беше редактирана от Vic на 23.09.10 11:09.
Вик, много готино комлексче :)
Само дето аз тотално го омазах :)
Не знам защо бях запомнила, че е 21-15-9 :) Само 21 и 15 направих, за 9-ката се отказах, тъй като уикенда се очертава да се уча да карам сноуборд и реших да си спестя мускулната треска (уж...). Обаче скоро ще пробвам оригинала.
Все пак да си призная, че темпото ми беше доооста мудно, ама Squat Clean за пръв път правя и беше... интересно :) А да, и щангата беше само 30 кг :)
казано от adichka на 21.01.10, 18:41:
Вик, много готино комлексче :)
Само дето аз тотално го омазах :)
Не знам защо бях запомнила, че е 21-15-9 :) Само 21 и 15 направих, за 9-ката се отказах, тъй като уикенда се очертава да се уча да карам сноуборд и реших да си спестя мускулната треска (уж...). Обаче скоро ще пробвам оригинала.
Все пак да си призная, че темпото ми беше доооста мудно, ама Squat Clean за пръв път правя и беше... интересно :) А да, и щангата беше само 30 кг :)
Здрасти и тук!
30 кг са отлично за жена. Браво!
Когато измислях комбинацията от движенията използвах 60 кг и всичко изглеждаше ОК на 3-4 бройки, до момента в който започнах комплекса. Изведнъж ми дойде доста тежко, затова свалих на 40 кг и го завърших в този му вид.
Струва ми се, че има нужда от доизчистване. Например може да се промени на щанга 50-60% от Лично Тегло, 30 повт за време. Така може да се използва по-голяма тежест, а бройката да се разбие на по-малки серийки, в зависимост от конкретния човек. А и ще има състезателен елемент.
Това със състезателния елемент звучи добре :) Така ще мога да си отчета прогрес някакъв, че, както вече казах, поне вчера бях доста бавна. Аз обаче мисля да пробвам с 50% (30кг при мен) поне засега, докато не си затвърдя техниката на движенията. По-нататък може и с повече :)
Точно това имах предвид:
Жени - 50% BW
Мъже - 60% BW
Официално комплекса се променя както следва :coolsmirk: :
“Burpee & Squat Clean & Thruster (Combo)”
30 повт, за време
Щанга 60% от Лично Тегло (50% за жени)
(Движението започва като бърпет с ръце въху лоста на щангата, преминава в обръщане с клек и при изправянето завърша с пуш преса.)
Успех! Скоро ще го вмъкна в моята програма :coolsmile:.
Мнението беше редактирано от Vic на 22.01.10 07:32.
Хайде да се появи и в моята програма! :D
Днес го направих, поизгубил съм форма, но ще се оправя. :)
06:38:29мин - 52кг
ако има такъв Протокол описан, бате вики да го премести, но гледах и не открих... Vic: Преместено!
30 повторения с 2/3 ЛТ...правиш бърпи с лицева с ръце на лоста от там обръщане с клек и джъркваш(тръстър)...
на 62кг.за Славко
Тръгнах за под 5мин.
12 повторения в серия и блокаж...уж все си мисля, че успявам да си хвана темпото и разчета силите...мислех на 10-5-5-5-5 да ги правя, но...се оказа супер тегава работата...та борба голяма...на 19-20-то някъде ужасно срязване в китките и лактите(просто...бате Вики...ужасно се преебах с канадската)...но изкарах го...бахти:)
6:25…
толкова засега...
никак не съм доволен...!!!
Мнението беше редактирано от Vic на 23.09.10 11:11.