19.01.10
16:35
Здравейте. Отново започнах да тренирам с голямо прекъсване от 10г. На 27г. съм 182см. и 73кг. (тапициран скелет с нарастващ корем). Тренирам 6 или 5 пъти в седмицата в продължение на 1 месец. В момента подготвям мускулите и организма за по голямо натоварване, не пия никакви добавки, гледам да се храня добре, макар и не много редовно понеже нямам възможност заради работата. След още 1 2 седмици мисля да си взема следните неща: silabg.com/bg/5588-AXIS-LABS-CREATINE-ETHYL-ESTER-360Caps.html , silabg.com/bg/product/detail/cid/14/id/531/na/WEIDER - MEGA MASS 4000 , silabg.com/bg/1659-PVL-GLT3.html , silabg.com/bg/4228-THE-NUTRITION-THE-BCAA.html. Малко е скъпичко и се чудя дали наистина има смисъл да се изхвърлям с толкова пари. В момента за цел имам да кача няколко килограма (поне 10) това до юни или юли ако е възможно и след това да тренирам за сила и издържливост. Та подходящи ли са тези добавки или да заменя някои. Нямам за цел да изглеждам като скала, просто да се стегна малко, да кача някой др килограм и да съм по издръжлив. Имам малко спестени пари така, че те не са проблем, искам да направя нещо за тялото си и няма да пестя. Имам възможност и да тренирам по 5 6 пъти седмично, но е след 19ч. Ще съм ви благодарен ако ми дадете и някой др съвет. Благодаря предварително!
19.01.10
19:54
Добър стак за маса. Поздрави!
22.01.10
05:35
Просто го взех като факт. ;]
Екстра са ти добавките,може едни витамини да добавиш.Храната ако ти е добре ще дръпнеш доста.Щом си ектоморф(скелет) тренирай 3 пъти седмично,по-къси тренировки(максимум час),базови упражнения,храна по-малко,но на често и сън 8-10 часа!С такава програма за 1-2 месеца доста ще дръпнеш.Успех!
казано от fe2_vanio на 22.01.10, 08:46:
Екстра са ти добавките,може едни витамини да добавиш.Храната ако ти е добре ще дръпнеш доста.Щом си ектоморф(скелет) тренирай 3 пъти седмично,по-къси тренировки(максимум час),базови упражнения,храна по-малко,но на често и сън 8-10 часа!С такава програма за 1-2 месеца доста ще дръпнеш.Успех!
Витамини пия: Бирена мая, калмацин, от тези разтворимите. Храната наблягам на пилешкото и рибата, понякога и др меса, ориз, картофи, но не винаги е много на често. А това за тренировките 3 пъти седмично по 1час някак си не ми се връзва. За 1ч. едва ли ще успея да напрая кой знае колко упражнения и серии. Сега тренирам по следния начин: 1 ден - гърди (4 упражнения), бицепс (4 упражнения), корем; 2 ден - гръб (4 упражнения), трицепс (4 упражнения), корем; 3 ден - рамо (4 упражнения), крака (4 упражнения), корем; после повтарям пак така като почивам или събота и неделя или само неделя. Всяка тренировка ми е по 1:30 минимум. Спя по 7 до 9 часа.
тоя глутамин го няма в България, препоръчвам ти Пролаб,Синтракс или Ултимейт
Мнението беше редактирано от karlo на 22.01.10 10:42.
22.01.10
10:41
Неовкусеното БЦАА е ужасно на вкус, ако си капризен ще ти е много трудно да го пиеш имай предвид. И все пак ми се струват доста скъпи тези продукти и от непопулярни фирми. Щом търсиш суровини, разгледай продуктите на primaFORCE, виж Scivation Xtend като изгоден вариант за БЦАА + Глутамин и добър вкус, прочети за креатинова матрица като вариант и на последно място, не бих си купил WEIDER от България.
казано от Камен Каменов на 22.01.10, 10:41:
Неовкусеното БЦАА е ужасно на вкус, ако си капризен ще ти е много трудно да го пиеш имай предвид. И все пак ми се струват доста скъпи тези продукти и от непопулярни фирми. Щом търсиш суровини, разгледай продуктите на primaFORCE, виж Scivation Xtend като изгоден вариант за БЦАА + Глутамин и добър вкус, прочети за креатинова матрица като вариант и на последно място, не бих си купил WEIDER от България.
Не съм капризен. За парите в момента няма проблем, искам да е качествено и да има смисъл да ги пия, имам време да тренирам, мога и да си похапвам каквото трябва, имам и желанието и търпението, просто не ми се иска да купя някакви добавки и в крайна сметка нищо да не подейства. Всички ми дадохте доста линкове за добавки, но не мога да се спра на никоя конкретно. Видях и доста тренировъчни програми и пак не съм сигурен коя ще е най - добра за мен. Ако е възможно някой да се нагърби със задачата да ми каже кои точно добавки ще е най - добре да взема и по каква програма да тренирам, ще съм ви мн благодарен! :)