22.01.10
18:35
Много я захапахте тази тема и рискувате бързо да свърши.
Официално и добронамерено предупреждение.
не са нужни 100 последователни поста от всеки, а личните разговори се водят на лични съобщения!
22.01.10
19:15
На мен Стефане темата само ми доказва, че тинейджърите нямат нужда от стероиди, че виж и на двамата как им ври и кипи кръвта :lol:
Ех младини.
Иначе цигари, наркотици, алкохол, сексуална зависимост, стероиди все неща с двойно предназначение :)
казано от Bezkompromisen на 22.01.10, 17:17:
Първо на въпроса към мен-”Какво постигнах”-след един цикъл от 8 седмици с Омнадрен ...а към тези които го направеха и едва ли не изкараха че ако човек се докосне до химията е със слаба воля и избива комплекси-искам да им кажа че май тези с комплексите са те понеже не могат да бъдат яки копелета както някои от тях искат и ги е страх да посегнат към химията..
Ти си медик? И си биеш още тестостерон? Тоест Омнадрен? Дето на дядките го слагат веднъж месечно за аденом на простатата? :roll:
Хм :smirk: Направи ли си чернодробни изследвания?
22.01.10
21:33
Въпроса със стероидите е много спорен , но общо взето , когато нещата опрат до професионална спортна кариера целта оправдава средствата в повечето случаи . А опре ли до бодибилдинга , стероидите са неизменима част от него , естествено , че не те са определящия фактор , но може би едно 40-50% , а останалите 50 са лишения , хранене , тренировки и не бива да забравяме генетиката . Така че не виждам причина хората които се занимават със спорт да са против стероидите ( не поущрявам употребата им , но така стоят нещата ) . Стероидите и професионалния спорт вървят ръка за ръка , така е било и така ще бъде , ще се измислят все по-силни и по-силни стероиди , и ще стават все по-трудни за откриване в кръвта на съзтезателите . И за да не остана грешно разбран , искам да подчертая , че съм ЗА стероидите когато става въпрос за професионално развитие и много ПРОТИВ употребата им от комплексирани тинейджъри и изобщо хора без каквито и да били значителни цели .
22.01.10
22:58
казано от Bezkompromisen на 22.01.10, 18:29:
Нека да отбележа няколко твои неточности- първо не е PTC,а PCT но нека кажем че е било в следствие на бързото ти писане,второ няма как да става дума за стероиди и да не говорим и за PCT- все едно да говорим за работа и да не стане дума за пари- едното без другото някак си не се вписва,трето не знам кой ти е казал че докторите се страхуват от болестите-звучи смешно поради няколко причини-има една приказка “Ако те е страх от мечки тогава не ходи в гората”- няма как човек човек,който го е страх от болестите да се наеме да става лекар при положение че живота му ще бъде обвързан само единствено с превенция и лекуване на БОЛЕСТИ и четвърто не съм си навредил по никакъв начин и ако беше прочел първия ми пост по темата там щеше да видиш какво бях написал относно здравето си преди и след цикъла.Както казах всяко лекарство вреди ако не е в терапевтична концентрация или не се използва по правилния начин.
ДЗВЕР: Същата забележка
Мерси за пожеланията-ако ме виждаш често да пиша тук значи съм си жив и здрав.Подобни пожелания и за теб както и за всички колеги във форума
От толкова работи дето трябва да четеш, баш тва ли те вълнува- как едновременно да спечелиш маса и да не си навредиш с допинга :lol:
Има смисъл в това, което казваш. Ясно: при “правилния” начин на употреба има чалъм да си е всичко наред и т.н. Но ще ти кажа нещо- аз не пропагандирам анаболните стероиди, както не пропагандирам да карате кола, като въртите волана с краката. Това че е възможно и някой не се е блъснал, не значи че ебаната идея е добра! Не че ми дреме за “батките”, “шматките” и “стафарите”, но хората масово нямат елементарни познания, даже листовките в опаковката не четат. Ако искаш да промотираш здраве (не знам каква специалност си) това си е престъпление :lol: Може да си виждал как барета стреля с боен пистолет и това не значи, че трябва да правиш реклама на патлака пред разни бараби, а да изтъкнеш първото лошите страни, защото обикновено така се прави при описанието на всичко, ЧИИТО МИНУСИ НАДВИШВАТ МНОГОКРАТНО ПЛЮСОВЕТЕ - същото е според мен (и целия форум) със стероидите.
И да не забравя- нека тръгнем от резултата към причината (анаболно андрогенни стероиди): ако резултатът е многократно по-голям от очакваното (а той никога не е такъв), може би/някакъв шанс/евентуално бихме приели, че употребата си струва. Ок. Ти забравяш ли за каква простотия си говорим? Ключови думи- любител; непълнолетен(най-често); неизчерпан минимален потенциал; пари (и за изследвания и лекари защо не). Говорим си за правене на тяло- нещо толкова преходно, временно и както всички знаем- неблагодарно. Имам приятел, който беше със страхотни пропорции. Тръшна се от възпален апендикс, който се перфорира и даде перитонит. Вън от подробности- всичко мина, възстанови 15кг, сега също изглежда добре, но наскоро говорехме и ми каза “Ако знаех, че всичко толкова лесно може да бъде загубено, никога нямаше да степенувам приоритетите си, както тогава. Има толкова по-важни неща, сега си ценя повече здравето от преди.”.
Освен това когато спазваш и минимални неща, резултатите не закъсняват, а хората масово нямат воля едни овесени ядки да си правят в продължение на година.
Всеки любител трябва да бъде наясно, че нещата са по-скоро предразположени да рухнат, отколкото да се нареждат. А това което редим далеч не е най-важното- още повече, че с някои решения (като дали да употребим еди си кво) поставяме ненужен риск за здравето си.
Мнението беше редактирано от introducer на 22.01.10 23:00.
Аз сигурно ще ползвам едва като остарея и собствения ми тестостерон почне да не достига.
Към Introducer- колега тези неща,които написа имат смисъл,но ме е яд че ми правиш коментар на пост в тази тема без да си прочел както трябва предишните-никъде не съм споменал че стероидите нямат странични ефекти-при мен а и при мои приятели използвали ги нямаше така познатите странични ефекти,които се коментират най-често когато стане дума за стероиди,но в един от предишните ми постове към темата споделих че всяко лекарство има странични ефекти,но процента им на проява е в зависимост от дозата и от това дали се приемат правилно или не.Аз съм направил границата между любител,професионалист и непълнолетен и никъде в моите постове не пропагандирам употребата на стероиди-а пропагандирам правилната терапия към тези,които са решили да ги използват-така е но няма как да си го разбрал понеже явно си прочел само последния ми пост и то през редовете-като решиш пак да ми коментираш някое мое писание няма да е лошо да прочетеш и предишните ми към тази тема.Мисля си че темата за стероидите и здравето е нещо което се преекспонира прекалено неправилно -всеки седнал да говори колко са вредни за здравето и как сме си вредили-добре така да бъде-след време ще се види кой как е живял и какво здраве има,но днешно време мисля че стреса,цигарите и алкохола са много по токсични и по-вредни за нашето здраве от един цикъл с химия или ако щеш от 3-4 цикъла.Мога да ти посоча много примери за хора приемали стероиди,които имат крепко здраве и надживяли адски много пушачи и алкохолици и не много примери за хора починали вследствие на ПРЕКОМЕРНА употреба на стероиди.И в крайна сметка пак си идваме на думата,че всяко лекарство вреди малко или много,но степента на токсичност и % на проява на страничните ефекти се определя от няколко фактора,но най-основен е дозата.Като заключение пак ще напиша в случай че и този пост си го прочел между редовете че аз не пропагандирам употребата на стероиди,а пропагандирам ПРАВИЛНАТА им употреба-зачети се назад да видиш на колко места съм писал за PCT и т.н.Има една приказка “НЕ питай старило а питай патило” и това ми беше мисълта когато започнах да пиша по тази тема понеже ми е омръзнало да четя постове от хора,които никога не са се докоснали до химията да ми пишат колко вредна била тя и т.н като всичко това се базира на това какво са чули или прочели-докато не използваш някое лекарство не си в състояние да коментираш дали то ще ти действа или не или дали ще има странични ефекти върху теб или не-иначе звучи смешно и се правиш на гадател.Това ми е последния пост към темата-мисля че с моите писания по нея бях достатъчно ясен и аргументиран, но ще продължа да я следя и надявам се ако някой пак реши да ми бъде опозиция и да ме коментира първо да прочете всичко което съм написал и най-вече да вникне смисъла на думите ми.Успех на всички колеги в живота и спорта независимо взимат или не.
23.01.10
09:18
Въпреки,че при някой не са се проявили странични ефекти,при друг дори и с перфектно изпълнен цикъл и т.н. няма гаранция,че всичко ще мине по вода.Рискът е голям.То през ежедневието си човек прави много вредни неща,които могат да му костват здравето,но стероидите са още едно нещо,което ще те притеснява и ще мислиш-”Всичко ли ще мине ок?”Но когато си започнал цикъл,не можеш да го спреш изведнъж,всичко си е по схема,с посттерапия и т.н.Така че това наистина е наука,и трябва да се прави само от хора с достатъчно стаж зад гърба си,познания,познати,които са взимали,да си правиш изследвания и т.н.В другите случаи употребата е неоправдана и лекомислена!
Единственият ми съвет,към тези,които са решили или решават да взимат е да хвърлят един поглед на тази статия:
http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=2504
Извадка от форума:
15 неща които трябва да знаете преди да започнете стероиден цикъл
1. Никога не започвайте цикъл, без да сте проучили как деистват, страничните ефекти и тяхното предотвратяване на веществата които ще използвате.
2. Никога не започвайте цикъл, без да имате закупено всичко необходимо, вклучително и всичко което ще ви трябва за терапията след цикъла.
3. Никога не започвайте цикъл, без да сте го написали на хартия и отбелязали кога ще приемате вашите дневни или седмични дози.
4. Никога не започвайте цикъл, без да сте набавили необходимата екипировка - спринцовки, игли, стерилни препарати.
5. Никога не започвайте цикъл, ако знаете че няма да можете да го довършите.
6. Никога не започвайте цикъл, преди да си направите график на вашия тренировъчен и хранителен режим.
7. Никога не започвайте цикъл, ако си мислите че суплиментите няма да са ви нужни.
8. Никога не започвайте цикъл, ако не сте в добра форма.
9. Никога не започвайте цикъл, ако не сте абсолютно сигурни че искате да го направите.
10. Никога не започвайте цикъл, ако ще злоупотребявате със стероидите.
11. Никога не започвайте цикъл, ако причината е че вашият приятел е казал че е “яко”.
12. Никога не започвайте цикъл, ако си мислите че използвайки стероиди не е нужно да тренирате толкова тежко и да се храните.
13. Никога не започвайте цикъл, ако не сте готови да дадете 200% от себе си.
14. Никога не започвайте цикъл, ако не планувате да посещавате лекар, преди, повреме и след цикъла за да се уверите че сте в добро здравословно състояние.
15. Никога не се предавайте !!!
Коя е най-подходящата възраст за използване на анаболни стероиди?
автор: Брендън Уолш
превел: getbig
Тази статия е публикувана с надеждата да стигне до някой от младите хора, занимавашти се с нашия страхотен спорт - бодибилдинг, да им помогне да стигнат до техните си цели преди да направят голямата грешка да посегнат към стероидите прекалено рано в техният дълъг живот. Проблемът е в това, че повечето от младите фитнес ентусиасти немогат да схванат концепцията за тяхното бъдеще и колко дълъг път имат да изминат дори и с използването на анаболни стероиди. Как ще убедиш 14 годишен, че ще му трябват години, преди да заприлича на някой от културистите по списанията и телевизията, и това че той може никога да не се доближи до тях, дори и с всички стероиди на планетата. Е, това е което аз целя с тази статия.
На каква възраст трябва да бъдеш, преди да се замислиш за употребата на анаболни стероиди ? Няма лесен отговор на този въпрос, както си мислите че е. Не можеш произволно да си избереш възраст и да кажеш, че това е подходящата за да започнеш употребата им.
Между годините 12 и 26, мъжките хормонни нива се покачват постоянно до 26 годишнината. Тогава нивата започват бавно да намаляват, докато почти не съществуват след 40 годишнината.Когато започва пубертета при момчетата (12-13 год) има изключителен прилив на хормонални субстанции в тялото, което води до развитието на мъжките характеристики (удебеляване на гласа, окосмяване, растеж на височина и т.н.). Тези хормонни нива се покачват от самосебе си толкова много, че те могат да се сравнят с един “мек” стероиден цикъл. От друга страна, опитвайки се да добавяте отвънка това което тялото произвежда само (анаболно-андрогенни стероиди), води до голям отрицателен ефект.Когато допълнителни количества ААС (анаболно-андрогенни стероиди, ще използвам това съкращение занапред) са добавени в тялото, тялото разпознава това нетипично за него насищане на хормони и започва обратна реакция, целяща да нормализира това високо ниво. След като тялото разпознае екстремното покачване на хормоните, което става между 14 и 21 дена, то започва да спира собственото си производство, с цел нямаляне на стероидните нива в кръвта (самозащита, гадно а ?) чрез увеличаване на други хормони - естроген и кортизол. Естрогена и кортизола са точно тези два хормона който изобщо не ни трябват допълнително. Най-лесният начин да се обясни това, без да се навлиза в излишни подробности и сложни медецински термини е, че колкото повече ААС давате на тялото, толкова повече то ще се стреми да намаля тези нива. Кога това стане, се появяват така наречените “странични ефекти”, които са нормално асоциирани с употребата на ААС, става въпрос за гинекомастия (разтеж на мастни образувания под зърната ма мъжките гърди, така наречените “женски цици”), косопад, ставни проблеми, чернодробни проблеми, високо кръвно налягане и още много, това са само част.
Преди да се замислите за употребата на ААС, вие би трябвало да сте достигнали вашия генетичен потенциал. Какъв е вашият генетичен потенциал ? За да определим това, първо трябва да обърнете внимание на теглото си, височината и структурата на другите членове в семеството ви. Дали това ще ни даде точна представа, не, но поне вече знаем от къде да започнем. Ако всеки мъж от двете страни на вашето семейство е приблизително 170см висок и тежи между 65 и 75 кг и всички те са започнали да оплешивяват на 25 год, тогава може да се предположи, че вие също ще попаднете някъде в тези граници. Обаче с тренировки и подходящо хранене в продължение на, нека да кажем, 4 години, вие ще бъдете в състояние да добавите допълнителни 10кг мускулна тъкан (това ще рече, че тогава ще тежите 75-85кг). Това е което би бил вашият генетичен потенциал. Тогава с употребата на анаболни стероиди, вие ще добавите още 10-20кг чиста мускулна маса. Но ако започнете тяхната употреба когато сте 60кг, и натрупате 10кг чрез тях, ще бъдете далеч от това което бихте постигнали натурално, и ще бъде много по
трудно да добавите още 15-20кг (всички тези килограми са ориентировъчни, и става въпрос за чиста мускулна тъкан, без мазнини и вода).
Така, нека да започнем с това, че да речем трябва да сте навършили 18 години, за да употребявате ААС. Сега вече имаме начална база, която ще ни помогне за нашият анализ по-нататъка. Нека да погледнем и други неща които трябва да се вземат под внимание. СТЕРОИДИТЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН, СТРУКТУРА ИЛИ ФОРМА НЯМА ДА ЗАМЕСТЯТ ВАШАТА ТРЕНИРОВКА И ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ. Всъшност, точно тогава те трябва да бъдат още по стриктни (диетата и тренировката). Следователно, преди да помислите за употребата на ААС на 18 год, ще ви трябват още 3 допълнителни години с добър тренировъчен режим и хранителни навици. Малки промени в диетата (хранителния режим) и тренировките могат да доведат до значително нарастване на мускулната маса, както и на силата.
Без значение колко ще ви помогнат ААС, без подходящ хранителен и тренировъчен режим, вие ще бъдете щасливец ако постигнете значителни резултати, или ако го направите, то няма да успеете да ги запазите. Целта на използването на каквато и да е субстанция, било то легална или не, е след като спрете нейната употреба, да не загубите всичко това за което сте се борили. Какъв ще е смисъла да изхарчите маса пари за да качите 10кг, който ще загубите след края на цикъла ? Затова по добрия въпрос вместо “Кога мога да използвам ААС ?”, трябва да бъде, “Какво трябва да направя за да извлека максимума от собственото си тяло, преди употребата на ААС ?”
Ще започнем с възръста между 14 и 16 години, тогава вашите хормони са побеснели. Вашето тяло с пълна пара произвежда най-добрите стероиди, които могат да бъдат намерени, и то го прави от самосебе си. Тогава трябва да започнете със солиден тренировъчен режим и основен суплиментен план, като добавка към добрата храна която ще ви е необходима. Тренировката ви трябва да бъде фокусирана към основните упражнения (изтласкване на щанга от лег, клекове, мъртва тяга, сгъване с лост и т.н.). Тренирайки 4 пъти в седмицата, с най-малко 8 часа сън е идеален старт. Добавете към това допълнително протеин и вие определено ще започнете да виждате значителни промени в вашето тяло. Като суплименти, бих ви предложил протеинови шейкове, милти-витамини и креатин. Всеки шейк ще работи, просто добавете два на ден между трите солидни храненета, които би трябвало да консумирате. Креатина има повече предимства, от колкото бих могъл да обясня в тази статия, но това което мога да ви кажа е че той ще ви помогне да увеличите вашата сила, мускулна маса, бързина и възстановяване без никакви странични ефекти.
Между 16 и 18 годишна възраст, вие ще сте постигнали голяма част от вашият растеж и тогава ще е необходимо да промените още някой неща. Вашите тренировки трябва да станат малко по специализирани като започнете да използвате различни упражнения. Относно хранителния режим, това което бих ви предложил да добавите, би било нещо като малко глутамин преди лягане и може би ZMA суплимент. Вие все още нямате нужда от каквото и да било друго, тъй като вашето тяло го произвежда само.
Някъде между 18 и 21 год, вече би трябвало да сте достигнали почти вашият потенциален растеж, какво да направите тогава ? Добавете още протеин ! Вие трябва да приемате най-малко 2.2 грама протеин на килограм тегло ! Направете поне това ! Дотогава вие трябва да сте тренирали постоянно и да познавате вашето тяло много добре и какво работи и какво не за вас. Наистина няма нужда да приемате каквото и да е друго, освен Трибестан и може би пред-тренировъчна енергийна напитка (NoXplode, Animal Pump и т.н ).
След това вече може да се замислите за употребата на анаболни стероиди. Какво за тях ? Толкова ли са ужасни колкото всеки си мисли ? Докато се използват разумно и правилно, аз мисля че не са. Замисляйки се за тяхната употреба, аз мисля че оралните стероди трябва да бъдат използвани възможно най-късно. Те са най-вредните за тялото и не трябва да се употребяват за продължителен период от време. Друго нещо което трябва да се вземе под внимание, освен страничните вфекти за които вече говорихме, е вашият сексуален живот. Някои стероиди ще го направят почти несъществуващ и ще имат голям ефект върху броят на сперматозоидите във вашата семенна
течност. Тези ААС всъшност би трябвало да се избягват от начинаещите. Добър и сигурен избор са “меките” стероиди, но те са скъпи, нелегални и се инжектират мускулно, точно това което новаците искат да избегнат.
Казах ви че това е нещо което неможе да се реши просто така. Вие не трябва да правите грешката която много от нас са направили, използвайки ААС прекалено рано в живота си. Ако се използват правилно, аз мисля че стават, но погледнете какво е необходимо за тяхната правилна употреба. Тренира ли ли сте 5 последователни гедини, без повече от 2 седмици почивка на всеки 6 седмици ? Храните ли се на всеки 2-3 часа, 6 пъти на ден без да пропускате ядене ? Спите ли 8 часа всяка вечер ? ААС са нещото което ще окаже огромно влияние на остатъка от вашият живот, затова не правете този избор за 10 минути.
Успех и бъдете по-здрави !
23.01.10
12:33
За съжаление при стероидите констатация от типа “напрайх цикъла и съм здрав” не струва.
Защото те бавно и понякога неконтролируемо въздействат и след като си ги спрял.
Да, ще пснеш изследване на 5-6 основни хормона, ще изглежда всичко в нормата.
Н отова не стига.
Може ароматизирането да ти се промени. Може дериватите да ти се променят.
Често хормоналните изследвания “знаят” в кой хормон е проблема и пак не хващат точното проявление, макар че има такова... А така... Така търсиш насляпо, напосоки.
А може и всички хормони да ти се променят, но пак да останат в медицинската норма. Медицинска, ок, но за организма ти това е стрес който го амортизира.
Така че... Да спрем с глупостите.
На твърденията “прайх 1 месец цикъл и нищо ми няма” по скоро отговорът е - естествено че така изглежда.
ПО - скоро ако веднага умреш става дума за отклоенние .Организмът се бори с тая промяна иначе. На умрелите от първ ицикъл вероятно и нещо друго не им е било в ред.
Ама въпросът е струва ли си да му я причиняваш. Щото ти реално няма да разбереш истината сега .След 10… след 20 години.
Може черният ти дроб да сдаде багажа. Може хормонално заболяване да направиш. Или може просто да се окосмиш на неочаквани места и да ти порасне челюстта и носа...
Въпросът е по скоро като почне това да се проявява дали и мускулите ше са там да ти напомнят за какво си рискувал.
23.01.10
13:00
Ще си позволя да постна една статия която аз бях писал преди няколко години, но в тази версия на сайта отпадна поради фирмената политика.
Накратко за страничните ефекти от употребата на анаболни стероиди
Страничните ефекти от стероидите могат да бъдат много по сериозни, отколкото си мислим. Истината е, че нашия спорт е изключително труден и са нужни много воля и усилия за постигане на добри резултати. Много хора прибягват до стероидите без дори да осъзнават какви опасности крият те. По долу сме изброили най-важните от тях, които е добре да знаете, че са реална опасност за вас и тялото ви. Ако взимате подходящи дози бихте намалили тези ефекти до минимум, но ако сте умни не бихте прибегнали до допинга.
Водното задържане: Това е най-често срещания ефект от стероидите. Придава на тялото ви подпухнал и воден вид като така теглото ви се покачва, а много от нас искат именно това независимо от качеството, което получават. Оводняването може да се намали с други лекарства, които също имат странични ефекти. Добре е да знаем, че този страничен ефект е зависим от диетата на спортиста.
Акне: Много от нас вече са чували реплики от рода на “Реших да взимам стероиди, но се страхувам от акне”. Това е също много популярен страничен ефект. Спортисти, които никога не са имали акне могат да го получат, а тези, които имат да го влошат. Принципно акнето е естествена част от живота на хората в пубертет, но това с течение на времето отшумява. За съжаление при употребата на стероиди пъпки могат да се получат по най невероятни места по тялото, например по гърба гърдите или краката.
Гинекомастия: Повечето от спортистите дори не са чували за това състояние, което се получава при хора в напреднала възраст дори без да са употребявали стероиди. Гинекомастията е образуване на женска гръдна тъкан при мъжете или най-общо казано подуване на гръдните жлези, което повярвате ми седи изключително грозно. Спортистите взимат анти-естрогени, с които намалят или дори елиминират въздействието на този страничен ефект, но както казах по горе всеки препарат има свои странични ефекти.
Агресия: Анаболните стероиди наистина причиняват агресия у хората, които ги употребяват. Сигурните допинг препарати могат да направят атлета много по раздразнителен или агресивен, отколкото е по принцип. Трябва да знаем, че причината за неконтролируемо поведение е в ума ни. Ако някой, които употребява стероиди не може да се контролира то други могат и то доста успешно.
Хипертонията: Хипертонията е болест свързана с високото кръвно налягане, което е неизбежно при оводняването, което съпътства всички стероиди. Лошото е, че повечето атлети, които употребяват стероиди дори не усещат, че това се случва с телата им, а хипертонията води до много болести, които пък водят до фатален край.
Започвам изброяването на по-редки ефекти, но това не означава, че някой е застрахован срещу тях.
Сърдечносъдови болести: Нали не сте забравили, че сърцето е мускул. Да по различен е от тези мускули към които се стремим, но все пак е мускул.Факт е, че стероидите въздействат на холестеролните натрупвания по артериите, което е изключително опасно.
Повишен пулс: Повишаването на пулса е регистриран от много атлети, които са се сблъсквали със стероидите това показва възбуденото състояние на нервната система.
Импотентност: Когато спортистите използват стероиди сексуалното им влечение е по голямо от, преди понеже вкарват андрогени в тялото си отвън. В даден момент тялото усеща, че е залято и решава да коригира този проблем като намали собственото производство на тестостерон. Когато приключим цикъла би следвало всичко да се върне в нормални граници, но ако цикълът е бил прекалено дълъг или неподходящ това не се случва. Процеса на връщане на нормалните тестостеронови нива може да се ускори с други препарати.
Жълтеница: Понеже стероидите, които се приемат орално биват филтрирани от черния дроб той също е сериозно застрашен. Някой стероиди влияят изключително пагубно на черния ни дроб, от което може да получим жълтеница или най-малко увеличен и болезнен черен дроб.
Стомашни проблеми: Може би много от вас не вярват, но някой стероиди могат да увеличат продукцията на стомашна киселина и да намалят производството на защитна стомашна слуз, от което можете да получите язва. За намаля не на този ефект някои спортисти приемат стероиди с ядене.
Кръвна захар: Много стероиди влияят на нивото на захарта в кръвта и урината. Така, ако ни се наложи да направим тестове за захар те ще са грешни. Добре е да знаем, че най-разпространената в света захарна болест е Диабетът.
Глезени: Поради течното задържане солния баланс на тялото се променя, от което можете да забележите как глезените ви се надуват. Някои атлети чувстват това надуване дори в корема.
Менструални проблеми: Жените задължително ще се срещнат с този ефект от стероидите, в случай че са решили да ги употребяват.
Поведенчески промени: По горе споменах за агресията, но на някой от вас ще ви се стори нищо пред трудностите при спане общото безпокойство и раздразнителност. Това отмина след прекратяването на стероидния цикъл, но на много от нас им се струва, че не си струва да се сблъскаме с тези неща.
Остеопороза: Това е един много опасен страничен ефект, които може да ви отведе в инвалидната количка. Някои стероиди са свързани със загуба на калций в костите. Това води до отслабване на костите податливост на счупване и загуба на височина.
Не знам как ви се струват тези странични ефекти дотук, но аз твърдо реших да не се сблъсквам с тях. Вероятно съм изтървал да спомена за някои други такива, което, не означава, че такива няма и не може да има. Единствения начин да се предпазите от всички тези ефекти едновременно е да не употребявате никакви стероиди. Има много състезатели и хора с перфектни тела, които постигнаха това, което искаха без помощта на допинг препарати.
23.01.10
13:01
И да Стефан/Дзвер е прав, това, че на никой не му е пораснала трета ръка неозначава, че стероидите не деградират човека който ги употребява.
90% от трениращите в моята зала използват мене вече не ми прави впечатление.Мнението ми за стероидите е добро,зависи обаче кой и как ги използва.Това е като болида от формула 1-не всеки може да го управлява както трябва.Иначе ще пробвам стероиди след 2-3-4 години може би.Пробвал съм за 10 дена ама нещо не се почувствах готов и спрях :) Това беше преди няколко години.Имам приятел,който е на супер режим(тренировки,храна,сън,добавки) и след 1 цикъл не можах да го позная просто няма такъв ефект,НО без описания режим нищо не става.Като цяло нямам нищо против хората които ползват стероиди,всеки сам си решава.То вече не е и модерно даже то всеки 2-ри зоби ;) Ама не виждам смисъла ако не ти е на 6 храна,тренировка,добавки и сън то няма никакъв смисъл да се тровиш.
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 23.01.10 14:11.
Виждаш ли ги тия всички в тая зала? Всеки който изглежда добре е на нещо или някога е взимал. Стигнах до извода че съм доста наивен човек
За мен критерия “добре” за визия не се припокрива с определението “пластмасов” за мускули, както ми каза една приятелка :)
През годините в залите виждах/виждам доста момченца (на различна възраст), които за известен период избухваха и имаха/имат страхотна визия. За съжаление почти всички вече я нямат. Добре, че има фотоапарати и видеокамери за да си показват снимките.
Защо ли започващите цикъл си мислят, че цялата работа свършва с достигането на дадена визия?
Ами ако се позамислят ще разберат, че всъщност това е едва началото. Правиш страхотен цикъл, качваш размери, чистиш преса и всичко е чудесно,... за месец-два.
И после?
Как се поддържа тази ММ с нормалното тестостероново ниво?
След 6 месеца без ААС се връщаш малко по-назад от стартовата позиция като визия. Като здраве - доста по-назад. И (обикновено) се почва следващия цикъл, ако си имал търпението да изчакаш толкова много време. След няколко месеца още един, ... След няколко години цикли вече неможе да има - я дробчето, я бъбреците или пък сърцето, а може би ставите или пък всички заедно са свършили?
Огледайте се около вас - в залите е пълно с хора, които са прахосали здравето си по този начин.
Някои от тях са на 25-30 години, някои са по-млади дори.
Искате ли да сте един от тях?
Просто още една гледна точка.
27.01.10
18:11
казано от Петко К на 23.01.10, 00:22:
Аз сигурно ще ползвам едва като остарея и собствения ми тестостерон почне да не достига.
Х2 :) При мен планирам да е същото, ако условията позволяват.
Ставаш на 45, отиваш при андролог и правите план. Тестове, изследвания и внимателно навлизане в хормонална терапия с цел удължаване на активния живот (спортен, сексуален, трудов) и постигане на активна старост. Нещата се съобразяват с общият здравен статус, със спорта, с храненето. Подплатяват се финансово за години напред. Хепи енд = биография + планирана смърт. Сигурно ще стресна много хора с поста си, но в личен план виждам нещата така. Дали ще се развият така е друг въпрос.
Поздрави!
ПП: Досега никой не спомена, как влияят ААС на егото, психиката, а от там на поведението и изграждането на характер. Много от непълнолетните, че и някои пълнолетни не са се сещали за тази страна на нещата. Моето мнение е, че стероиди в ръцете на пубертети, е същото като да вземат по един Калашников и да се присъединят към бойна дружина в Централна Африка. Това е опасно и трудно контролируемо явление, а и хлапетиите рядко имат нужното търпение да видят нещо различно от своята гледна точка. Надъханите момчета трябва да бъдат впечатлявани, за да повярват. Пък кой да ги впечатли, ако не яките батковци.
И после има: “Чшш... дребен, я ела да ти покажа една цака... За нула време ще си мега як, само 300 лв! Аре, бегай да искаш от ваще... Излъжи там нещо, кажи че са за...” Ей така се прави бизнес у нас и то без данъци, а стероидната зависимост на психическа основа не е мит. Тя е нещо което се прихваща най-добре в пубертета и е пропорционална на комплексите.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 27.01.10 18:47.
казано от Владимир Недков на 27.01.10, 18:11:
Ставаш на 45, отиваш при андролог и правите план.
След година-две(живот и здраве) ще стана на толкова,но сега съм три пъти по-уверен отколкото бях на твоята възраст,че не са ми нужни.Може и да съм наивен в очите на някого...но за мен не това е пътя.
Имам клиент на 55 години с нисък тестостерон, на който му е предписана хормонална терапия (Омнадрен, по 1 на 3 месеца) и имам клиент на 67 години с по-висок тестостерон от нормата. Първия не беше тренирал до 51годишна възраст, а втория тренира цял живот. И въобще не се замисля да се “зоби”. Не му и трябва. Мисля си, че на всеки трениращ активно няма да му трябва, но все пак си е въпрос на личен избор. Като мина 80-те, живот и здраве, ще се замисля, ако не “плющя” редовно. До тогава (а сигурно и тогава) възгледа ми по въпроса е в подписа ми.
Наскоро гледах предаване, в което бивша звезда от НФЛ, начело на фондация за борба с употребата на стероиди от непълнолетни, разкри следните цифри:
1 милион ученици в САЩ са на стероиди.
Най-голям процент на употребяващите е МОМИЧЕТА МЕЖДУ 14 и 19 ГОДИНИ.
Това наистина ме шокира.
Няма да се впускам в философии, както повечето тук са направили, но ето моето мнение:
1) Стероидите не трябва да се употребяват от никого, освен за истинското им медикаментозно предназначение.
2) Стеоридите не трябва да присъстват в нито един спорт - нито на аматьорско, нито на ПРОФЕСИОНАЛНО ниво !
В този смилъл те трябва да продължават да се преследват от Спортните комисии и да се наказват състезатели, които са хванати с допинг. Спортните постижения трябва да са постижения на физиката и личността, а не на химичния институт, който стой зад гърба на спортиста.
3) Стероидите убиват бавно и имат странични ефекти години, след като си спрял да ги вземаш (а може би и да спортуваш). Интересно дали тогава ще имаш мускулите си, заради които навремето си си разсипал организма.
И за финал: в моята зала над 90% процента от трениращите вземат пуканки. И ако си мислите, че голямата част от тях приличат на нещо, жестоко се лъжете... те имат муслулатурата на нетрениращи хора, но някак стоят по-набити, с по-масивни /дебели/ крайници.
16.07.13
13:53
Ххахахаха, смял съм се от сърце.Какво ли не се е изписало и верни неща и глупости. Тук има толкова противници на стероидите ,че за малко някои от тях да напишат ,че от тях ще си изплюеш черния дроб ,а сърцето ще прави по 300 удара в минута докато не се пръсне.Майко мила.
16.07.13
14:55
казано от NAZI_BG на 16.07.13, 13:53:
Ххахахаха, смял съм се от сърце.Какво ли не се е изписало и верни неща и глупости. Тук има толкова противници на стероидите ,че за малко някои от тях да напишат ,че от тях ще си изплюеш черния дроб ,а сърцето ще прави по 300 удара в минута докато не се пръсне.Майко мила.
Има и по-смешни работи тук.
Някои хора ги е страх и от шоколоад. :D
Забелязвам някаква секта анти допинг.
казано от borislav adov на 16.07.13, 14:55:
Защото тук хората тренират “ЗА ЗДРАВЕ”, обаче ако ги питаш на лично, дали не искат някой ден в живота си да бутнат 300 лежанка или да имат 10-стенна преса и релеф на бедрата... веднага ще ти кажат, че ‘биха дали всикчко за да го постигнат’ и даже ще те попитат, дали няма да им препоръчаш нещо, пък било и то не толкова здравословно ;)
Нали знаеш, че гроздето като е нависоко, значи е кисело.
А още по-интересната тенденция е, че се смята, че ако си зобил, значи резултатите ти не са реални 8-)
казано от Наталья Заболотная на 16.07.13, 14:59:
Защото тук хората тренират “ЗА ЗДРАВЕ”, обаче ако ги питаш на лично, дали не искат някой ден в живота си да бутнат 300 лежанка или да имат 10-стенна преса и релеф на бедрата... веднага ще ти кажат, че ‘биха дали всикчко за да го постигнат’ и даже ще те попитат, дали няма да им препоръчаш нещо, пък било и то не толкова здравословно ;)
Блажке, това, което си описала, се отнася за лицемерите :)
Който иска да приема AAC, приема, който не - не.
Аз искам 8-pack и нацепени бедра, но не съм готов да дам всичко ;)
Не знам какво толкова има да им се обсъжда на тея стероиди.Все едно да обсъждаме цигарите,алкохола и наркотиците.Колкото и хора да знаят,че са вредни,пак пушат,пият и се друсат.Всеки си носи глава на раменете и сам решава какво ще прави,следователно щом е готов ДА ПОЛЗВА ПРЕПАРАТИ,АЛКОХОЛ,ЦИГАРИ И ДРУГИ НЕЩА,трябва да е готов ДА ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА СЛЕД ТОВА.
Нито се състезавам,нито ще се състезавам в някви дисциплини.От гледна точка на това,че тренирам за визия,кеф и ЗДРАВЕ :P се радвам на всякакъв напредък-визуален,в работни тежести и т.н.,защото знам колко съм вложила от себе си,за да постигна дори минималното и как се стремя да го запазя максимално и да прогресирам. А за стероидите..EASY COME.EASY GO..иМАШе някакъв случай с един бегач,май в Канада.! Чупи рекорда,хващат го,дисквалифицират го.Връща се пича след 5-6 години,уж чист, и не може да избяга същите м за същото време и още десетки примери..Някакси не виждам какво било вътрешното удовлетворение от тези препарати..
16.07.13
15:14
Късметлия за генетиката,че имаш 8…аз имам 4, и едни скромни последни 2 плочици,но пък са досста симетрични и добре оформени.
16.07.13
15:16
Най-интересното е, че тук има две категории - едните си мислят, че знаят нещо за стероидите и са им привърженици, другите не знаят повече от първите, но са им противници...:)
казано от James Hinks на 16.07.13, 15:16:
Най-интересното е, че тук има две категории - едните си мислят, че знаят нещо за стероидите и са им привърженици, другите не знаят повече от първите, но са им противници...:)
(y)
(handshake)
:*
казано от James Hinks на 16.07.13, 15:16:
Има и малка трета категория, на които не ни пука за тях :D
16.07.13
15:19
Аз съм против единствено със злоупотребата със стероидите и използването им от хора, които си нямат хал хабер какво правят.Относно вредата, всеки човек си решава дали да ги взема.Ако човек мисли с главата си на раменете, то вероятността от проблеми е минимална.Трябва да знаеш, кога да почнеш и кога да спреш.
От основно значение е:
какво вземаш
по колко да вземаш
и колко време да го вземаш
Забелязвам някаква секта анти допинг.Защото тук хората тренират “ЗА ЗДРАВЕ”, обаче ако ги питаш на лично, дали не искат някой ден в живота си да бутнат 300 лежанка или да имат 10-стенна преса и релеф на бедрата... веднага ще ти кажат, че ‘биха дали всикчко за да го постигнат’ и даже ще те попитат, дали няма да им препоръчаш нещо, пък било и то не толкова здравословно ;)
А още по-интересната тенденция е, че се смята, че ако си зобил, значи резултатите ти не са реални 8-)
Доста стара темичка сте разбутали :)
Блажке,
И на ЛС и в темата ще изкоментирам следното:
- Не, няма да дам мило и драго за изброените от теб “бонуси”, нито пък ще те моля да ми препоръчваш “керосин”.
- Не прехвърляй на другите собствения си светоглед.
За мен пък е смешно и жалко да се намират оправдания да се посегне към хормонални препарати, защото по “друг начин не ставало” и “всички правели така”.
16.07.13
15:23
Е къде я забеляза тая секта като от 70 мнения 65 са про-допинг? :D
Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 16.07.13 15:23.
Вик, само от уважение към въпросните потребители няма да им лъсна Личните съобщения към мен пред целия форум, че има и такива, за които не сте и предполагали :D (devil)
Сашо, нищо не разбирам от стероди и не ми и трябва да разбирам, защото има кой да разбира вместо мен :*
16.07.13
15:28
Забелязвам някаква секта анти допинг.Защото тук хората тренират “ЗА ЗДРАВЕ”, обаче ако ги питаш на лично, дали не искат някой ден в живота си да бутнат 300 лежанка или да имат 10-стенна преса и релеф на бедрата... веднага ще ти кажат, че ‘биха дали всикчко за да го постигнат’ и даже ще те попитат, дали няма да им препоръчаш нещо, пък било и то не толкова здравословно ;)
Аз смятам малко по различно. Ако си взимал някога АС, то не ти е мястото да се сравняваш със тези, които не са и помирисвали!
Сравнявай те се със тези, които са взимали! Да, ама там няма таван :D , хората са много напред и нямат стигане. А да се сравняваш със не взимащите е самозалъгване. За мързеливи и глупави хора, които не разбират как трябва да се тренира и никога няма да разберат.
П.П. Пиша за любители, които искат или са взимали АС. По хубаво е да си пръв на село, отколкото последен в града. :D
казано от Наталья Заболотная на 16.07.13, 15:27:
Вик, само от уважение към въпросните потребители няма да им лъсна Личните съобщения към мен пред целия форум, че има и такива, за които не сте и предполагали :D (devil)
Сашо, нищо не разбирам от стероди и не ми и трябва да разбирам, защото има кой да разбира вместо мен :*
казано от slavko на 16.07.13, 15:28:
И аз ще запазя моите, че някои ще си изтрият профилите завинаги:)
Плашите с компромати, а?
Пишете на мен, потребители. Ниски цени. Гарантирана дискретност. :D
Също както различните тренировъчни схеми, режими на хранене или добавки, стероидите са средство за постигане на определени цели. И отново също като първите три, те крият определени рискове. Не съм аз човекът, който ще каже колко големи са тези рискове. Прочел съм достатъчно, за да направя избора за себе си - досега не съм прибягвал към такива препарати и на този етап от живота ми не мисля да го правя. Може би един ден, ако и когато нивото на тестостерона ми падне, ще посегна към нещо такова, за да си осигуря още десетина години живот с по-високо качество, а може би няма да го направя. Не знам.
От друга страна този ми избор не ми дава право да съдя някой, който е избрал да използва стероиди или други забранени (да кажем според WADA) средства. Животът и здравето са си техни. Някои ще го направят разумно и с мярка и може би няма да има негативни последствия. Други ще се хвърлят с рогата напред и ще попаднат в капана на зависимостта. Същото, като с много други неща в живота. Сами по себе си стероидите не са зло, а инструмент. Ако наистина човек направи информиран избор, не виждам нищо лошо.
Идва обаче въпросът колко от хората, които ги взимат, наистина са наясно какво правят. Честно казано не знам, но по мои наблюдения далеч не са всички. Проблемът се корени именно в тях, а още по-конкретно от другата страна на “тезгяха” - в онези, които препоръчват и промотират анаболни стеориди, които изкарват пари от черен пазар и имат интерес от възможно най-широкото им разпространение. Отделно от рисковете, свързани със самите стероиди, се намесва и рискът от нискокачествени препарати, които в най-добрия случай няма да действат, както се очаква, а в най-лошия...
Та стероидите не са по-черни от дявола, нито пък резултатите на хората, които са взимали, се омаловажават по някакъв начин. Винаги е съществувало противостоенето по оста на оправданието “не зобя, затова не вдигам толкова” срещу “ами зоби, пък да видим колко ще вдигаш”. Тъпото е, че това сравнение се прави и в двете посоки за/от хора, които нямат нищо общо със състезателния спорт. Аз например просто не желая да се сравнявам нито с хора, които са взимали/взимат стероиди, нито с такива, които не взимат. Някой вдигнал 300 кг от лежанка... Ами жив и здрав да си. Чудесно постижение. Аз пък си имам своите постижения в живота, които не се измерват с тежести и времена. Въпрос на приоритети, не само на възможности.
Завършвам там, където започнах. Стероидите са средство, което носи определени ползи, но крие определени рискове. Толкова. Нито повече, нито по-малко.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.07.13 15:38.
16.07.13
15:34
Във Русия хранение и превоз на АС е престъпление и се наказва от закона!